michael Posted June 22, 2001 Report Share Posted June 22, 2001 Hvad er fordelen ved maltodextrin i sportsdrik (fx. Maxim neutral)?Er der nogen fysiologisk fordel ved at bruge maltodextrin i forbindelse med vægttræning, frem for fx. druesukker? (specielt under og efter)Jeg bruger også Maxim neutral til carbloading inden motionsløb. Er det hensigtsmæssigt eller er saftevand lige så godt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lars Nielsen Posted June 22, 2001 Report Share Posted June 22, 2001 Maltodextrin er et meget langsommere kulhydrat end druesukker. Ergo: Fint inden træning, ikke optimalt efter træning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curly Posted June 24, 2001 Report Share Posted June 24, 2001 Michael: fordelen ved maltodextrin er også, at det er langkædede sukkermolekyler, altså flere 'stykker' sukker sat sammen på en lang række. Da maven ikke skelner mellem størrelsen eller længden af det enkelte molekyle men antallet(!) betyder det, at du faktisk får mere energi ind i kroppen per enhed!Lars Nielsen: Ja, maltodextrin er ikke umiddelbart det bedste lige efter træning, men det har vel sin berettigelse i kombination med nogle hurtige kulhydrater!VH Curly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MultiCoach Posted June 26, 2001 Report Share Posted June 26, 2001 Maltodextrin har et højt glykæmisk indeks, hvorfor det er hurtigt optageligt trods den langkædede struktur.Det er derfor godt at indtage under og efter træning, men umiddelbart ikke særlig godt at indtag før træning! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lars Nielsen Posted June 26, 2001 Report Share Posted June 26, 2001 MultiCoach har ret, jeg har uret. Øv. Sorry. Se glykemisk index på: http://www.mendosa.com/gilists.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.