Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Der er mange fordele ved at være husejer. I går kløvede jeg f.eks. brænde hvilket er en ret lækker workout, og derefter gravede jeg i haven og bankede cement. Gratis motion - altså udover det faktum at det koster os jævnt mange penge om måneden at betale til huset :D

Link to comment
Share on other sites

Vægtskiverne blev leveret i går, det samme gjorde squat stativet, så nu mangler jeg bare stangen der desværre først kommer om 7-10 dage. Men mon ikke jeg overlever det også.

I går var jeg ude og skulle køre sprint intervaller, men jeg nåede ikke engang halvvejs inden der sprang en eger i forhjulet. Det er jævnt irriterende, og selvom det godt nok er første eger i forhjulet der går, så er det et irritationsmoment fordi der sidste år sprang 2 eller 3 eger i baghjulet som betød at jeg valgte at få hele hjulet opspændt igen med nye eger. Umiddelbart er det CX Ray egen der bare ikke er stærk nok, så der er kommet DT Swiss på baghjulet, og nu får forhjulet samme tur. Men ok, hvad man kan forvente af et hjulsæt med en vejl. pris på 30k?

Weekenden står på seriøs haveoprydning. Vi har fået en container i indkørslen, og den skal fyldes med natursten og beton fra den tidligere havedam der var i have. Vi har fået brækket det hele op, og det ligger i en stor bunke som nu bare skal væk. Så det bliver til have crossfit hele lørdagen med en del tunge løft.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Er du sunshine der er ikke meget aktivitet herinde efterhånden. Hverken i min egen log eller generelt på MOL.

En hurtig update - jeg får styrketrænet og får stille og roligt lagt mere og mere vægt på. Det er altså ret lækkert at man ikke skal stå og vente på at andre bliver færdige, men har sit private område hvor man kan træne på alle tider af døgnet.

Cyklingen går egentlig også rigtig godt. Så sent som her til morgen var jeg ude på cyklen og køre 4x8 minutter med 100-105% af FTP. De er altså ikke sjove når man samtidig har lidt trætte stænger fra styrketræningen, men det lykkedes. Det er dog ekstremt langt tid siden at jeg sidst har fået vasket cykel, så det skal klares i denne uge. Især kæden kunne godt trænge til en overhaling. Men med det vejr vi har haft de seneste 2 måneder har der jo ikke været en eneste træningsdag i regnvejr.

Det går egentlig også godt fremad med huset. For nogle uger siden fik vi leveret 20 m3 jord i indkørslen som skulle køres ind i haven for at fylde hullerne op efter den havedam der havde været der. Jeg arbejdede to aftener, og så to hele dage fra morgen til aften for at få det hele af vejen. Ifølge vognmanden havde de leveret 36 tons jord, som jeg så manuelt har skovlet op i en trillebør, og kørt ind i haven og læsset af. Da jeg havde kørt den sidste bør ind i haven og læsset af, kunne jeg for alvor mærke hvor træt jeg var. Dagen efter vågnede jeg op med ondt i halsen og snot i hele hovedet - jeg havde simpelthen bare kørt mig selv helt ned. Men resultatet er blevet godt, og græsset er så småt begyndt at spire.

Nå ja, og så kørte min træner Magnus Bak Klaris La Marmotte igen i år og blev 3'er. Det er sgu ok.

Link to comment
Share on other sites

Nu skriver du jo ikke långere specifikt om selve træningen og du behøver heller ikke svare hvis du ikke gider eller det er en "forretningshemmelighed" hvordan.

Men ellers er det velkomment med hvordan du får flettet styrketræning og cykling sammen, jeg tænker på mængden, timingen og hvilke kompromisser der er cykelmæssigt (hvis der er nogen). Og hvor må det bare være totalt lækkert, at kunne træne når man har lyst og det passer, uden at skulle ud og hen i et motionscenter.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Udfordringen er klart tid i den her sammenhæng :) For 2 år siden havde jeg AL tid i verden. Min kæreste arbejdede i Tivoli og det betød at jeg kunne træne så meget jeg havde lyst til uden at det gik ud over vores forhold, for hun var alligevel på arbejde. Nu har vi en unge og et hus, og det tager bare tid på en helt anden måde, så derfor er fokus mere på træning end det er på at logge det. Også derfor Youtube kanalen har stået stille på det seneste.

