OPSKRIFTER!


Vandpyt
 Share

Recommended Posts

QUOTE (Diddley @ 17. Mar 2003, 15:23)

QUOTE  

cofein shake.....

3 dl STÆRK kaffe

2 dl mælk

30g whey pulver

Damn en god idé. Den skal jeg prøve i aften.  

Hvorfor i aften... hellere lidt inden træning...

Så har jeg en undskyldning for at hælde cognac i den :w00t:

Måske man skulle prøve med en gang espresso ?

Under alle omstændigheder smagte det kanon (også uden cognac). Måske kunne det også være en overvejelse som afløser for den traditionelle sorte morgenkaffe. Evt. med Cassein i stedet for Whey så der er noget protein at tære på hen over dagen.

Link to comment
Share on other sites

Appelsinkage med chokolade

Ingredienser:

- 3 æg

- 150 g sukker

- reven skal af 1 appelsin

- saft af 2 appelsiner

- 175 g mel

- 1 tsk bagepulver

- 100 g smør/margarine eller ca. 70 ml olie (fx solsikke- eller majsolie)

- 50 g hakket (mørk) chokolade

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker tykt og skummende.

Tilsæt reven appelsinskal + saft.

Bland mel og bagepulver og rør det i dejen med let hånd.

Smelt fedtstoffet, lad det svale (dette undgår man selvfølgelig ved at bruge olie i stedet ;) ) og bland det i dejen.

Bland den hakkede chokolade i dejen.

Kom dejen i en smurt springform, 22 cm i diameter.

Bagetid: Ca. 30 min ved jævn varme, 175°C.

Sigt evt. et tyndt lag flormelis over kagen, når den er kold.

Tip: En 3-dobbelt portion passer til en stor bradepande.

Link to comment
Share on other sites

PANDEKAGER

3 dl. hvedemel

4½ dl. mælk

3 æg

Et drys salt :tongue:

30-40 gr. magarine

Melen og mælken skal røres sammen. Så skal ægen og salten i, så skal dejen hvile. I mellem tiden steger man så det magerine, og hælder det i dejen, under omrøring!!! ellers bliver djen klumpet.

Så er det så med at stege nogle pandekager, man behøver ikke at bruge ekstra fedtstof det man har smurt panden ved at stege magarinen, men man må godt(hvis man ikke er på slankekur), put ca. ½ dl. dej på panden ad gangen, brug helst en lille pande, det er lettest. Når man har bagt en pandekage anbefaler jeg at man putter den i ovnen ved 110-120 grader, dels for at holde den lun, men også fordi det giver en ekstra sprødhed. UFF det smager Mums

P.S. vend altid pandekagen så hurtigt som muligt, det er godt hehe

Link to comment
Share on other sites

De her brød tager lang tid at lave, men efter min mening er de det værd. :tongue:

Ciabatta med durumhvede

(4 middelstore brød eller 6 mindre)

1. dag: surdej

300 g hvedemel

1/2 L vand

10 g gær

Kom gæren i et dejfad, og rør den ud i koldt vand. Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør det sammen til en jævn masse. Dæk fadet med film, og lad det stå ved stuetemperatur i 12-24 timer.

2. dag:

350 g hvedemel

150 g durumhvedemel (evt. alm. hvedemel)

1/2 kg surdej

3 dl vand

1 spsk olivenolie

10 g gær

20 g salt

Rør gæren ud i vandet. Rør resten af ingredienserne i sammen med surdejen og rør, indtil dejen er jævn.

Man kan evt. tilsætte lidt mere vand og mel for at forbedre konsistensen, men dejen skal være klistret.

Læg dejen i et dejfad smurt med olivenolie, dæk fadet med film, og lad dejen hæve i køleskabet i 6-12 timer.

