Litopsi part II


Litopsi
 Share

Recommended Posts

Okay okay.... Arne har overtalt mig. Nu da visse forstyrrende elementer er bortgået i mere eller mindre stilhed her fra MOL, vil jeg overveje at vende tilbage.

Jeg må indrømme at jeg kun har løbet 1 gang mere end jeg har skrevet her, så det er faktisk stadig en fuldstændig træningslog. Der er dog flere ting der spiller meget ind på træningen. Vejret er nok en meget stor faktor... når det er koldt kan jeg bare ikke komme afsted og jeg vil ikke presse mig selv, for det vil betyde den endelige død for min motionslyst.

Men der er også en anden ting der har spillet ind på min træning. Tjaeh der findes nok ikke nogen alternativ måde at sige det på som ikke vil fremkalde misforståelser så jeg siger det bare som det er: jeg er gravid i 18. uge og skal føde til september. Det stiller nogle lidt andre krav til motionen end jeg er vant til. Jeg vil f.eks. ikke motionere hvis jeg ikke er sikker på at jeg har fået rigeligt med væske igennem dagen. Jeg vil heller ikke hvis jeg er træt og uoplagt. Intensiteten er også sat væsenteligt ned ligesom længden på mine løbeture heller ikke er så lang. Jeg vil ikke være for langt væk hjemmefra hvis jeg skulle få det dårligt. Jeg burde tage mig sammen til at træne lidt mave :poking: hehe men det hader jeg jo, ligesom jeg hader knibeøvelser - en overset muskelgruppe her på MOL :D Men nogen skal jo gøre det og jeg kan ikke sætte andre til det, så det er bare at komme igang.

Jeg fører nøje regnskab med min vægt, idet jeg er fast besluttet på ikke at lade graviditeten blive en sovepude for dårlige spisevaner. Jeg vil acceptere at tage 10-12 kg på. Helst kun 10, men det er jo svært at finde den rette grænse. Indtil nu har jeg taget 5 ½ kg på, hvilket er indenfor normalen, men lidt mere end jeg havde håbet. Det sidder selvfølgelig på maven og brysterne meget af det, men lårbasserne har også taget fra og man kan også se det i ansigtet. Resten er vist nogenlunde som det plejer (uden at jeg dog har turdet se min bag i spejlet) ;)

Jeg kan ikke passe nogle af mine gamle bukser overhovedet, men kan dog stadig passe de fleste sommerkjoler og der er også plads til at mavsen kan vokse lidt mere. Jeg har ikke turdet prøve nogle af de bukser jeg har fra dengang jeg var størst, i frygt for at jeg opdager at de stadig er for store... Jeg går i 1-2 par bukser af gangen indtil jeg vokser ud af dem og skifter så til nogle andre.

Så Hessel (og andre) Det var så lidt af forklaringen på den nedsatte træningsmængde :) Men Arne påstår at kvaliteten i indlæggene er ved at stige igen, så det kan være jeg bliver lidt mere aktiv her på MOL alligevel ... :wave:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tillykke med omstændighederne!!!

Nu er det ikke noget jeg har undersøgt meget, men løb er vel heller ikke den mest optimale træningsform for gravide? :bump:

Det bliver dejligt at se lidt mere til dig her - du har haft en god "lunende" effekt på folket.

Link to comment
Share on other sites

Nu er det ikke noget jeg har undersøgt meget, men løb er vel heller ikke den mest optimale træningsform for gravide?

ja nu er det jo ikke den letteste opgave at finde oplysninger om hvilken træningsform der er bedst for gravide. De gængse (populær)kilder, siger at løb, cykling, gang og i særdeleshed svømning er gode motionsformer, sålænge man ikke presser sig selv. Det skal være rart og man må ikke føle nogen form for ubehag - herunder åndedrætsbesvær. På et tidspunkt skal jeg dog forvente at løbelysten forsvinder fordi maven vil bumpe og det føles efter sigende ikke særligt rart.

og husk der også skal komme en tid med  [dit] og [dat]

hvorfor skal jeg dog huske det? det er ikke en naturlov at jeg skal styrketræne igen og det gør da ingen forskel om jeg husker det nu eller ej???????

