Nogen erfaringer med binyrebark-blokade


28591987
 Share

Recommended Posts

Jeg står i den situation at jeg har fået inflamation okring hoften, som medfører store smerter. Jeg har både været ved læge og fys, prøvet kortbølger, laser, massage, øvelser, hvile og to Ibumetin behandlinger. Og dette hjælper, indtil jeg prøver at gå en lidt længere tur eller løber mere end 10 meter. Derfor står jeg nu tilbage med valget om at få lagt en blokade, men kunne godt tænke mig at høre jeres erfaringer dårlige/gode med en sådan blokade, og hvad jeg skal tage hensyn til.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det må man vist sige, at jeg har... Jeg har haft løberknæ to gange i hvert knæ og har hvert gang fået binyrebarkhormon - eller en blokade, om man vil. Ligeledes har jeg fået en sådan to gange i skulderen, da jeg har haft brækket denne to gange og har lidt af kronisk betændelse i skulderleddet.

Blokaden virker ved, at hævelsen (betændelsen) ikke reagerer, når det udsatte område belastes. Det betyder sådan set, at der, hvor det hævede væv presser på sener/nerver/knogler og dermed forårsager smerte, vil der slet ikke være nogen hævelse og derfor ingen smerte.

Der hersker nogle myter om, at binyrebarkhormon ødelægger bindevæv i muskler og sener, men der er intet belæg herfor, og jeg kan forsikre dig om, at det er noget vrøvl - jeg har hverken oplevet styrke- og ydelelsesfald personligt eller hørt om det fra nogen, der selv har fået en blokade.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hej, jeg har lige fået lagt en blokade i sidste uge, også pga. inflamation. Mit problem er i vævet omkring siddeknoglen, og den lille sene som forbinder knogle og lårmusklerne. Jeg har været til en speciallæge på et privathospital og fået det gjort. Hvad jeg har fundet ud af efter at have undersøgt det grundigt (Har også en super læge) er at det er meget vigtigt at det bliver sprøjtet ind det korrekte sted for at have den rigtige virkning, og dette kan gøres når man har fået en ultralydsscanning. Der er ca. 1 mds. tids ventetid hos en røntenlæge, som analyserer billederne professionelt. Jeg valgte at ta på privat hospital Amartro og få blokaden da der er ca. 3-12 mdrs. ventetid hos en reumatolog (speciallæge). På privathospitalet fik jeg lagt blokaden dagen efter, jeg ringede. Man kan også godt få foretaget en ultralydsscanning på et privathospital, men jeg ved ikke om det så også er en røntenlægen der analyserer billederne. Min speciallæge fortalte at binyrebarkhormon går ind og dæmper inflamationen i 3-4 uger, og kan nogle gange fjerne det helt, dog kan det jo som sagt ikke fjerne årsagen til det. Der skulle ikke være nogle egentlige bivirkninger, når man får det en enkelt gang, men over længere tid kan det være skadeligt for kroppen.

Blokaden har desværre ikke hjulpet mig, men jeg synes stadig du skulle prøve det, gør alt, hvad du kan for at blive frisk, og lyt til de råd du får fra lægerne. Det gør hverken ondt før eller efter at få en blokade, tværtimod vil du blive bedøvet og føle en frihed fra din skade så længe bedøvelsen virker.

Jeg gav kr. 1300 for 1.konsultation +blokade på privathospitalet. Min speciallæge har anbefalet mig et genoptræningsprogram hos en specialistfysioterapeut, hvor han har anbefalet mig fysioterapeuterne på Vesterbro, og der skal jeg starte på fredag. Som du nok kan høre er mit råd klart, gå til nogle eksperter, vores egne kære læger osv. har ikke den specialiserede ekspertise på området, og lige præcis inflamationsskader har jeg erfaret er et meget diffust og problematisk problem at behandle.

, og det kan medføre en kronisk tilstand, hvis det ikke bliver behandlet.

Jo længere tid du venter, jo større er risikoen for varige vævsskader, så tag det alvorligt, og gør alt, hvad der skal til - her og nu. Jeg har forinden også prøvet fysioterapi med læser, ultralyd, massage, trykpunktsmassage, zoneterapi (hjælper faktisk-modsat alt andet indtil videre), og nu har min nye fysioteraput som er specialist indenfor sportsskader af denne type anbefalet at vi går en anden vej, nemlig at genoptræne det ødelagte væv.

Jeg vil ønske dig rigtig god bedring, og held og lykke med behandlingen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share