En spydkasters bekendelser


Ross
 Share

Recommended Posts

Uha!

Jeg håber du får læst det her indlæg og det ikke går tabt i strømmen af alle de træningsopdateringer du kommer med kære Ross! :bigsmile:

Du kan godt få gravet dine sko frem, skifte de rustne pigge og komme i gang med at få spyddet til at flyve igen! Vi er ret tæt på en løsning! :bigsmile:

Der er stadig ikke noget pres, men hvis du har lyst, er pengene næsten skaffet. :)

Ja ja, jeg ved godt logningen ligger lidt stille. Men til mit forsvar skal det siges jeg havde meldt det lidt på forhånd :tongue:

Det lyder rigtig godt! Jeg regner stærkt med at være klar. Som jeg også skrev til dig på FB igår...

Træning:

Jeg har fået holdt formen godt ved lige her de sidste par uger og bliver konstant bedre og bedre. Idag havde jeg en lille test i spydkast for at få status på den nuværende form:

Atletiktræning i Lausanne:

Opvarmning: 1000m jog, koordination, stigningsløb, svingøvelser og opvarmning med spyd.

Spydkast: 1 times god tekniktræning, hvor fokus var på et kontrolleret og accelerende sidelæns løb, samt på kast med fuldt tilløb. Sidste gang jeg kørte med fuldt tilløb var det mildest talt elendigt :nonono: Målet idag var 55meter med fokus på teknik.

Ca. 20 kast med 3-skridts tilløb.

Ca. 12 kast med 5-skridts.

Ca. 20 med med 9-skridts.

Ca. 20 med fuldt tilløb.

Længste kast: 55.05m - i sidste kast! Dagens mål blev nået :cool:

Konklusion på testen: Jeg mangler ca. 5-10% på alle parametre som styrke, eksplosivitet, smidighed, dog undtagen teknisk hvor det mere er 15-20%. Omsat til længder mangler jeg ca. 4-5m i topniveau og 7-8m i middelniveau. Det lyder måske af lidt meget, men når teknikken bliver pudset mere af, skal jeg nok komme derud af. Nu skal jeg bare til at hente alle de procenter jeg kan komme i nærheden af :devil:

Fed, fed træning i fantastisk vejr og omgivelser på det olympiske stadion. Så er atletik bare verdens bedste sport - by far!!! :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Weekendens træning:

Fredag d. 23/7:

Vægttræning:

Squat. 4x5x110kg

Frivend: 3x6x75

Bænkpres: 6x80, 5x85, 5x85

French press: 3x6x35kg

Biceps: 3x6x18kg

Bare en let omgang - var træt og sløv :blink:

Søndag d. 25/7:

10min løb + koordination og stigningsløb til opvarmning.

Sprint: 6x80m med start midt i kurven.

Hækketræning med 5 hække: 3x igennem med gang over, benspark, sidelæns, under hækkene og hop over. 3x hop over mindre hække med lang afstand.

I redskabsrummet fandt jeg en slæde. Jeg var ikke var klar over klubben havde dem - den skal bruges nu :4thumbup: Jeg har før kun brugt bildæk og lign, så har ingen erfaring med slæden. Derfor loadede jeg den med 15kg for at starte et sted.

Slæde med 15kg: Brugte fodboldsbanens bredside.

Spurt over banen. Træk slæden ind (ca. 10m reb) så hurtigt som muligt.

Spurt med rebet holdt i strakte arme foran hovedet. Træk slæden ind.

Gang hvor slæden skulderpresses frem. Træk slæden ind.

Gentog det to gange.

Herefter 15m gang med slæde + 15kg + kæresten. :devil:

Til sidst 30m spurt med slæde + kæresten :superman:

God træning - især slæden er jeg glad for at have fundet. Skal nok gøre den eksplosive træning lidt sjovere :tongue:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Så måtte jeg hellere lige få opdateret loggen, inden der er gået en måned uden logninger...

Træningen har i de sidste uger kørt ganske glimrende, og generelt er jeg stærkere og hurtigere samt i bedre kondition. Og spyddet er også begyndt at flyve længere ud.

