Arne Posted April 9, 2003 Report Share Posted April 9, 2003 "Chokoladekage" til diabetikkere og andre der vil spare på sukkerDenne kage smager overaskende godt - de fleste jeg har bagt den til har ikke mistænkt at det var en diabetikkerkage - men har spist løs med stor fornøjelse :) 100g magarine50 g sukkerSødemidel svarende til 100g sukker (bageegnet sødemiddel, f.eks. Atwel, Perfect Fit med flere.3 æg2 tsk bagepulver100g grahamsmel100g hvedemel (1½ dl)3 spk kakao2 dl mælk50g hakede hasselnøderReven skal af og saften fra 1 appelsinMagarine, sukker og sødemidel røres sammenÆggeblommerne røres i en af gangenReste røres i og de stivpiskede hvider vendes iHældes i en 1½ liters smurt formBages i ca 45 min ved 175 grader nederest i ovenen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arne Posted April 9, 2003 Report Share Posted April 9, 2003 Lækker fiskeret – men lidt kompliceret - til en særlig lejlighed. Til 4-5 personerDu skal bruge:400 g laksefilet800 g havkatfilet (koteletfisk – du kan også bruge sej eller anden hvid fisk)2 røde pepper frugter1 broccoli hovedsalt og knust hvid pepper2 skalotteløg1 glas hvidvin1/2 L Cremefraiche 18 %100 g smørSkær fileterne i strimler 1 cm brede, og flet derefter 2 strimler havkat og 1 strimmel laks,salt og lav en krone af fletningerne. Sæt køligtGrill pepper frugterne og tag skindet af. Afkøl og del i halve. Skær nogle strimler af og blend resten og reducer denne purre til grødagtig massePluk og vask broccoli og kog den i saltet vand i 4-5 minutter sigt og læg på smurt fadHak løgene og steg i smør uden at de tager farve tilsæt vin og en knivspids pepper, reducer til halvdelen. Tilsæt cremefraiche og reducer en smule. Tilsæt purre og smag til. Sæt i vandbad så det holdes varmtSteg kronerne i smør på en teflonpande og sæt panden i varm ovn i 3-4 minutterDæk bunden af tallerkenen med sovs læg kronerne oven på, pynt med en buket broccoli og røde strimler pepper uden om.Det er ikke så besværligt som det lyder, ser brandgodt ud og smager lækkert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arne Posted April 9, 2003 Report Share Posted April 9, 2003 (edited) Lækker - og nem - fiskeret - med et snert af Thai - til 2 personer. Kan også laves med kyllingDu skal bruge:400-500 g fisk - en del kan evt. være skaldyr så som rejer, eller krebsehaler.2 små løg1-2 røde friske chilli1 stykke frisk ingefær - ca 1x1x1 cm1-2 fed hvidløg1-2 dåser kokkosmælk2 spsk. peanutbutter (kan undlades)En smule safran (kan udelades)Fishsouce1 limeChilli, løg, ingefær, og hvidløg hakkes fint. Swichtes let i olie - de skal ikke tage farve men løgne skal blive klare. >Tilsæt kokkosmælken og lad det simre i 10-12 minutter. Tilsæt den hakkede safran og lad det simre i 1 minut. Tilsæt peanutbutter og rør det godt ud. Tilsæt saften fra en mode lime og smag til med fishsouce (evt i stedet salt pg pepper)Skær fisken i stykker på ca 2 x 2 cm (eller efter preferance) og tilsæt fisken og lad den simre med til den er færdig.Server med ris. Evt kan der tilsætte grøntsager til retten som simre med.Et andet lækkert tilbehør er en:Tomatsalsa250 g finthakkede tomater, 1 frisk rød chili (finthakket uden kerner) 3 fed fint hakket hvidløg, saft af 1-2 lime, en passende mængde hakkede frisk koriander.Fremgangsmåde: Bland det hele og lad det stå mindst 20 min. Edited April 13, 2003 by Arne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arne Posted April 11, 2003 Report Share Posted April 11, 2003 Jeg har modtage opfordringer fra nu 9 medlemmer til at gøre denne tråd pinned - så det forsøger vi lige i et stykke tid :) mvhArneModerator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted April 11, 2003 Report Share Posted April 11, 2003 Jeg har lovet Arne at komme med flere opskrifter, nu hvor tråden er blevet pinned, så her er en: :) Fattigmandspaella :bounce:Ingredienser:- 1 fennikelknold delt i smalle både- 2 røde peberfrugter i strimler