Thomas J


Thomas J
 Share

Recommended Posts

Jeg har begået en STOR fejltagelse i den nævnte artikel. Cyklussen skal udelukkende fungere som et eksempel, som underbygger den teoretiske gennemgang. Den er ikke tænkt som en cyklus man bare kan plotte ind i sit program.

Hvad angår øvelsesvalg, så mener jeg sagtens man kan komme langt med bare 1 grundlæggende brystøvelse.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 859
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hej Thomas.

Har du nogensinde overvejet - når du er færdig med alle studierne - at skrive en bog/bøger inden for styrketræning/BB-træning mv.?

Mange lytter jo til det du siger/skriver, så det ville sikkert være til glæde for mange ;)

Mvh. Tiger

PS.

Jeg har en god ide om at Mikkel Sand nok alligevel aldrig for sin bog skrevet færdig nu, så måske du skulle overtage hans "bog-projekt", hvis emnet da interesserer dig :D

Link to comment
Share on other sites

Hej Thomas.

Undskyld at jeg "Spammer" din log, med et for dig måske lidt urelevant spørgsmål !!!

I Voravongs log, har vi en lille snak om hvor vidt WSB/Hybriden´s DE/VA øvelser bør køres med ca. 70 % af ens 1 RM eller 6 RM. Sådan som jeg selv har kørt den har været med 70 % af mit 1 RM, og det har da ganske vist været hårdt, men da absolut ikke umuligt... Hvad var oprindeligt tanken med systemet ???

På forhånd tak....

Link to comment
Share on other sites

Tiger>

Har du nogensinde overvejet - når du er færdig med alle studierne - at skrive en bog/bøger inden for styrketræning/BB-træning mv.?
Det har jeg overvejet op til flere gange. Om det nogensinde bliver til noget skal jeg ikke kunne sige. Det vil tiden vise :)

Tobach>

I Voravongs log, har vi en lille snak om hvor vidt WSB/Hybriden´s DE/VA øvelser bør køres med ca. 70 % af ens 1 RM eller 6 RM. Sådan som jeg selv har kørt den har været med 70 % af mit 1 RM, og det har da ganske vist været hårdt, men da absolut ikke umuligt... Hvad var oprindeligt tanken med systemet ???

Egentlig er jeg gået væk fra at anbefale nogen fast procent. I starten satte jeg det til 70 % af 1RM, men efter at have set nogen nede i mit center gennemføre et af mine WSB volumen pas, så synes jeg umiddelbart det så for tungt ud. Derfor ændrede jeg det til 70 % af 6RM. For lige netop denne person passede det meget bedre, og han fik faktisk meget mere energi på ME dagen. Problemet er bare at nogen har meldt tilbage at det er for let. Så derfor anbefaler jeg ikke længere en procentsats. Jeg giver istedet for retningslinier for hvordan et 6 x 6 pas bør føles. Det skal være sådan at de fleste sæt er lette og kraftfulde. De sidste 1-2 sæt, må godt være karakteriseret af at man er mærket af den akkumulerede træthed. Ikke så det nærmer sig failure. Det er ikke meningen at man skal ligge og "grinde" for at gennemføre de sidste par sæt. Men man SKAL kunne mærke træthedsakkumuleringen.

Jeg har fået besvarret spørgmålet igennem Voravongs log... det ser sku ud til at jeg var galt på den. Lidt trist når man har kørt den igennem 2 gange..

Nej, i og med at jeg faktisk har anbefalet begge dele, så var du ikke helt forkert på den. Iøvrigt er det jo ikke noget som vælter programmet totalt, hvis man ikke har ramt sin arbejdsvægt rigtig på volumen dag. Er den for let, så mærker man ikke en træthedsakkumulering. Er den for tung, så går det ud over den tunge dag. Så det er nemt at finde den rette vægt.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

KARDIO-TRÆNING SØNDAG DEN 23/2-2003

Har ikke været ude og løbe længe, så jeg snuppede lige en tur for at se om det har kostet noget. Maden var i ovnen, så det blev kun en lille kort tur på 15 minutter. Det virkede ikke så hårdt som jeg havde regnet med. Så det er jo godt nok :)

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Skulle lige træne lidt let idag, inden jeg skal op og lege med Klaus Jensen i HSK på onsdag (reverse band dødløft here I come :devil: ) Det gik da også ganske glimrende idag, bortset fra at mit ustabile højre knæ brokkede sig gevaldigt efter squat. Derfor blev der ikke det store dødløft træning idag (sikkert godt det samme). Det blev bare til en lille dødløft-shrug combo mens Tonni trænede dødløft. Lavede den første rep som dødløft, og så ellers 4 shrugs.

