Daisygirls CrossFit log


Daisygirl
 Share

Recommended Posts

Mandag 14-03-2011

1h genoptræning på Amager Hospital

Så havde jeg min sidste genopræningstime på Amager Hospital. I dagens anledning fik jeg endda lov til lidt ekstra tid på trampolinen :w00t: Og så lod jeg både skinnen og krykken ligge på vejen ud :4thumbup:

Fra nu af kommer min genoptræning til at foregå som holdtræning et eller andet sted i København. Hele mit genoptræningsforløb på Amager har været over alle mine forventninger - fysioterapeuterne derinde var virkelig professionelle, hjælpsomme, søde og ikke mindst sjove! Så jeg er også en smule ked af ikke at kunne komme der længere. Måske skulle jeg lave et trøstekøb for at få det bedre. Jeg kunne for eksempel købe en cykel. Sådan en står jeg jo og mangler ...

Lidt aftenmotion

Jeg lavede en lille omvej på vej hjem og gik en tur på 20 minutter i Vigerslev Parken. Jeg ville gerne kalde det for en powerwalk, men så meget power var der ikke i stængerne. Men det kommer. Det ved jeg!

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag 15-03-2011

Opvarmning

1.000 m roning

Genoptræning

Box squats

15 x 15 kg

15 x 25 kg

15 x 35 kg

15 x 35 kg

15 x 35 kg

15 x 35 kg

15 x 35 kg

supersettet med

Stående calf raises

15 x 35 kg

15 x 35 kg

15 x 35 kg

15 x 35 kg

15 x 35 kg

Plank sled pulls

Slæde + 20 kg og et ca. 10 m langt reb

Fra en plankeposition trak jeg slæden med den ene arm ind til mig, trak så slæden baglæns på plads igen, lagde rebet ud igen og gjorde det samme med den anden arm. 12 runder i alt dvs. 6 med hver arm

Finisher

3.000 m roning

Efter arbejde købte jeg en ny cykel og kæmpede mig hjem i modvind :bike: Dejligt at være mobil igen!

Edited by Daisygirl
Link to comment
Share on other sites

Plank sled pulls

Slæde + 20 kg og et ca. 10 m langt reb

Fra en plankeposition trak jeg slæden med den ene arm ind til mig, træk så slæden baglæns på plads igen, lagde rebet ud igen og gjorde det samme med den anden arm. 12 runder i alt dvs. 6 med hver arm

bike: Dejligt at være mobil igen!

Der er nogen der skal flashe abs til sommer...

Forbered der på en dejlig følelse i morgen - det er rimelig voldsom volumen bare at kaste sig ude i. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Der er nogen der skal flashe abs til sommer...

Forbered der på en dejlig følelse i morgen - det er rimelig voldsom volumen bare at kaste sig ude i. :smile:

YÆS yæs :sun:

Men det var da kun 20 kg ?? :blink: Det virker umiddelbart ikke så voldsomt ??

En kropsdel, der under alle omstændigheder kommer til at gøre ondt, er mine underarme. Kirkegulvet er meget ru , og jeg kom til at skrabe en del hud af på begge arme, som jeg i kampens hede slet ikke lagde mærke til :gal:

Næste gang skal jeg måske lave den fra en pushup position. Eller bruge en måtte. Det er virkelig god junkyard træning, slæde + yogamåtte :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Tjoh det er selvfølgelig ikke så tungt.

Det er dog en rigtig dejlig øvelse - jeg har selv lavet den med et 8m reb i BG, men tænker at jeg skal have fundet et længere et næste gang.

Mod hårdt gulv kan hættetrøje (evt spredt ud på gulvet) anbefales. :sneaky2:

Link to comment
Share on other sites

Den er god nok og den ser jo også dejlig bekvem ud, man lægger slet ikke mærke til at man har den på.

Det virker da virkelig som en fiks gadget! Og som du selv siger, er den også meget diskret :blink:

Den var endnu bedre, hvis den kom med en fjernstyring. Så kunne man "styre" sin kæreste ned med skraldet eller ind i køkkenet for at hente mad. Det ville være ret smart!

Tjoh det er selvfølgelig ikke så tungt.

