OPSKRIFTER!


Vandpyt
 Share

Recommended Posts

et par små tips/erfaringer med maden.

1. Hvis man er til Hvidløg eller ingefær kan man lige choppe et par huller i kyllingen eller laksen og fyrer hvidløg eller ingefær ind i den, det giver en god men også dejligt gennemborende smag

2. hvis man syntes der mangler lidt Sovs eller sådan noget til kan jeg også anbefale en lille sjat græsk youghurt koldt ovenpå (i fakta har de en med 0,1 fedt eller sådan noget)

det syntes jeg selv er en fremragende ærstatning for diverse fede sovser eller creme fraiche ! :)

- og den kan udover det også bruges smoothies for at give lidt fylde + der skulle være nogle gode sunde baktier i for mave/tarm

3. hav altid en citron liggende og pres lidt af den på ALT hvad du har der er kedeligt ;)

Edited by TrainingDay
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Tillader mig min efterhånden daglige spam endnu engang! Denne suppe mætter! Og personligt mener jeg at den kan varieres til rigtig mange forskellige gode måltider!

post-6771-1226345871_thumb.jpg

Tomatsuppe med krebsehaler (2 portioner) - 1935 kJ

Protein 24,6% (28,1g), Fedt 17,2% (8,8g), Kulhydrat 60% (68,3g)

400g Tomat, hakket (1 dåse)
600g Vand (6 dl)
200g Frisk pasta
150g Krebsehaler
100g Græsk yoghurt
55g Løg
10g Chilli (Vælg chilli efter egen smag om stærkhed)
10g grønsagsboullion (1 stk.)
+ 1 tsk salt, peber, sukker og rosen paprika

Hakket tomat/løg/chilli, vand og kryderier koges nogle minutter. Blend det hele til en lind masse efter en 10 minutters tid. Smid pasta i og lad det koge et par minutter. Hæld lagen fra krebsehalerne. Put halvdelen af suppen i en skål/tallerken og put en 50g af yoghurten i midten. Tag halvdelen af krebsehalerne og læg dem oveni. Server og spis!

Kunne også have lavet en hvidløg/lime marinade til krebsehalerne, men jeg var sulten :4mewantfood: , så det blev skippet i dag! (Skulle have været lavet FØR træningen, så det kunne have ligget i den et par timer.) Anyways. Håber at der er nogen, der synes, at det er okay med lidt inspiration til køkkenet.

APPROVED!

Den smager jo vildt godt! Ryger direkte i kogebogen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jeg har skabt en lille morgenmadsret, som jeg gerne vil dele med jer.

Den er glemrende forud for træning.

4 æggehvider

1 kop havregryn

1 tsk kanel

1 kop Blåbær

Æggehviderne, havregryn, og kaneel piskes sammen i en skål, og hældes ud over en varm pande. Når den slipper i siderne er den færdig. Pandekagen fyldes med blåbær og rulles.

Enjoy!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Verdens ( måske ) bedste opskrift på knækbrød :smile:

Jeg vil lige dele denne opskrift på knækbrød med jer. Disse hjemmelavede knækbrød er simpelthen så lækre. Jeg spiser dem gerne som et lille lækkert mellemmåltid, som de er, men kan sagtens spises med pålæg. F.ex. er de fantastiske med hytteost.

Jeg spiser dem også om aftenen ifm. tv-hygge, i stedet for slik, chips og andet usundt. Og med dette "knækbrød-alternativ", er det ikke et problem, at undvære de søde sager.

Fedtindholdet er relativt højt pga. olien, samt de mange frø og kerner, men det er jo det sunde fedt, så det burde ikke være noget problem.

  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. græskarkerner

Ovennævnte gryn, frø og kerner røres sammen.


  • 3,5 dl. mel ( jeg plejer at bruge 2 dl. hvedemel og 1,5 dl. grahamsmel eller anden "grov" melsort )
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. rapsolie

Ovennævnte tilsættes "gryn-frø-kerneblandingen", og røres godt sammen.

