Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning


Spinderella
 Share

Recommended Posts

Tak søde! :4winkkiss:

Lørdag d. 1/12:

Som sagt en skøn men kold gåtur med Stine og diverse andre ude omkring Varna. Dagen bød også på en del transport cykling (hjem --> Varna --> Viby --> hjem) og store mængder æbleskiver og andet julesnask. Men en superhyggelig dag.

Søndag d. 2/12:

Adventshalløj med familie - ingen motion men igen masser af mad. :blush:

Mandag d. 3/12:

Har sovet længe, hygget, ryddet op og så småt startet på juleforberedelser. Derudover

1½ time ashtanga yoga

Tirsdag d. 4/12:

Løb 8,1 km på 50:57 ~ 6:17 min/km

Adstadigt tempo til dels pga. sneglatte stier. Men til min store overraskelse forløb turen med god følelse af overskud, med undtagelse af djævlebakken, som dog blev taget i løb for engangs skyld. :bigsmile: Jeg havde faktisk forventet at det ville være væsentligt mere en kamp at komme rundt, og overvejer om yogaen har haft en god indflydelse på min vejrtrækning eller om jeg bare ramte en god dag...

Noget andet er, at vægten har sneget sig faretruende højt op under min sidste slutspurt. Jeg nåede at se et 7-tal forrest et par gange, men i dagens anledning er den krøbet ned på 69,9 kg igen. Det er dog stadig alt for højt! Jeg prøver at sætte lidt fokus på det, men har givet mig selv lov til også at nyde julen inkl. alle de mange søde og salte fristelser den byder på.

Under alle omstændigheder så elsker jeg mit liv lige for tiden! :cheer:

Link to comment
Share on other sites

Hov, nu har jeg jo forsømt min log igen - dog er det ikke meget jeg mangler at logge. :blush:

Siden tirsdag i sidste uge, hvor del 2 bestod af Mambo træning, har jeg faktisk ikke lavet andet end lidt transportcykling. Til gengæld har jeg fået indhentet noget af det tabte mht. socialiseren.

Onsdag blev der tid til køb af ny støvsuger og en tur i Bilka inden jeg tog på Aros med min mor og så Munch udstillingen (kan stærkt anbefales!). Derefter sushi med hjem til os + min onkel og tante.

Torsdag tilbragte jeg det meste af dagen i køkkenet med at lave mad til min madklub, der kom om aftenen (i anledningen af december fik de flæskesteg med rødkålssalat + diverse samt to slags dessert). Jeg havde egentlig tænkt at jeg skulle nå at løbe, men tiden løb fra mig.

Fredag gad jeg ikke tage i svømmehallen, men slappede af, gjorde lidt rent, lavede nogle små tærter til dagen efter og fik en veninde på besøg til lidt mad og et par øl.

Lørdag kom de to store niecer og lavede konfekt om eftermiddagen. Bror og svigerinde medbragte en lasagne, som var klar til at komme i ovnen + de to små niecer, da de stødte til om aftenen - super hyggeligt. Jeg var pænt smadret efter de var kørt, specielt hende på 22 måneder har knald på hele tiden!

Søndag vågnede jeg til total julestemning (hvis jeg da ikke var det i forvejen! :bigsmile: ) og et sneklædt Århus, hvor sneen dalede lystigt. Det gjorde jo turen ud til at fejre min fars fødselsdag lidt besværlig, men igen en super hyggelig dag med familien.

Søndag aften var jeg helt kvæstet og så et par film inden jeg gik (relativt) tidligt i seng med håb om at være veludhvilet til at starte på arbejde igen mandag. Den plan skulle dog vise sig at blive spoleret af, at snerydningen med kostemaskine startede omkring 3:15 lige uden for mit soveværelsesvindue. :bruce: Min mave var ikke på toppen, så jeg lå vågen i næsten 2 timer før jeg kunne sove igen - og følgelig var mandagen derefter! :blink:

For at være ærlig kunne jeg godt bruge meget mere ferie, og synes faktisk jeg har alt for meget jeg skal nå inden jul... Ved ikke lige hvor meget træning jeg når, men ellers må jeg være lidt mere strikt når vi kommer ind i det nye år. Vægten er nu på 69,3 kg - planen er stadig at holde den under 70 julen over.

Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 11/12:

1½ time ashtanga yoga.

Var sprunget over mandag pga. generel mathed m. mave og manglende søvn; føltes som virkeligt længe siden jeg har været dernede, men synes faktisk jeg havde ret meget overskud i forhold til de fleste øvelser, og jeg begynder at kunne huske de forskellige ting lidt bedre. Synes stadig det giver en rigtig god følelse i kroppen, men er begyndt at tænke over om nogle af de mere aparte stræk og stillinger måske er lidt uhensigtsmæssige for mine led, givet at jeg har lidt tendens til hypermobilitet.... Tager i hvert fald de næste to gange med (som jeg har betalt for), og må se hvordan verden ser ud til den tid.

I går bød i øvrigt på en virkelig interessant samtale vedrørende fremtidige jobperspektiver, så humøret er ret meget i top. :bigsmile:

I dag går jeg tidligt, da jeg har wellness aktiviteter der skal passes (ansigts- og fodbehandling samt massage og frisør på samme dag, hva'be'ha'r?! :4jumpy: ). I morgen julefrokost på job, lørdag julefest med madklubben, søndag skal jeg assistere til en børnefødselsdag - så forventer ikke rigtig at nå mere træning i denne uge. Men hvis kriteriet udelukkende er "at få pulsen op", så lykkes det til fulde på de glatte cykelstier rundt omkring i byen!! :crazy:

:newyear:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Så er jeg igen kommet bagud med logningen!

Mandag d. 17/12:
1½ time Ashtanga yoga

Herefter hæftig forkølelse der sendte mig til tælling stort set resten af ugen. Med hjælp af nabo-motivation lykkedes det dog at komme til træning om søndagen:

Søndag d. 23/12:
Løbebånd 20 min = 3.21 km (=6:13 min/km)

Vertical traction
1x10@20 kg
3x10@25 kg
3x7@30 kg

Mave på bænk
3x10@bw - lige
2x12@bw - skrå, alternating

Low row
1x10@15 kg
3x10@20 kg
3x10@25 kg

Chest press
3x10@10 kg
3x7@15 kg

Onsdag d. 26/12:

4,7 km løb på 29:16 (=6:13 min/km)

Skøn tur med lav sol over markerne!

Torsdag d. 27/12:

Løbebånd 20 min = 3.35 km (=5:58 min/km)

Back extensions

3x10@bw

Vertical traction

1x10@20 kg

3x10@25 kg

Push ups

3x7@bw

Bulgarian split squat

2x7@bw (pr. ben)

Mave på bænk

3x10@bw - lige

2x12@bw - skrå, alternating

Assisted chin-ups

2x5@bw-35 kg - bred OH

2x5@bw-35 kg - smal UH

Supersettet med

Assisted dips

3x7@bw-35 kg

Fredag d. 28/12

1500 m svømning (ca. 55 min)

Søndag d. 30/12

1400 m svømning (ca. 50 min)

Kosten har stadig været præget af julen og alle dens lækkerier, og vægten er også derefter. På trods af at der alligevel er kommet en ok mængde træning på programmet i denne uge. I morgen fester jeg igennem, men derefter skal jeg til at være lidt mere striks i køkkenet så jeg kan få smidt nogle af de kilo, som 2012 har foræret mig. Mere senere...

Link to comment
Share on other sites

Tillykke med afleveringen af afhandlingen :smile:

Jeg tænker altid på denne sammenligning mellem PhD og Ringenes Herre (du kender den sikkert godt men så får du igen)

http://www.sci.utu.fi/biologia/opiskelu/jatko-opiskelu/Frodo_thePhDstudent.pdf

Tak skal du have - og velkommen i loggen. :smile:

Kendte den faktisk ikke - men den vil jeg da lige kigge på!