Når dejen er færdighævet, hældes den ud på et meldrysset bord og skæres i fire (evt. seks) stykker, der formes til rektangler på 10x25 cm. Hvis dejen er vanskelig at håndtere, kan man gnide håndfladerne med olivenolie. Tryk dejen lidt ned med fingrene, så brødene ikke hæver for meget under bagningen. Dejstykkerne ser ikke specielt opmuntrende ud efter denne behandling, men sådan skal de altså se ud.

Brødene lægges på en bageplade, drysset med et tykt lag durumhvedemel. De pensles med olivenolie, dækkes med film og stilles til efterhævning i 2 timer ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 250°C. Dryp brødene med lidt vand, og drys med lidt mel, før de sættes i ovnen.

Skru ned på 200°C, og bag brødene i 30-40 min. Bank på undersiden af brødene. Hvis det lyder hult, er de færdige. Lad dem kølge af på en bagerist.

Fryseegnet.

Kilde: Brød af Wenche Frølich

Link to comment
Share on other sites

Pizzadej :zborg: :tongue:

Ingredienser:

- 500 g mel

- 20-25 g gær

- 3 dl lunkent vand

- 1,5 tsk salt (evt. en smule mere alt efter behag)

- 3 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Melen blandes med saltet i en skål.

Gæren opløses i lidt af vandet. Tilsættes.

Olien tilsættes sammen med resten af vandet.

Æltes.

Hæver til dobbelt størrelse (nok ca. 2 timer ved stuetemperatur eller en halv dags tid i køleskab).

Kom fyld på efter behag.

Bages ved 200°-250° i ca. 15-20 min. :cheeburga: :eatchicken:

Link to comment
Share on other sites

:bump: Nu er det vist ved at være tid til endnu et indlæg i denne tråd. Så her kommer to opskrifter på banankage: en alm. og en fedtfattig. :)

Banankage :birthday:

Kilde: Karolines Køkken/3

Ingredienser:

- 3 æg

- 170 g sukker

- 2 tsk vanillesukker

- 125 g hvedemel

- 1 tsk bagepulver

- 100 g smeltet afkølet smør (eller ca. 70 ml planteolie - fx solsikke- eller majsolie - ja, jeg ved godt, jeg har skrevet det en del gange før, men det er altså meget nemmere end alt det der smørpjat)

- 1 moset banan (jeg plejer at bruge ca. 1,5 mosede bananer for at få en saftigere kage)

Pynt: 100 g smeltet overtrækschokolade (helst mørk)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175°.

Pisk de hele æg, sukker og vanille sammen til en luftig æggesnaps.

Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med smørret/olien (jeg er doven, så jeg plejer at bruge el-piskeren - i så fald skal man bare gøre det meget let/kort, da man jo ikke vil have dejen "æltet" for godt, så der dannes glutennetværk som i brød).

Vend den mosede banan i.

Hæld dejen i en bageform, ca. 1 liter (smurt- teflon- eller beklædt med bagepapir) og bag kagen nederst i ovnen i ca. 55 min (muligvis lidt kortere tid).

Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle. Fordel overtrækschokoladen på kagen.

Tips: (Disse har jeg dog aldrig selv afprøvet, men de er angivet i bogen) Bananen kan erstattes af 1 æble i små tern (ca. 1,5 dl), ½ tsk kardemomme, ½ tsk revet citronskal eller med 1 tsk stærk kaffe (pulverkaffe og vand) og 50 g chokolade i små stykker.

Fedtfattig banankage :banana:

Ingredienser:

- 200 g sukker

- 2 æg

- 300 g mel

- 2 tsk natron

- 2 tsk bagepulver

- 2,5 dl kærnemælk

- 3 mosede bananer

- 2 tsk vanillesukker

Evt. pynt - kakaoglasur:- 100 g flormelis

- 20 g kakao

- kaffe efter behag

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°.

Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse.

Rør de øvrige ingredienser i æggemassen.

Hæld dejen i en springform (smurt, eller evt. en franskbrødsform - smurt- teflon- eller beklædt med bagepapir)).

Bag kagen i ca. 50 min.

Afkøl og kom evt. glasur på (eller overtrækschokolade - men så er den selvfølgelig ikke så fedtfattig længere).