på langs- 3 spsk. olivenolie- 1 stort løg i små tern- 400 g flåede, udkernede tomater i tern (evt. fra dåse)- 500 g aborro ris (risottoris)- 1 dl finthakket persille- 4 fed finthakket hvidløg- 15 tråde safran (kan evt. udelades)- 1 spsk. paprika- ½ kg grønne bønner i mindre stykker- evt. lidt hvidvinFremgangsmåde:Tænd ovnen på 200 °C. Vend fennikel og peberfrugter med 1 spsk. olivenolie og fordel dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i ca. 45 min. eller til de er møre og har taget lidt farve. Vend dem et par gange undervejs.Sautér imens løg i 2 spsk. olivenolie i en stor gryde for jævn varme til løgene er klare (6-8 min.). Vend tomaterne i og sautér 1 min. Vend ris, paprika, safran, hvidløg og halvdelen af persillen i og varm det igennem. Kom hvidvin og dernæst vand ved til det knapt dækker. Drys 2 tsk. salt og rigeligt friskkværnet peber i og bring retten i kog. Lad den koge for svag varme ca. 15 min. Tilsæt de grønne bønner og kog yderligere 10 min. Vend de ovnristede grønsager i og varm retten igennem endnu 5 min. Smag til med salt og peber og drys med persille. Kilde: Helse 8, 2002Der gives i bladet disse tips til opskriften: De grønne bønner kan helt eller delvis erstattes af kogte kikærter. Bryder man sig ikke om den milde smag af lakrids fra fennikel, kan de erstattes af stave af courgetter.Jeg har endnu ikke selv prøvet at lave ovenstående ret, men jeg har smagt den, da min kusine lavede den - mums. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumb&Dumber Posted April 14, 2003 Report Share Posted April 14, 2003 en nybegynders tåbeligespørgsmål.....hvad betyder at den er "pinned" ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klausjensen Posted April 14, 2003 Report Share Posted April 14, 2003 en nybegynders tåbeligespørgsmål.....hvad betyder at den er "pinned" ?? At tråden altid vil befinde sig i toppen af "Kost og kosttilkud", uanset om der postes i den eller ej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumb&Dumber Posted April 14, 2003 Report Share Posted April 14, 2003 ach soooo....!! takker bukker og nejer.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted April 14, 2003 Author Report Share Posted April 14, 2003 (edited) Marengs2 æggehvider125 g sukker (2 dl)Ovnen tændes på 125 grader celcius.Pisk æggehviderne meget stive. (Det bedste resultat opnåes ved at skolde piskeris og skål inden du begynder at piske). Pisk 1/3 af sukkeret i lidt efter lidt. Vend resten af sukkeret i. Beklæd en bageplade med bagepapir og drys bagepapiret med lidt mel. Brug to skeer eller en sprøjtepose med stjernetylle til at konstruere små eller store marengs.Bagetid 20-40 min. afhængig af størrelse.Vend 2 spsk kakao i marengsen, for kakaovarianten.For et knasende alternativ, udskift halvdelen af sukkeret med rørsukker.(kilde: God Mad Let At Lave, 1998) Edited April 14, 2003 by Vandpyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumb&Dumber Posted April 14, 2003 Report Share Posted April 14, 2003 hmmm....har vi forladt den sunde afdeling ?? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Bear Posted April 14, 2003 Report Share Posted April 14, 2003 Hjemmelavet müsli (jeg spiser det hver dag mmmmmmm) Økologisk havregryn Nødder - hakkes. SolsikkekernerRosinerBananchips Og så det bedste af det hele: Hav altid en dåse ananasstykker stående i køleren ( de koster kun 5 kroner og kan holde en hel ugen på denne måde) og hæld ca. 10 stykker ananas ovenpå müslien.....Det er gode sager.