Link to comment
Share on other sites

Tillykke med afleveringen af afhandlingen :smile:

Jeg tænker altid på denne sammenligning mellem PhD og Ringenes Herre (du kender den sikkert godt men så får du igen)

http://www.sci.utu.fi/biologia/opiskelu/jatko-opiskelu/Frodo_thePhDstudent.pdf

:hippy: Hæ right on the sweet spot og godt nytår til dig smukke, skønt at se dig fornylig og glæder mig til mere hygge i 2013 :superman:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Torsdag d. 3/1 - 13: Nabosvømning er tilbage!

1700 m fordelt på

2x (200 m bryst + 2x100 m crawl + 100 m ryg + 2x100 m crawl)

100 m ben

2x100 m crawl (hvoraf de første 100 var med vejrtrækning på hvert 5. tag)

Synes allerede jeg kan mærke at det bliver lettere i forhold til de sidste par gange - men skal til at lægge en lidt mere fokuseret indsats på at blive bedre.

Hurtigste crawlbane (50 m) var i dag 1:11:22. Har ikke lige kigget tilbage i loggen, men er næsten sikker på at det er PR. :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Fredag d. 4/1-13:

Spinning: 53:28 min

Max puls: 175

Avg puls: 157

Calories: 579

Første spinningtime i noget der ligner 2 år! Det var alt for hårdt til at være fedt, og det ses da også tydeligt at jeg ikke var i stand til at presse pulsen som "i gamle dage". Men jeg tror det er effektivt i forhold til både konditionsforbedring og planlagt vægttab, så ser om ikke jeg kan komme af sted en gang om ugen.

Derefter:

Udstræk

Mave på gulv:

2x10@bw

Push-ups:

1x5@bw

Jeg har stadig en plan om at skulle have en plan, men ud over at jeg skal gå til stålet er det ikke konkretiseret yderligere. Problemet er hvordan jeg skal få plads til alt det jeg gerne vil (dans, løb, svøm, yoga, spinning) uden jeg føler det overtager mit liv alt for meget.

Anyhow, vægten er allerede "nede" på 69,3 kg igen - målet er at komme under 65, har dog ikke sat nogen tidshorisont for det.

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 7/1-13:

1½ time Ashtanga yoga

Sidste begyndertime for mit vedkommende. I dag var "fra scratch" igen, og det synes jeg ikke jeg får nok ud af. Så nu vil jeg lige overveje om jeg skal have et klippekort og prøve nogle af guidet timerne, eller om jeg lige skal se hvor meget ringere det er i FW først.

Overordnet kan jeg mærke at jeg er blevet mere smidig, særligt i ryggen, men at jeg stadig har problemer med balancen i nogle øvelser. Interessant nok, så faldt jeg også meget mere ned under afspænding end tidligere, men om det skyldes at jeg er "kommet i træning" eller om det kan tilskrives at mit stressniveau er reduceret efter lang ferie skal jeg ikke kunne sige. Bortset fra det, så holdt koncentrationen ikke længe. Kort inde i afspændingen begyndte min sidemand at trække torsk i land, så jeg havde nok at gøre med at undertrykke fnis... :4whistling:

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 8/1-13:

Mambo practice.

God første time hvor vi øvede shines. Herefter partnerwork som var mere en blandet fornøjelse. Og til sidst ca. ½ time øve med makkeren, som gav god sved på panden, men hvor jeg synes der manglede noget af det flow vi havde i gamle dage... Men hey, første gang i nye lokaler med spejle! :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Torsdag d. 10/1-13:

Nabosvømning @ svømmestadion - uden naboen!

Det var uden de store forventninger at jeg startede dagens svømmepas; træt grundet for lidt søvn og stadig med en lidt kvalm fornemmelse i maven... Og derudover skulle man nærmest skovle sig igennem nytårsforsætter i vandet - der lå 8-9 svømmere på alle baner, og ikke alle havde lige meget bane-pli. Håber meget det tynder lidt ud over de næste uger!

Men det blev faktisk en udmærket omgang

200 m bryst

2x100 m crawl

100 m ryg

100 m crawl

100 m ben

3x100 m crawl

200 m bryst

100 m ryg

300 m crawl

I alt 1600 m på ca 55 min.

