Ny start - igen


Hübner2.0
 Share

Recommended Posts

Træning siden sidst:

16. august:

Løb Damhussøen og -engen rundt. I stedet for at løbe hjem, løb jeg op ad Ålekistevej for at hente min cykel, som jeg et par dage forinden havde efterladt på hjørnet af Ålekistevej og Jyllingevej. Det var en hård tur, jeg følte mig enormt tung i r.... :4disguise: .

Tid: 1:10:30

:heartpump: max. 162

:heartpump: avg. 153

18. august:

Det var undtagelsesvis regnvejr, så det normale onsdagsindslag - fodbold i Fælledparken - blev ikke til noget. I stedet tog jeg en omgang styrketræning i SATS Frb. Svømmehal og gik desuden 50 min. på crosstrainer.

Der var en relativt høj intensitet på crosstraineren:

:heartpump: max. 167

:heartpump: avg. 150

22. august:

Ultrakort løbetur rundt om blokken.

Tid: 20:16

:heartpump: max. 166

:heartpump: avg. 142

24. august:

Løb ad rute, hvoraf første del var den sædvanlige tur i Frb. Have og Søndermarken. Den del løb jeg i 44:16

Tid i alt: 54:18

:heartpump: avg. 157

Der var fejl på målingen af maxpulsen.

25. august:

Styrketræning i SATS Frb. Svømmehal.

27. august:

Løb ad improviseret rute, bl.a. rundt om 4 søer.

Tid: 52:11

:heartpump: max. 165

:heartpump: avg. 153

29. august:

Løb, ruten rundt om Damhussøen og -engen.

Tid: 1:26:24

:heartpump: max. 170

:heartpump: avg. 158

Link to comment
Share on other sites

I går løb jeg ruten rundt om Damhussøen og -engen. Forholdsvis ubesværet - og med overskud til en sprint det meste af den sidste kilometer - løb jeg ruten i 1:26:05.

:heartpump: max. 171

:heartpump: avg. 158

I dag: Styrketræning i SATS Frb. Svømmehal.

I morgen skal jeg løbe DHL og har pga. en hel serie af afbud fra mine sløve kolleger fået lov til at løbe to ture :superman: .

Link to comment
Share on other sites

I dag løb jeg DHL, og det var som sædvanlig et super arrangement. Trods trængsel på dele af ruten løb jeg 10 km (fik pga. afbud lov til at løbe to ture) i 53:28. Det er en ok tid, men især glædede det mig, at jeg km for km var i stand til at øge tempoet :smile: .

Pulsuret var totalt fucked up... Nu må jeg hellere se at få købt et nyt.

Link to comment
Share on other sites

I dag blev det til et løbetræningspas ad ruten rundt om Søerne i smuk sensommersol og med færre blodtørstige myg end forventet :smile: .

Jeg lagde relativt hårdt ud og var ved at syre til på 6.-7. km, men mod slutningen var der alligevel masser af overskud, og jeg kom ind i 51:21. Jeg har ikke hidtil løbet den rute i mindre end 53 minutter.

Der var fejl på maxpulsmålingen, mens gennemsnitspulsen var 164.

Link to comment
Share on other sites

Træningsupdate:

Onsdag:

Næsten to timers fodbold i Fælledparken. Jeg havde ikke spillet siden en gang midt i juli, så jeg var på forhånd lidt spændt på, om boldføling og timing ville være bare nogenlunde i orden. Men det gik faktisk fint, og jeg havde masser af overskud. Blev dog snydt et par gange af en ældre driblekonge, som ser ud til at være fyldt 65, men som ikke desto mindre udfordrer os andre fint fra sin faste postition på fløjen. Sådan vil jeg gerne kunne klare mig til den tid :smile: .

Efter fodbolden gik jeg over i SATS Parken og tog et styrketræningspas.

I dag blev det igen til en gang styrketræning i SATS Parken, efter at jeg havde været inde i Sparta-hallen for at hente mit startnummer til søndagens Powerade Halvmarathon.

Link to comment
Share on other sites

I dag løb jeg Powerade København Halvmarathon. Forudsætningerne for et godt resultat var absolut til stede, vejret var godt, ruten var nærmest flad som en pandekage, og bortset fra den første kilometer var der ingen trængsel.

