Skulderskadet....


FCThomas
 Share

Recommended Posts

Kære M-O brugere...

Jeg er ikke den første der skriver om en skade i skulderen - har læst stort set alle tråde herinde om netop skulderskader - men føler jeg bliver noget til at komme ud med min historie, for min skade er virkelig ved at gå mig på...

Jeg har aldrig nogensinde døjet med skader at all. Har altid været sund og rask. Pludselig for 2 mdr siden begynder en lille smerte i min høre skulder mens jeg sidder i min bil - IKKE ved træning. Det skete da jeg var igang med et seriøst program. Jeg trænede så 4-5 gange med den smerte. Det skulle jeg aldrig ha' gjordt da smerten virkelig tog til.

Jeg gik uden om lægen og gik direkte til centrets fys, som fortalte mig at jeg havde fået slimsækbetændelse i skulderen. 8 til 10 dage på Ibumetin, så var jeg klar igen... Yes yes yes... Dagene gik på de piller, men jeg havde stadig mega ondt. Til sidst bestemte jeg, at jeg ville holde 14 dage total i ro. Det gjorde jeg så. Efter de 14 dage gik, gik det en smule bedre. Jeg tog så på fisketur, da det er min anden store interesse foruden træning. Næste dag var jeg fuldstændigt smadret i skulderen igen. Tog til min læge og fik lagt en blokade. Hun sagde iøvrigt også at det var slimsækbetændelse. Hun stak ca 8 gange i forskulderen, men kunne ikke få stukket rigtigt da der åbenbart var dannet kalk i skulderen, sagde hun. Hun gik om i bagskulderen og ramte "rigtigt" første gang. Dagende gik, men jeg havde stadig lige ondt, så den blokade fungerede absolut ikke...

Jeg tog 14 dage igen, med absolut ro - arbejder i en butik, så det er sgu svært at give skulderen maksimal hvile. Det gik en smule bedre igen og begyndte så til akkupunktur. Her efter 5 behandling har det hjulpet en del. Har fået fuld bevægelse i skulderen igen, MEN MEN MEN... her kommer det jeg endeligt vil frem til:

I mandags tog jeg så ned centret i håbet om at kunne styrketræne for første gang i 2,5 måned, men NEJ...

Varmede super grundigt op og startede med sølle 40 kg i bænkpres. Første sæt gik fint, men efter 3 sæt er smerten der igen.

Samme skide smerte... :-(

Ringede til min læge samme dag, og hun vil sende mig op på ortopædkirugisk afdeling, så dem venter jeg nu brev fra.

Men hvad skal jeg stille op? Er virkelig ved at blive super deprimeret over det.

Smerten er sådan en brændende smerte. Er virkelig super øm. Det brændende går så over efter en uges tid, men kan stadig mærke irritation inde i selve skulderen. Ved sgu ikke om det er ved at blive kronisk...

Er der nogen der kan give råd? behandlingsform? En diagnose måske? Er så træt af det her gætteri...

Hvad fanden kan det være?

Jeg syns sgu selv jeg har været særdeles fornuftigt og har givet det tid og skulderen hvile efter bedste overbevisning. Har ydermere været på Ibumetin under hele forløbet, men det har overhovedet ikke hjulpet.

Vil gøre og give alt for at blive klar igen...

Håber nogen gider læse mit halvt lange indlæg. Følte bare jeg måtte ud med min historie får det går mig godt nok på efterhånden.

Hvis I har spørgsmål, så fyr dem endelig af.

På forhånd tak!

//Thomas

Link to comment
Share on other sites

Trist historie men uanset hvad så er der ingen herinde der kan give dig en diagnose udfra dine oplysninger... det er praktisk talt umuligt... diagnoser i bevæge-apparatet gives ikke over nettet men face to face hos en specialist der har mulighed for at undersøge dig

Held og lykke med det hele :wink:

Link to comment
Share on other sites

Trist historie men uanset hvad så er der ingen herinde der kan give dig en diagnose udfra dine oplysninger... det er praktisk talt umuligt... diagnoser i bevæge-apparatet gives ikke over nettet men face to face hos en specialist der har mulighed for at undersøge dig

Held og lykke med det hele :wink:

Trust me... I know... Jeg ved godt at skulderen er det mest komplicerede led på kroppen og det kan være komplekst hvilke skader man har fået. Men jeg kan se at der er andre herinde, som har døjet med noget af det samme som mig, men det er dog nogle halvgamle tråde.

Gad godt vide hvad der er sket med dem?

Håber stadig andre kan bidrage med noget info.

På forhånd tak!

Link to comment
Share on other sites

Hej FCThomas

Det lyder ikke rart. Jeg er lidt i samme situation som dig med et indklemningssyndrom. Men det er sandsynligvis ikke så slemt for mig, da det ikke har været nødvendigt for mig at anvende smærtestillende medicin herunder blokade. Jeg har læst en del om sagen, men er slet ikke nogen professionel på det her område.

Flere har informeret mig om, at en slimsæksbetændelse ikke kommer af sig selv, men typisk som følge af en iritation via en ruptur af en sene i skulderen. Et godt gæt ville være supraspinatus i dit tilfælde. Din læge har sikkert gjort nogle manuelle tests på dig, men sådanne tests er ikke 100% sikre. Jeg vil alligevel godt foreslå dig at se et par videoer igennem med sådanne tests - det gav mig lidt information - se her:

http://www.prohealthsys.com/physical/shoulder_exam.php

http://www.hss.edu/professional-conditions_13655.asp

Det er i den forbindelse nødvendigt, at du gør dig lidt bekendt med de engelske (latinske) termer for muskler og knogler.

