Ny start - igen


Hübner2.0
 Share

Recommended Posts

I dag var jeg tilbage i SATS Parken for første gang i 3½ år. Det var et nostalgisk gensyn, der var ikke meget, der var forandret.

Jeg nåede en lille smule styrketræning før dagens to spinningtimer, hvor Thomas-Martin debuterede i Parken i en halvtom sal. En stor kontrast til Fitdk, hvor der normalt er fyldt... Men måske skal rygtet om at en super-instruktør har skiftet fra den ene kæde til den anden lige have lov til at blive spredt.

Første time:

Cycling

51 min.

:heartpump: max. 176

:heartpump: avg. 151

Anden time:

Cycling pulse (activio)

50 min.

Timen var bygget op som en lang progression op mod 93% af max. Jeg kørte rimeligt ok med og peakede på 94% af max. :smile: .

Link to comment
Share on other sites

Hello there

Var du ude og styrketræne mellem de 2 timer ? du var lige pludselig væk !?

Nå, men formoder vi ses igen i aften ? :superman: du virker til at være superfit i øjeblikket! :smile:

/Vivs

Nej DU var lige pludselig væk da jeg kom tilbage efter at have tanket ekstra vand :smile: . Onsdag havde jeg en meget meget vigtig aftale, og nu venter ferien, så jeg sidder ikke på en spinningcykel igen før tirsdag efter påske.

Link to comment
Share on other sites

Både onsdag og torsdag blev det til korte og effektive styrketræningssæt. Er ved at blive helt afhængig af det, men i morgen tager mine børn og jeg af sted på påskeferie på Bornholm, hvor der hverken er SATS eller Fitdk. Så det bliver med oppakning inkl. håndvægte. Og så skal jeg i gang med løbetræningen, for nu er der kun 11 uger til Broløbet :blink: .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hovsa, nu gik der lige tre uger uden opdateringer :nonono: . Jeg er for alvor begyndt på at løbe, men har til gengæld ikke fået prioriteret styrketræningen.

29. marts:

Løb først et par kilometer sammen med min rapfodede 10-årige datter og derefter til Balka og retur ad stranden.

Jeg har kun data på sidste del af turen:

Tid: 33:40

:heartpump: max. 175

:heartpump: avg. 166

31. marts:

Havneløb-ruten

Tid: 33:54 men der var også et par stop med snak med venner og bekendte :blahblah: .

:heartpump: max. 178

:heartpump: avg. 157

2. april:

Havneløb-ruten, dog modsat dvs. ind til byen først.

Tid: 31:13

:heartpump: max. 175

:heartpump: avg. 160

8. april:

Havneløb-ruten

Tid: 29:48

:heartpump: max. 177

:heartpump: avg. 163

9. april:

Havneløb-ruten

Tid: 29:54

:heartpump: max. 175

:heartpump: avg. 164

12. april:

Ndr. Fasanvej-Den Grønne Sti-Peter Bangs Vej-Grøndalsparken-Borups Allé-Fuglebakkevej-Mariendalsvej-Ndr. Fasanvej-Kong Georgs Vej og hjem.

Tid: 56:27

:heartpump: max. 178

:heartpump: avg. 161

Dejlig tur i solnedgangen.

17. april kl. 06.00 :sleepy:

Kort tur i nabolaget.

Tid: 26:11

:heartpump: max. 164

:heartpump: avg. 150

Link to comment
Share on other sites

I går kørte jeg to spinningtimer hos Thomas-Martin i SATS Parken. Havde ikke kørt spinning i nogle uger, og det er måske grunden til, at det kneb med at få banket pulsen helt op. Faktisk formåede jeg ikke at hænge helt på de sidste 14 minutter af anden time.

Første time - cycling:

51 min.

:heartpump: max. 174

:heartpump: avg. 149

Anden time - cycling pulse/activio:

Ca. 50 min., maxpulsen var oppe i 92%, og det er slet ikke godt nok :hmmm: .

I dag spillede jeg fodbold i Fælledparken for første gang i denne sæson. Vi var ikke så mange i dag, så det blev kun til en gang småbold 4 mod 4. Men det var hårdt nok, og vi spillede da også i 1½ time. Jeg havde stort set ikke rørt en bold siden september måned og lagde da også ud med nogle helt katastrofale aktioner, men fik spillet mig op og endte med at stå bag et par mål plus et hav af assists.

