Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Jeg var forbi Parkens Fysioterapi i dag, og det var en ret speciel oplevelse. Efter jeg havde fortalt min historie røg bukser og sokker af, og så kiggede Ann-Britt på mig fra afstand. Så bad hun mig kigge i spejlet og spurgte mig om der nogensinde var nogen der havde sagt at mit venstre lår var større end det højre. Det måtte jeg svare nej til, men kunne godt se hvad hun mente. Så skulle jeg lave squat på hvert ben, og der var det tydeligt at mit venstre var helt skævt. Hvor højre er nogenlunde stabilt og kører ligeud, hvorimod venstre var ustabilt og knæet ville indad.

Så forklarede hun mig om deres filosofi som omhandler triggerpoints, og Douglas Heels "Be activated". I grove træk er det noget med at man trykker forskellige steder på kroppen for at løsne op. Hendes teori om mine knæproblemer var at mit venstre lår har været overaktiveret, og gerne ville arbejde som hoftebøjer. Det gjorde at der kom et forkert forhold i knæet. Efter en række tests begyndte hun så med de her aktiveringspunkter, og jeg skal da love for at det gjorde naller. Normalt synes jeg at jeg er rimelig god til at slappe af i den slags situationer, men det gjorde virkelig naller. Dog var det fantastisk at opleve at der kom langt mere styrke i benene bagefter.

Jeg har fået et skema med hvor jeg skal trykke for at aktivere musklerne, og det skal jeg så gøre to gange dagligt, og altid før træning. Det skulle gøre at musklerne bliver mindet om at de skal arbejde, og så bliver det nemmere når jeg træner. Min næste tid hos hende er på onsdag i næste uge, og der vil jeg så få nogle konkrete øvelser.

Så alt i alt en positiv oplevelse fra starten af, og det giver altså noget ro når behandleren kan snakke med om wattmålere.

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, JannieSand skrev:

Det lyder interessant!
Hvad er hendes holdning til din nuværende træning? Kan du forsætte den eller skal du holde knæet i ro?

Hun har ikke nævnt noget med at jeg skal holde knæet i ro, så tror bare jeg skal fortsætte som jeg har gjort indtil videre. Hun var endda meget spændt på at se om jeg på mine wattmålinger ville kunne se at balancen rykker sig nærmere 50/50 ift. højre og venstre ben.

Link to comment
Share on other sites

I går hoppede jeg på hjemmetræneren. Målet er at få lidt ekstra tid på cyklen den næste tid, så jeg havde sat mig selv 2 timer i sigte. 15 minutters opvarmning, og så 2 sæt af 20 minutter sweet spot - denne gang i den høje ende hvor det reelt er mere Zone 4 end 3(ca. 92,5%). Mest af alt for at presse mig selv en anelse. 5 minutters hvile mellem hvert interval. Da jeg loggede på Zwift kunne jeg se at Jannie også var derinde, så jeg prøvede nogenlunde at ramme hende, men det lykkedes ikke helt. 5 minutters hvile efter de to intervaller, og så 45 minutter hvor jeg ville holde den i zone 2. Det startede også meget godt omkring de 200 watt, men som jeg kom ind i rytmen rykkede wattene sig opad, og før jeg vidste af det lå jeg i zone 3 - dog i den lave ende. Ved de 2 indlagte spurter bankede jeg lidt ekstra til den.

Da jeg manglede ca. 10 minutter af træningen kunne jeg pludselig se Jannie dukke op på listen af ryttere foran mig. Jeg tror der var 30 sekunder op eller noget i den dur, men jeg kunne samtidig se at hun lå og trådte en anelse flere w/kg end jeg gjorde. Så jeg måtte lige op og sniffe lidt til den øvre del af Zone 4 for at lukke hullet op til hende. Så jeg fik vel en 5 minutters penge i "selskab" med Jannie, inden jeg skulle rulle af.

I alt kom jeg op på de 2 timer med 213 watt i snit.