Jeg har anvendt en fysioterapeut som vejleder for øvelser i ca. 3 måneder. Han har været meget fokuseret på, at anvende min oplevelse af smærte i den måde, som jeg træner på, så jeg ikke overbelaster. Han var meget imod blokade - det var ikke nødvendigt for mig mente han. Og en blokade ville forhindre mig i at føle min skulder rigtigt. Det er gået langsomt frem med muskelstyrken for mig - men indklemningen er den samme (hævelse af slimsæk). Jeg har hele tiden haft næsten fuld bevægelighed. Men når jeg indadroterer armen, så får jeg indklemning, som forhinderer at supraspinussenen bevæger sig uden kraftig smærte.

Jeg tror ikke, at det er sundt at træne med en blokade på en hård indklemning af een eller flere sener i skulderen. Du kan næsten selv fornemme hvordan sådanne sener næsten bare flodser mere op... og blokaden forhindrer at du mærker det.

Dette link påstår, at hvis man lægger en blokade i en skulder, så er det svært at ramme det rigtige sted: http://www.sportsmed.dk/ultralyd.htm. Det har jeg også læst andre steder.

Jeg tror, at det er væsentligt for dig, at blive undersøgt bedre evt. af orthopædkirurg eller specialist i ultralydsscanning. Det kan være hurtige med en henvisning til ultralydsscanning (det var ca. 1 uges ventetid for mig).

Jeg går ud fra, at du er klar over, at man ved muskeltræning - hvor man får stigende styrke af muskler - så kan de tilknyttede sener ikke følge med i styrke i samme takt, og så kan du nemt få skader på sener. At øge senevævs styrke er en langsom og senere proces, som kræver tålmodighed.

Du ønskes god bedring!

Link to comment
Share on other sites

Som jeg vist har nævnt i gamle tråde, fik jeg for 2 år siden nøjagtigt den skade.

Jeg endte med at blive opereret for det, og siden har den skulder været fin :bigsmile:

Det vigtigste er at du bliver diagnosticeret ordentligt, og det kan du kun med en scanning.

Dernæst skal du sammen med lægen tage stilling til om du skal opereres eller ej.

I mit tilfælde var der ingen tvivl. Fik fjernet slimsækken og en masse kalk.

Link to comment
Share on other sites

Jeg siger mange tak for svarene. Kanon med de links der. Tak!

Jeg har været til en 6 og sidste behandling hos en akkunpunktør - peterwerge.dk - ham kan jeg klart anbefalde hvis man kommer på disse kanter. Der var nogle bevægelser som jeg slet ikke kunne udføre uden smerte. Dem fjernede han stort set på en gang med nåle. Det var jeg sgu rimelig imponeret af, må jeg nok sige.

Men der er dog stadig irritation i skulderen:-(

Spock: Hvordan og hvorledes var dit hændelsforløb? Jeg venter sgu stadig på svar fra sygehuset...

Men endnu engang mange tak for svarene.

Link to comment
Share on other sites

Der er ikke noget mere irriterende end skulderskader. har døjet med det i 18 måneder og kan stadig mærke det somme tider. Men prøv at se om du ikke kan få en Mr-scanning, så kan de næsten præcist se hvad der er galt, ellers en kikkert undersøgelse..

Link to comment
Share on other sites

Der er ikke noget mere irriterende end skulderskader. har døjet med det i 18 måneder og kan stadig mærke det somme tider. Men prøv at se om du ikke kan få en Mr-scanning, så kan de næsten præcist se hvad der er galt, ellers en kikkert undersøgelse..

Det er nemlig det værste ja. Det er også helt sikkert det jeg vil satse på at få gjort. Har så lige fået svar fra sygehyset i dag, og de har først en tid til mig den 7 APRIL!!! Hvad fanden sker der dér... Det er ulideligt at skulle gå i to måneder mere, bare gå og vente på at komme til og have ondt... Det er virkelig skidt, syns jeg!

Nogen der har prøvet chock/electrobølger mod sådanne skader?

Jeg bliver nødt til at få gjort et eller andet istedet for bare at vente...

Link to comment
Share on other sites

Har du forsøgt med diverse stræk og diverse skulderøvelser? At helt holde pause, for så 2,5 mdr. efter at begynde med bænkpres - selv med let vægt - er måske ikke vejen frem. Der er masser af litteratur at finde på nettet omkring skulderproblemer, bl.a. kan du på sportnetdoc.dk finde netop stræk og øvelser til genoptræning. En søgning på engelske termer giver selvfølgelig flere resultater.

Det er slet ikke sikkert at en MR-scanning påviser noget som kan afhjælpes med artroskopi, så læg ikke alt håb i den undersøgelse som venter dig i april. At din tid til undersøgelse først ligger i april forhindrer dig jo ikke i selv at forsøge at komme problemet til livs. Der sker ingen bedring ved total inaktivitet.

Hvad med en fysioterapeut med henblik på assistance til genoptræningen, indtil videre har du vist kun talt kortvarigt med en sådan? Jeg ved selvfølgelig ikke hvad undersøgelser centrets fys. udsatte dig for, men betændelse i slimsækken blev jeg også spist af med i første omgang, så sørg for at bliv ordentligt undersøgt.

Edited by Cache
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share