Link to comment
Share on other sites

Fredag d. 11/1-13: Mambo social

Var temmelig træt efter en lang uge, så forventede egentlig ikke det store af aftenen, og havde også forestillet mig at jeg ville gå relativt tidligt, så jeg kunne komme tidligt op lørdag. Endte alligevel med at have en rigtig god aften med mange gode danse. :cooldance: Mine fødder blev dog temmelig medtagede! Og har også fået et flot blåt mærke på venstre skulder af at ramme en anden dansers albue midt i et spin - men oh well, længe siden jeg sidst har haft en "danseskade".

Lørdag stod bød på tidligt op og fødselsdagsbrunch hos min bror - superhyggeligt, men jeg forgreb mig vist lidt for meget på al den gode mad. :4oops: Havde en plan om at træne et eller andet efter jeg var kommet hjem om eftermiddagen, men var for træt, så stenede tv hele aftenen i stedet... Søndag var også total stener-dag trods intentioner om både det ene og det andet.

I det hele taget er energien ret meget i bund lige nu, og jeg tror måske at jeg har forsøgt at gabe over for meget. På en eller anden måde havde jeg forestillet mig at det ville hænge sammen med yoga mandag, dans tirsdag, spinning onsdag, svøm torsdag, løb i weekenden - samtidigt med at fokusere mere på kosten inkl. lave madpakker og ordentlig aftensmad - og samtidigt nå et par sociale aftaler og en madklub i løbet af ugen. Bliver sgu nok nødt til at drosle lidt ned for ambitionerne...

Vægten nåede ned og ramme 68,1 kg i sidste uge - omkring 68,7 da maven var stabiliseret igen. Weekendens udskejelser bragte den op omkring 69,5 kg - og eftersom jeg frådede pasta i går og fandt is i fryseren har jeg skånet mig selv for at hoppe på vægten i dag...

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 15/1-13: Mambo practice

Brugte en del tid på at øve shines - men pga. nye mest nogle jeg kunne i forvejen. Den vi lærte i sidste uge sidder nu lige i skabet, men kan godt bruge lidt mere tid på at sætte noget styling på. Havde ikke regnet med at blive der tiden ud, men pludselig var kl. 21.45 og det var tid til at pakke sammen.

Link to comment
Share on other sites

Sikke det kører for dig! Dans, svømning, spining og styrketræning, sejt mand!

Skal du virkelig bruge samme vægt i pullups og chin ups? jeg har altid været langt stærkere og mere stabil i chin ups, og det havde jeg da egentlig troet var naturligt?

Synes faktisk ikke det kører så helt fantastisk godt pt.... Har som sagt ikke rigtig noget energi, så har droslet ned til kun at planlægge dans og svømning den næste tid. Hvis jeg spontant får lyst til anden træning er det fint, og så gør jeg selvfølgelig det, men har besluttet ikke at have dårlig samvittighed, hvis jeg kun kommer af sted de to gange om ugen...

Mht. vægt, så har jeg det lige som dig - langt stærkere og mere stabil i chin-ups (smalt underhåndsgreb) end i pull-ups (bredt overhåndsgreb). Og selv om jeg sikkert godt kunne justere vægten, er jeg for doven til at kravle ned fra aggregatet og gøre det mellem sæt. I dips (som jeg supersætter med) kunne jeg også have mere vægt på (eller mindre vægt af, er det jo egentlig), men her øger jeg bare reps i stedet. Chin-ups har jeg i øvrigt også kun med, fordi jeg er for slap til at køre pull-ups i alle sæt. :blush:

Link to comment
Share on other sites

Synes faktisk ikke det kører så helt fantastisk godt pt.... Har som sagt ikke rigtig noget energi, så har droslet ned til kun at planlægge dans og svømning den næste tid. Hvis jeg spontant får lyst til anden træning er det fint, og så gør jeg selvfølgelig det, men har besluttet ikke at have dårlig samvittighed, hvis jeg kun kommer af sted de to gange om ugen...

Synes nu, at det lyder som en ret god plan søde og take care. Når jeg læser om dine aktiviteter, så synes jeg nu iøvrigt som Jannie, at det i virkeligheden er ret meget du har gang. Jeg er helt sikker på, at sofa pas er super nødvendige en gang imellem.

