Officer i det Danske Forsvar


Nexus
 Share

Recommended Posts

Rigtig cool lige at få en ny vinkel på emnet. Synes dog umiddelbart, at det lyder rimelig interessant at skulle uddanne folk, i hvert fald hvis det kun er over en kortere periode - kan godt se hvad du mener, hvis det er det eneste man skal lave i længere tid (er godt klar over man bliver indkaldt nogle uger om året). Hvis det er en mulighed at få en overbygning som officer, hvis man bliver "fanget" af militæret, er det jo kun et plus. Er du selv i gang med en officersuddannelse eller hvordan?

Link to comment
Share on other sites

Ja det er bestemt rigtig interessant at uddanne folk, problemet ligger blot i at HBU`en er 4 mdr., og derefter starter det hele bare forfra, hvilket mildest talt ikke er særlig inspirerende, især ikke når man ikke rigtig har muligheder for at søge andre steder hen.

Hvis man tager den som linjeofficer har man mulighed for at uddanne både HBU, HRU samt de stående enheder. Endvidere kan man også virker som operativ fører, samt få mange at de lidt mere spicielle funktioner.

Det jeg mener er blot at man er meget "låst" som reserveofficer, da det er et forholdsvist snævert område man er uddannet til. Derudover risikere man jo også - som tidligere nævnt - at der er kommet så mange linjeofficere ud fra HO, at du ganske enkelt bliver udkonkurreret af dem, og dermed bliver opsagt.

Jeg er selv sergent lige pt., men skal starte på HO til næste efterår.

Link to comment
Share on other sites

Hey. Jeg vil da gerne lige sige tak den gode tråd med gode svar. Skal selv til optagelsesprøve som reserveofficer til foråret og læste med stor interesse den her tråd, da jeg går ud fra at det er de samme prøver.

Vil dog gerne lige have slået helt fast - er løbeprøven en cooper-test hvor man skal over 2000m eller er det en "løb 2000m så hurtigt du kan under 12 min"-prøve?

Du skal træne efter basiskravene for udsendte som er 3000m på 15-16 min alt afhængig af hvem du spørger (under alle omstændigheder er optagelseskravet på officerskolen 3000 på 15-16 min alt efter hvem du spørger). Det samme gælder øvelserne - sørg for at kunne klare 15 armstræk, 25 mave, 25 ryg, umiddelbart efter løbeturen.

Og så der er jo lige opvarmningen, hvor man typisk tager 400 m (1 lap) i rask tempo, med højeknæløft gadedrengejop osv., efterfulgt af en demonstration i øvelserne, som man deltager i, på ca. 9-10 stk. af hver.

Forsvaret vil jo gerne have at man udviser overskud :wink:

Glem alt om hvad du kan læse dig til! hvis du ikke kan klare det de beder dig om den dag du står på banen, får du 5 kolde tæer bagi, og så kan du søge igen når du er kommet i bedre form - det var i hvert fald det vi fik at vide :smile:

Link to comment
Share on other sites

Mhebbe - Jeg kan godt se hvad du mener, og er faktisk begyndt at lege lidt med tanken om at gå vejen som "rigtig" officer. De to år vil ikke betyde det helt vilde, hvis jeg skal studere videre alligevel - vil ca. være 23-24 når jeg bliver færdig, hvilket ikke er helt dårligt. Det kræver dog lidt videre research :)

Nexus - Kan på stående fod sagtens klare optagelsesprøverne, men regner da selvfølgelig med at træne så jeg kan ligge forrest i feltet. Der er jo ingen grund til at blive sorteret fra pga. noget man sagtens kan gøre godt. Grunden til at jeg spurgte var, at prøverne virkede lidt for nemme. Havde det nu været en cooper-test kunne jeg forstå, at man ville kunne sortere folk fra hinanden, alt efter distance. Styrketesten bliver heller ikke noget problem. Jeg går ud fra at forsvaret gerne vil have noget de kan bygge videre på siden kravene ikke er højere?

Link to comment
Share on other sites

Du skal træne efter basiskravene for udsendte som er 3000m på 15-16 min alt afhængig af hvem du spørger (under alle omstændigheder er optagelseskravet på officerskolen 3000 på 15-16 min alt efter hvem du spørger). Det samme gælder øvelserne - sørg for at kunne klare 15 armstræk, 25 mave, 25 ryg, umiddelbart efter løbeturen

Bare lige for en god ordens skyld - det er ikke kun krav for udsendte, det er for alt fastansat personel i forsvaret. Det er en prøve - kaldet træningstilstandsprøve - som man skal gennemføre min en gang om året. Det er 3000 meter på 15 min(med mindre man er over 29 eller kvinde, så har man lidt længere tid) derudover de 15 strækkere, 25 mave og ryg.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed at 3000 meter på 15 min ikke er nogen storslået idrætspræstation, sørg for at kunne tage den på under 12 min, så kan du også være bekendt at vise dit ansigt efter løbeprøven :4thumbup:

Derudover opererer man også med noget der kaldes en funktionsrelateret prøve - altså en idrætsprøve hvor kravene afhænger af hvilekn funktion man bestrider. Heri indgår bl.a. "kondiskydning", march, løfte/bære/trække/slæbe-prøve samt forhindringsbane.

Man arbejder pt. på at integrere nye idrætskrav i forsvaret, men for nærværende ser det ud som beskrevet ovenfor.

Håber i kan bruge det til noget.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Hej. Jeg går og overvejer at søge officersskole. Og har læst lidt herinde og det lader til der er nogle der ved lidt om hvad optagelsesprøverne går ud på. Det fysiske er der styr på, er fastansat ved forsvaret nu.

Så hvis nogle har et opdateret program for optagelsen vil jeg meget gerne høre hvad der er af prøver.

Link to comment
Share on other sites

Hej. Jeg går og overvejer at søge officersskole. Og har læst lidt herinde og det lader til der er nogle der ved lidt om hvad optagelsesprøverne går ud på. Det fysiske er der styr på, er fastansat ved forsvaret nu.

Så hvis nogle har et opdateret program for optagelsen vil jeg meget gerne høre hvad der er af prøver.

Læs det på forsvarets hjemmeside - det står der alt sammen?!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share