Kommentar:

Så vidt jeg husker (det er et stykke tid siden, jeg sidst har bagt denne kage), er kagen noget "gummiagtig", når den kommer ud af ovnen, men en dag eller to i køleskabet gør underværker. (Jeg plejer at vende kagen ud på et eller andet, og, når den er kølet af, stille den på en tallerken dækket med sølvpapir i køleskabet).

Link to comment
Share on other sites

Surprise, surprise, jeg har liiiige en opskrift mere. :rolleyes:

Kanelsnegle (fedtfattige - ca. 20 stk.)

Ingredienser:

Dej:

- 450 g hvedemel (hvis man har lyst, kan ca. halvdelen sagtens erstattes af fx grahamsmel)

- 1 dl sukker (85 g)

- ½ tsk salt

- 2 stk stødt kardemomme

- 25 g gær

- 2,5 dl mælk

Fyld:

- 2 æbler (helst madæbler/syrlig æbler - fx Belle de Boskop)

- 1 dl sukker (85 g)

- 2 spsk stødt kanel

Evt. æg til pensling.

Fremgangsmåde:

Bland mel, sukker, salt og kardemomme i æltefadet. Lun mælken. Smuldr gæren ud i melet, og hæld mælken over, og ælt godt og grundigt, til dejen er glat og smidig - ca. 10 min ved håndkraft. Tilsæt evt. lidt vand. Lad den hæve til dobbelt størrelse i skålen, ca. 30 min. (ifølge min nu afdøde farmor, skal man altid dække skålen med et let-fugtet viskestykke :) ). Slå dejen ned, og lad den hvile, mens du laver fyldet. Skræl æblerne og fjern kernehusene. Damp æblerne i en gryde under låg sammen med sukkeret, til væden trænger ud, og de har en god fast konsistens som æblemos. Bland kanel i. Rul dejen til et rektangel på 25 x 30 cm, og smør fyldet på. Rul dejen som til roulade, og skær den i skiver. Læg skiverne som snegle på en bageplade med bagepapir. Efterhæver 30 min. Pensl evt. sneglene med æg (er ikke nødvendigt), og bag dem ved 225 °C i 10-12 min. Afkøl dem på en bagerist. Kan evt. overtrækkes med glasur, hvis man har lyst. :)

Kilde: Spis dig slank - det nye sunde køkken (IForm) :birthday:

Link to comment
Share on other sites

værsgo anders....

Bland tandre lækre opskrifter finder man f.eks. den her på www.panacea.dk

Til 4 personer med tilbehør

Almindeligt bulghur kan bruges istedet for speltbulghur.  Sidstnævnte smager dog bedre og har overlegne ernæringsmæssige egenskaber.  Speltbulghur tåles desuden i en vis udstrækning af folk med glutenintolerans.  Dog ikke af deciderede glutenallergikere.

4 dl speltbulghur

7 dl vand

1 spsk Udo's Choice® Essential Oil Blend

1 spsk brun riseddike

2 tsk tamari

1 tsk akaciehonning

1 lille håndfuld plukket bredbladet persille, finthakket

1 fed hvidløg, finthakket

5 gr ingefærrod, finthakket

1. Bring speltbulghur og vand i kog i en gryde.  Læg låg på og lad bulghuren simre ved lav varme i 10 minutter.  Tag gryden af varmen og lad bulghuren trække yderligere 10 minutter med låg på.

2. Pisk Udo's Choice®, brun riseddike, tamari, og akaciehonning grundigt sammen før det røres ud i den varme bulghur sammen med bredbladet persille, hvidløg, og ingefær.

eller nogle af de nemme proteinbomber fra egen hånd:

lige dele kidneybønner, tun og hytteost, krydres med en dusk (friske urter af eget valg, jeg foretrækker basilikum), grofthakkede soltørrede tomater, havsalt og groftkværnet peber....(jeg synes det bedste resultat opnås med kidneybønner af egen kogning. tag en pose kidneybønner, sæt bønnerne i vand natten over, hæld vandet fra og kog bønnerne ca. 45 mutter. Deles i frostposer, og kast i fryseren, så er lageret fyldt op).