Jamen i udgangspunktet kan det ikke undgå at ødelægge cykeltræningen en anelse på det her tidspunkt. Mest af alt fordi man bare er lidt mere mat i stængerne efter en omgang styrke. Som det er lige nu kører jeg styrketræning 3 gange om ugen: mandag, onsdag og fredag. Mandag og fredag er det hele kroppen, og onsdag hovedsagligt "let" med fokus på få øvelser. Med let skal ikke forstås lavere vægte, men bare kun squat og dødløft o.lign. og ikke hele paletten. Cykeltræningen hedder intervaller tirsdag og torsdag - tirsdag sjældent mere end 1,5 time, og torsdag gerne omkring de 3 timer. Søndag plejer at være en lang tur, og så kan der snige sig ekstra træning ind de øvrige dage på cyklen. Lørdag kan være alt fra en trilletur til 2-3 timer.

Planen er at udnytte sommeren, hvor der alligevel ikke er noget jeg skal være klar til, til at opbygge styrken, så jeg i august måned når løbene begynder at dukke op igen, kan skrue ned for mængden og op for vægten. Dvs. jeg gerne skulle være et sted hvor jeg kan nøjes med at køre 3-4-5-6x3 reps med fokus på høj vægt, og måske kun 1 eller 2 gange om ugen. Der må jeg lige vurdere hvor meget det påvirker min performance på cyklen ift. hvor mange sæt jeg skal tage. Men så skulle jeg også være klar til når offseason går igang, så jeg ikke skal bruge 1,5-2 måneder på bare at komme igang, og så kun have en enkelt måned eller to hvor jeg virkelig træner tungt.

Så træningen ser nogenlunde således ud:

Mandag: Styrketræning + fri/rulletur
Tirsdag: 1,5-2 timers intervaltræning
Onsdag: Let styrketræning + fri/rulletur
Torsdag: 2-3 timers intervaltræning
Fredag: Styrketræning + fri/rulletur
Lørdag: Rulletur/2-3 timer
Søndag: 3 timer Z2

Tanken bag styrketræningen på nuværende tidspunkt er hovedsagligt at øge min peak power i sprinten som jeg synes er lidt til den lave side, uden dog rigtigt at være lav. Derudover er det at få trænet lidt mere specifikke benmuskler så mit knæ forhåbentlig ikke laver ballade.

Link to comment
Share on other sites

Ser fornuftigt ud. Men det er svært at ville det hele. Om 20 år har du også kroppen imod dig og ikke kun det med tiden :dry:

Jeg kan i hvert fald ikke overkomme både styrketræning og cykling med klubben, men er selvfølgelig også på et generelt lavere niveau - det betyder naturligvis også en del. Lige præcis det du skriver til sidst med at det kun er en måned eller to man "normalt" får styrketrænet benene optimalt pga langt tids tilvænning, ville jeg gerne ud over i år. Måske man skulle starte styrketræningen op for stængerne om 4 uger, når jeg skal til at cykle det meste alene også lade cykelformen dalre lidt.

Tak for input og idéer :-)

Link to comment
Share on other sites

For et par dage siden sad jeg og drømte om ny cykel. Det sker fra tid til anden, og specielt i starten af juli når mange af de nye modeller kommer på markedet til Touren. Når jeg på et tidspunkt skal have en afløser til min SL5'er så kunne en aero cykel være en mulighed. Ikke at jeg tror det giver en forskel der er vanvittig anderledes end en normal cykel, men hvis det bare giver lidt er det vel også fint nok. Synes at jeg læste noget med omkring 7 watt sparet. ANYHOW, så bemærkede jeg mange af de nye modeller der kom ud, og de kom jo mere eller mindre lige i rap.

Først kom Cannondale med deres SystemSix, som udelukkende bliver leveret med skivebremser. Den er ikke grim, men heller ikke køn.

DA-Di2-900x753.jpg

Så kom Specialized med deres afløser til Venge Vias. Faktisk en ret pæn cykel hvis jeg selv skal sige det, men ifølge Specialized kommer denne også kun som disc.

Specialized_Venge_2019-22-1140x760.jpg

Så kom BMC med deres nye TimeMachine, og det var sgu lidt af en øjebæ. Jeg mener også denne kun er disc......

2019-BMC-Timemachine-Road-01-Two.jpg

Og så kom Trek også på banen med den nye Madone SLR som både kommer som disc og som fælgbremse.

j_PvZqS5oxseJTcZ_oBoZJ0-c.jpg?auto=forma

Det lader med andre ord til at industrien i hvert fald er gået all-in på disc bremser. Jeg har selv til gode helt at finde ud af hvad de skal bruges til. Jo, de bremser bedre end carbon hjul, man forlænger levetiden af hjulene og man kan lave anderledes fælgprofiler når der ikke skal være en bremseflade. Men jeg vil stadig påstå at en alubremseflade bremser næsten lige så godt som disc. Derudover tilføjer disc mindst 500 gram ekstra på vægtskålen, og jeg synes bare ikke at det ser så godt ud.