Link to comment
Share on other sites

Dagens træning var 35 min. intervaltræning på cross trainer i Fitdk Falkoner. Langtfra optimal træning, men ifølge cross trainerens egen beregning fik jeg alligevel forbrændt 705 Kcal og havde pulsen oppe i 172 (90 %).

Om ikke andet føltes det som om, der var meget langt op til 4. sal bagefter :blink: .

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke trænet overhovedet siden forrige fredag pga. en kombination af benhård prioritering og almindelig træthed og manglende motivation.

Nu er jeg så i gang igen. I dag løb jeg en rute ad Nordre Fasanvej-Godthåbsvej-Tesdorpfsvej-5. juni plads-C.F. Richs Vej-Grøndalsparken og hjem derfra ad den sædvanlige rute.

Tid: 37:22

:heartpump: max. 169

:heartpump: avg. 159

Link to comment
Share on other sites

Søndag løb jeg ca. 2½ km sammen med min 10-årige datter. Hyggelig tur med et hårdt udlæg, små pauser midtvejs og så en sprint uden lige til allersidst :bigsmile: .

I dag løb jeg ruten gennem Frederiksberg Have og Søndermarken i 45:46. Forlængede ruten med en "tur rundt om blokken", således at jeg i alt løb 51:53.

Pulsuret fuckede up nogle gange, så jeg tror ikke rigtig på dets data. Det virker dog sandsynligt nok, at maxpulsen var 177 (93 % af max.).

Link to comment
Share on other sites

Her følger nogle opdateringer for den seneste uges tid:

I onsdags spillede jeg fodbold i Fælledparken, en rigtig god kamp hvor jeg for eksperimentets skyld spillede med pulsur. Enten er der noget galt med pulsuret, eller også skal det bare have nyt batteri, for data var stærkt svingende. I løbet af 1½ times bold nåede pulsen op i max. 178, og kalorietælleren viste 1078. Må prøve samme eksperiment en anden gang med et mere pålideligt pulsur.

Torsdag trænede jeg styrke i SATS Parken. Kort effektivt træningspas.

Lørdag løb jeg en kort tur i nabolaget.

Tid: 25:57

:heartpump: max. 175

:heartpump: avg. 159

Søndag løb jeg ruten rundt om Damhussøen og -engen. Fik desværre lagt intensiteten for højt op i starten og var meget længe om at få den ned igen, hvilket jeg blev straffet for på de sidste tre km.

Tid: 1:38:26

:heartpump: max. 169

:heartpump: avg. 160

I dag løb jeg 60 min., hvoraf hovedparten udgjordes af ruten gennem Frederiksberg Have og Søndermarken, hvor der pt nærmest er overnaturligt smukt :smile: . Mellemtiden efter den del af turen var 47:52.

Igen problemer med pulsmålingen, max. var 173.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Update for den seneste uges tid:

15. maj:

30 minutters løbetur i Berlin. Havde udset mig en kort rute, men nåede at fare en lille smule vild :4nope: . Godt at de har Fernsehturm dernede, så man kan finde ud af, hvor i verden man er.

18. maj:

Kort tur "rundt om blokken" herhjemme i 31:42.

20. maj:

Fik jeg endelig sat et nyt batteri i pulsmåleren. Løb ruten rundt om Damhussøen og -engen og gennem Grøndalsparken hjem.

Tid: 1:28:30

:heartpump: max. 183

:heartpump: avg. 169

21. maj:

Rundt om søerne.

Tid: 55:26

:heartpump: max. 174

:heartpump: avg. 161

Link to comment
Share on other sites

Missede desværre et træningspas tirsdag, og der er ingen andre undskyldninger end manglende motivation.

Onsdag prøvede jeg at gentage eksperimentet med at spille fodbold med pulsur. Det var ikke en af mine bedste kampe - men ifølge pulsmålerens måske ikke helt pålidelige beregninger var det effektiv træning. I alt 2 timer og 3 minutter.

:heartpump: max. 175

:heartpump: avg. 148

Link to comment
Share on other sites

Update:

29. maj:

Ultrakort løbetur rundt om blokken.

Tid: 23:42

:heartpump: max. 173

:heartpump: avg. 163

31. maj:

Også en relativt kort tur - Kronprinsesse Sofies Vej, Ane Katrines Vej, Borups Alle, Nordre Fasanvej, Hillerødgade, den grønne sti indtil CBS og så ad den sædvanlige rute gennem Svømmehalskvarteret hjem.