Fisk stegt på skindet, En frisk fisk efter eget valg, jeg selv elsker laks. Olivenolie på en pande, laksen stege forholdsvis hårdt på skindsiden - efter nogle minutter (må ikke blive sort) skrues ned så den simre, dryppes med citron og pyntes med dild, krydres med havsalt og grofkværnet peber, og simrer færdig. En fisk er færdig når kødet giver efter, uden den falder fra hinanden. Serveres eventuelt med couscous og blancherede champignoner. En god håndfuld friske og fristenende brune champignoner (eller en kæmpechampignon der er grofthakket, de smager fantastisk). Her bliver det lidt farligt.....smid lidt smør i en gryde, smeltes til brus ikke til brunt, steg champignonerne kort og hårdt 30-45 sekunder, hæld lidt fløde 9% eller mælk ved, blancheres blot lige til at de bliver glansfyldte. hertil grønne bønner og eventuelt lidt durumflutes.

lidt kalkunpatteri koldt vand og tør dem med køkkenrulle. Tag nålene fra en dusk dusk frisk rosmarin og hak dem meget fint. Putte i en morter (alle har da en ikk ? ellers en almindelig skål), tilfør lidt citronsaft, honning, ketchup og worcestershire sauce og rør det hele godt. Knus tørrede chilier ned i. Smag marinaden til med havsalt og peber (groftkværnet sæføllig). Fremtag din pensel og smør marinaden på brysterne (kalkunen altså). Læg dem i en skål og dryp resten af marinaden over. Dæk skålen til og lad den stå køligt, til de skal steges i ovnen, på panden, eller - allerhelst grilles. Steg sprøde på begge sider. de er færdige efter ca. 10 minutter. I ovn skal de stå næstøverst. Smager godt sammen med: ovnbagte kartofler, salat og din ynglings drik.

......der er flere hvor det kommer fra...

Link to comment
Share on other sites

Er der nogle af jer der har nogle gode "dressing" opskrifter, med Fromaise Frais ?

Også gerne nogle UDEN hvidløg - da jeg gerne vil have lov at træne i mit center.

Har prøvet her idag, at lave en god dressing og endnu engang smager det ad h til - brugte chilli, karry, peber - men det smager stadig lidt af sok.

Ideer til en nem dressing/pesto-lignende ting til pasta eks. modtages gerne ?

Link to comment
Share on other sites

Guest Femina;-)

Lidt til opskriftsamlingen :D

Dressing med fromaise Frais:

2 dl fromaise frais

tomatpuré

frisk hakket purløg

salt/peber

karry

Lige efter træning spiser jeg ofte:

Torskerogn i græsk youghurt:

En ds torskerogn (eller bedre 200g frisk torskerogn)

½-1 bæger græsk youghurt o,1%

Purløg

Salt/peber

Eller gulerodskagen:

300g gulerødder

70 g fromage frais

lidt flydende SØD

vanilieessens

3 tsk mel

1 æg

Elle bønnesalaten og (kan spises sammen med 1 kalkunsnitzel stegt i sojaolie eller på en slip-let pande):

170g kogte røde kidneybønner

50 g hakket løg

150g kogte grønne bønner (gerne mere hvis man har lyst)

100g cherrytomater skårét i halve

1 tsk olie

1 tsk balsamico eddike.

En anden ret som også smager himmelsk:

4 store gulerødder

1 dl soya

½ dl balsamico eddike

½ cm ingefær

2 fed hvidløg (kan udelades)

3 tsk sesamfrø

lidt chilli

1 spsk honning.

Link to comment
Share on other sites

Guest Femina;-)

Fremgangsmåder for bagekartoffel med fyld!