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumb&Dumber Posted April 15, 2003 Report Share Posted April 15, 2003 jeps, og er man mere til frugterne, så er sådan en håndfuld friske jordbær og hinbær også ganske velkomne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skumhest Posted April 15, 2003 Report Share Posted April 15, 2003 Torsk med spinatfyld (2 personer)Ingredienser:250 g hakket torsk200 g frossen spinatFremgangsmåde:Optø spinaten og pres væden fra den. Smag til med salt og peber. Rør fiskefars med salt og peber. Form to kugler af farsen og tryk et hul i hver.Fordel spinatfyld i hullerne og luk farsen om fyldet. Form kuglerne til ovale bøffer, vend dem i mel og sæt dem på bagepapir i ovn. Bag dem i 30 min ved 200 grader. Server med grønsager. B) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skumhest Posted April 15, 2003 Report Share Posted April 15, 2003 Fedtfattige snacksIngredienser:1 spsk koriander3 store kartofler2 tsk karry50 g revet squash2 tsk sojasauceFremgangsmådeKog de skrallede kartofler. Steg den revne squash på tør slip-let pande. De kogte og afkølede kartofler moses og røres med den stegte squash. Tilsæt sojasauce, koriander og karry og rør det hele godt sammen. Lav små runde kugler af dejen, tryk dem flade. Sæt dem i ovnen på et stykke bagepapir og bag dem, til de tager farve.Lad dem blive kolde og sæt dem i køleskabet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skumhest Posted April 15, 2003 Report Share Posted April 15, 2003 GrøntsagspandeIngredienser:200 g fintstrimlet porrer4 knuste hvidløg1 rød peberfrugt1 knivspis finthakket chili150 g sukkerærter2 dl frosne majs4 dl røde eller hvide bønnerFremgangsmåde:Skær peberfrugterne i små terninger og svits dem kort på en tør slip-let pande sammen med porre og hvidløgsfed. Rør hele tiden i panden, ellers brænder massen på. Bland majskornene i sammen med bønnerne og chilien og lad det simre sammen få minutter.Bland sukkerærterne i og smag til med salt og peber. Serveres direkte fra panden med brød til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted April 20, 2003 Report Share Posted April 20, 2003 (edited) Er der i øvrigt nogen, der har en opskrift på, hvordan man selv kan lave marinerede hvidløg? Jeg var sikker på, jeg havde en selv, men nu kan jeg simpelthen ikke finde den (har vist også en hyldemeter opskrifter ). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Skumhest>> Det lyder godt nok lækkert, det du har skrevet. Edited April 20, 2003 by Hoosier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsc Posted April 20, 2003 Report Share Posted April 20, 2003 LEVEMANDENS (M/K) SHAKE-Koffeinfri/alm kaffe, gerne af god kvalitet-valleproteinpulver med chokoladesmag-Grand Marnier-mælk, gerne sødBlend den varme kaffe med de andre ingredienser og nyd den langsomt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arne Posted April 20, 2003 Report Share Posted April 20, 2003 Marinerede hvidløgFørste hit på Google:4-5 hvidløg (ca. 50 fed)ca. 3 dl vand½ dl vineddike½ tsk. saltca. 3 dl olivenolie3-4 kviste rosmarin6-8 hele peberkornDel hvidløgene i fed. Lad skallen blive på. Bring vandet i kog med eddike og salt og kog feddene heri i ca. 5 min.Tag dem op og læg dem i iskoldt vand. Pil de kolde fed og læg dem i et rent glas, fordel rosmarin og peberkorn imellem dem.Hæld olien over de helt kolde løg, så den netop dækker. Luk glasset tæt og lad det trække i mindst en uge på et køligt sted.Du kan naturligvis bruge andre krydderier efter smag, chili er også godt.Olien kan du si bagefter og bruge den til dressing eller til at stege i.Kræftens bekæmpelse forslår 2 varianter:Ingredienser:Rå hvidløg i olie:2 hele hvidløg delt i fed1 spsk fennikelfrø2 tsk peberkorn2 tsk garam masala2 små tørrede chili2 tsk salt1 dl neutral olie f.eks. raps- eller jordnøddeolieHvidløg med rosmarin:2 hele hvidløg delt i fed2 tsk sorte peberkornNåle fra 2 kviste rosmarin8 cherrytomaterFremgangsmåde:Rå hvidløg i olie: Pil hvidløgsfedene. Kom dem på et rent glas sammen med krydderier og salt. Hæld olie over og sæt tætsluttende låg på. Lad dem stå 2 dage på et lunt sted i køkkenet før de stilles på køl.Grønsager i alt: 126 gHvidløg med rosmarin: Giv hvidløgsfed og peberkorn et opkog i letsaltet vand. Lad det koge 2 min. Hæld vandet fra og pil hvidløgsfedene. Prik cherrytomaterne med en