Dejen deles i to portioner. Rulles ud i kvadrat, imellem to stykker bagepapir.

Lægges op på bageplade ( nu kun på et stykke bagepapir ), og skæres i firkanter i den ønskede størrelse. Jeg bruger selv en pizza-kniv.

Bages 15-20 minutter v. 175 grader i varmluftsovn.

Det er vigtigt, at opbevare knækbrødene i en lufttæt emballage, da de ellers bliver bløde.

God fornøjelse med bageriet. I vil ikke fortryde det.

HB

Link to comment
Share on other sites

Her er min lille favorit

  • 100 g grov valsede økologiske havregryn
  • 200 g original multifrugt juice

Nydes afkølet på alle tidspunkter. Havren kan evt. suppleres eller erstattes med 5-gryn.

1 portion på 300 g indeholder:

13 g proteiner,

84 g kulhydrater,

7 g fedt.

Pris: mindre end 40,- for 10 portioner.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hej alle

Jeg har oprettet siden www.eatstrong.dk hvor alle frit kan tilføje deres proteinrige og sunde opskrifter til deling med alle. Der er allerede 100 tilgængelige opskrifter, men jeg vil opfordre alle ildsjælene herinde på MOL til at tilføje deres favoritopskrifter til siden, der så på sigt vil blive en kæmpe database med de aller bedste og sundese opskrifter.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Hejsa,

Jeg har da nogle opskrifter jeg lige kan tilføje, de fleste er nogen jeg selv har fundet på, sunde og vegetariske selvfølgelig - men i kan jo bare selv finde på at tilsætte hvad i synes. (tag jer ikke af de underlige vægtangivelser rund bare af af ;))

græskar suppe

4 personer

600 g hokaido græskar

230 g franske grønne linser, øko, urtekram

130 g løg

20 g hvidløg

8 g olivenolie

30 g sesamfrø, hele, tørrede

130 g persille

20 g grønsagsbouillon, terning, queen

5 g appelsin skal

1 liter vand

15 g hvid balsamico, økologisk, svansø

1 tsk kanel, stødt

5 g muskatnød

100 g friskpresset appelsinsaft

1. sæt linserne til at koge

2. skær græskar og løg i tern og kvas hvidløget.

3. Svits græskar, løg og hvidløg og tilsæt sesamfrø.

4. tilsæt en liter grønsags builion, citron eller appelsinskal.

5. Når både linser og grønsager er møre, drænes vandet af linserne, og disse tilsættes til grønsager.

6. Suppen blendes med stavblender og smages til med kanel, balsamico, appelsinsaft, muskatnød, salt og hvad man ellers synes

7. Til sidst hakkes persillen og tilsættes.

Energi 66 kcal

Protein 3,8 g

Kulhydrat 9,4 g

Fedt 1,6 g

Bon Appetit

Jannie

Edited by Jaaanie
Link to comment
Share on other sites

Her er liige en til...

Spaghettisovs m. gumminumser

4 personer

500 g gulerødder i ternings størrelse

240 g løg i grove tern

15 g olivenolie

12 g hvidløg/ 3-4 fed (grofthakket)

236 g champignon, glas (el to små glas)

1 terning grønsagsbouillon, terning, queen

50 g pift soltørrede tomater

75 g rice dream cuisine

60 g ketchup, øko organic, heinz

100 g bønner, kogte

1 stort glas vand

400 g hakkede tomater, basilikum og oregano, bon appetit

5-6 friske timian kviste

salt og peber

(HUSK: Hvis man ikke bruger bønner fra dåse skal man huske at disse skal sættes til opblødning natten over og derefter koges ca. 1 time)

1. Løgne svites i olivenolien til de er klare, tilsæt så gulerødder og svits lidt.

2. Hakkede tomater, vand, bouillonterning, timian, hvidløg, soltørrede tomater og champignoner tilsættes og retten simrer i min 20 min med omrøring af og til for at sikre bouillonterningen bliver opløst.