Lille oversigt over på den sidste måneds træning:

Sprint: Typisk 6x60m. Har dog også lavet lidt 150m og 1000m intervaller, da en ven lige skulle introduceres til det - jeg ved godt det er utroligt anti-kast, men jeg ææææælsker 1000m intervaller :blush: Til mit forsvar skal det siges at det var ægte mandetræning kl. 21 lørdag aften i silende regnvejr :superman::devil:

Slæden har jeg også fået kørt godt ind i programmet, og kører typisk 4 fodboldbane bredsider alm. spurt og 4x spurt med rebet i strakte arme foran kroppen - med mellem 15 og 25kg på slæden.

Spring: Typisk serie har været 3 serier af 6x løbespring, 3x samlede hop, 5x hink, hop over 6 lave hække med lang afstand og hop over 6 høje hække med kort afstand.

Medicinboldkast: Har typisk haft fokus på overhead-kast med 3kg. Oftest gående kast kombineret med rygliggende med anden medicinbold under ryggen. Énhåndskast med 2kg. Herudover også rotationskast.

Kuglekast: Typisk 10 kast med 4kg og 5 kast med 7.26kg bagover og forover, samt 10 kast med 4kg indkast.

Vægttræning: Primært squat, frontsquat, frivend, træk, stød, bænkpres, pullover + det løse. Fokus på eksplosivitet og ikke på kg.

Spydkast: Konstant fremgang. I sidste uge kastede jeg 55m med et pivringe spyd. Med et godt spyd vil det have været tæt på de 60m. Så begynder det at ligne noget!

Kondition: Som nævnt en smule 1000m intervaller, men også bjergvandring, bjergløb + en del racercykling og mountainbikecykling i bjergene. For ca. 3 uger siden tog jeg en 18km lang stigning med over 1200 højdemeter på racercyklen. Flere cykelsider giver den stigning en sværere rating end Alpe D'Huez - det var også en liiiiiille smule hårdt. De sidste par km holdt vi pause hvert andet minut :devil::crazy:

Dagens træning d. 25/8:

Opvarmning: 1km løb, koordination, stigningsløb.

Spydkast: Alm. svingøvelser til opvarmning + prikkast. Havde lidt svært ved at komme igang og synes kroppen var træt (hvad den bestemt ikke havde grund til efter forlænget weekend i den italienske del af Schweiz = hygge og en masse italiensk mad :4mewantfood: :tongue: ) Da jeg begyndte med kast fra spydbanen, kunne jeg godt mærke, at det ikke lige var en god dag og jeg valgte at afbryde før kastene med fuldt tilløb. I stedet gik jeg ud på græsset og kørte teknikkast med kort tilløb.

Efter ca. 20 kast RAMTE JEG ENDELIG NOGET! Pludselig var den fornemmelse jeg har savnet hele sommeren, tilbage. Den der fornemmelse som nok er svær at forklare for ikke atletikfolk, men hvor man bare er afslappet i hele kroppen, men alligevel eksplosiv og spændstig. Og spyddet flyver og flyver bare ved en lille indsats. SKØNT! Jeg tog omkring 10 kast på den måde, indtil jeg valgte at stoppe på toppen :smile: Jeg kaster igen i weekenden og håber på samme fornemmelse!

Vægt: Nu var motivationen tilbage og jeg gik ned for at køre lidt uplanlagt, men eksplosiv vægt.

Frontsquat: 3x5x100kg.

Military: 3x50 - let!

Biceps med 18kg DB: 6x hammercurls efterfulgt af 6x normale curls.

Bend-over-rows: 3x8x60kg.

3x6 hop op på ca. 90cm plint med minimalt armtræk.

3x4 stående længde. Længste 2.70m hvilket er ok i flade sko og i den sidste del af træningen.

Derudover nyder jeg selvfølgelig bare sommeren i det schweiziske og forsøger at udnytte mulighederne så meget som muligt. Vi har fået en masse fede naturoplevelser og inspireret af Spinderellas log, kan det være jeg lægger et par billeder op snart...

Link to comment
Share on other sites

Derudover nyder jeg selvfølgelig bare sommeren i det schweiziske og forsøger at udnytte mulighederne så meget som muligt. Vi har fået en masse fede naturoplevelser og inspireret af Spinderellas log, kan det være jeg lægger et par billeder op snart...