Tid: 31:11

:heartpump: max. 170

:heartpump: avg. 159

2. juni:

Fodbold i Fælledparken i ca. 1½ time. Ikke en af mine bedste kampe bl.a. pga for meget indbyrdes kævl på holdet - hvilket nok også var medvirkende til at vi tabte til sidst efter at have ført indtil de sidste fem minutter :4ranting: .

Edited by Hübner2.0
Link to comment
Share on other sites

Træning siden sidst:

4. juni:

Damhussøen og -engen rundt.

Det var et mærkeligt træningspas, hvor jeg det meste af ruten følte mig dårligt tilpas og havde ondt i maven. Ikke desto mindre havde jeg masser af overskud til sidst og kunne øge tempoet på de sidste km, så sluttiden blev over et minut bedre end det bedste, jeg havde præsteret indtil i fredags.

Tid: 1:27:26

:heartpump: max. 170

:heartpump: avg. 160

6. juni:

Grøndalsparken fra C.F. Richs Vej til Fuglebakken.

Tid: 35:29

På den tur blev jeg igen ramt af fucked up pulsur. Troede ellers batteriskift var nok, men måske er det et signal om, at jeg skal opgradere mig selv på dette ene område, hvor gadgets siger mig noget.

Gennemsnitspulsen tror jeg dog er nogenlunde til at regne med.

:heartpump: avg. 167

I dag har jeg så lige løbet en ultrakort tur på 20 min.

I morgen er der på ny lovet heldagsregn :devil: , så det bliver spændende, om det bliver Fælledpark-fodbold eller en af de pt. sjældne ture i SATS.

Link to comment
Share on other sites

Onsdag var det ganske rigtigt regnvejr det meste af dagen, men det blev hverken til fodbold eller en tur i SATS.

I stedet løb jeg en improviseret rute på 1 time og 10 sekunder, bl.a. gennem Frederiksberg Have og Søndermarken.

:heartpump: max. 174

:heartpump: avg. 161

Lørdag løb jeg Broløbet, dvs. mit første halvmarathon i mere end halvandet år. Selve løbet var en fornøjelse, jeg er selvfølgelig ikke helt tilfreds med tiden, men efter omstændighederne var det ok. De første 4 km foregik nede i tunnellen, og der var en varme, som passede lige til mit temperament, men som også gjorde, at jeg dehydrerede. Så jeg måtte kompensere med en del vand ved de efterfølgende depoter, hvilket medførte, at jeg fik mavekrampelignende symptomer på 14. km. Det gik heldigvis over, og indtil 19 km-mærket gik det udmærket. Så kom der en ny mindre krise, men den var overvundet på den sidste km.

Jeg har ventet på, at arrangørerne skulle uploade de korrekte tider - men det sker åbenbart aldrig. Så tiden bliver den, som mit pulsur målte, nemlig 2:10:31.

:heartpump: max. 175

:heartpump: avg. 166

Straks efter målstregen opstod de første kødannelser... Der var kø til væske, kø til Pågens kanelgifler, kø til bananer, kø til medaljer, kø til rygsække, minimal kø (trods alt) til udlevering af bagage - men inden bagageudleveringen var jeg nået at blive totalt gennemkold, og selv om jeg fik skiftet til tørt tøj, var det noget af en prøvelse at vente op imod to timer i kø på at komme med bus tilbage til Amager. Jeg var hjemme på Frederiksberg næsten fire timer efter, at jeg var kommet i mål :cold: .

Edit: Nu har tidtagningsfirmaet sjusset sig frem til en tid: 2:10:34.

Edited by Hübner2.0
Link to comment
Share on other sites

I går spillede jeg en dejlig lang, intens og hårdt spillet fodboldkamp i Fælledparken. Hele kampen spillede jeg centralt/til venstre i forsvaret, og vi stod så kompakt, at modstanderne begyndte at brokke sig over, at vi spillede italiensk. Men det virkede :bigsmile: , og modstanderne stod så højt oppe på banen, at vores angribere gang på gang kunne slippe fri. En super kamp som vi da også vandt, og så hører det med til historien, at vi spillede med VM-bolden... et meget specielt bekendtskab, men efter nogen tilvænning lykkedes det nogenlunde at kunne tumle dens underlige bane gennem luften og dens - i starten - fuldstændig uberegnelige opspring. Jeg kan godt forstå, at de har haft problemer med den nede i Sydafrika.

Link to comment
Share on other sites

I mandags fik jeg lagt et nyt styrketræningsprogram i SATS Frb. Svømmehal. Afsluttede med 30 min. på cross trainer.