Det er dog en rigtig dejlig øvelse - jeg har selv lavet den med et 8m reb i BG, men tænker at jeg skal have fundet et længere et næste gang.

Mod hårdt gulv kan hættetrøje (evt spredt ud på gulvet) anbefales. :sneaky2:

Jeg kan nu også godt lide den .. vil gerne prøve den med en prowler næste gang.

Og ja, det var en tredje mulighed. Du er så klog bro :wub:

Der er vist nogen som har set defrancos videoer ;-) Jeg lavede selv samme coreøvelse med en af vores prowlere engang i sidste uge, dejlig øvelse, æ' dur bae' som vi siger heroppe nordpå!

Faktisk havde jeg først læst det i din log stærke. Og så så jeg videoen ..

Jeg ville gerne have lavet det med en prowler i dag, men jeg kunne bare ikke finde den nogen steder. Ikke fordi sådan en er nem at overse ellers :blink:

Jysk er jo næsten lige så smukt et sprog som tysk :wink:

Link to comment
Share on other sites

Onsdag 16-03-2011

Jeg havde slet ikke lyst til at træne, så Klaus fandt på en 10 min. AMRAP til mig .. 10 minutter kan man altid klare!

Opvarmning

1.000 m roning

Genoptræning

AMRAP på 10 min af:

7 pushups

3 chinups

Runder: 10 + 2 pushups

Det kunne godt mærkes, at jeg ikke har lavet pushups i over 6 uger nu. Pænt dårligt resultat .. :gal:

Finisher

5 runder af:

10 GHD situps

10 GHD back extensions + 10 kg

Link to comment
Share on other sites

Hurtig recap af de sidste par dage:

Torsdag - syg

Fredag - bedre, men ingen træning

Lørdag - genoptræning og nogle sæt chinups mens jeg stod og gloede på de andre i kirken, som lavede den første CrossFit Open WOD (kvalifikation til regionals - går man videre derfra, kan man deltage i VM i USA). Mens jeg gloede fik jeg en tåre i øjnene. Så gik jeg ud og fik mangle flere tårer i øjnene. Kæft, jeg er ynkelig for tiden!

Om aftenen var der stor fest i kirken, som jeg havde glædet mig til i flere måneder. Og det var som forventet sååååå fedt! Jeg dansede næsten hele natten med kun få pauser. Fordi jeg ville, og fordi jeg kunne. Så dejligt at kunne bevæge sig igen ...

Søndag - Som forventet var knæet lidt medtaget efter nattens strabadser, så der stod ikke noget træning på planen ud over en sammenlagt 1.5 timers cykeltur til min massør og tilbage. Jeg har ikke fået massage siden den første ulykke, og de sidste to uger var jeg blevet ekstrem stiv i overkroppen og havde konstant hovedpine. Så det var på tide at få løsnet det op. Han sagde, at min overkrop var som beton, så ovenpå hans i forvejen virkelig dybdegående og smertefulde massage brugte han også nogle andre ting fra sin værktøjskasse .. elektroder, sugekopper og akupunkturnåle. Hovedpinen er væk, og jeg føler mig meget mere smidig igen. Han skuffer aldrig!

Mandag - WHAT THE FUCK???!!!

Genoptræningsforløbet på Amager Hospital, hvor jeg fik en masse opbakning og lavede mange fremskridt er jo desværre ovre. I dag havde jeg en tid til samtale og undersøgelse i Ryg- og genoptræninggscentret, hvor det er meningen resten af min genoptræning skal foregå ...

Min nye fys henter mig så i venterummet, går så 2 m bag mig for at vurdere min gang og siger: "Det ser da meget bedre ud end man skal tro i forhold til din lægejournal". WTF?? Hvad snakker han om? I undersøgelsesrummet skal jeg så til at fortælle hele min historie. Det er jo lidt en længere historie, og det føles som om jeg allerede har fortalt den 100 gange. Da jeg så er færdig siger han "Fint. Det er også præcis det, der står i din lægejournal, der er sket". WTF?? Hvorfor skulle jeg også fortælle ham noget andet? Så stiller han alle muligt standard spørgsmål omkring andre sygdomme og hvad jeg laver. Da jeg siger, at jeg arbejder i et CrossFit center, nikker han genkendende. Det havde han også prøvet før, og han synes meget godt om det. Hmm, det undrede mig lidt, jeg havde ellers regnet med et eller andet kommentar ang. skadespotentialet af CF. Og godt nok havde han ikke prøvet det i et CF center, men der findes jo heldigvis sider, hvor man kan finde workouts. Så det træner han en gang imellem .. men fordi han ikke har kettlebells, bruger han DBs i stedet for. Det er virkelig god hasetræning siger han så. Og det er fedt, at man kan vælge mellem 16, 24 og 32 WTF?? CrossFit = Kettlebell swings?? Det gad jeg så slet ikke kommentere.