Det håber jeg du vil gøre alvor af! :bigsmile:

Godt at se dig på banen igen - og det lyder da superlækkert at du har oplevet den der følelse af at kroppen bare spiller perfekt, det lyder som den slags træning man kan føle sig lidt høj af. :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Det håber jeg du vil gøre alvor af! :bigsmile:

Godt at se dig på banen igen - og det lyder da superlækkert at du har oplevet den der følelse af at kroppen bare spiller perfekt, det lyder som den slags træning man kan føle sig lidt høj af. :4thumbup:

Det skal jeg nok gøre - det må være et godt weekendprojekt :smile:

Og ja, det er skønt med træninger hvor det bare spiller. Ligesom Runners High bare er en fantastisk følelse!

Dagens vægttræning:

Opvarmning:

Træk fra hæng: 6x40kg, 6x45, 3x50, 3x50

Vend fra hæng: 6x60, 4x65, 4x65

Pullover:

6x30kg

6x40kg

6x45kg

3x4x50kg

DB pres efterfulgt af serratus ant. énarmspres:

8x20kg

8x24kg

6x26kg

6x26kg

Hacksquat:

6x60kg

6x100kg

6x130kg

4x150kg

4x170kg

4x170kg

Skulder:

Maveliggende udadrotationer med 9kg håndvægte og med 4kg håndvægte. 3x12 i begge udgangsstillinger.

Posttræningsshake - min helt egen lækre opskrift :tongue: :

Ét glas vand + spirulinapulver (tang/alger med ca. 60& protein) = en shake der gør mig grønnere end Hulken selv :devil:

Link to comment
Share on other sites

Dagens atletiktræning:

Opvarmning: 8min løb + koordinationsøvelser og stigningsløb:

Sprint: 6x60m

Hækkekoordination: Sædvanlige serie med gang over, sidelæns benspark, sidelæns gang, gang under lave hække og hop over hække med med kort og lang afstand.

Slædetræning:

Med 15kg: 2x banebredsider sprint.

Med 25kg: 8x20m sprint.

Medicinbold:

6 gående indkast med 3kg og 3 med 2kg.

10 rygliggende indkast.

10 énhåndskast med 2kg bolde.

10 opadkast med 3kg.

10 kast i jorden med 3kg.

Imorgen står den på spydkast.

Link to comment
Share on other sites

Dagens spydkasttræning.

Opvarmning: 10min løb, koordination og stigningsløb.

Spydkast: Alm. spydopvarmning. 6 banelængder med gående kast og joggende kast. Ikke helt samme feeling som sidste gang, men stadig bedre end før.

6 kast med 5-skridts tilløb.

6 kast med 9-skridts.

20 kast med fuldt tilløb. Ingen der var rigtig gode idag, da min timing ikke sad helt i skabet. Men der er bestemt ved at komme gang i armen, så den får bare en skalle. Der er stævne om to uger, så jeg kæmper alt hvad jeg kan for at blive klar :devil:

Video af dagens kast:

Lidt billeder af weekendens grønne indslag.

- Grøn smoothie bestående af vand, banan, frosne blommer, broccoli, spirulinapulver, avocado. Drys af malede sesamfrø, hørfrø græskarkerner.

- Grøn "shake" efter træning. Et glas vand og 2-3tsk spirulinapulver.

- Grøn juice af agurk, æble, mynte, sølvbeder og lime.

Ved godt det er begyndergrønt, og ikke alt er lige hardcore. Men det fungerer nu også ok sådan her :smile:

post-25138-046284200 1283098689_thumb.jp

post-25138-015073700 1283098701_thumb.jp

post-25138-084308400 1283098709_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Som tidligere nævnt vil jeg lige uploade lidt billeder af livet her i Schweiz. Det er ikke fordi det direkte har med træning at gøre, men om ikke andet kan det måske give et indtryk af at Schweiz rummer rigtig mange muligheder for en fed aktiv ferie:4thumbup:

Toblerone-bjerget

post-25138-059445400 1283099318_thumb.jp

Toppen af Europa

post-25138-039753500 1283099320_thumb.jp

I ca. 3800m højde

post-25138-047716200 1283099322_thumb.jp

Mont Blanc set fra vores lokale bjerge

post-25138-013217400 1283099324_thumb.jp

Vinmarkerne ved Geneve-søen

post-25138-009996700 1283099550_thumb.jp

Flere vinmarker:smile:

post-25138-016925800 1283099552_thumb.jp

Der er så stejlt, at de bliver nødt til at høste vinen med helikopter:crazy:

post-25138-058805400 1283099553_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Beklager hvis der kommer for mange billeder - jeg kom til at gå lidt grassat:blush:

Mennesketom skipist i Alperne

post-25138-039594700 1283099807_thumb.jp

Helt alene...

post-25138-032262100 1283099809_thumb.jp

Byen Leukerbad - tilbyder topgode skifaciliteter kombineret med udendørs thermisk bad bagefter. Vi gik i seng kl 21 - helt færdige :tongue:

post-25138-019899400 1283099828_thumb.jp

Turistattraktionen Jungfrau. Det er det bjerg hvor der kører Europas højeste tog op til.

post-25138-087101600 1283099842_thumb.jp

Alpeudsigt

post-25138-044631700 1283099867_thumb.jp

Lidt bjergløb - eller et forsøg på det...

post-25138-047055000 1283100061_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Jeg er endnu ikke færdig :wink:

Verdens højeste springvand i Geneve. Ca. 140m!! Læg mærke til hvor små de 5-etagers bygninger ser ud...

post-25138-035513400 1283100179_thumb.jp

Genevesøen ved solnedgang - der er fantastiske løbe- og cyklemuligheder omkring denne sø.

post-25138-019575000 1283100181_thumb.jp

Genevesøen igen..

post-25138-011918100 1283100183_thumb.jp

Og igen, men fra oven!

post-25138-095825700 1283100184_thumb.jp

Ved starten af søen, i byen Montreux, står en statue af Freddie Mercury fra Queen - han boede her i flere år.

post-25138-083172000 1283100199_thumb.jp

I Lausanne ligger IOC (Internationale Olympiske Komité) og byen har derfor ret til verdens eneste olympiske museum. Museet er skuffende, men parken er fed. Her den olympiske ild.

post-25138-032398100 1283100223_thumb.jp

I Lausanne er der også hvert år et stort atletikstævne. I år en del af Diamond League - her Mr. Bolt. Top sej t-shirt!!

post-25138-065736300 1283100230_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Så er jeg næsten færdig :bigsmile:

160m frit fald i Jurabjergene - tidligere en glestjer

post-25138-040515700 1283100571_thumb.jp

Solnedgang med vin og vilde dyr :tongue:

post-25138-055636200 1283100583_thumb.jp

Tilbage til Alperne

post-25138-045444600 1283100622_thumb.jp

En lille sø

post-25138-081195500 1283100624_thumb.jp

Hvor man selvfølgelig skal ødelægge idyllen med stenkast...

post-25138-009143500 1283100629_thumb.jp

Spring skal der til!

post-25138-088935100 1283100626_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Så tror jeg, at jeg er på sidste indlæg i denne omgang :blink::wink:

Lidt mere spring i Alperne...

post-25138-023259500 1283100823_thumb.jp

Og mere endnu - det er så sjovt :4disguise:

post-25138-093165700 1283100835_thumb.jp

Den italienske del af Schweiz

post-25138-091563500 1283100880_thumb.jp

Og også her

post-25138-040517400 1283100845_thumb.jp

Og for sidste gang - men det er nu et dejligt sted. Varmt vejr, flot natur og en masse god mad!

post-25138-021391900 1283100847_thumb.jp

Edited by Ross
Link to comment
Share on other sites

Der var lige de allersidste billeder - nu må foto-jørgen her snart slappe af...

Europas længste gletsjer (Aletsch - 23km) Ligner en stor sne og ismotorvej :blush:

post-25138-080139800 1283101140_thumb.jp

Lidt sport skal der også med

post-25138-097199100 1283101142_thumb.jp

Downhill anyone?

post-25138-067938400 1283101145_thumb.jp

Skovcykling

post-25138-016764300 1283101148_thumb.jp

Ved Annecy i Frankrig. Fantastisk cykelområde - kan klart anbefales!

post-25138-021854800 1283101152_thumb.jp

På toppen af et alpebjerg.

post-25138-008230700 1283101150_thumb.jp

Så takker jeg af - håber ikke det gik helt over gevind :wink: Man behøver jo ikke se dem, hvis man ikke vil :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Dagens vægttræning:

Opvarmning med squatstang.

Squat:

6x60

6x100

5x110

5x110

5x110

Bænkpres:

6x60

6x80

5x85

2x90 (svagt, men jeg manglede en spotter - ellers godt overskud)

Laterals med DB's:

3x8x14kg

Mellem hver laterals-serie kørte jeg eksplosive armhævninger med overhåndsgreb (3x8).