Bliver godt når forårssolen kommer

Kram :sun: :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Synes faktisk ikke det kører så helt fantastisk godt pt.... Har som sagt ikke rigtig noget energi, så har droslet ned til kun at planlægge dans og svømning den næste tid. Hvis jeg spontant får lyst til anden træning er det fint, og så gør jeg selvfølgelig det, men har besluttet ikke at have dårlig samvittighed, hvis jeg kun kommer af sted de to gange om ugen...

Mht. vægt, så har jeg det lige som dig - langt stærkere og mere stabil i chin-ups (smalt underhåndsgreb) end i pull-ups (bredt overhåndsgreb). Og selv om jeg sikkert godt kunne justere vægten, er jeg for doven til at kravle ned fra aggregatet og gøre det mellem sæt. I dips (som jeg supersætter med) kunne jeg også have mere vægt på (eller mindre vægt af, er det jo egentlig), men her øger jeg bare reps i stedet. Chin-ups har jeg i øvrigt også kun med, fordi jeg er for slap til at køre pull-ups i alle sæt. :blush:

Hihih...

okaj, jeg føler mig nødsaget til det. Jeg må sige det.

Tager du vitaminpiller?

En vitaminpille er for mig, forskellen på om jeg tilbringer de mørkere vintermåneder i en halvtrist, energiforladt tilstand hvor alt lige svæver i området af at være mere end jeg kan overkomme og så mit normale daglige pep og overskud.

Jeg måtte lige sige det... :rolleyes:

Tænk at du har det sådan med chin-ups, jeg kan langt bedre lidt dem end pull-ups, så dem har jeg nok meget mere fokus på.

Link to comment
Share on other sites

Synes nu, at det lyder som en ret god plan søde og take care. Når jeg læser om dine aktiviteter, så synes jeg nu iøvrigt som Jannie, at det i virkeligheden er ret meget du har gang. Jeg er helt sikker på, at sofa pas er super nødvendige en gang imellem.

Bliver godt når forårssolen kommer

Kram :sun: :hippy:

Ja - gang i mange ting, men fordelt ud på mange dage. :4smartass:

Og ja, glæder mig VIRKELIG til solen får lidt magt igen... Overvejer også om ikke jeg skal tanke op med noget solskin her i vinter, men kan ikke lige overskue at planlægge ferie, når jeg stadig intet aner om forsvar...

Også kram til dig! :4winkkiss:

Link to comment
Share on other sites

Kom så Spin, op på hesten! :smile:

Hvordan er din kost normalt, i forhold til hvordan du gerne så den var?

Har du et decideret vægtmål?

Tak PP! :flowers:

Hmmm.... Det primære jeg gerne vil rykke med min kost er, at blive bedre til selv at få lavet noget ordentlig mad frem for de nemme og hurtige løsninger, og at få skåret slik, chokolade, chips og sodavand ned til et fornuftigt niveau. Sidstnævnte går det ok med - jeg har stadig dage, hvor jeg kommer til at fråde, men der går længere i mellem nu. Førstnævnte kniber det mere med - inkl. på frokostsiden, hvor jeg forfalder til den - i øvrigt ikke specielt spændende - usunde kantineløsning.

Mit realistiske vægtmål er at komme under 65 kg uden jeg dog har sat nogen tidshorisont på. Det burde kunne lade sig gøre i løbet af de næste måneder. Om jeg så gerne vil længere ned, når jeg først er kommet så langt, må tiden vise. Erfaringsmæssigt er 63 kg dog grænsen for hvornår jeg synes indsatsen langt overstiger utilfredsheden med hvad spejlet viser, så har svært ved at forestille mig at komme så langt ned igen.

I går var vægten i øvrigt nede på 68,2 kg (tilbage på 69 i dag), så i forhold til at nytårsudgangspunktet var 70,2 kg, er jeg bestemt ikke utilfreds. Og da slet ikke når man tager i betragtning at indsatsen har været væsentligt mindre intens end jeg havde forestillet mig den skulle være.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share