Jeg havde lavet mine "øvelser" fra i mandags inden jeg hoppede på cyklen, og kunne fra starten af mærke at mit inderlår strammede lidt til. Jeg forestiller mig at det er et positivt tegn ift. at få ydersiden til at slappe mere af.

Link to comment
Share on other sites

Jeg så dig godt derinde lige da du var logget på, men der var du tydeligvis i gang med opvarmningen mens jeg var ved at sætte gang i intervallerne.
Da jeg så dig igen senere var jeg FLAD med FLAD på, så der var ikke noget at komme efter.
Men hvis du er klar på en gang relativ let træning, så er jeg derinde i dag ved 16:30 tiden til en 2 timers tur. 

Link to comment
Share on other sites

Ingen træning i dag. Det blev til gengæld til en halvlang dag på arbejde, så jeg var relativt sent hjemme, og var ikke i det bedste humør. Lang historie kort, så har jeg haft MUS i dag, og havde en masse ting med fra sidste års MUS, og dermed også en forventning om at hive lidt ekstra hjem i løn af forskellige årsager. Selvom jeg fik talt min sag og meget andet, så var der bare ikke rigtig noget at komme efter. Selv efter erkendelse fra min chef at min løn er under gennemsnittet for en i min stilling. Så i stedet for det jeg egentlig havde forestillet mig, kom jeg derfra med 1/3 af mit udgangspunkt. Nu sidder jeg så og overvejer om jeg skal frasige mig det, for at give udtryk for at jeg ikke er tilfreds.

Link to comment
Share on other sites

Citat

Nu sidder jeg så og overvejer om jeg skal frasige mig det, for at give udtryk for at jeg ikke er tilfreds.

Don´t! Du har formodentlig udtrykt din utilfredshed under MUS, så din chef kender dit synspunkt og holdning til det. Du er forsat rimelig ny i firmaet, så spørger du mig er det alt for tidligt at gå ind i sådan en form for konflikt med chefen. Så hellere bide det i dig, knokle videre og minde ham om det ved næste lønforhandling om et års tid. Giver det så heller ikke noget, så ville jeg overveje mulighederne, for det er klart at hvis han for 2. år i træk udtrykker tilfredshed med dit job så skal det også belønnes på lønchecken.

Link to comment
Share on other sites

Gad virkelig ikke drøne ud i blæsevejret i dag, så jeg tog den på hjemmetræneren i stedet for, og ville gå Jannie i bedene og køre 100 km i Zwift.

For at det ikke skulle blive alt for kedeligt, det var trods alt en 3 timers træning jeg havde i sigte, så valgte jeg at køre nogle intervaller undervejs. Så træningen så nogenlunde således ud

15 min opvarmning
2 xOver/under blok:
- 5 min 265 watt
- 5 min 240 watt
- 5 min 265 watt
- 5 min 240 watt
- 5 min 265 watt
- 5 min 240 watt
- 3 min hvile
- 1 min 310 watt
- 1 min hvile
5 min hvile
60 min Z2
16 min Zone 3(230 watt)
24 min afrulning

De 24 minutters afrulning var for at nå op på de 100 km.

Det er lang tid at sidde på en hjemmetræner, men det gik egentlig fint nok. Jeg måtte lige op og stå et par gange for at strække ud i benene, og sørge for lidt blod til de nedre dele. Nok ikke noget jeg gør lige foreløbig igen, men det var sgu egentlig meget fedt med de der over/under intervaller.

Link to comment
Share on other sites

Fin træning 

Kender godt til dine problemer med knæet.  Efter dine watt tal,  har du ikke justeret din FTP værdi noget ned.  

Hvis du kører over og under der intervaller med 245 og 265 w.  

Er det så ikker sat ud fra en ftp på ca255w

Mvh Martin 

Edited by morganfree
Link to comment
Share on other sites

Hvad jeg har kunnet google mig til, er der to forskellige opfattelse af sweet spot zonen, alt efter hvor man læser.

