Løb for "ikke-løbere" - det kan lade sig gøre


oleriis
 Share

Recommended Posts

Så er en mountain bike anskaffet: http://www.canyon.com/_dk/mountainbikes/bike.html?b=2052. Den kommer forhåbentlig i uge 26, og så vil jeg prøve kræfter med lidt skovcykling. Den skal dog også bruges til og fra arbejde. Indtil videre har jeg lånt konen mins.

Vil undersøge lidt med fællestræning i Hareskoven, indmeldelse i klub m.v. for at komme godt i gang.

Så kan det kompensere for, at jeg ikke kan løbe så meget.

Glade hilsener

Ole

NB.: Filosoffer er personer som rådgiver mennesker som er gladere end dem selv (frit efter Tom Lehrer)

Link to comment
Share on other sites

Foretog mit 3.løb med pose teknik. http://www.endomondo.com/workouts/s8mxB-b4Sdw. Denne gang i nogle almindelige Adidas fritidssko uden dæmpende hæl.

Det gik fint. Det erstadig noget anstrengende for mig at løbe på den måde. Min puls er højere end normalt, til gengæld er min fart også automatisk i den høje ende af hvad jeg normalt præsterer.

Får også cyklet en del for tiden og har skruet op for hjemmetræningen. Nu må vi have den six pack klar, hvis man overhovedet kan det som 51 årig med (for) mange år på sofaen?

Vægten stadig lige omkring de 77kg.

Gode hilsener

Ole

Link to comment
Share on other sites

Foretog mit 3.løb med pose teknik. http://www.endomondo.com/workouts/s8mxB-b4Sdw. Denne gang i nogle almindelige Adidas fritidssko uden dæmpende hæl.

Det lyder da spændende! Følger med fra sidelinjen, da jeg selv er velfornøjet løbekonvertit. Nu har jeg snart været i gang i trekvart år med den nye løbestil, og der er helt klart nogle fordele at komme efter. Men jeg arbejder stadig med at forbedre teknikken og har faktisk overvejet et kursus hos Posemanden – Claus Rasmussen. Fra flere sider har jeg hørt, at det faktisk kan være en god ide med instruktion, selv om man opfatter sig selv som erfaren løber.

http://posemand.dk/

Link to comment
Share on other sites

Hej Henrik,

tak for din interesse og dit input. Et kursus hos ham posemanden er nok ikke nogen dårlig ide. Jeg overvejer. Jeg øver også på at forbedre teknikken, særligt m.h.p. at kunne løbe længere distancer.

Gode Pinsehilsener

Ole

Link to comment
Share on other sites

Gårsdagens træning blev forlagt ret sent. 21.15. Jeg holdt mig til mi korte 2.25 km distance og prøvede nu at løbe forholdsvis langsomt for at få pulsen ned og for at finde en rytme jeg kan holde ud at løbe længere tid i. Jeg fokusererede også på at lande så meget som muligt på hele foden (med vægt på forfoden) såldes at belastningen på lægmusklerne reduceredes.

Bortset fra en for mig stadig ret høj puls, så lykkedes det at få succes de andre fokusområder, hastighed og nedslag som ikke var så lægmuskelbelastende som ved første løb. Hastigheden blev dog noget lavere end jeg ønskede. Pulsen føltes ikke så høj som den var. ( til de ny tilkomne skal jeg oplyse at jeg p.g.a. diverser mærkelige kropslige "skruetsammenmåder" i min krop ikke kan få min puls meget over 130 ved fuld belastning, og at min normale løbepuls ved 9,5 - 10 km/t er mellem 115 og 120bpm. Så en puls på over 120 er høj for mig.)

Jeg havde spist godt ved kl. 19, så det var ikke optimalt.

Jeg har dog nu en fornemmelse af at jeg godt kan løbe længere nu med denne teknik. Min akillessene har det stadig bedre med denne teknik end med hællanding. Jeg ved ikke hvorfor nogle her på sitet skriver at det belaster akillessenen meget at løbe forfodsteknik? Jeg bemærker at selve akillessenen får det meget bedre, fuldstændig som om jeg holdt den i ro. Dog er den begyndt at svie en smule der hvor den sidder fast på hælen? - men sleve senen er altså rigtig god, tynd og sviefri. Man skal også tænke på at jeg cykler en del. Det må da også påvirke akillessenen. Nogen der ved noget om det?

Nu er det dog ikke særlig fair at sammenligne når jeg kun løber sådanne små distancer med denne teknik lige nu. Så jeg kommer tilbage når jeg er kommet lidt op i distance.

Nogen der har erfaringer med nogle af de sko de anbefaler på www.posetech.com? Har overvejt at købe Nike Free. Jeg er nok ikke typen der går helt over til Fivefingers.

Mange gode hilsener

Ole

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share