Énhåndspullover:

6x12kg

6x16

5x18

5x18

Coretræning:

Blandet mave, side, hofte og rygøvelser.

Intervaltræning på løbebånd:

1km opvarmning - 4min.

30sek løb - 30sek pause.

2x30sek med 17km/t.

2x30sek med 18km/t.

2x30sek med 19km/t.

2x30sek med 20km/t.

Link to comment
Share on other sites

Superfedt med alle de lækre billeder! :4thumbup:

Jeg er virkelig virkelig misundelig over at I har alt det lige foran jeres dør - men kan jo så glæde mig over, at I i hvert fald forstår at værdsætte det! :bigsmile:

Tak også for billederne i min log - skal nok lige svare der, når jeg har lidt mere tid. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Superfedt med alle de lækre billeder! :4thumbup:

Jeg er virkelig virkelig misundelig over at I har alt det lige foran jeres dør - men kan jo så glæde mig over, at I i hvert fald forstår at værdsætte det! :bigsmile:

Tak også for billederne i min log - skal nok lige svare der, når jeg har lidt mere tid. :smile:

Ja, vi gør hvad vi kan for at udnytte den fede natur, mens vi er her. Det er jo umuligt at nå alt, men nu kender vi i hvert fald landet, så vi nemt kan holde nogle gode ferier hernede :smile:

Træning:

Fra onsdag til mandag fik jeg slet ikke trænet, pga. meget lange arbejdsdage og et ubehageligt hårdt weekendkursus:mad::nonono:

Tag en kiks, for pokker :sneaky2: Men igår fik jeg påbegyndt træningen op til stævne i weekenden. Det er surt weekenden ikke bød på træning, men nu fik jeg da taget en lille revanche...

Tirsdag d. 7/9:

Opvarmning: 1,5km løb + koordination.

Spydkast: Alm. opvarmning.

4 banelængder med gående kast.

16 kast med kort tilløb.

20 kast med fuldt tilløb. Kastede ikke langt, men det var heller ikke fokus. Pga. stævnet blev jeg nødt til at lave tilløbstræning, for at være sikker på tilløbet fungerer. Det kom det til, så nu håber jeg det er muligt at give fuld gas i weekenden.

Onsdag d. 8/9:

Opvarmning: 5min cykling, 1km løb. Koordination. Stigningsløb.

Sprint: 4x60m.

Vægt:

Frivend: 3x4x70 - hurtigt og let.

Bænk: 3x4x80 - samme som ovenstående.

Serratus ant: 3x6x80 - mellem hver bænkserie.

Squatjumps: 3x6x60kg

Boxjumps: 3x3 på 90cm kasse.

Biceps: 3x6x18kg.

Kast: Lavede boldkast for at køre noget hastighedstræning og fordi jeg kastede spyd igår.

20 gående boldkast.

20 3-skridts boldkast.

40 kast med fuldt tilløb - længste kast var ca. 90m. Ganske pænt og godt gang i armen :devil:

Medicinboldkast: 3kg. 3x6 opadkast + 3x6 tyr-i-jorden-kast + 3x4 frøhop.

Bagefter træning - hjemmelavede burgere :4mewantfood:

Nu står den på pause imorgen (udover lidt skuldertræning på arbejde) og så let, men super eksplosiv træning fredag.

Edited by Ross
Link to comment
Share on other sites

Dagens dagen-før-stævne træning:

1km løb + svingøvelser og lidt core til opvarmning.

Træk: 3x3x45kg - meget, meget let, men også meget meget hurtigt :tongue:

Fodledshop: 3x6

Excentrisk skuldertræning med elastik: 3x6

Spring: Plyometri, 3 serier

Medicinbold: 2kg. 3x6 kast ned i gulvet med spydrotation.

1km løb hjem igen.

Alt var übereksplosivt, eller i hvert fald et forsøg på det..