Edited by Litopsi
Link to comment
Share on other sites

Først et wauw og så et STORT tillykke herfra også :bigsmile:

Kan godt forstå du holder opsyn med vægten og at du vil forsøge ikke at bruge det som en undskyldning for at lade stå til... Som en slags "hep-hep" kan jeg fortælle at en jeg kender har født 2 børn og ikke tog mere end 5-7 kg på pr. gang og tabte dem igen bagefter så det kan lade sig gøre :)

Hilsen Tulle

Link to comment
Share on other sites

Thanks :)

Ja men det svære er jo ikke at lade være med at tage på, det kan jeg sagtens. Det svære er at tage lige præcist det på som er okay, for det er jo heller ikke godt ikke at tage nok på, så får babyen jo ikke det den skal have. Jeg tror ikke at 5-7 kg er sundt, medmindre man er overvægtig i forvejen.... :)

Homer>> i dag skulle det blive godt vejr :sweetsun: siger de kloge... og hvis det holder stik så er jeg den der er løbet :)

Link to comment
Share on other sites

Hej Litopsi

Jeg ved ikke om du er bekendt med en bog man kan låne omkring graviditet og træning.

Den er skrevet af en kvinde, som selv har gennemført flere graviditer, mens hun har trænet hårdt. Bogen har hele vejen igennem flere eksempler på kvinder der har løbet til dagen før fødslen, lavet squat og andre former for hård træning uden problemer. Bogen beskriver meget godt en masse faldgruber, hvad man reelt skal tage hensyn til og hvad der er skrøner.

Jeg skal se om jeg kan finde titlen på bogen

... og p.s. tillykke med de gode omstændigheder :D

Link to comment
Share on other sites

Hej igen

jeg er næsten sikker på at det er følgende bog

61.263

Pirie, Lynne

Graviditet og sport / Lynne Pirie, Lindsay Curtis ; oversat fra amerikansk af Jette Lond ; fagkonsulent [i.e. bearbejder]: Inge-Lis Kanstrup. - Kbh. : Komma & Clausen, 1991. - 191 sider : ill.. - (Komma sport)

Originaltitel: Pregnancy and sports fitness

Om hvordan forskellige sportsaktiviteter og motion udøvet på den rigtige måde er gavnlig for såvel den gravide som det ufødte barn

På omslaget: Hvilken sportsgren, hvor meget, hvor længe, hvor ofte, hvor hårdt

Link to comment
Share on other sites

Angel>> tik tak, den må jeg have fat i :)

Tulle>>

Jeg fandt lige lidt om graviditet og vægt:

Gravide kvinder som starter på en sund vægt, skal tage mellem 12 og 16 kilo på. Undervægtige kvinder bliver måske nødt til at tage op til 20 kilo på, og overvægtige kvinder kun 6-7 kilo.
Edited by Litopsi
Link to comment
Share on other sites

Neej hvor great :bblush: sikke en masse tillykker!! :) :D tak...

Planerne med studiet... tjaeh jeg tager mine eksamener til sommer, og så holder jeg barsel indtil februar næste år, hvor min mand tager barselsorlov i 10 uger så jeg kan tage et semester. Hvis jeg (stik imod forventning) skulle komme til at kede mig i løbet af efteråret, har jeg et hængeparti som jeg kan tage fat på og så gå til eksamen efter jul. Men der er ikke noget der er så sikkert at det ikke kan laves om.

Dagens træning

cykling, 20 km à 2 omgange

Link to comment
Share on other sites

Vi er jo nogen der har vidst det i laaaaang tid (ikke at det skal misforsåes :D)

Men lidt hemmelighedsfuld føler man sig da... :ninja: ...men jeg havde fået strenge ordrer på at holde min mund til alt var "sikkert" og naturligvis skal man respektere den slags selvom jeg glædede mig som bare :devil: på Linda´s vejne.

Glæder mig enormt til en dag selv at kunne kalde mig far så jeg bl.a. kan lege :clown: og vise ungen(erne?) hvordan man :headbanger: :superman: :pimp: :2000-pontiac-red: :pint: :pumpin: .....YIIIIIRH!

:wub: Jeg har allerede fundet en vidunderlig mor...:wub:

B)

Edited by LAWMAN
Link to comment
Share on other sites

Hey Litopsi

Tillykke - det er bare den bedste oplevelse at blive mor - selv om det egentlig også er den mest skræmmende. At have ansvaret et lille liv, at have "magten" til at præge en ny samfundsborger - phya, det kan stadig give mig lidt tics at tænke på at man lave fuldstændig ged i den. Men så er der jo også lige det første smil, grin og selvfølgelig den første gang man hører ordet "mor" - det er bare ubeskriveligt.