Så nu må vi se om det er en fase, eller om vi om 3-4-5 år bare ikke længere kan købe rammer med fælgbremser. Tænker også at der må være nogle hjulproducenter der ikke synes det er så fedt at deres hjul nu holder uendeligt.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Lidt opdatering: løb i morgen. Har ingen anelse om hvor jeg er form mæssigt, andet end at jeg ikke har været helt flyvende de sidste 2,5-3 uger. Det skyldes hovedsagligt min kæbe som virkelig har drillet. Det kan virke underligt at kæbesmerter kan påvirke cyklingen, men det kan det altså. Det betyder at jeg ikke kan åbne munden helt op, og hele tiden har en anelse spænding i kæben selvom jeg slapper af i den. Jeg har været til normal læge som ikke kunne gøre meget andet end iprener, en tandlæge som ville give mig en bideskinne for at aflaste samt nogle afspændingsøvelser og iprener. Efter at have afvist at købe en bideskinne til 3200,- anbefalede hun så at man kunne købe en på apoteket til 300,-. Den har jeg så sovet med de sidste par dage, og det er gået fint. Nu kan jeg så bare vågne i løbet af natten og have kæmpe ondt i kæben fordi min mund aldrig er helt lukket grundet skinnen, så kæben hele tiden er fikseret.

I dag var jeg så til en osteopat, som kunne konstatere at mine kæbemuskler var helt spændte, så dem prøvede hun at løsne op samt noget i nakken. Det gjorde vildt naller, så jeg tænker at der har været noget om det. Efterfølgende gik det i hvert fald bedre, om end jeg forventer at min kæbe kommer til at være øm i nogle dage endnu før jeg kan begynde at mærke en ændring.

ANYHOW - spændt kæbe og iprener betyder dårlig mave og ikke rigtig hul igennem til benene. Men forhåbentlig kan det gå an til løbet i morgen, som er Sorgenfriløbet. 92-93 km i Vedbæk. Kan jeg gennemføre er det en kæmpe sejr, for jeg har aldrig gennemført det løb før og har aldrig haft defekt.

Og så lige en lille øvelse til Gregers. Min træner har lavet en ny benåbner øvelse til mig, som er en variation af 40/20 intervallet. Men i stedet for at holde en fast belastning som f.eks. 120% af FTP, så er det progressivt fra 100% til 120%. Så første 40 sekunder er 100%, det næste måske 102%, det tredje 105% etc. Det er en ret sjov måde og køre intervallet på, og man kunne jo også lave det som et pyramide interval :)

Link to comment
Share on other sites

På 8/18/2018 at 09:23 , kahlua-kalv skrev:

Du skal da have en Ridley Noah

https://webshop.velowear.dk/ridley/106-894-ridley-noah-sl-disc-ultegra-di2.html#/45-cykelstorrelser-xs/115-cykelfarver-midtnats_bla_sort_lime

Inspirationslink... Du skal selvfølgelig opgradere til bedre gruppe.

Har egentlig altid haft et godt øje til Ridley, men skal ikke have disc lige foreløbig :)

Link to comment
Share on other sites

https://imgur.com/DFTHdcm

Jeg fik lige sneget mig med på et billede fra løbet i lørdags, og det var hårdt. Når man ikke har kørt løb i næsten et år, så er der altså ikke meget løbsfart i stængerne kontra dem som har kørt en hel forårssæson eller bare kørt et par løb henover sommeren. Når jeg kigger på data efterfølgende er der dog intet der tyder på at løbet var så hårdt som jeg oplevede det. Jeg kom dog igennem uden at være prangende. Jeg sad med feltet hele vejen rundt, og prøvede at køre mig lidt halvhjertet frem i finalen, men var mentalt bare ikke der. Dog havde jeg følelsen efterfølgende at jeg kunne have gjort det meget bedre end jeg gjorde. Formen er fin nok som den er nu, hovedet skal bare med.

Næste løb bliver et løb ude i Sengeløse om halvanden uge, og dagen efter er der enkeltstart i Allerød ved Stumpedyssevej. Enkeltstarten glæder jeg mig i særdeleshed til, for det bliver første enkeltstart i langt over et år. Jeg bliver aldrig god til enkeltstart, men jeg synes det er en fed disciplin. Lige nu sidder jeg derfor og nørder små upgrades til den del. F.eks. lader det til at det er mere aerodynamisk at køre med de lave Velotoze og Aerosox end normale skoovertræk til TT. Dæk er jo også en videnskab i sig selv, og kombineret med latexslanger så sparer man måske 5 watt pr hjul.

