Gregers TF Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 (edited) Jeg lurer lidt på at medbringe noget mad der kan gå i mikroen på arbejde men spørgsmålet er om det holder i praksis.Man tager:En varm pande med lidt oliefrossen wokblandingfrosne kogte kyllingeternog steger det som man ville spise det men putter det i en plastikbøtte og stiller det i fryseren hvor det så kan stå indtil den dag jeg vil medbringe det på arbejde.På vej til arbejde får det en lille time i stuetemperatur under transporten og derefter 3-6 timer i køleskab.Det store spørgsål er så om der er lagt i kakkelovnen til mavepine (ret kedeligt da jeg ikke har adgang til toilet mellem pauserne) eller om man kan genfryse tilberedt mad - kyllingen er jo kogt inden den er frosset, stegt og frosset igen. Edited January 11, 2008 by Gregers TF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Jeg lurer lidt på at medbringe noget mad der kan gå i mikroen på arbejde men spørgsmålet er om det holder i praksis.Man tager:En varm pande med lidt oliefrossen wokblandingfrosne kogte kyllingeternog steger det som man ville spise det men putter det i en plastikbøtte og stiller det i fryseren hvor det så kan stå indtil den dag jeg vil medbringe det på arbejde.På vej til arbejde får det en lille time i stuetemperatur under transporten og derefter 3-6 timer i køleskab.Det store spørgsål er så om der er lagt i kakkelovnen til mavepine (ret kedeligt da jeg ikke har adgang til toilet mellem pauserne) eller om man kan genfryse tilberedt mad - kyllingen er jo kogt inden den er frosset, stegt og frosset igen. Næppe nogen problemer med den fremgangsmåde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sortiarius Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Hvis maden første gang det bliver tilberedt, bliver taget (mere eller mindre) direkte ud fra fryser/køleskab og herefter tilberedt ordenligt er der ingen problemer.Problemerne ligger udmiddelbart i bakterier der overlever tilberedningen, mad der bliver contamineret med bakterier (fx et dryp kødsovs ned i en salatbowle), og tilfælde hvor mad får lov at ligge i lang tid ved stuetemperatur før tilberedning så de kan danne varmestabile toksiner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.