3. De kogte bønner, rice dream og ketchup tilsættes og retten varmes igennem og smages til med salt og peber.

4. Serveres med fuldkornspasta eller brune ris.

Egner sig både til Vegetarer og Veganere

Retten har fået sit navn fra champignonerne på glas som siden min barndom har heddet gumminumser.

Smagen er ret tomat agtig, men ricedream der både cremer og søder lidt fjerner noget af skarpheden så hvis man ønsker at fjerne dette produkt, overvej da at tilsætte lidt sukker/honning eller sødemiddel.

ca pr 100gr

Energi 53 kcal

Protein 1,8 g

Kulhydrat 8,2 g

Fedt 1,6 g

Bon Appetit.

Jannie

Edited by Jaaanie
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Her er liige en til...

Spaghettisovs m. gumminumser

4 personer

500 g gulerødder i ternings størrelse

240 g løg i grove tern

15 g olivenolie

12 g hvidløg/ 3-4 fed (grofthakket)

236 g champignon, glas (el to små glas)

1 terning grønsagsbouillon, terning, queen

50 g pift soltørrede tomater

75 g rice dream cuisine

60 g ketchup, øko organic, heinz

100 g bønner, kogte

1 stort glas vand

400 g hakkede tomater, basilikum og oregano, bon appetit

5-6 friske timian kviste

salt og peber

(HUSK: Hvis man ikke bruger bønner fra dåse skal man huske at disse skal sættes til opblødning natten over og derefter koges ca. 1 time)

1. Løgne svites i olivenolien til de er klare, tilsæt så gulerødder og svits lidt.

2. Hakkede tomater, vand, bouillonterning, timian, hvidløg, soltørrede tomater og champignoner tilsættes og retten simrer i min 20 min med omrøring af og til for at sikre bouillonterningen bliver opløst.

3. De kogte bønner, rice dream og ketchup tilsættes og retten varmes igennem og smages til med salt og peber.

4. Serveres med fuldkornspasta eller brune ris.

Egner sig både til Vegetarer og Veganere

Retten har fået sit navn fra champignonerne på glas som siden min barndom har heddet gumminumser.

Smagen er ret tomat agtig, men ricedream der både cremer og søder lidt fjerner noget af skarpheden så hvis man ønsker at fjerne dette produkt, overvej da at tilsætte lidt sukker/honning eller sødemiddel.

ca pr 100gr

Energi 53 kcal

Protein 1,8 g

Kulhydrat 8,2 g

Fedt 1,6 g

Bon Appetit.

Jannie

Der kan da umuligt kun være 53 kcal pr. 100 gram i den ret der, Jaaaaaannnniieee!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Stod lige og lavede madpakke til i morgen, og synes den blev så fin at jeg ville dele med jer!

Yummi klappere.

2 stk

100 g solsikke rugbrød, gamle mølle

12 g aioli svansøe økologisk

15 g salat, rucola

15 g salat, radicchio rosso

100 g aubergine

60 g ost, samsø 16 %, x-tra

10 g forårsløg

1 tsk citronsaft

Krydderier efter smag

1. Auberginen skæres i tykke skiver som tørristets på panden og krydres efter smag (mit valg faldt på salt, peber, paprika og citronsaft).

2. rugbrødet smørres med Aioli.

3. Alt det andet fordeles og voila, 2 yummi klappere!

Total vægt: 297 g

pr 100 gr

Energi 160 kcal

Protein 8,0 g

Kulhydrat 15 g

Fedt 7,3 g

ikke særligt BB eller lav-kcal... men smager super godt!

Venligst

Jannie

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Virkelig en dejlig sommersalat:

Ingredienser:

Babyspinat

Champignon

Broccoli

friske grønne chillipeper.