kødnål. Kom hvidløg og tomater i et rent glas skiftevis med rosmarinnåle og peberkorn. Hæld olivenolie over til det dækker og luk med tætsluttende låg.Grønsager i alt: 240 g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted April 22, 2003 Report Share Posted April 22, 2003 Arne>> Mange tak. :) Det burde jeg selvfølgelig selv have tænkt på - altså google. :bblush:-------------------------------------------Jeg citerer lige mig selv fra tråden om omega-3-fedtsyrer, hørfrø og kaffekværne:En måde at indtage sine hørfrø på:- ca. 300 g kvark eller fromage frais (jeg kan anbefale Exquisa eller den billige fra Netto, Nico-et-eller-andet)- en (moden) banan- et æble- citronsaft- lidt hørfrø og evt. også lidt hørfrøolie- havregryn - evt. andre slags korn, de skal bare kunne "pulveriseres" i en kaffekværnMos bananen og riv æblet. Kværn korn og frø til pulver. Bland det hele sammen med fromage frais. Smag til med citronsaft og evt. lidt sukker. Smager skønt fx til morgenmad, synes jeg (men nu har jeg også en underlig smag, hvad angår mad, sååå....? ). Andre frugter naturligvis også benyttes. Smager fx også udmærket med kiwistykker i. :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolai Thygesen Posted April 23, 2003 Report Share Posted April 23, 2003 Her kommer en fra en burger-fan1 stor burgerbolle100 g. kyllinge/kalkunfiletSalatAgurkerTomaterMasser af rødløgDressing:Fromage FraiscBBQ sauce fra Grand Menu (kan købes i diverse store supermarkeder)salt og pebercirtonsaft Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diddley Posted April 23, 2003 Report Share Posted April 23, 2003 Er der nogen der har erfaring med at bage proteinpulver eller lignende ind i deres brød/kager ?Når jeg spørger er det fordi de her i Tyskland er helt vilde med den slags. Allerede sidste år fik vi "Steakbrötchen", hvor proteinindholdet er lige så højt som i rødt kød. I denne uge stødte jeg ind i "Power-muffins" :D hos den lokale bager. Det er muffins tilsat koffein, guarana og taurin. Det giver jo lige som helt nye perspektiver for indtagelse af kosttilskud. Nu mangler vi bare at se deltagerne i årets Tour De France blive tager for muffin-doping, eller en Italiensk læge forsøge at proppe kagedej ned i kanylen ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baardi bilder Posted April 25, 2003 Report Share Posted April 25, 2003 Nu må Baardi vist hellere dele ud af sine gastronomiske evner! ;) Ikke mindst i denne tid hvor kreativiteten må og skal blomstre under min diæt! :) Dette lille spidsfindige tilbehør kan spises til alt slags kød:Da jeg spiser alene, er det dette kun til en person.Ingredienser:1 AubergineFromage faissalt og peberHvidløgFremgangsmåde:Skær auberginen over på langs og krydder grønsagskødet med salt og peber.Smid de to halve auberginer på en varm pande med grønsagskødet nedad og giv dem 5 min.Derefter tages de af panden og smides ind i en forvarmet ovn på 200 gr. hvor de skal ha' 20 min.Tag dem ud og skrab grønsagskødet af med en ske og put det i en skål.Herefter knuser du et fed hvidløg og kommer ned i skålen.Så tilsætter man fromage frais, mens man rører i blandingen indtil det får en cremet konsistens, derefter kommer man det i køleskabet hvor det kan få lov at trække og blive koldt.Det kan være at der lige skal lidt salt og peber i....Det smager simpelthen så lækkert til f.eks 200 gr. kyllingefiletter som min aftensmad bestod af i dag! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arne Posted April 30, 2003 Report Share Posted April 30, 2003 På opfordring fra Hoosier, så skriver jeg lidt om rugbrød. For nogle år siden var jeg en passioneret rugbrødsbager som holdt gang i en surdej i lange perioder. Jeg vil skrive 2 opskrifter: 1 for brød med rigtig surdej – og 1 med det der vist hedder ”en let surdej” der laves hver gang. Opskrifterne kommer vist oprindelig fra en bog Brugsen udgave for mange år siden. Godt rugbrød tager lang tid at lave. Ikke i praktisk arbejde – det går hurtigt – men det er længe om at blive færdigt! De opskrifter jeg gengiver her er de hurtige og simple – jeg har lavet brød med produktionstider på 10-14 dage…Opskrift på surdejen - den tager 3 dage at lave – hvor efter der går 2-3 dage mere inden det er klart:1 dag:½ dl vand fingerlun1 tsk honning11/2 spsk. groft rugmel1 ½ spsk. hvedemelRøres samme og puttes i et stort syltetøjsglas eller lig MED låg!Skal stå ved mindst 20 grader og gerne op til 25 grader3 dag:1 dl vand3 spsk. groft rugmel3 spsk. hvedemelDet puttes i glasset og der rystes. Efter 2-3 dage begynder dejen at boble – så er den klar!Surdejen skal opbevares i køleskab. 1-2 dage før den skal bruges tages den ud og tilsættes lidt rugmel.Når der er brugt af surdejen, så skal der tilsættes en smule honning, vand 1-2 dl, samt rug- og hvedemel. Lidt mere rug end hvede – i alt 4-6 skefulde.Der skal røres i surdejen inden der bruges af den!Opskrift på surdejsrugbrød:1 ½ dl honningsurdej1 l vand – 37-40 grader varmt10 g gær3 tsk. salt200 g knækkede rugkerner800 gram groft rugmelSenere:300 g groft rugmel200 gram sigtemelVand, Surdej, gær, salt rugkerner og groft rugmel røres sammen i et stort dejfad. Dækkes med alufolie og efterhæver i mindst 12 timer ved stuetemperatur.Rugmel og derefter sigtemel røres i (jeg bruger fingrene!) – dejen skal klistre!!Der laves enten 1 stort brød – 3 liters form – eller 2 mindre. Dejen puttes i de smurte forme og dækkes med alufolie – formet som en ”hat”. Hæver igen i 3 timerSmå brød bages 1 time til 1 time og 15 minutter nederst i ovnen ved 200 grader. Et stort brød skal bage lidt længere. Brødet prikkes med en gaffel inden bagning!Brødet skal hurtigt ud af formen og køle ned pakket i et fugtigt viskestykke.Dette brød tager lang tid at lave – men det smager super! Opskriften kan varieres i det uendelige med meltyper og kerner. Bare man tager højde for at forskellige slags kerner og mel optager forskellige mængder af væske! Hurtigt surdejsrugbrød – der bruges ikke ”rigtig” surdej”Let surdej”3 dl vand – ca. 40 grader25 g gær½ tsk. honning200 gram groft rugmelDet røres sammen – skålen dækkes med film. Skålen skal stå i mindst 20 grader i 2 døgnDer bruges derefter:4 dl vand2 dl kærnemælk3 tsk. salt700 gram groft rugmelca. 250 gram sigtemelSurdej, væske og salt røres sammenMelet røres i. Hold lidt sigtemel tilbage – dejen må ikke blive for fast.Kom dejen i en smurt form. Dækkes med ”hat”Hæves i 3-4 timer på et lunt sted – som det altid hedder.Der skal prikkes grundigt med en gaffel og pensles vand på.Bages i 90 minutter ved 200 grader på nederste ribbe.Også dette brød skal afkøle i et fugtigt viskestykke!Det var 2 grundformer – jeg skal da gerne ved lejlighed komme med andre typer brødopskrifter! Jeg elsker at bage… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arne Posted May 1, 2003 Report Share Posted May 1, 2003 Ok I får også lige opskriften på rugbrød for den rigtigt utålmodige! :lol: 1/2 litter kærnemælk40 gram gærsalt100 gram knækkende rugkerner400 gram groft rugmel250 gram sigtemelKærnemæl lunes - gærsmuldres iResten røres i og der æltes godtHæves tildækket i 2 timer, tages ud´og luften presse ud.Form til brød og put det i form (2 liter)Hæver igen ca 45 minutterPrikkes med en gaffel.Bages 50-60 minutter ved 200 grader nederst i ovnen.Dette brød smager ok - men har slet ikke den samme gode smag og duft som et "rigtigt" rugbrød. Det holder sig også kort 1-2 døgn - et surdejsbrød er faktisk næsten bedre 2 og 3 dag. D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted May 1, 2003 Report Share Posted May 1, 2003 Hurtig kartoffel1 bagekartoffelind i mikro_ovnen, som sættes på halv styrke (for mit vedkommende 750W/2)- i 10 min kan spises med dijon sennep (+)eller fromage frais med friskpresset hvidløg og purløg og peper (+)eller bare med kethup (?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.