Bagekartofler med fyld

4 store bagekartofler

1 pakke kalkunbacon på 150g

2 stk. porrer (250g)

1 stk. løg (130g)

dild, salt, peber, hvidløg.

majsolie

Kartoflerne skylles og skrubes. Sat i forvarmet ovn på 225 grader i 1 time og 10 min.

Kalkunbaconet steges i mikroovnen ved vægtprogrammet 4”fjerkræ” i præcis 3 minutter.

Forskelle på at stege det på panden eller stege det i mikroovn: kødet virker mere saftig af at komme mikroovnen, mens det på panden kan blive let tørt, brunere og med en mere af saltet smag, desuden vil kødstruktur blive grovere.

Porrer, hvidløg og løg skylles, renses og finhakkes.

DEREFTER kommes alt fyldet på panden steges med 2,5 ml. majsolie.

Kartoflerne skal i mellemtiden udhules efter 70 minutter. Fyldet og kartoffelmosen blandes sammen.

Det er her muligt inkluderer 3 æggehvider, hvilket vil gøre kartoffelfyldet mere ’cremet’.

Efter at fyldet er kommet i kartoflerne skal de have 15 min i ovnen, hvoraf de sidste 5 minutter kommes ca. 100g (6%) revet ost.

Dernæst kan de serveres sammen evt. med kalkunfrikadeller og en skål salat.

Link to comment
Share on other sites

Guest Femina;-)

VERDENS NEMMESTE hjemmebagte 'rugbrød'

Dette hjemmebagte rugbrød har masser af gode fibre i. Smagen er til gengæld sødlig pga. siruppen. Dejen er nem at røre og skal IKKE hæve!

I opskriften er der til to forme á 1 ½ liter. Brødene kan drysses med sesamfrø til sidst.

Brødet smager så godt, at man ikke behøver pålæg på.

Ingredienser:

2 dl grahamsmel

3 dl sigtemel

1 dl havregryn

1½ dl hvedeklid (kan erstattes af havregryn)

1 2/3 dl groft rugmel (kan erstattes med fuldkornshvedemel)

1½ dl knækkede rugkerner

1 dl sesamfrø

1½ dl hørfrø

5 dl hvedemel

2 tsk. salt

5 tsk. natron

1 dl lys sirup

1 L kærnemælk

Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.

Rør derefter kærnemælken og siruppen i.

Rør eller post dejen godt sammen.

Kom dejen i to godt smurte forme (eller læg bagepapir i formene).

Drys evt. overfladen med lidt frø eller kerner.

Bag brødene på næstnederste rille ved 175˚ i en varm ovn. Bagetid 1 ¾ tim.

Læg evt. lidt alufolie over til sidst, hvis de bliver for mørke.

Lad brødene køle af på en bagerist. Brødene KAN sagtens fryses.

Energi%fordeling: (ifølge mine beregninger fra kostprogrammet "ankerhus".

Protein = 13,3%

Kulhydrat = 71,2%

Fedt = 15,5%

Link to comment
Share on other sites

Briocher

Jeg advarer med det samme. Denne opskrift er ikke slankemad! Det er derimod en enkel opskrift på noget guddommelig bagværk til en søndag morgen…

Du skal bruge:

3 æg

1 spsk. sukker

150 Smør

300 g eller 5 dl mel

25 gær

æg til pensling

250 g af melet, gær, sukker og smør hakkes til en ensartet konsistens – det kræver lidt tid og knofedt. Smørret skal virkelig findeles. Det sker nemmest på en ren bordflade.

Massen puttes i en skål og der tilsættes et æg af gangen som æltes ind i massen. Den færdige dej skal vær let fugtig. Tilsæt det sidste mel hvis nødvendigt.

Dejen deles i 13 lige store stykker. De 12 formes til boller og placeres på pladen – med bagepapir under. Det sidste stykke rulles til en pølse og skæres i 12 stykker. Stykkerne formes til kugler som sættes oven på hver bolle. Tryk en lille fordybning med en tommelfinger først.

Briocherne pensles med æg og sættes direkte i en varm ovn på 180 grader – i 10-15 minutter.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share