I dag spillede jeg fodbold i Fælledparken, ca. 1 3/4 time. Denne gang bevægede jeg mig kun ganske få gange væk fra forsvaret, hvor mit hold lige som sidste onsdag stod meget kompakt og vandt en sikker sejr på rendyrket kontrafodbold. Det kompakte forsvar fik endnu en gang især nogle af de afroamerikanske spillere hos modstanderne til at brokke sig højlydt og kalde os italienere. Men taktikken virkede for anden onsdag i træk, og hvorfor så lave om på den?

En enkelt gang rykkede jeg helt med frem på et angreb, som jeg selv havde sat i gang - og befandt mig pludselig helt fri foran mål, men desværre - det blev en afbrænder. Alt i alt: En rigtig god kamp :smile: .

Edited by Hübner2.0
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Update:

25.06.:

Jeg løb ruten gennem Frederiksberg Have og Søndermarken i en super tid, men vilkårene var vel også optimale, dvs. ingen stop ved rødt lys, ingen vind og fint kost- og væskeindtag på forhånd.

Den tur giver grund til optimisme forud for Almindingsløbet i september. Der er godt nok et stykke tid til, men Almindingsløbet er nogenlunde samme distance og mindst lige så kuperet som ruten op og ned ad Valby Bakke :smile: .

Tid: 42:50.

:heartpump: max. 179

:heartpump: avg. 169

27.06.:

Sædvanlig rute til Grøndalsparkens start ved Damhussøen, gennem Grøndalsparken til Fuglebakken og derfra hjem.

Tid: 53:30

:heartpump: max. 173

:heartpump: avg. 166

29.06.:

Styrketræning i SATS Frb. Svømmehal.

30.06.:

Jeg skulle have spillet fodbold, men kunne ikke nå det pga. hasteopgave på jobbet :devil:. Så jeg måtte løbe en improviseret rute, anden halvdel ad Den Grønne Sti.

Tid: 40:04

:heartpump: max. 173

:heartpump: avg. 158

01.07.:

Havde egentlig planlagt styrketræning, men følte mig mere motiveret til at løbe i aftensolen. Jeg er helt vild med at løbe i varme.

Ruten var rundt om Søerne. Var ekstremt uheldig med lyssignalerne, så vidt jeg husker, var der ikke grønt en eneste gang.

Tid: 53:02

:heartpump: max. 171

:heartpump: avg. 160

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Siden sidst har jeg været på Roskilde, og derudover har jeg været ramt af en irriterende virus med feber, hoste og ondt i halsen. Kunne åbenbart ikke tåle urinstøvet i år :blink: .

Jeg nåede ikke ud på Roskilde om torsdagen. Så fredag den 2. juli - hvor jeg havde fri - kunne jeg starte dagen med en gang styrketræning i SATS Frb. Svømmehal.

Så lå jeg stille indtil i går, hvor jeg genoptog træningen med et styrketræningspas plus 44 min. på crosstrainer i SATS Frb. Svømmehal.

I dag løb jeg ruten gennem Frederiksberg Have og Søndermarken. På forhånd var det min vurdering, at festivalen og sygedagene ville koste mig ca. 3 min. i forhold til den fantomtid, som jeg løb ruten i for et par uger siden. Facit var, at jeg løb 3½ minut langsommere end årets PB. Og jeg sveder stadig, selv om det er fire timer siden, at jeg løb ruten :smile: .

Tid: 46:23

:heartpump: max. 177

:heartpump: avg. 167

Link to comment
Share on other sites

Perioden siden sidst har budt på en fodboldkamp og en gang styrketræning... Ikke nogen imponerende indsats, men den har dog været der.

Fodboldkampen - som foregik i onsdags i Fælledparken - var lidt farceagtig, idet vi startede med at spille 14 mod 14; sådan kan det gå når man spiller i et uformelt sammenrend. Det siger sig selv, at det ikke blev til den store boldkontakt, og den positive side af min medvirken begrænsede sig til nogle godt timede indgreb i forsvaret. Til gengæld havde jeg store problemer med at få pasninger til at ramme præcist - hvilket ellers er min force.

Vi vandt i øvrigt som sædvanlig ved at stå kompakt nede bagved og slå nådesløst til i kontrafasen :smile: .