Jeg har som mål at komme ned under to timer, men heller ikke i dag skulle det lykkes. De første 10 km gik det fint med en gennemsnitlig kilometertid på 5:30, men allerede på 12. kilometer kunne jeg mærke, at skridtlængden var reduceret, og selv om jeg ikke kom ud i egentlige kriser, var de sidste seks kilometer meget lange.

Sluttiden blev 2:07:33. Det var mit syvende halvmarathon og faktisk den næstbedste tid - men der er stadig et stykke vej ned til de famøse 1:59:59 :crazy: .

I øvrigt ros til Sparta og co. for et nærmest perfekt arrangement :smile: .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Efter seks dage uden træning løb jeg i lørdags Almindingsløbet på Bornholm. Der var en del mudder på ruten, og en mindre del af løbet foregik i hård modvind. Men ellers var det lige så god en oplevelse, som det plejer. Især på stigningerne gik det rigtig godt - og stigninger er der mange af, og de er stejle... Eremitageløbet er en ren walkover i sammenligning :smile: .

Ifølge mit pulsur løb jeg ruten i 43:00 (hvilket er en betydeligt dårligere tid end 42:59). Stor var derfor min skuffelse, da jeg kom hjem og fik tjekket det officielle resultat. Her var min sluttid registreret som 43:21. Det er dog alligevel min til dato næstbedste tid i Almindingsløbet og næsten halvandet minut bedre end i 2008.

Link to comment
Share on other sites

Dagens træning var en time cycling interval og en time cycling pulse i SATS Parken med Thomas-Martin på podiet - og hyggeligt selskab i øvrigt :smile: .

Det var mine første spinningtimer siden 21. april, så jeg lagde noget defensivt ud i første time og byggede langsomt op, efterhånden som jeg kunne konstatere, at der ikke er noget i vejen med formen.

I anden time kørte jeg med hele vejen og peakede i 94 % af max. Det sidste kvarter lå jeg konstant i 89-92 % af max, og det var da krævende nok, men det var også tydeligt, at jeg mht. cardiotræningen er på et andet og bedre niveau i år end i både 2009 og 2008.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Det har været svært at prioritere træningen på det seneste pga. arbejde, fødselsdage, et gå-hjem-møde som jeg selv var medarrangør af, to forældremøder osv. osv.

Søndag trænede jeg lidt styrke hjemme på gulvet med og uden håndvægte.

I dag spillede jeg fodbold i Fælledparken. Efter få minutters spil stemplede en af mine særligt gode fodboldvenner :devil: mig på anklen, og jeg frygtede et kort øjeblik, at det var alvorligt, men jeg valgte selvfølgelig at spille videre. Det var en intens kamp som endte uafgjort i halvmørke og med flagermus flaksende rundt om hovederne på os.

På vej hjem på cyklen kunne jeg mærke, at anklen fyldte noget mere i skoene end normalt, men nu hvor benene er lejret i sofaen går det ok. Så mon ikke jeg er helt fit igen om et par dage?

Link to comment
Share on other sites

Anklen er stort set i orden igen :smile: . I går var jeg af en eller anden grund enormt træt og følte mig demotiveret... men jeg fik alligevel mandet mig op til at gennemføre et komplet styrketræningspas. Tænker her bagefter, at det må være et lærestykke: Hvis du føler dig demotiveret, så er det ok med en times træning - og bagefter kan du betragte det som en arbejdssejr :superman: .

I dag har jeg indtaget et svimlende antal kcal pga min store datters 14 års fødselsdag... så i morgen skal der forbrændes!

Link to comment
Share on other sites

Træning siden sidst:

Tirsdag:

Styrketræning i SATS Frb. Svømmehal. Jeg begynder nu at kunne mærke lidt effekt af styrketræningen, så det giver noget motivation mhp. at fortsætte med at prioritere den del af træningen.