MANDAG DEN 24/2-2003

Squat

2 sæt x 6 reps med 60 kg

1 sæt x 4 reps med 100 kg

3 sæt x 4 reps med 140 kg

Bænkpres

1 sæt x 6 reps med 50 kg

1 sæt x 4 reps med 80 kg

1 sæt x 4 reps med 110 kg

2 sæt x 4 reps med 120 kg

1 sæt x 4 reps med 120 kg (close grip)

Dødløft-Shrugs-Combo

1 single dødløft + 4 rep shrugs med 140 kg

1 single dødløft + 4 rep shrugs med 170 kg

1 single dødløft + 4 rep shrugs med 200 kg

Pull-ups

2 sæt x 6 reps med kropsvægt

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Så var det den store max dag i HSK idag. Dog ikke max på traditionel vis. Det blev det hele store max-helvede i reverse band øvelser. Jeg har aldrig prøvet skidtet før, og det var da også ganske underholdende. Det er iøvrigt mega god overload træning. Rart at vide at man kan håndtere 200 kg i den øverste del af bænkpres bevægelsen uden de store problemer. Måske var en trøje alligevel en god ide :D

Ellers blev der leget lidt i diverse øvelser. Havde en konkurrence i cable rows med Klaus J, og en konkurrence i benpres, med både Squatfather og Klaus J. 30 reps i benpres med 250 kg er en dræber, når man rejser sig op bagefter.

ONSDAG DEN 26/2-2003 - TRÆNING I HSK

Reverse band dødløft - blå bands (unloader 75 kg i bunden og 0 kg i toppen)

1 sæt x 3 reps med 150 kg

1 single med 190 kg

1 single med 230 kg

1 single med 260 kg

1 single med 300 kg

1 single med 330 kg miss

1 single med 320 kg

Reverse band bænkpres - blå bands (unloader 55 kg i bunden og 0 kg i toppen)

1 sæt x 2 reps med 100 kg

1 sæt x 2 reps med 140 kg

1 single med 170 kg

1 single med 200 kg

Close grip bænkpres + minibands lagt dobbelt - fra bunden af

3 sæt x 5 reps med 90 kg + det minibands giver i toppen ???

Pulldowns

1 sæt x 10 reps med 75 kg

1 sæt x 8 reps med 85 kg

Cable rows - 80 kg for reps

1 sæt x 30 reps med 80 kg

Benpres - 250 kg for reps

1 sæt x 30 reps med 250 kg

Det er lidt sjovt at de 330 kg i reverse band var temmeligt tunge, for 320 kg føltes ikke SÅ tunge (sidste halvdel af bevægelsen er dog temmelig hård). De 200 kg i reverse band bænkpres var nok så tæt på max som jeg kunne komme.

Iøvrigt så tror jeg at jeg tager en lille uges tid fri. Godt nok har det ikke været en regulær max dag, men jeg synes dagen idag har tappet mig godt og grundigt. Samtidig har jeg været lidt små-snottet og træt på det sidste, så jeg tror jeg har godt af lidt time off. Tonni skal alligevel ikke træne før tidligst mandag, da han skal til ER stævnet i weekenden.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

hmm af en eller anden mærkelig grund kan jeg ikke afspille filmene og jeg kan godt se andre film

er det en speciel player man skal bruge jeg har nemlig xp på min pc

og har lige upgraderet mi mediaplayer til en 9.0

Prøv at downloade dem til disk først. Højreklik -> SAve As og så se dem bagefter. Linien er nemlig meget belastet, så at afspille direkte fra min webserver, er næppe tilrådeligt.

Link to comment
Share on other sites

Det der dødløft TJ trak, er jo unreal!

Husk nu at tage højde for at man får en del hjælp i bunden af løftet, pga. de bands. Det virker dog som om at assistancen ophører meget hurtigt. Sådan føltes det ihvertilfælde på de 330 kg. De blev lynhurtigt tunge ved midtskinneben.

Det kunne iøvrigt være sjovt at vide noget om hvad de bands assisterer med forskellige steder i løftet. Det eneste jeg ved er, at jeg i bunden løfter omkring 245-250 kg, og i toppen 320 kg, når de blå bands er sat på. Det kan sammenlignes med mit alm. dødløft som ligger på omkring 270 kg, og mit dødløft fra lige under knæet som ligger omkring 310 kg. Jeg tvivler dog på at man halvvejs kan sige at bands´ene har sluppet med 35 kg (ca. halvdelen af det de assisterer i bunden). Det virker som om de slipper med mere i første halvdel end i sidste halvdel. Men det er måske logisk nok ??

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke så svært at regne ud, jeg kan gøre det hvis du giver mig et par oplysninger, jeg skal vide hvor mange kilo elastikkerne trækker i bunden, det findes ved enten at tilføje eller fjerne vægt fra stangen til den lige nøjagtig rører gulvet og så skal jeg vide hvor meget den strækker sig. Hæng en tom stang i elastikkerne og mål afstanden fra et punkt på stangen i den position til det samme punkt på stangen i den udstrakte position. Så er det lett.

Link to comment
Share on other sites

Ja ja gamle dreng, indtil videre går det ikke så godt for dig. (har kun fået downloadet videoen med 330miss, og du har indtil videre forsøgt en 20-30 gange på den.. bliver spændende med de 320kg :D) Dårlig humor til side - det ser sku ondt ud - der skal nok blive en god bodybuilder ud af dig B)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share