Edited by Kermit
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Enkeltstarten blev aflyst, og efter 14 dages specifik TT træning var benene ikke klar til de mange ryk der er i et normalt linjeløb som jeg kørte i lørdags. Derfor blev resultatet også derefter. Sad med feltet hjem uden de store problemer, men krampede fuldstændig i sprinten som jeg startede alt for tidligt. 

Det hjalp heller ikke helt på noget at jeg for en uges tid siden fik meldingen om at jeg ikke længere skulle være en del af mit arbejde. Både mig og vores direktør røg i et ønske om en anden form for marketing. Det er jeg selvfølgelig super ked af, men endnu mere uforstående overfor hvorfor det lige var mig der skulle ryge og ikke en af mine andre kolleger. Svaret fik jeg så i mandags da jeg fandt ud af hvem den nye marketingchef er. Det er en person jeg ikke har haft et særlig godt forhold til tidligere, og jeg tænker at jeg ikke har indgået i planerne. Igen, surt, men så må man videre. Nu er den værste skuffelse og frustration forsvundet, men kan stadig godt mærke at den sidder lidt i mig. Jeg er således fritstillet fra 1. oktober af, og resten af året. Så håbet er at der findes et job indenfor den periode, så jeg relativt hurtigt kan komme videre. Drømmen er nok at have et nyt job pr . 1/11 da jeg så har en hel måned til at koble fra og få det hele på afstand inden jeg starter noget nyt. Men nu må vi se. Det er for mig en helt uvant situation at stå i.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er sgu noget af en kolbøtte, når man ufrivilligt skal ud at finde noget andet, men mon ikke du lander på benene? Eksemplerne fra min omgangskreds viser, at det meget tit fører folk et bedre sted hen, når arbejdspladsen bliver skiftet ud. Heldigvis er konjunkturerne ganske gode i disse år, og du har vel efterhånden nogle års erfaring i bagagen.

Held og lykke med jobjagten!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tak for ordene. Det kører dog rigtig godt for tiden. I søndags var der løb på Amager, jeg nåede lige over 2 omgange før jeg blev sendt indover en midterhelle og med hovedet først direkte ind i en bil der ventede på at kunne dreje til venstre. Måtte et smut på skadestuen og blive syet med 5 sting i skinnebenet, og min nakke er pænt øm. Heldigvis lader det til at jeg er sluppet for så mange andre ting. Ingen asfalteksem, ingen brud. Cyklen overlevede også nogenlunde, men hjulene er færdige, samt skiftegreb og frempind. 

Nu starter så hele forsikringsdelen og der kommer en taksator ud i morgen og kigger på cyklen. Forhåbentlig bliver det hele godkendt, men så kommer næste udfordring: hvilke hjul skal man så have? Det er ingen hemmelighed at jeg har haft et had/kærlighedsforhold til mine Enve 4.5. Jeg elsker dem fordi de håndterer sidevind godt og bremser fantastisk i al slags føre. Jeg hader dem dog fordi navet ikke er optimalt til et stift hjulsæt. Med andre ord har det flexet en del, og dermed knækket eger. Jeg har netop fået skiftet alle eger i for- og baghjul til nogle lidt kraftigere der øgede stivheden betragteligt. 

Lige nu går den indre diskussion på om jeg skal købe et sæt af de nye Enve 5.6 fælge og få dem bygget op med et bedre nav. Prisen vil være omkring de 20-22k. Jeg har også haft kig på et par Boyd 60 mm, men de virker lidt tunge i det, men kan tilgengæld købes i 24/28 konfiguration så man kan få en anelse stivere hjulsæt. Der er også en engelsk hjulbygger jeg kan brygge noget sammen til omkring 10-12.000,- med en open mold fælg han står inde for, og nav fra Carbon TI. Zipp har de seneste år ikke rigtig sagt mig noget. Jeg havde i en kort overgang et sæt 404 FC, men de var simpelthen for bløde. Systemhjul er jeg også gået lidt væk fra, da jeg bare godt kan lide tanken om at hvis der er noget der går i stykker på hjulet, så kan de udskiftes. Campa Bora 50 var oppe og vende, men det er netop et systemhjul, og så er jeg noget i tvivl om hvorvidt deres hjul egentlig er særlig aero og gode i sidevind. Ingen tvivl om at de er stive. 

Så der er mange tanker igang. 

