Mavemuskler "tak"


IronMAN14
 Share

Recommended Posts

Jeg er en drenge på 14 år, 176 høj, 61 kg. Min fedt procent er på 12 ca.

Jeg vil gerne have hjælp til hvilke slags mavebøjninger der er gode at bruge, og hvordan man udfører dem.

Laver mavebøjninger hvor jeg ligger på ryggen, med benene oppe og så går jeg op til mine egne knæ.. laver også de normale.

ER DER ANDRE SLAGS? Nogle mere effektive.. ;D

Tak på forhånd :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Hej IronMAN14.

Du kan evt. udvide den øvelse, som du i forvejen beskriver.

I stedet for at holde benene i ro, løfter du dem samtidig med, at du løfte dine arme, således at du med fingerne rører dine tåspidser. Hold spændingen mens du sænker benene igen og gentag øvlesen, lige inden dine hæle rammer jorden.

Jeg kører selv 3x15 af disse kombineret med 3x25 "normale" mavebøjninger to gange om ugen. Det virker! :w00t:

Mvh z06ride

Link to comment
Share on other sites

Hej IronMAN14.

Du kan evt. udvide den øvelse, som du i forvejen beskriver.

I stedet for at holde benene i ro, løfter du dem samtidig med, at du løfte dine arme, således at du med fingerne rører dine tåspidser. Hold spændingen mens du sænker benene igen og gentag øvlesen, lige inden dine hæle rammer jorden.

Jeg kører selv 3x15 af disse kombineret med 3x25 "normale" mavebøjninger to gange om ugen. Det virker! :w00t:

Mvh z06ride

Mange tak skal du have =)

Har prøvet det og det går ret godt, ser ud som om det virker :P

Link to comment
Share on other sites

Øvelse 1: Lig på ryggen helt udstrakt med armene strakte op over hovedet. Kig ned på dine tæer og foretag en rullende bevægelse, stadig med hænderne strakt over hovedet, og rør ved dine tæer med fingerspidserne.

(Opvarmning 8 gentagelser)

Øvelse 2: På ryggen. Bøj benene og lig dine arme på kryds over brystet. Pres tåspidserne ned under øvelse! Hagen på brystet så du ikke krummer i lænden. Nu skal op at røre og strække armene og røre med fingerspidserne på den anden side af dine knæer og tilbage ned igen. (gentag indtil lige før du mister pusten)

Øvelse 3: Du er netop færdig med øv. 2 og tager nu hænderne, ikke folde fingrene, om bag ved hovedet og laver traditionelle mavebøjninger helt op. Husk hagen på brystet og brug armene til at "kaste" dig selv op med hvis du er helt færdig. (5-6 gange)

skift imellem øv. 2 og øv. 3 så du laver 3 af hver.

Når du har fået luften begynder du helt stille og roligt på øv. 1 og sørg for at strække dig helt ud. Øvelse 1 er en mellem øvelse som strækker maven ud.

Så begynder vi at træne de skrå muskler.:

Øvelse 4: På ryggen. bøj benene. armene strakt over hovedet. hagen på brystet. Du løfter kroppen som normalt, men lige så snart kroppen er fri fra gulvet svinger du kroppen ud til hhv. venstre og højre skiftevis og sætter hænderne i jorden skråt bag dig selv. (8 til hver side)

Øvelse 5: På ryggen. Ene arm bag hovedet, den anden ud til siden. Bøj benene og læg nu det ene benet oven på det andet bøjede ben sådan at knæet på det ben som hviler er modsat den armen som du har bag nakken. Nu skla du føre din albue til dit knæ og ikke omvendt (8 til hver side)

Øvelse 6: på ryggen. løft så dine lår er lodret og dine underben vandret. Armene ligger ud til hver side. så roterer du underdelen af kroppen fra side til benene når jorden og op igen. (2x10 til hver side)

Øvelse 7: samme udgangsposition som øv. 6. Det her en statisk øvelse. Hvis dine lår er lodrette og underben vandrette vil du kunne mærke at det begynder at blive hårdt efter et stykke tid. Men bid tænderne sammen.

Stræk underbenene op i lodret og stræk tæerne op mod loftet i 5 sek. Pres tæerne ned mod dig selv i 5 sek. stræk igen og pres igen. Bøj underbenene igen til vandret og nu skal du op og røre under siden af dine hæle 5 gange.

LAD VÆRE MED AT LIGGE BENENE NED MEN HOLD DEM I UDGANGSPOSITIONEN :-)

gentag dette en gang mere.

Øvelse 1 og stræk godt ud.

Øvelse 8: Nu gælder det de irriterende nedre mavemuskler. På ryggen. stræk benene op imod loftet og forestil dig at der lige over dine ben hænger en bold som du skal op og prikke til. Små bevægelser. Lige løfte og så ned i et rimeligt tempo indtil lige før du mister pusten x 3

til sidst hvis du ikke er helt smadret så kør øvelse 2 til du har åndenød :-)

Udstrækning: Om på maven. op og støt på underarmene og kig op mod loftet og træk dig fremad imens du presser maven fremad. Du skulle helst mærke et godt stræk.

puha, nu er jeg helt træt i fingrene men tro mig.. det virker virkelig godt.

Mvh IRDZ

Skriv endelig om fremskridt eller om hvordan det føles hvis du vælger at prøve.

Link to comment
Share on other sites

Kan jeg laver hele den serie af øvelser hver dag? Sammen med det laver jeg noget styrke træning med håndvægte hver anden dag. 3 gange om ugen er der fodbold træning, 2 timer pr. træning. Til sidst, men ikke mindst løber jeg 2-3 gange om ugen.

Mange tak for dit lange svar. Jeg kommer helt sikkert til at bruge øvelserne. Skal nok skrive om fremskridt o.s.v.

! TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK !

! MANGE TAK !

Link to comment
Share on other sites

Det var ellers en imponerende mængde øvelser bare til mavetræning :smile:

Har selv god erfaring med "jacknifes", som z06ride nævner samt hanging leg raises:

Sidstnævnte kræver dog en ribbe eller lign. Du kan starte med at lave øvelsen med bøjede ben og senere gå over til at lave den med strakte ben, hvilket er hårdere. Hvis du laver øvelsen med bøjede ben og trækker benene op til skiftevis venstre og højre side, så træner det de skrå mavemuskler effektivt.

Edit: Ved hanging leg raises - undgå så vidt muligt at svinge med overkroppen og bruge svingkraften til at få benene op - så hellere færre gentagelse med rigtig teknik

Edited by RuneN
Link to comment
Share on other sites

Jeg har nu prøvet alle øvelserne, men der var nogen af dem, som jeg ikke var sikker på at jeg lavede rigtigt.

Det var øvelse 4,6,7,8. Kan du prøve at beskrive dem lidt mere, eller finde en film med dem? Kunne være fantastisk. Især i øvelse 4 og 6 var jeg lidt lost :P

Ellers virkede det godt =) Jeg var godt træt efter det, havde lige styketrænet før jeg lavede dem :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share