Så snakkede han om den bruskskade jeg har på bagsiden af knæskallen. Jeg vidste godt, at jeg har den, fordi det gør ondt hver dag. Og jeg kommer nok heller aldrig helt af med smerterne mere, fordi brusk ikke kan gendannes. Men min anden fys snakkede ikke særlig meget om det, så jeg troede egentlig ikke, det betød så meget. Den nye siger dog, at det er en 3. grads skade. 4. grad er når man slet ikke har brusk tilbage. Og med en 3. grad skal jeg helst undgå at løbe og hoppe. Men det gjorde måske ikke så meget, når det nu er jeg primært træner CrossFit .. WTF???

Nu hvor han var kommet godt i gang med at lukke en masse latterlige ting ud, holdt han stilen ganske pænt og gav mig en speech om alle de ting jeg ikke måtte foretage mig foreløbigt. I journalen står der nemlig, at jeg efter skinnen er fjernet, ikke må bøje benene over 90 grader med belastning - hvilket han (kreativ som han er) fortolkede som:

- Jeg må ikke gå op og ned ad trapper med hvert ben for sig (som jeg ellers allerede havde gjort de sidste tre uger) men skal nu altid sætte begge ben på samme trappetrin.

- Jeg skal være meget forsigtig med at gå på toilettet, fordi jeg i bundpositionen kommer til at have benene bøjet under 90 grader, og kropsvægt er jo belastning!

- Jeg må ikke cykle i andet end 1. gear, og de 30 minutter til arbejde og 30 minutter hjem igen er absolut overkill. Jeg havde ellers virkelig overvejet at starte med spinning, hvor jeg kan cykle så meget jeg har lyst til uden fare for at blive påkørt. Det mener han er en meget dårlig idé, fordi jeg virker som et konkurrencemenneske (no shit Sherlock!) og jeg ville blive revet med af de andre.

Alt det sagde han før han rent faktisk kiggede på mit knæ. Det blev kun værre bagefter. Mit knæ er hævet .. det har det været hele tiden. Jeg ville vove at påstå, at det er normalt. Det syntes han ikke. Men han arbejder nok primært med patienter, der bruger en meniskoperation som undskyldning for at lægge benet op og lade sig servicere af andre. Den mulighed har jeg slet ikke. Og havde jeg den, ville jeg ikke gøre brug af den.

Så begyndte han at rante over, hvad min tidligere fys tænkte på ved at lade mig gå rundt med et knæ, der var så hævet. Alt mens han blev ved med at presse på den væskeophobning på bagsiden af mit knæ - som om det nyttede noget andet end at irritere mig endnu mere. Han havde 15 års erfaring indenfor området og havde aldrig set noget lignende før bla bla bla. Min tidligere fys har mindst 30 års erfaring, og så var han cool og sjov og én, man glædede sig til at træne sammen med. Jeg kan ikke finde et eneste positive ord at sige om den nye.

Hans genoptræningsprogram til mig ser i øvrigt sådan ud:

3 x 20 minutter venepumpe med løftet ben og is på knæet plus

kun 1 ud af de 10 øvelser, som jeg allerede havde fået lov til at lave 1 dag efter operationen

Så få ture op og ned ad trappen som muligt. Hvis jeg altså gerne vil tage skraldet ned, skal jeg vente indtil jeg alligevel skal forlade huset for at spare mig for unødvendige ture. Cykelture kun i første gear og kun på lige strækninger eller nedad. Går det opad, skal jeg skubbe cyklen. Please??!! :blink:

Hmm, det er vist altid noget, at han ikke bad mig om at drikke mindre, så jeg kunne undgå en håndfuld af de farlige ture til toilettet?