Onsdag:

Først fodbold i Fælledparken. Det var årets sidste udendørs fodboldkamp udendørs for mit vedkommende. Vi spillede med en plasticbold, der mindede om Jabulani'en, og der gik lige nogle minutter, før jeg fik styr på dens besynderlige opspring :crazy: . Men derfra blev det en bedre og bedre kamp, som endte 4-4. Jeg spillede igen hele kampen i forsvaret. Det blev til nogle ok indgreb - men det var ikke meget jeg fik løbet. Så bagefter tog jeg over i SATS Parken for først at styrketræne og derefter tage 30 minutters intervalprogram på crosstrainer.

I dag:

31 min. løb rundt på Frederiksberg - improviseret rute.

Link to comment
Share on other sites

I dag løb jeg Eremitageløbet, og det blev en rigtig god oplevelse :smile: . Efter to ualmindeligt dårlige præstationer i 2008 (1:22) og 2009 (1:24) syntes jeg, at jeg havde revanche til gode.

Jeg var røget helt ned i bageste startgruppe - ikke pga. de dårlige tider de seneste år, men fordi reminderen om at tilmelde sig ikke nåede frem til min mailbox. Det betød, at jeg mistede min status som mangeårig deltager i løbet og måtte begynde forfra med at tilmelde mig sammen med alle debutanterne.

Forholdene var nærmest optimale - tørvejr, næsten ingen vind, og så brød solen endda igennem disen halvvejs gennem løbet.

Tiden blev 1:12:11, og det var efter et løb med megen slalom og mange overhalinger foretaget helt ude i rabatten.

Det mest opløftende var, at min kilometertid blev bedre og bedre, efterhånden som løbet skred frem. Det lover godt for sæsonens næste halvmarathon om fire uger.

Link to comment
Share on other sites

Har fået kalenderen plastret til med aftaler hele ugen, men nåede dog at træne lidt styrke og køre to spinningtimer i tirsdags i SATS Parken. Med Thomas-Martin som indpisker fik jeg kørt mig totalt i hegnet og fik banket pulsen op i 94 % af max. i slutningen af anden time.

I forhold til disse to timer var Eremitageløbet i søndags en ren walkover :bigsmile: .

Link to comment
Share on other sites

Jeg har af forskellige årsager ligget stille træningsmæssigt i en uge, men i dag fik jeg taget revanche med et løbetræningspas ad ruten til Nexø og hjem via Melåen og stranden.

Tiden blev 1:01:54 på en distance på 11,04 km.

Jeg har aldrig løbet den tur hurtigere end 1:07, så jeg er godt tilfreds med præstationen og kunne undervejs nyde den fantastisk smukke efterårssol ud over Østersøen og den knivskarpe horisont ovre ved Litauen - ja eller næsten da :cool: .

Link to comment
Share on other sites

Tidligere på aften løb jeg en improviseret rute primært på stranden i fuldmåneskin. Selv om distancen landede på noget så overskueligt som 5,32 km, følte jeg mig godt brugt bagefter. Måske hænger det sammen med, at jeg tidligere på dagen havde brugt krudt på at fælde nogle træer her på sommerhusgrunden... med alt det efterfølgende arbejde med at save, kløve og stable brændet og samle kvaset og køre det på genbrugsstationen.

Tiden blev 30:24, og pulsen var oppe i 90 % til sidst.

I morgen lukker jeg ned til vinteren og tager hjem til stenbroen :4disguise: .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dagens træning:

Styrke og cardio i SATS Frb. Svømmehal.

Biceps, triceps, ryg, mave, skuldre, bryst.

Derefter 40 ganske ubesværede minutter på cross trainer, selv om pulsen en stor del af tiden lå over syregrænsen.

:heartpump: max. 170

:heartpump: avg. 154

Og så må selv jeg erkende, at det var en flot præstation af FCK i Parken i aften :bigsmile: .

Link to comment
Share on other sites

Onsdag:

Styrketræning i SATS Frb. Svømmehal.

I dag:

19 km transportcykling plus et hurtigt og effektivt styrketræningspas i SATS Frb. Svømmehal.

Ville gerne have kombineret styrketræningen med cardiotræning, men valgte at holde mig i skindet for at være fuldt restitueret til på søndag, hvor jeg skal løbe årets sidste halvmarathon :smile: .