Jeg er nu så stævneklar som jeg kan blive - let it rain :superman:

Edited by Ross
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Held og lykke til stævnet! :superman:

PS: Burgere? Det er da ikke særlig raw-food er det? :tongue:

Haha - nej det er bestemt ikke særlig rawfood-agtigt :blush: Men generelt prøver vi også at spise ca. 80% råt - og det bliver nok en smule mindre alligevel... Og hjemmelavede burgere smager gåååådt :4mewantfood:

Stævnet gik super godt for den klub jeg stillede op for, og mindre godt for mig selv. Klubben vandt sølv for første gang nogensinde, så det var helt suverænt. Jeg holdt min seedning og fik de point til det samlede regnskab som var forventet, men jeg havde bestemt ikke en god dag, som kan tilskrives flere ting. Men de vigtigste var nok manglende stævneerfaring i år samt manglende styrke+eksplosivitet i mine ben :nonono:

Har prøvet at gøre benene så hurtige som muligt, men må nok bare sande at det har været for meget op ad bakke både bogstaveligt og i overført betydning, efter et år med en masse bjergvandring, cykling og skiløb...

Jeg havde regnet med at tage et eller to stævner mere, men mine spydkaststøvler blev ikke godkendt i lufthavnens sikkerhedskontrol. Det var jo et muligt mordvåben i de forkerte hænder... :crazy: Så jeg er nu uden spydkaststøvler, hvilket gør det en smule svært at kaste... Derfor er min sæson vist rimelig meget overstået - tabet er nu ikke så stort, da formen ikke er til de lange kast.

Derfor er jeg nu igang med at planlægge målsætningen for vintertræningen. Jeg er endnu ikke færdig, men er i hvert fald sikker på at det kommer til at involvere en blanding af 5km løb og styrke.

Så efter at have holdt træningsfri i små to uger, lavede jeg en 5km test idag for at have et udgangspunkt for konditionen.

24/9-10: 5km på bane. Målet var under 20min, hvilket jeg stort set altid burde kunne løbe. Jeg endte på 19.30 efter et lidt for hårdt udlæg, så det var helt godkendt. Vejret var ondt - regn og kuling - but I loved it :devil: Gennemsnitspuls var 183 og maxpuls 195. Gennemsnitspulsen for 2000-4000m var 188 og 193 fra 4000-5000m. Det er højt for mig, og jeg var også ganske presset. Men nu skal konditionen have en overhaling og så skal jeg nok kunne barbere en del sekunder af ganske snart. Det er i hvert fald målet - under 19min inden 1. november :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ugens bjergtræning:

Ja, det er ikke fordi jeg har lavet så mange træningspas i ugens løb, men dem jeg har lavet har været onde - når jeg selv skal sige det :tongue:

De to pas har bestået af bjergvandring fra helvede og mountainbiking fra et sted værre end helvede :devil: For at prøve at gøre loggen lidt mere spændende vil jeg lave en beskrivelse af begge pas og krydre dem med lidt billeder.

Tirsdag d. 28/9-10:

Bjergvandring: Startede i 1000m højde, gik på turistkontoret og fik anbefalet en rundtur omkring et stort bjergmassiv. Turen var sat til at vare 7½ time, men det er familietider og jeg var der for at teste vandrekondien. Skulle gerne skære i hvert fald 1½ time af.

Turen startede hårdt ud med en meget stejl stigning, som hurtigt bankede min puls op på 160.

Det startede flot og idyllisk med brusende floder og vandfald:

post-25138-010930600 1286129872_thumb.jp

post-25138-047854100 1286129927_thumb.jp

Ganske hurtigt fandt jeg dog mit steady-state omkring de 150-155 slag/min og så gik det ellers bare opad så hurtigt som muligt. Dagens mål var at gå langt og gå det så hurtigt som muligt med meget få pauser. Sidste weekend passerede et lavtryk hvilket gav sne over 1600m højde. Damen i turistinformationen fortalte mig at turens højeste punkt var ca. 1650m, så måske ville jeg komme op i en lille smule sne.

Sneen nærmer sig:

post-25138-047004200 1286130193_thumb.jp

Jeg kom op til første checkpoint ved en restaurant. Sneen startede her og jeg var i 1700m højde. Jeg begyndte at undre mig lidt over information om turen toppunkt i 1650m. Der var noget der ikke stemte...

