Gode kalorier, dårlige kalorier?


Apocalypse
 Share

Recommended Posts

Nogen der har læst bogen Good Calories, Bad Calories?

Der er en artikel om bogen i NY Times, link, hvor det beskrives hvordan vi er blevet vejledt på et forkert grundlag, nemlig at indtag af fedt er skyld i overvægt. Artiklen beskriver hvordan sådan en vejledning kunne finde sted, selv af velmenende læger og lignende. Ganske spændende læsning.

Link to comment
Share on other sites

Måske, hvis du synes den slags er mere spændende end en krimi, men.... :laugh:

Problemet er bare at ovenstående referencer langt fra selv er korrekte sandhedsvidner og ender op i ingen forklaringer på den kraftige historiske øgning af livsstilssygdomme. Så måske skal du også tage det du har læst med et gran salt. Grundproblemet er nok at begge teorier er alt for generelle statements til at være korrekte. I princippet er fedt ikke bedre end kulhydrater, det handler i høj grad om hvilke slags indenfor begge kategorier, hvis der skal peges på sunde fødevarer.

Derfor synes jeg artiklen er kedelig og indholdsmæssig uinteressant. Den kan dog måske været et meget godt billede af at formidlingsopgaven slet ikke er lykkedes. Skurkene i denne sammenhæng er dog ikke primært sundhedsvæsenet, men den stigende kostrådgivningsindustri som tjener penge på at misinformere folk og forplumre sundhedsmyndighederne kostrådgivning. Tager du de danske kostråd er de stadig ganske udmærkede, så væk spring kostindustriens misinformationer over.

Der er dog den sammenhæng ift. sundhed og sygdomme at høj fedtindtag og mange hurtigoptagelige kulhydrater er eksponent for et overindtag af kalorier og dermed højere sygdomsrate.

De fleste nye undersøgelser viser dog, at motion er den mest afgørende faktor ift. helbredet, så hellere i god form og tyk - end tynd og i dårlig form (nogle undersøgelser tyder endda på man også har et sundhedsproblem, hvis man er for tynd).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share