Link to comment
Share on other sites

I dag afsluttede jeg løbesæsonen (tror jeg nok :smile: ) med Skovmar halvmarathon i Store Dyrehave ved Hillerød. Det løb er nok det bedste løb på Sjælland - i hvert fald blandt dem jeg har prøvet. Hele ruten ligger inde i skoven på ok brede skovveje, og den er kuperet uden at være en rigtig dræber.

Dertil kommer så, at vejret i dag ikke kunne have været smukkere på en novemberdag. Og denne gang lykkedes det mig endda at møde to af mine venner, som også skulle være med.

Selve løbet kom jeg godt igennem. Der er stadig et stykke vej ned til de forjættede 1:59:59, men jeg fik da skåret over 4 minutter af tiden fra Powerade halvmarathon i august og løb mit næstbedste halvmarathon nogensinde.

Tid: 2:03:10

:heartpump: max. 90 %

:heartpump: avg. 86 %

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ups, så gik der lige 10 dage uden opdateringer :nonono: .

10/11.:

Styrketræning + 20 min. intervalprogram på cross trainer i SATS Frb. Svømmehal.

13/11.:

Løb Grøndalsparken fra C.F. Richs Vej til Borups Allé.

Distance: 6,46 km

Tid: 35:38

:heartpump: max. 94 %

:heartpump: avg. 88 %

Det var trods den korte distance en hård omgang. Men man løber også bedre på pasta og kildevand end på rødvin og hvidløg.

15/11.:

Styrketræning i SATS Frb. Svømmehal.

16/11.:

Jeg nåede lige at træne lidt biceps, triceps, mave og bryst før dagens to spinningtimer i SATS Parken med Thomas-Martin på podiet.

Første time:

Cycling interval

50 min.

:heartpump: max. 93 %

:heartpump: avg. 80 %

Anden time:

Cycling pulse.

Her havde jeg set frem til at køre Activio, men teknikken virkede ikke, så jeg måtte stoppe et par minutter inde i opvarmningen og skifte til eget pulsbælte og -ur. Ikke helt den samme oplevelse som at sidde og følge udviklingen oppe på lærredet, men det endte med at gå ok.

Det blev til 47 min. effektivt.

:heartpump: max. 93 %

:heartpump: avg. 82 %

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg har hverken haft tid eller energi til at prioritere træningen de seneste uger, men lidt er det dog blevet til:

19.11.: 40 min. på løbebånd på Munkebjerg Hotel i Vejle. Heraf i hvert fald 16 min. med pulsen liggende over 90 %.

22.11.: Styrketræning i SATS Frb. Svømmehal.

- Og så halvanden uges inaktivitet lige indtil i dag, hvor jeg kørte en spinningtime af den hårde kategori i SATS Frb. Svømmehal. 49 minutters effektiv træning - og bagefter var jeg glad for, at jeg ikke havde valgt at køre to timer som jeg plejer.

:heartpump: max. 96 %

:heartpump: avg. 82 %

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ja så smuttede der lige næsten en hel december uden opdateringer. Jeg har dog ikke ligget HELT stille, selv om der skal skrues noget op for gashåndtaget i det nye år.

7. december:

1 alm. cyclingtime i SATS Parken med Thomas-Martin.

50 min.

:heartpump: max. 96 %

:heartpump: avg. 83 %

13. december:

1 time cycling pulse i SATS Parken med Thomas-Martin.

Husker ikke data fra timen, men den var sikkert hård :superman: .

28. december:

1 alm. cyclingtime i SATS Parken med Thomas-Martin.

51 min.

:heartpump: max. 96 %

:heartpump: avg. 83 %

29. december:

90 min. cycling pulse i SATS Parken - igen med Thomas-Martin.

Den time var en hård nyser og en god afslutning på året træningsmæssigt :smile: .

Godt nytår!

Link to comment
Share on other sites

Hey på dig - og godt nytår!

Det er godtnok længe siden vi har mødtes til god træning, men .. hvis tingene ikke går HELT skævt her in my SAP-world...... så er jeg på stort set alle TM's timer i januar.. (stadig lidt usikkert omkring de sidste 2 uger i januar).. men ... ses vi ??

Kh

Vivs

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share