Link to comment
Share on other sites

På 19/9/2018 at 08:16 , Kermit skrev:

Tak for ordene. Det kører dog rigtig godt for tiden. I søndags var der løb på Amager, jeg nåede lige over 2 omgange før jeg blev sendt indover en midterhelle og med hovedet først direkte ind i en bil der ventede på at kunne dreje til venstre. Måtte et smut på skadestuen og blive syet med 5 sting i skinnebenet, og min nakke er pænt øm. Heldigvis lader det til at jeg er sluppet for så mange andre ting. Ingen asfalteksem, ingen brud.  

Av, for fanden. God heling. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hvis du stadig læser med her, så 1000 tak for linket til fascat i din insta, i forgårs.

Efter over 10 års søgen, fandt jeg endelig et konkret oplæg til hvordan styrketræning og cykling kan blandes. Ikke at jeg kan/vil bruge det direkte pga andre træningsprioriteringer men virkelig lækker inspiration og grundskabelon.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Pyha, det er lang tid siden at jeg har været herinde, men man kan da altid forsøge at lave lidt status. 

Oktober, november og december er nærmest fløjet afsted. Jeg har jo været fritstillet fra arbejde, og har derfor haft alverdens tid. Alligevel bliver man altid mødt med udfordringer. Jeg har fået sendt en hulens masse ansøgninger afsted, været til en håndfuld samtaler, men endnu ikke landet noget job. Vores fyr stod af, så det skulle også lige udskiftes, og så blev min kæreste opereret i knæet, så jeg måtte tage lidt ekstra tete på at holde stand herhjemme. Lige efter jul blev jeg ramt af en omgang forkølelse/influenza, og har egentlig været ramt lige siden. 

Her i starten af året har jeg haft fokus på vægten. Jeg vejede mig selv i onsdags i sidste uge, og kunne se at den var kravlet op på små 85 kg, og det er trods alt for meget ift. min relativt lave højde på 178 cm. Så samtidig med at jeg har lidt ro på ift. træningen grundet sygdom, har jeg valgt at bruge lidt intermittent fasting. Generelt kører jeg den klassiske 8-16 kur, hvor jeg må spise 8 timer og faste i 16. Umiddelbart er det ikke noget problem, og nu har jeg trods alt været igang i næsten en uge. Helt overordnet bruger jeg IF til lige at komme igang, og det betyder at jeg fra søndag af begynder at spise mere normalt igen - også for at få det til at hænge sammen med cykeltræningen. Det betyder dog stadig at jeg vil bruge aftensmaden som sidste måltid, og ikke spise derefter. På "lette" træningsdage hvor jeg måske bare skal have en trilletur, vil jeg nok forsøge med IF. Ellers er målet egentlig bare at spise fornuftigt, varieret, undgå for meget sukker i hverdagene og specielt i for store mængder. Resultatet skulle gerne være at jeg igen begynder at se blodårene på mine lægge igen. Om vægten så skal stå på 78 eller 81 er egentlig underordnet. Jeg har ikke en spinkel ramme, så der er også grænser for hvor langt ned jeg kan og vil nå, men kan jeg ramme 80 kg inden 1/3 er jeg super tilfreds! Det giver mig ca. 8-9 uger, og med et vægttab på 300-500 gram om ugen håber jeg på at det er realistisk. Jeg ved også at jeg får svært ved at tabe større mængder vægt så snart sæsonen for alvor går igang. 

Ifbm. ovenstående målsætning og tankegang er jeg også begyndt at lytte til en podcast der hedder Detox din hjerne, som er ret interessant. Ikke mindst set ud fra et ernæringssynspunkt. Jeg har f.eks. altid troet morgenmad var mega vigtigt - det er det ikke. Podcasten har givet lidt gode værktøjer til hvordan man kan anskue hele det at skulle spise og samtidig holde sig nogenlunde lean. Jeg skal nok se om ikke jeg kan få holdt jer ajour herinde når vi begynder at nærme os 1 marts, men umiddelbart er der røget ca. 1,5 kg på lidt under en uge - det hjalp selvfølgelig også at jeg var syg da jeg startede, og med garanti ophobede en del væske i kroppen. 

Link to comment
Share on other sites

December er altid en hård måneden at komme igennem, hvad angår kosten. Jeg har selv været ret bevidst om hvad jeg måtte indtage og spise i løbet af december - men diverse forsamlinger og arrangementer gør det næsten umuligt. Alligevel formåede jeg dog at tage på! 

 

godt at se dig herinde igen - og håber snart du lander et job! Håber du begynder at blogge lidt mere - synes ofte det er meget informativt!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share