Olivenolie

Salt

Mix grøntsagerne og tilsæt et skvæt olivenolie. Fordel olien ved at blande salaten med hænderne. Tilsæt salt. Værsgo.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ikke en opskrift som sådan.. og måske noget alle andre gør.. but here it goes:

Normalt når jeg laver pizza og skal lave en tomatsovs til denne, tager jeg en dåse hakkede flået tomater og kommer i en skål hvor jeg så krydre den og smider lidt ting som løg eller peberfrugt i.. De sidste to gang har jeg så kogt det i ret lang tid inden for at få noget af væsken væk, så det ikke gør pizza bunden så blød. Dette har dog også gjort at det smager meget meget bedre.. Så selv om mine pizzaer var pisse gode i forvejen er de nu endnu bedre :D

Så.. kog din tomatsovs godt ind!

plus, giv den udrullede pizzadejen et øjeblik i ovnen inden du kommer tomatsovs på og lav din pizzadej med italiensk hvedemel = tipo 00 = pizzamel, kært barn har mange navne.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jeg er opvokset med at fyldet til maden som regel er enten ris, pasta eller kartofler(som regel det sidste). Kunne godt tænke mig, at lave evt. nogle salater med nogle af de mere "moderne" energi kilder. Bulgur, quinoa, linser, bønner og andre ting og sager jeg dårligt kan identificere. Nogen bud på hvordan man kører det ind?

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Jeg er opvokset med at fyldet til maden som regel er enten ris, pasta eller kartofler(som regel det sidste). Kunne godt tænke mig, at lave evt. nogle salater med nogle af de mere "moderne" energi kilder. Bulgur, quinoa, linser, bønner og andre ting og sager jeg dårligt kan identificere. Nogen bud på hvordan man kører det ind?

Mvh

Lige med hensyn til bønner, så vær opmærksom på at de kan fryses. Bønner skal jo ligge i blød natten over og koge en 3 kvarters tid - så det er næppe noget man gider lave i enkeltportioner.

Kogte 500 gram sorte bønner og frøs dem ned i en 10 portioner. Du kan evt. køre en halv portion ris eller pasta og så bønnerne som den anden halvdel.

Sorte bønner har også et vis æstetisk sundhedslook så man rigtig kan føle sig frelst :4thumbup:

Og så er der masser af prots i, som bliver fuldt optageligt når de mikses med komplette proteinkilder.

Link to comment
Share on other sites

Waits Boller :bigsmile:

1 pakke gær

8 teskefuld sukker

4 teskefuld salt

pres en halv citron

1 liter vand

150 g rugkerner

en håndfuld græskarkerner

250 g fuldkorn durummel

800 g type 00 hvedemel (vigtigt at det er 00)

200 g hvedemel

Rør godt sammen og længe, også lidt længere end til det blot er rørt sammen. Ind i køleskab med sølvpapir over, vent natten over , og husk det hæver, så hav plads i skålen.

Næste morgen: Form i hånden (en lille håndfuld), evt. med hjælp af en våd ske. Drys salt og za'atar (eller rosmarin over, hvis man ikke kan finde za'atar)

Bag ved 180 grader i godt 17 minutter eller til de begynder at blive gyldne (hårdere skorper fås ved at sprøjte lidt vand ind på dem med en forstøver undervejs)

God fornøjelse :cool:

Edited by Waits
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

4-5 dåser tun, 1 løg, 1 flaske fiskesause, 4-5 æg eller ægge hvider, lidt mælk og havregryn og sidste men ikke mindst 1 pakke husplast.

1) tømmer dåserne med tun, skylder det under rindende vand.

2) sætte husplast i blød i et glas

3) blende tun, 1 løg samt mælk og havre gryn til en tynd grød. Fiskesause tilsættes i stedet for salt, og du kan selv tilsætte de kryderier du har lyst til.

4) husplasten drænes for vand, tilbage i glasset også i et langsomt opvarmerede vandbad.

5)når husblasten er et opløst til blendes det sammen med tunen.

6) herefter fordeles det i bøtter og sættes i køleskabet.

man kan med fordel smide hele kogte æg eller stegte æggehvider med i bøtten sammen med tunen. Det giver lidt ekstra smag.