Den jeg bruger hedder 83-97% af FTP. Men der er også flere hits på 84-95% af FTP. Så ret stor forskel i hårdheden, alt efter hvilken ende af skalaen man ligger i. Hvis det er altså er korrekt opfattet.

Link to comment
Share on other sites

Der er vidst ikke noget korrekt svar til det spørgsmål, andet end at det er i grænseområdet mellem Tempo og Threshold. Jeg plejer at regne mellem 88-93% for Sweet Spot. Tempo slutter omkring 90,9% af FTP, og Threshold starter ved 91% af FTP ca. Der er nogle der siger 85-95%, nogle der siger 83-97%, nogle der sider 88% rent, nogle der siger 90-93% og meget andet.

Jeg synes at kunne huske at Coggan/Hunter plejer at sige 88-93% når det gælder Sweet Spot, men begge har også efterfølgende været ude og sige at det ikke som sådan er et fast defineret område, men at grænserne er lidt flydende.

Link to comment
Share on other sites

Denne uge har været præget af en sag på arbejde, som har kostet en del tid og kræfter. Det betyder også at der ikke er blevet trænet 100% som jeg gerne ville, men jeg fik da alligevel kæmpet en session igennem på en times tid.

Jeg har i dag anden behandling hos fyssen, og jeg synes egentlig at det er gået fint. Jeg er ret spændt på at se hvad hun siger i dag, og hvad næste skridt er. Umiddelbart lader det til at der er forbedringer, og min højre venstre balance er også blevet bedre.

Link to comment
Share on other sites

Som sagt var jeg til anden behandling hos fyssen i går. Jeg synes selv at jeg kan tage relativt meget smerte, og jeg har endnu ikke været til en fysbehandling hvor jeg ikke har kunne tage imod behandlingen. I går måtte jeg bede hende om at stoppe - 2 gange. Det gjorde bare så MEGA naller, men problemet er at jeg kan se at det virker. Jeg håber jeg får vænnet mig til smerten :smile: Generelt var der fremskridt at spore, og jeg fik nogle øvelser jeg skulle lave. Bl.a. at squat hvor jeg går ned i bund, trækker vejret ind og puster ud, og så går op. En øvelse hvor jeg skal stå på ét ben og overstrække knæet, spænde op i ballen og løfte det andet ben op i 90 grader, trække vejret ind og ud, og så ned igen mens der er spænding i ballen hele tiden. Jeg havde ualmindeligt svært ved at holde spændingen i venstre balle - højre gik fint, så der er bestemt noget der kan blive bedre.

Da jeg kom hjem så røg jeg op på hjemmetræneren til en omgang Zwift. Kroppen var stadig mærket af behandlingen, som alt andet lige bare sætter gang i alle systemer, så det var ikke med det helt store overskud jeg valgte at køre intervaller igennem på.

15 min opvarmning
3x3 min VO2max(3RI) - ca. 330 watt i snit
5 min hvile
3x3 min VO2max(3RI) - ca. 330 watt i snit
10 min hvile
30 min SS - ca. 247 watt i snit
10 min hvile
10 min SS - ca. 248 watt i snit
10 min afrulning

Sweet Spot intervallerne skulle egentlig have været 2x20 min, man da jeg nærmede mig de første 18 minutter dukkede Jannies navn op på listen af ryttere foran mig. Så derfor valgte jeg at holde den kørende så jeg kunne komme op til hende. Da det så var sket, valgte jeg at fortsætte trådet og ramme de 30 minutter i stedet for.

Efter træningen lavede jeg mine øvelser kombineret med lidt udstræk og foamroll. Mit tøj var fuldstændig gennemblødt, mere end jeg har oplevet før.

I dag er det planen at køre noget zone 2, og se hvordan knæet tager det. Igen er det sjovt at kigge min højre venstre balance igennem. Min træning i går lå på 47,5/52,5(L/R) hvilket er ret godt for mig, specielt set hvordan det har set ud de seneste par måneder. Så et eller andet sker der, og derfor føler jeg mig også klar til at prøve to gange træning i streg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share