Sign in to follow this  
Guest Voravong

Svagt bryst - dominerende skuldre

Recommended Posts

Guest Voravong

Dengang jeg stod gen-køen, var der nogen der lavede en practical joke. Jeg fik nemlig tildelt et par skuldre der vokser bare jeg løfter en leverpostejsmad fra madpakken. Samtidig fik jeg tildelt et par arme og bryst som ikke vil vokse selvom leverpostejsmaden vejer 100 kg.

Armene er ikke noget problem at isolere - men brystet - det er immervæk svært at træne bryst uden at ramme skuldrene.

Decline dumbell press er selvfølgelig en fremrygende øvelse til netop det formål. Men dér hvor jeg træner eksisterer der ikke en ordentlig decline bænk. Det er én af de typer der er helt flade og derfor belaster lænden helt afsindigt når jeg kører decline press.

Dips er naturligvis også en glimragende øvelse til formålet, men jeg ender nu alligevel altid med at være mere smadret i skulderen af dips end i brystet.

Så hvad gør jeg så? :blink:

Har overvejet at lave standing cable press. Altså at variere cable cross-overs så jeg presser håndtagene nedad og lader triceps assistere, så jeg laver den som en slags omvendt decline dumbell press, bare med cables.

Og så er det nu at en masse sidder og tænker - AAAARRRHHHGGGGG - CAAAABLES - FYYYYYYY FY.

Men det ER altså muligt at lave en compound øvelse med cables, og selvom det er en maskine, så skal man stadig stabilisere under øvelserne. Efter min mening i hvert fald. I øvrigt kan jeg leve med at øvelsen ikke stresser muskelen i lige så høj grad som ved f.eks. bænkpres, hvis bare jeg kan stresse den uden at stresse skuldrene.

Men sidder der nogen derude som har oplevet samme problem eller som har en eller anden genial øvelse, eller bare har en mening om ovenstående, så SKRIV. For det er ved at blive et symmetrisk problem for mig. Misforstå mig endelig ikke, det er udelukkende et udseendsmæssigt problem, ikke funktionelt. Men der findes utallige diskussioner om hvad man gør hvis armene f.eks. er ude af proportioner, eller benene. Men når det kommer til bryst i forhold til for store skuldre - intet.

Og selvfølgelig ville det være dejligt hvis der blev inddraget biomekaniske analyser.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har haft det samme problem Vora, men lige nu er det vist kun armene der er lidt bagefter.

Jeg fandt ud af at jeg sagtens kan bruge de fleste brystøvelser, sålænge jeg sørger for at holde brystet højere end skuldrene i fx bænkpres.

Det gælder altså om at puste sig op LOL, så virker det bedre. Ellers så har jeg ikke noget problem med de fleste Flyes variationer, som virker ganske fint på mig. Pt har jeg slet ikke trænet skuldre i næsten 2,5 måned uden at det har været et større problem. En ulempe kan altså godt gå hen og blive en fordel :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Åhh ja... Endelig er der en øvelse jeg laver om rent faktisk kan bruges!!!!

Smid et par vægtskiver på ryggen og så skal vi lave pushups... Det er da næsten en flad og incline bænk i en og samme øvelse... Mine skuldre vokser skam også bare jeg kigger på dem... Jeg havde trænet i næsten et halvt år inde jeg begyndte på en skulderøvelse, og nu er de så de passer perfekt i symetrien... Jeg har nogle problemer med at andre muskler tager over når jeg ikke er stærk nok, så forkerte muskler vokser... Fx venstre bryst er stærkest, og det gør at højre skal have hjælp til at klare samme belastning, og det bevirker vækst i triceps og skulder i højre side... Og ikke i bryst, og ikke noget andet i venstre side... Og venstre skulder vil gerne tage lidt over når der trænes biceps...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Voravong

Lave brystøvelser, og ikke ramme skulder... Got it.

Et godt trick jeg bruger når jeg ikke vil have skuldre med i en bryst øvelse. Minder lidt om Craws, men jeg vil ikke puste mig op for at få den rigtige stilling...

Jeg rykker i stedet stangen lidt længere ned, sådan at du nærmst kører bænkpres, ved at skubbe skråt fra sig, ikke ret meget, men lidt. 3-4 cm under Solar-plexus... Måske lidt svær at lave i fri bænkpres, men bruger nu også bænk stativ... Bare en forslag...

Mvh Ethan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Voravong

Tak for svarene.

Er det mig eller mangler der nogle indlæg. Synes også jeg mangler et i min log. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this