I dag blev det til et hurtigt styrketræningspas i SATS Frederiksberg Svømmehal.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Det var så den sommerferie... Jeg har haft tre dejlige uger på Bornholm, hvor det ud over masser af ture i bølgerne, minigolf og badminton i haven blev til en hel del løbetræningspas. Derudover lykkedes det mig for en gangs skyld at få glæde af de medbragte håndvægte :smile: .

19.07.:

Havneløb-ruten

Tid: 29:28

:heartpump: avg. 166

Fejl på maxpulsmålingen.

21.07.:

Havneløb-ruten, denne gang med modvind på stranden.

Tid: 31:31

:heartpump: max. 179

:heartpump: avg. 168

23.07.:

Selve Snogebæk Havneløb, som jeg ikke havde deltaget i siden 2007. Løbet er lidt kortere end den træningstur, som jeg kalder "havneløb-ruten". Forholdene var nærmest optimale med sol og svag vind.

Tid: 26:50

:heartpump: max. 184

:heartpump: avg. 170

Det viste sig at være en stor fordel, at jeg havde testet ruten og dermed vidste, hvilket spor jeg skulle følge på stranden. Jeg husker ikke, hvor langsomt jeg løb i 2007, men tiden i år var helt sikkert bedre.

25.07.:

Husker ikke ruten.

Tid: 32:28

:heartpump: max. 171

:heartpump: avg. 162

28.07.:

Kort intervalpræget tur, husker ikke ruten.

Tid: 25:02

:heartpump: max. 174

:heartpump: avg. 158

29.07.:

Hjem fra Boss Cykler i Balka ad stranden.

Tid: 28:03

:heartpump: max. 170

:heartpump: avg. 161

01.08.:

Dueodde, hjem ad stranden.

Tid: 58:55. Faktisk en helt ok tid, jeg løb samme tur i 1:04 for to år siden :bigsmile: .

:heartpump: max. 176

:heartpump: avg. 154

04.08.:

Havneløb-ruten.

Tid: 29:29

:heartpump: max. 175

:heartpump: avg. 163

05.08.:

Improviseret rute ad bl.a. Smedevej.

Tid: 27:01

:heartpump: max. 165

:heartpump: avg. 156

Her til aften løb jeg en improviseret rute, hvor jeg kom gennem både Vanløse, Nordvest og Nørrebro. Dejlig tur selv om jeg lige skulle omstille til at forholde mig til lyssignalerne.

Tid: 47:47

:heartpump: max. 169

:heartpump: avg. 159

Link to comment
Share on other sites

Tilbagevendende regn og torden gør det lidt svært at følge et løbetræningsprogram nogenlunde disciplineret... Jeg har arbejdet i Falck for nogle år siden - og har set og hørt nok til at lade være med at løbe i tordenvejr.

Men siden sidst har jeg dog løbet en enkelt gang, nemlig i tirsdags hvor jeg valgte den sædvanlige rute gennem Frederiksberg Have og Søndermarken. Blev overhalet af min kollega webredaktøren, men kom trods et momentant tab af selvtillid alligevel ganske fornuftigt igennem.

Tid: 44:31

:heartpump: avg. 157

Fejl på maxpulsmålingen.

Onsdag droppede jeg fodbold pga. styrtregn.

I dag blev det til et styrketræningspas i SATS Frb. Svømmehal plus 50 min. på crosstrainer som erstatning for et løbetræningspas.

For at sammenligne crosstraineren med egentlig løbetræning tog jeg pulsbælte og pulsur på og registrerede følgende:

:heartpump: max. 166

:heartpump: avg. 144

I morgen skulle det gerne kunne lade sig gøre at løbe 15 km ruten rundt om Damhussøen og -engen.

Link to comment
Share on other sites

I går aftes og i nat fik jeg fornøjelsen af at tømme mindst 300 liter vand ud af mit kælderrum :omg: - heldigvis med hjælp fra gode naboer. Og i dag handlede det så om at få overblik over skaderne og bære alt det våde op til tørre i solen. Der er dog sket en del uoprettelig skade, så næste kapitel bliver forsøget på at få forsikringen til at dække.

Efter at kælderrummet var genetableret, luntede jeg ud til Hans Knudsens Plads (man er vel nysgerrig) ad Ndr. Fasanvej, Lygten, Tagensvej og Rovsingsgade - og tilbage igen ad Lyngbyvej, Jagtvej, Den Grønne Sti indtil Frederiksberg Centret og derfra hjem.

Tid: 1:02:24

:heartpump: max. 163

:heartpump: avg. 156

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share