kondikarla Posted March 28, 2001 Report Share Posted March 28, 2001 Hej Motion onlineJeg har læst artiklen om chokolade og calcium. Det med at calcium bevirker at man ikke optager fedt så let, gælder det kun for forsøget med chokolade, eller er det fedt generelt. Vil det i såfald være godt at tage et tilskud af Calcium? Og hvor meget skal man tage? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morten Z Posted March 30, 2001 Report Share Posted March 30, 2001 Ja, det er selvfølgelig en nærliggende ide, men...Forsøgene peger på, at effekten kun er der når "kalken" er blandet direkte op med fedtet. Desuden kan det være en dårlig ide konstant at indtage store mængder calcium, da man risikerer at hæmme optagelsen af andre nødvendige stoffer (mineraler etc.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jens Andersen Posted April 26, 2001 Report Share Posted April 26, 2001 Lige en tilføjelse til Calcium diskussionenSom sagt hæmmer store calcium indtagelser (kalk indtagelser) vigtige processer i kroppen, det forekommer mig derfor underligt er der i almindelige kalktabletter er 200% ADT CaCo(3) (calciumcarbonat) i en kalk tablet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henning Friis Posted April 26, 2001 Report Share Posted April 26, 2001 Lige en anden drejning på diskussionen om Calcium:Jeg har hørt tale at hvis man får for meget protein(gerne i form af pulver), kan man risikere Calcium-udvaskning fra knoglerne. Er der noget om snakken? Og i så fald kan man modvirke dette ved at indtage meget Calcium f.eks. gennem mælk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jens Andersen Posted April 28, 2001 Report Share Posted April 28, 2001 Hmm jeg tror faktisk det var Michael Gybel der bragte denne teori på bane. Men hvis hans teori er korrekt vil jeg gå udfra at det ikke manglen på calcium der er problemet, men nærmere den sure virkning kalcium har i blodet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakob Posted April 28, 2001 Report Share Posted April 28, 2001 Et højt proteinindtag kan øge calciumudskillelsen via urinen pga. de svovlholdige aminosyrer. Dette er dog tilsyneladende kun forbundet med en risiko, hvis man er kvindelig idrætsudøver med et lavt energiindtag og manglende menstruation. Sidstnævnte resulterer i en lavere østrogenniveau, hvilket øger risikoen for osteopeni, der er et "forstadie" til osteoporose (knogleskørhed). Hermed - i samspil med andre faktorer - øges risikoen for stressfrakturer (Burke & Deakin 2000 s. 111 og 164)Jf. desuden artiklen "Kvinder der spiser meget kød har større risiko for knoglebrud" her på siden.(Redigeret af Jakob 1:25 pm - April 28, 2001) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.