Der skete en masse andre latterlige ting, som jeg ikke engang har overskud til at skrive om. Hans forsøg på at vise mig et squat for eksempel. :gal:

Det sker engang imellem, at jeg møder folk, som jeg synes er klaphatte. Det sker næsten aldrig, at jeg giver udtryk for det. I dag var jeg så sur og skuffet, at jeg ikke kunne holde mig tilbage med at sige nogle ting, som jeg i fuld besiddelse af mine sanser aldrig ville sige. Det er det eneste, der gør denne sag interessant på en sær måde. Han ved, at jeg ikke bryder mig om ham, og jeg ved, at han har det på samme måde med mig.

Det skal nok blive spændende når jeg skal derind igen i næste uge.

Aus die Maus!

Edited by Daisygirl
Link to comment
Share on other sites

Jeg sad og småtudede til Youtube i lørdags - vi kunne have været et kønt par :laugh:

Irriterende med den fys. Måske du skulle finde en anden - evt. for egen regning - en der virkelig ved noget knæ/sport-rehab. Det behøver jo ikke være 20 konsultationer, men måske kun 2-3 stykker, når nu du er så selvkørende som du er. Når det er sagt, så kan jhax ikke så godt lide at læse at det kontinuerligt er hævet :eh:

Link to comment
Share on other sites

dBROm underskriver hermed en recept på prowler og chinups! devil.gif

Se, det er et råd jeg kan bruge til noget. Wanna be my physiobro? :wink:

Jeg sad og til Youtube i lørdags - vi kunne have været et kønt par :laugh:

Irriterende med den fys. Måske du skulle finde en anden - evt. for egen regning - en der virkelig ved noget knæ/sport-rehab. Det behøver jo ikke være 20 konsultationer, men måske kun 2-3 stykker, når nu du er så selvkørende som du er. Når det er sagt, så kan jhax ikke så godt lide at læse at det kontinuerligt er hævet :eh:

Næste gang der kommer Games Open WODs ud, ser vi dem bare sammen. Så kan vi tude og trøstespise i fællesskab. Og lave en masse metabolic swings sammen. Det er vi to jo ægte hajer til. Og så er det godt for både fedtforbrandingen og haserne. Det er en kongeøvelse! :devil:

Jeg har i dag ringet og bedt dem om at få mig tilknyttet en anden fys derinde. Hvis ikke det bliver bedre, så finder jeg noget privat.

Og en af grundene for hævelsen var vist nok min dansemarathon i lørdags, så det er selvforskyldt. Men det trængte jeg i den grad til!

Skal nok sørge for at få venepumpen i gang nu .. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag 22-03-2011

1h Shiatsu behandling

Genoptræning (Amager programmet!)

AMRAP på 5 min af:

5 Pushups

10 KB swings, 16 kg

10 V-ups

Runder: 5 (+5 +4)

Finisher:

Gøjl i gården med Klaus og en slæde :w00t:

Bane: ca. 20 m

Slæde + 50 kg

Vi lavede 3 omgange af 4 baner you go, I go style - hvor Klaus skiftede mellem at trække slæden baglæns og løbe med den forlæns. Jeg skiftede mellem at trække den forlæns og lave en øvelse, som Klaus havde opfundet til mig i dagens anledning. Den har ikke et navn, men sled lat pull ville nok ikke være helt forkert. Det ligner egentlig lidt en bent-over row, hvor man trækker i rebet indtil slæden nærmest rammer ens fødder. Så går man baglæns til rebet er udstrakt igen. Fed øvelse!

"Skru-ned-for-dit-aktivitetsniveau" my ass!!

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag 22-03-2011

1h Shiatsu behandling

Genoptræning (Amager programmet!)

AMRAP på 5 min af:

5 Pushups

10 KB METABOLIC swings, 16 kg

10 V-ups

Runder: 5 (+5 +4)

/Fixed

Link to comment
Share on other sites

/Fixed

Jeg var ikke så god til "Bulgarian Goat Belly Swing"-delen af swinget, så jeg ved ikke om den var rx'd metabolic ..

