humseper Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Jeg er i gang med at cutte og har kigget lidt i diverse tråde igennem for at finde nogle gode råd vedrørende fedt indtag. Det er dog lidt af en jungle og jeg vil derfor gerne have nogle konkrete råd omkring hvad jeg skal indtage.På nuværende tidspunkt indtager jeg stort set intet fedt igennem min normale kost og tilføjer derfor ca. 50-60 gr. koldpresset solsikkeolie og 8 gr omega 3 kapsler.Derudover steger jeg i koldpresset olivenolie.Lyder dette fornuftigt eller er der noget som bør ændres?Især mit omega 3 indtag er jeg interesseret i at høre kommentarer til. Jeg indtager som nævnt 8 kapsler af 1 gram om dagen, hvilket skyldes at jeg tidligere har læst at det skulle have en sundhedsfremmende effekt. I dag har jeg dog læst lige det modsatte, nemlig at et stort omega 3 indtag over længere tid er forbundet med diverse sundhedsmæssige risici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Projekt Smørhul Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Hej Humseper.Jeg kan se, at du er på diæt og vil cutte. Så muligvis dyrker du intens/meget sport. Mine indlæg henvender sig kun til dem, der IKKE dyrker intens/meget motion. Derfor må du selv vurdere, om mine råd kan overføres til dig.Istedet for at gentage mig selv, vil jeg henvise dig til en tråd. I denne tråd har jeg skrevet nogle indlæg.Hvis du ikke allerede har læst den, vil jeg derfor anbefale dig at læse tråden "Forskellige olier" http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=44776Det er ingen hemmelighed, at det er rapsolie, som jeg foretrækker.M.h.t. 8 gram Omega 3, vil jeg blot sige "Alt med måde". Jeg ved ikke, om dine kapsler indholder koncentreret eller ikke koncentreret fiskeolie. Om du overdriver indtaget af fiskeolie, har jeg ingen mening om her og nu. For mig er det ikke overraskennde, hvis meget store mængder fiskeolie kan skade i større eller mindre grad. Jeg vil sige, at som privatperson nøjes jeg med 2 Pikasol-fiskeolie-kapsler.God weekend.Venlig hilsenJan Hervig Nielsen Ideudvikler Projekt Smørhul (og Projekt Trafiksikkerhed) Projekterne er 2 afslappede fritidsforetagender uden økonomiske interesser. For mange år siden har jeg læst anatomi (bl.a. bevægeapparatet), fysiologi, biokemi, sygdomslære, ernæring og lært alternativ behandling. Det meste på næsten bachelor-niveau. Jeg benytter mig ikke mere af Medline/Pubmed og Cochrane, som nogle fagfolk bruger. "Kostvejledningen" er rettet mod 20-60 årige personer, der ikke dyrker meget sport. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
No Enigma Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 showtopic=44776Det er ingen hemmelighed, at det er rapsolie, som jeg foretrækker.Hører det ikke med til "historien" at n3 fedtsyrer er meget følsomme overfor varme, på den måde at de ved høje temperaturer ændre strukturer og derved får en nærmest sundhedsskadelig virkning!? Da rapsoile netop er rig på n3 må olivenolie (eller smør:-)) være mere velegnet til fx. stegning, som trådstarter anvender.Jeg er selv meget glad for rapsoile, men bruger den kun i kold og koldpresset form. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Projekt Smørhul Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Hej No Enigma. Det er en spændende problemstilling, som du tager op. Jeg kan hverken anbefale eller fraråde steging i ren rapsolie eller produkter, der indeholder betydelige mængder af uhærdet rapsolie. Dertil ved jeg for lidt om emnet. Men jeg kan sige, at jeg som privatperson steger i produkter, der indeholder uhærdet rapsolie.For nogle år siden spurgte jeg fagfolk, institutter og råd m.h.t. kortvarig stegning i rapsolie. På det tidspunkt var der ikke enighed om, om rapsolie kan tåle mild stegning. Og jeg vil blive overrasket, hvis der er enighed om emnet idag.Jeg vil foreslå læserne at gå kostvejledere på klingen, hvis de anbefaler eller fraråder stegning i rapsolie. Stil følgende spørgsmål:1. Hvilke kemiske ændringer sker der ved skånsom stegning i rapsolie?2. I hvilke mængder sker disse ændringer?3. Er disse mængder sundhedsskadelige?4. Hvilke kilder/data ligger til grund for disse svar?De 4 spørgsmål må man kunne stille kostvejlederne. Venlig hilsenJan, IdeudviklerProjekt Smørhul(og Projekt Trafiksikkerhed) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.