Turen gik videre over en meget snæver klipperyg, som med den tiltagende snemængde var ganske glat og udfordrende.

post-25138-050336100 1286130344_thumb.jp

Jeg fortsatte dog i et godt tempo, og småløb lidt på de lettere flade steder. Men snemængden blev større og større og temperaturen var ikke meget over frysepunktet...

post-25138-076144100 1286130589_thumb.jp

Jeg kom endelig op på toppen efter 1t20min rask gang. Toppen lå i over 1900m højde og sneen lå ret tykt. Hvis ikke det var fordi det var sjovt og udfordrende, så skulle jeg have haft mig en lille snak med turistdamen - ret stor forskel på 1650 og 1900m højde :nonono:Men fedt var det, og dette punkt var sat til at blive nået efter 3 timer, så jeg var allerede godt foran tidplanen - og godt 900 højdemeter på 1t20 er mere end godkendt :superman:

Herefter begyndte nedstigningen og sneen blev hurtigt afløst af mudder. Da det gik stejlt nedad måtte jeg indkassere et par små styrt og var efter kort tid smurt godt og grundigt ind i mudder! Jeg holdt dog tempoet og følte mig godt kørende.

Efter en times gang kom jeg til en lille alpehytte hvor dagens eneste pause blev holdt - frokosten. Fik skovlet en god gans rösti ned og var efter 25min klar igen.

Nedstigningen fortsætte stejlt nedad og mine ben var efter pausen pludselig meget stive og trætte. Hmm, det skal vandres væk og jeg prøvede at holde tempoet. Men pludselig begyndte jeg at blive straffet for det hårde udlæg og især fra min småløben. Hoftemuskulaturen begyndte at brokke sig for hvert et skridt og jeg måtte kæmpe mere og mere.

Den sidste halve time bestod af en ubehagelig stejl nedstigning, hvilket gjorde at mine quadriceps gik på strejke. For hvert eneste skridt lå jeg på kanten af krampe i stort set alle muskler fra hoften og ned :crazy:

Men jeg kom ned til slutstedet og havde klaret turen på 4½ time + 25min pause - turen var 20km! I alt 2½ time hurtigere end gennemsnittet - bedre end forventet :devil:

Her bagefter har jeg fået af vide af flere patienter, at netop den vandretur er kendt for at være meget barsk og jeg måtte være godt sindssyg for at have klaret på den 5 timer :superman::devil: :4thumbup:

Lidt data: 20km, 930 højdemeter, 4½ times effektiv vandring + 25 minutters pause, maxpuls på 169 og gns.puls på 133, 3006 kalorier forbrændt :w00t:

(Jeg har ikke mere plads til at uploade billeder, så næste billedindlæg følger om et kort øjeblik :smile:)

Link to comment
Share on other sites

Dagens træning stod på mountainbiking i Jurabjergene.

Jeg havde udset mig et bjerg, som jeg har ville bestige lige siden vi ankom for 1 år siden. Nu skulle det være!

Jeg lejede min cykel (100kr for ½dags leje - nice) og begyndte turen. Vejret er skiftet til det bedre og vi har 20 grader i skyggen med høj sol og knaldblå himmel :cool:

Jeg havde lavet et løst overslag på at turen ville være ca. 20km. Ikke noget vildt idag. Bjerget er kendt for at være stejlt og ufremkommeligt, så det burde være nok...

Turen startede i 1000m højde og gik gennem skov på små grusstier. Efter 30min var jeg på toppen af det første lille bjerg i ca. 1340m højde. Herfra var der 2km med fladt underlag indtil jeg kom til foden af det "rigtige bjerg". Det ligger i godt 1550m højde, så det var egentlig kun godt 200 højdemeter jeg skulle op. Men fandt hurtigt ud af, at jeg havde valgt den forkerte side - det var vandresti og ikke mountainbikesti. Så cyklen måtte skubbes og ofte bæres på skulderen alt imens jeg steg op igennem en meget stejl skovsti med klipper og rødder overalt. En fed og hård ekstragevinst til en normal vandretur sådan at bære en cykel på samme tid :devil:

Dette er stejlt og ufremkommeligt, men det var faktisk ofte endnu værre - jeg var bare for træt og for presset til at tage cyklen af nakken og tage billeder :blush:

post-25138-046153200 1286132048_thumb.jp

Det lykkedes mig at komme ud af skoven og næsten op på toppen - det var tydeligvis ikke normalt at cyklister kom fra skovsiden, da jeg blev mødt af opmuntrende tilråb og muntre bemærkninger :laugh: Det allersidste stykke var en stor græseng, hvor jeg kunne cykle op. Det var dog for stejlt til at cykle normalt, så jeg måtte køre i små nålesving for ikke at falde bagover. Med ca. 150m igen blev det for meget, og jeg måtte stå af og løbe op. Under min kamp for at komme op lagde jeg mærke til en mand der stod og tog video af mig, mens de andre vandrere stoppede op og kiggede mærkeligt på mig - det giver motivation :4thumbup:

Stejl græseng, hvor jeg måtte lave mine egne nålesving.

post-25138-036493400 1286132410_thumb.jp

Efter at være kommet helt op kastede jeg mig ned på ryggen og lå gispende efter vejret. Pulsen var 184, men det var allermest mine ben der gjorde naller. Opstigningen fra startstedet og hertil tog 1t06min.