On a different note bro .. er det ikke snart tid til en brotræning igen ?? :cool:

Numse-girl, er dette også en CF øvelse?

Aaaahhhhh Johnny altså ... Du ved jo godt, at vi CrossFit maskiner ikke bruger maskiner til vores træning!! :nonono:

Men jeg kunne nu godt forestille mig, at den øvelse bliver brugt flittigt på Ryg- og genoptræningscentret på Hans Knudsens Plads :crazy:

Yaaayyyy Y! Sådan! :devil::superman::banana::firebounce::cheer:

Vi bestemmer ikke altid selv, hvad der sker, men vi bestemmer ALTID hvordan vi reagerer!

Krams

M :elvis:

Kloge ord fra en klog kvinde :wub:

Hvis man kunne få dem på en køleskabsmagnet, så ville jeg gerne have sådan en. Man kan ikke blive mindet om det tit nok!!

Knus

Link to comment
Share on other sites

Onsdag 23-03-2011

Opvarmning

500 m roning

Genoptræning

Rointervaller (et-benet roning)

5 x 700 m med 3 min pause efter hver runde

BB curls

10 x 15 kg

10 x 25 kg

10 x 25 kg

10 x 25 kg

10 x 25 kg

10 x 25 kg

supersettet med

Stående calf raises, et ben ad gangen

10/10 x BW

10/10 x BW

10/10 x BW

10/10 x BW

10/10 x BW

Link to comment
Share on other sites

For seven, hvor er det tragisk med sådan nogle hjernedøde fysioterapeuter!!!!

Jeg håber, at du finder en bedre næste gang - ellers smid en PM, så skal jeg se om jeg ikke kan hooke dig op med en ordentlig! Måske det tager lidt længere transporttid, men det du har skrevet i forrige indlæg er noget af det mest sørgelige jeg har hørt længe!

Link to comment
Share on other sites

Aaaahhhhh Johnny altså ... Du ved jo godt, at vi CrossFit maskiner ikke bruger maskiner til vores træning!! :nonono:

Men jeg kunne nu godt forestille mig, at den øvelse bliver brugt flittigt på Ryg- og genoptræningscentret på Hans Knudsens Plads :crazy:

Øv havde lige sat næsen op efter en live demonstration af øvelsen. Makes me sad.

Link to comment
Share on other sites

Guns'n'calves - det er sgu BB!

Hell yeah! :laugh:

Jeg overvejer også at inkludere DB shrugs i mine næste workouts. Det har stor overførselsværdi til mange CrossFit øvelser. Medball cleans for eksempel.

For seven, hvor er det tragisk med sådan nogle hjernedøde fysioterapeuter!!!!

Jeg håber, at du finder en bedre næste gang - ellers smid en PM, så skal jeg se om jeg ikke kan hooke dig op med en ordentlig! Måske det tager lidt længere transporttid, men det du har skrevet i forrige indlæg er noget af det mest sørgelige jeg har hørt længe!

Det er et tilbud jeg helt sikkert kommer tilbage til hvis det andet ikke bliver bedre!

Øv havde lige sat næsen op efter en live demonstration af øvelsen. Makes me sad.

Sad? :blink: Er det fordi du savner mig og min numze? :dry:

Link to comment
Share on other sites

Torsdag 24-03-2011

Genoptræning

Jeg har ikke lavet nogen form for pres i snart to måneder nu på grund af skulderen. Men det gik meget godt med pushups forleden dag, så i dag ville jeg prøve at presse lidt over hovedet.

Shoulder Press

10 x 15 kg

10 x 20 kg

5 x 25 kg

5 x 25 kg

5 x 25 kg

5 x 25 kg

5 x 25 kg

direkte efter hvert sæt lavede jeg:

1 min static hold i handstand position

Stille og roligt. Skulderen er ikke 100% smertefri endnu, men det værste er vist overstået. Yay!

Der mangler dog en del styrke ...

Så prøvede jeg at lave et par dips, og det kunne slet ikke lade sig gøre. Det er ret vildt, hvor hurtigt ens styrke forsvinder. Jeg prøver igen i morgen.

Finisher:

8 runder af:

10 GHD situps

15 GHD back extensions

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share