Du har nu lavet en basisk tunmousse som kan spises som mousse eller bruges som tunleverpostej.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

En Havrepandekage er hurtig at lave, smager fantastisk og er SUPER sund!

Pandekagen har den helt rigtige energifordeling - den indeholder både protein, fedt og kulhydrater.

http://www.stærkdreng.dk/opskrift-havrepandekage/

Følg linket for fuld længde, eller læs her:

Du skal bruge:

  • 2 æg
  • 1 håndfuld havregryn
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber

Varm en pande med olie op til god varme. Tag en gaffel og pisk æggene lidt sammen. Smid en håndfuld havregryn i æggene sammen med salt og peber. Hæld massen på den varme pande lad stå i 3 minutter. Brug et eller andet til at vende havrepandekagen med, og lad den stege 3 minutter på den anden side.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Tænkte jeg ville dele denne super nemme opskrift på et super dejligt brød. Selv bage-hadere i min omgangskreds (mænd >45 år), der elsker hjemmebag, har taget den til sig :))

Verdens bedste grovbrød

1 glas (4 dl) havregryn

1 glas groft rugmel

1 glas fuldkorns hvedemel

2 glas vand

1 spsk groft salt m. top

1 tsk tørgær

evt 50-200 g valnødder, græskarkerner, solsikkekerner etc

Røres sammen

2 glas hvedemel røres i

Hæv i 9-12 timer ved stuetemperatur

Hæld på bageplade eller i stor springform (begge m bagepapir), stil ind i kold ovn og skru op på 250 C hvor det står i 30 min, sluk så for varmen og lad stå ved eftervarme i 45 min.

Brug IKKE varmluft, det tørrer brødet ud.

Tag ud og køl af på rist før det skæres.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

PULLED PORK:

1-3 kg Nakkefilet

Marinade:

50g brun farin

50g paprika

2 spsk salt

2 spsk peber

3-5 spsk ketchup

Såvs til efterbehandling:

5-7 spsk ketchup

1-2 spsk eddike (æble helst)

2-3 spsk olivenolie/smeltet smør

*Marinade/sovs er lavet ud fra de ting JEG godt kan lide, og jeg går efter den konsistens/smag/fedtethed jeg selv synes er lækker.

Fremgang:

Rør marinaden sammen i en skål. Smør nakkefileten godt ind i marinaden. Pak derefter stegen væk i film, og put den i køleskabet natten over (eller bare et par timer...). Dagen efter smides nakkefileten i ovnen i 6-10 timer ved 100-150 grader, gerne med et krydret vandbad/fondbad under sig. Jeg stiller altid nakkefilet på en rist, så den kan dryppe af. Jeg bruger aldrig stegetermometer, men plejer som regel at gå efter 8 timer ved 125 grader, også lige 30 minutter på 150 til sidst.

Når tiden er gået tager man simpelthen bare grisen ud, lægger den i en bradepande og trevler den op med to gafler. Smadr den godt igennem så der ikke er nogle større klumper. Det er både lettere at håndtere og har en mere behagelig konsistens når den er trevlet godt fra hinanden. Herefter blandes sovsen rundt i kødet og den er nu klar til servering.

Vi tog den med burgerboller og hjemmelavet coleslaw i aften. Kan også nydes med bagte rodfrugter eller lign. Rester er desuden sindsygt lækre på rugbrød med mayo og salt!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 6 months later...

Hej alle - hvis I ønsker sunde opskrifter til billige priser, så har jeg netop oprettet en gruppe, hvor alle de bedste tilbud på sunde fødevarer deles hver uge, så du bliver opdateret med de bedste tilbud, og så du kan leve en sund livsstil uden at skulle betale for mange penge.

F.eks. er der i denne uge lagt tilbud op på Skyr, Tun, Oksemørbrød og frosne blåbær

Tilmeld jer gruppen her: www.facebook.com/UGENS-TILBUD-PÅ-SUNDE-FØDEVARER

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share