Nå, men inden jeg helt fortaber mig i tågerne, så ville jeg egentlig bare sige, at når det bliver for besværligt at løbe/cykle - så er det bare at finde cd-man'en (eller hvad du nu har) frem, huske mobilos, vand og så ellers bare ud at gå. Jeg gik hver dag op til den dag jeg fødte - selv med mange pluk-veer kan man få noget fornuftig motion ud af det.

Og så husk lige ikke at blive for fokuseret på det med vægten - det er jo bare et tal.... Det vigtigste er at spise en velbalanceret kost, som giver ordentlig næring til dig og dit barn. Husk også lige væbne dig med tålmodig når folk for 117 gang ikke fatter at man ikke vil bruge sin graviditet som en undskyldning for at kaste alt muligt i hovedet. Godt nok spiser man for to, men hvor mange babyer har brug for chips, kager og chokolade <_<

God fornøjelse

Maria

Link to comment
Share on other sites

Graviditet skulle jo helst ikke være en undskyldning for at lægge de gode spisevaner på hylden - tværtimod! :teachingfinger:

Og nej, man skal ikke lægge så meget i vægten, men jeg hører bare til typen af mennesker der ikke har følelsen af "enough". Hvis ikke jeg holder lidt styr på det, så kan jeg bilde mig selv hvad som helst ind (det er heeelt normalt at tage 30 kg på når man er gravid, det meste er nok også bare vand og moderkage - det forsvinder hurtigt).

Jeg havde nemlig lige præcist planer om at løbet skulle skiftes ud med gang når det ikke kunne lade sig gøre mere. Jeg elsker faktisk også at gå, så det er jo mægtigt. Jeg vil gætte på at jeg også godt kan cykle på kondicyklen i lang tid... men hvad ved jeg om det? det vil vise sig ;)

Folk har så mange "gode" ideer til hvad man skal og ikke skal... i sidste ende kan man jo kun lytte til sig selv og vurdere hvad man selv synes er skidt og kanel. Det er jo trods alt ikke de andres børn... De kan få deres egne kan de!

Dagens træning

Cykling: 20 km

Link to comment
Share on other sites

Folk har så mange "gode" ideer til hvad man skal og ikke skal... i sidste ende kan man jo kun lytte til sig selv og vurdere hvad man selv synes er skidt og kanel. Det er jo trods alt ikke de andres børn... De kan få deres egne kan de!

Sådan der! Een ting er sikkert - graviditet er en af de mest ammestuehistoriebefængte tilstande, mennesket kan komme i - så er det rart at du har din sunde fornuft til rådighed :)

Har aldrig selv været gravid, og vil da også helt afholde mig fra at komme med tips (udover den med den sunde fornuft) :D

Link to comment
Share on other sites

:treadmill:

Vejr: :sweetsun:

Distance: 7.3 km

Hastighed: moderat

Løbehumør: :4jumpy: :4jumpy: :4jumpy:

Præstation: :4jumpy: :4jumpy: :4jumpy: + ½ X :4jumpy:

Overall-vurdering: :4jumpy: :4jumpy: :4jumpy: :4jumpy:

Kommentar:

Første tur i det korte tøj... fik oven i købet en lille stribe på lårbassen :) Jeg kan virkeligt godt mærke at benene ikke har vænnet sig til den nye vægt endnu. Kondien derimod kan sagtens følge med når benene kan det. Men det må jo bare være en fordel når engang jeg har født, at benmusklerne er vant til at bære lidt ekstra.... skulle jeg mene.

Edited by Litopsi
Link to comment
Share on other sites

TransportCykling

Vejr: :sweetsun:

Distance: 2 x 10 km (ca.) (har lige set en cykelcomputer i Harald Nyborg til 40 kr. Så de langsomme pinligheder skal nok snart komme for en dag ;) )

Humør: :4jumpy: :4jumpy: :4jumpy:

Generel vurdering: :4jumpy: :4jumpy: :4jumpy:

Kommentar:

Har lige opfundet et ord for at beskrive hvilken type cykling der er tale om, idet jeg jo også kondicykler ;)

Arne>> :rolleyes: tsk tsk.... :lol:

Edited by Litopsi
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share