Udsigten fra toppen. Her kan man virkelig fornemme lavlandet mellem Jurabjergene og Alperne(i baggrunden):

post-25138-055211000 1286132546_thumb.jp

Herfra gik turen nedad og jeg startede med et styrt med ca. 5km/t fordi jeg ikke lige havde fundet nedkørselteknikken frem - det var ikke særlig pinligt lige foran +20 mennesker :dry:

Herfra kom der dog bedre styr på det og jeg kom hurtigt ned til asfaltvejen. Her vidste jeg ikke helt hvor jeg skulle hen, da mit kort ikke viste så langt. Jeg gik dog udfra der var god skiltning - der tog jeg fejl. Det skulle blive dyrt.

Da jeg missede min afkørsel (som jeg lagde mærke til, men ikke ville køre ind af da der ikke var skiltning) betød det at jeg blev nødt til at køre helt i bund (fra 1550m til 650m). Super fed nedkørsel, der var lang og stejl på en rigtig god asfaltvej.

En del af nedkørslen i flotte efterårsfarver:

post-25138-046512000 1286132999_thumb.jp

Det tog 36min at komme fra bjergtoppen og til byen i 650m højde. Det var bestemt ikke en del af planen, at jeg skulle helt herned. For på nuværende tidspunkt havde jeg kørt lige over 25km og nu blev jeg nødt til at tage opstigningen helt til 1350m højde :crazy: Og der var 15km hjem... Og jeg var allerede godt brugt... Nå, men der var ikke rigtig noget at gøre - jo, jeg kunne tage toget der gik fra denne by og til endestationen, men det ville simpelthen være for svagt! Så jeg begyndte opstigningen, som skulle gå hen og blive noget af det hårdeste jeg nogensinde har gjort.

Her er det sidste billede taget i starten af opstigningen - herefter var der ikke overskud til at tage flere. Det var ellers flot :wink:

post-25138-065424500 1286133176_thumb.jp

Efter en ubehagelig lang og konstant opstigning (den fladede bare aldrig ud) over 7½km nåede jeg helt til toppen i 1350m. Jeg var døden nær og havde nok ædt mig selv helt op en 4-5 gange undervejs. Fandt bagefter ud af at stigningen steg gennemsnitligt 10.3% på de 7,5km:devil: Det tog 1t10min, men føltes som 3.

Herefter var det dog piece of cake og jeg kørte de sidste 7km på 9min til jeg var tilbage ved startstedet. Jeg var ved at falde om at træthed, men det var en helt fantastisk tur og noget af det hårdeste og mentalt udfordrende jeg har prøvet - jeg kørte forbi 3 forskellige togstationer på den sidste opstigning, men fik bekæmpet fristelsen :tongue:

Data: 40km fordelt over 3 bjergtoppe og 2 nedkørsler, 3t02min, maxpuls 184 og gns.puls 141, kalorier 2214.

Opstigning 1+2: 1t06min, maxpuls 184 og gennemsnit 152.

Opstigning 3: 1t10min, maxpuls 169 og gennemsnit 151 - blev nødt til at holde lidt pauser, men generelt var jeg meget stabil på 165 slag/min. Det var dog ikke mine lunger, men mine ben der satte begrænsningen - de må have nogle flere kilometer i sig :4thumbup:

Edited by Ross
Link to comment
Share on other sites

Fedt med billeder i loggen og gode beskrivelser! :bigsmile:

Det lyder virkelig som nogle rigtig fede træninger - og ikke mindst naturoplevelser. Men jeg kan ikke lade være med at komme med et lille pip: Nu ved jeg ikke hvor øde de stier du har været på er, men det der med at færdes alene i bjergene.... ikke så god en idé, vel? :smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share