Hun vejer 48kg og taber sig stadig...


Phil
 Share

Recommended Posts

Jeg kan faktisk bidrage med lidt personlig erfaring her.

Min kone er meget spinkel. Hun har klart et "undervægtigt" BMI. Hun vejer 40-44 kg. og er 167 høj og har aldrig i sit liv (hun er 28) vejet mere end de 45 kg. jeg fik hende op på tidligere i sommer. Jeg har løbende forsøgt at hjælpe hende med at tage på, ligesom trådstarteren - og så er hun ikke engang sundhedsfreak som benævnte kæreste.

Det eneste der har skubbet lidt til hendes vægt har været styrketræning (tung og simpel a lá Bill Starr) og masser af protein og fedt. Hun tog faktisk på, efter vi gjorde det af med de mange hurtige kulhydrater hun kværnede i sig, og erstattede det med "rigtig" mad. Sødmælk var klart en bonus her, da det er nemt at skifte fra skummet til sød og hente lidt ekstra kalorier dér. Selvom mælkefedt muligvis (jeg mener ikke det er endelig bevist?) ikke er det sundeste i verden, kan det være et ok trade-off i en situation hvor hun bare ikke tager på lige meget hvad man gør. Olier er også en god måde at få noget højenergi næring på - og hvis det er hørfrø-, fiske-, raps- eller lignende olier, er det jo også indenfor hvad en sundhedsfreak vil gå med til.

Det er lidt svært at komme meget videre, uden at trådstarteren svarer på nogle af de andre spørgsmål folk har stillet følgende - særligt angående det voldsomme vægttab på en 15% af hendes kropsvægt.. Men det er altså muligt at pigen simpelthen bare er "naturligt" meget tynd. Dette indlæg er også for at pointere at anoreksi og bulimi ikke nødvendigvis er den eneste forklaring på så lav en vægt. Min kone er absolut ikke hverken anorektisk eller bulimisk (hun elsker mad), men har alligevel vanvittigt svært ved at tage på, og meget, meget nemt ved at smide de hårdt tilkæmpede kilo, hvis hun dropper træningen eller kostplanen.

Men det kunne være interessant om "Phil" kunne give lidt mere info.

Link to comment
Share on other sites

Har sat hende i gang med nogle bananer, tørrede bananer, tørret frugtslik, chokolademælk fra toms, hvidt brød med smør og chokoladepålæg om morgenen. Det har indtil videre stoppet vægttabet - hun ligger og svæver på 49,1 - 49,5.

Hun har været ved lægen tidligere, som fortæller at hun bare skal lave noget mad hun har lyst til at spise. Hun vil gerne tage på - problemet som jeg ser det, er at hun ikke spiser store nok portioner. Jeg laver en gang god mad, som hun rigtig gerne vil have - men så efter ét lille stykke kød, eller en lille portion flødekartofler, så er hun allerede mæt, og kan ikke spise mere - uanset hvor meget jeg "Presser på".

Hun kan gå og sige "IHHH hvor er jeg sulten, lav noget mad" - så laver jeg noget mad, og så er hun mæt allerede inden gaflen har nået kødet.

Min teori er at vi skal lave mange små måltider i stedet, det er bare så tidskrævende.

Link to comment
Share on other sites

Er hun blevet undersøgt for kræft? Det lyder som om, at vægttabet er kommet pludseligt, og så kan kræft være årsagen.

Jeg vil endnu engang stemme for at vi lige klapper hesten. Et pludseligt vægttab kan komme af mange ting, såsom store forandringer i ens arbejdsliv eller hvad ved jeg. Og en pige på 170 der vejer ca. 50 kg. er altså ikke voldsomt unormal, særligt ikke hvis hun er aktiv, og spiser sundt. Derudover har hun jo åbenbart været til læge og blive tjekket.

Jeg synes Phils plan lyder fin nok. Jeg vil gerne gentage tricket med meget energi-tætte fødevarer såsom olier, mandler osv. Derudover så er det jo også noget med motivation. Hvis hun virkelig gerne vil tage på, må hun "tvinge" sig selv til at spise mere, end hvad der føles bekvemt. Det er det samme for os andre, når vi gerne vil tage muskelmasse på, og skal op i nogle sindssyge kalorie-tal for at få vægten til at blive ved med at stige.

Grundlæggende synes jeg det lyder som om I er godt på vej, og at det herfra simpelthen må være et spørgsmål om at hun selv træffer en beslutning om at "klemme" noget ekstra ned ind i mellem, for at bryde ligevægten.

Link to comment
Share on other sites

Synes også at tiden skal ses lidt an.

jeg har en veninde der lide af PCO og som også har sindsygt svært ved at tage på - her taler vi om en der kan drikke ren fløde og som stadig ikke kommer over 50 kg.

men jeg vil også foreslå flere måltider og nødder og tørret frugt og andre lækre ting...

håber det kommer til at gå fremad med hende...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share