OPSKRIFTER!


Vandpyt
 Share

Recommended Posts

Fik denne opskrift fra aarstiderne.com og den er bare lækker, den mætter og indeholder mindre end 50 kcal/100 g!!'

Kartoffelsuppe

½ kg kartofler

1 stort hakket løg

2 spk. hakket dild/persille

1 l. god bouillon

1 spk smør (margarine kan også gå)

2 spk. piskefløde eller 13 % (kan godt undværes)

Muskatnød

salt og peber

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Smelt smørret i en gryde og sauter løgene møre heri, pas på det ikke bliver brunt. Tilsæt kartoffelternene og rør godt rundt. Lad det stå og stege svagt i 5-10 min. Hæld bouillonen i og kog det sammen til kartoflerne er møre, ca. 20 min. Det er vigtigt ikke at tilsætte salt før til sidst, da det ellers er svært at koge kartoflerne ordentligt ud. Det samme gælder når du laver kartoffelmos. Blend suppen helt glat. Tilbage i gryden med den (eller brug en stavblender) og tilsæt så evt. fløden, persille/dild og muskatnød (ca. ½ tsk. eller mere hvis man ligesom mig er vild med muskat). Smag til med havsalt og peber.

Yummi yummi yummi.... det er altså det rene guf. Kan garanteret fryses, men jeg har ikke prøvet det selv. Så kan man jo pakke det i portionsposer lige til at lave til en lækker frokost når man er alene hjemme og varme op i mikroen....

Link to comment
Share on other sites

ÆblePandekager

4 æg

1/2 liter mælk

225 gram mel

3 spsk maizena

2tsk bagepulver

lidt salt

4 spsk vaniliesukker

4 mellemstore æbler

Smør til bagning

Slå æggene ud i en skål, pisk dem skummende, defeter tilsættes mælken.

Mel maizena,bagepulver, salt og vaniliesukker blandes og sigtes i under omrøring. der príske til der ikke er flere klumper.

Æblerne skrælles og deles i 4 dele og skæres derefter i tynde skiver. Kom lidt fedtstof på panden, kom lidt dej på og læg æbleskiver herpå. Bages som alm. pandkager - tykkelsen varieres efter smag.

Det er nemmest at bage dem på en blinispande. Og de smager vildt godt hvis man putter lidt kanel i dejen.... Mums!

samlet for hele dejen -->

Prot/ Kul/Fedt

62,2 277,4 32,7 1676,4 kcal

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nu hvor dagene bliver kortere og mørkere er det jo oplagt at spise suppe... Det er vildt nemt at lave, men kræver bare at man kommer lidt tidligt i gang.

Linsesuppe

1 gulerod

1 løg

1 stilk seleri

- alle hakket

100 g bacontern (evt. det fedtfattige fra Minimum el. lign.)

250 g røde linser

1 dåse flåede (og evt. hakkede) tomater

1 liter vand

2 terninger oksekødkraft

peber

Svits bacontern, tilsæt løg og svits til de er klare. Tilsæt derefter grøntsager, linser, tomater, vand og boullionterninger. Bring til kogepunktet under låg, og lad det simre ca. 1½ time. Linserne skal være møre (dvs. udkogte). Smag til med peber og drys evt. med noget hakket persille.

Spises selvfølgelig med noget lækkert, groft (evt. hjemmelavet) brød.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Det er onsdag aften.

Du mangler aftens mad nummer :2

Du er kommet hjem fra træning

Hvad gør du?

Åbner en dåse tun og tror du skal lave en lækker tun salat.

Hvad opdager du så? Ingen mayo, eller lign.

Nå hvad gør du? Finder på noget nyt.

Du tager noget rygeost, noget ketchup, noget salt og noget pebber, noget crem fraiche på 6% og noget kims dip mix. Røre røre røre.

Og ned kommer det.

Det smager faktisk ok.

En væsentlig bedre opskrift er dog:

Tun: Mayo, Sandwich mayo, Rygeost, salt og peber, og lidt Hollyday dip mix.

Så kører bussen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sukkerfrie og fiberrige boller:

3 dl. Vand.

1 dl. Olie.

1 dl. Hakkede solsikkekerner.

1 dl. Fiberbag. ( købes som færdig blanding).

150 g. Grahamsmel.

450 g. Hvedemel.

1 tsk. Salt.

1 pk. Gær.

2 Æg.

3 Revne gullerødder.

Gæren røres ud i lunkent vand, resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes godt.

Skal klæbe lidt.

Hæver 25 min.

Formes til 16-18 boller og hæver 25 min.

Bages v. 200 grader i 10-15 min.

PAS på, de bliver ikke ret brune, så selvom de måske ikke ser færdige ud, så er de gode nok efter endt bagetid.

Smager godt med masser af grønt fyld, karrydressing, bacon og kylling/ kalkun.

Go fornøjelse.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville da lige dele en slags opskrift som jeg er stødt på for nyligt, hvis den står længere tilbage i dette topic, så må i undskylde mig.

Jeg fik ideén fra -Anders- skal det lige siges.

Man køber simpelthen en af de der færdiglavede chokoladekage pakker, jeg plejer at købe den der hedder Amo 9%, så smider man det i en skål, så 200-250g protein pulver, og så 7-9 dl mælk i, man blander det så, og følger ellers bare den bagetid der står på pakken.

Den jeg plejer at lave plejer at have 24g prot og 300kcal per 100g.

Det smager fremragende, og så får man endda protein ned samtidigt med man passe den søde tand :)

Link to comment
Share on other sites

Er netop kommet i besiddelse af nedstående opskrift. Dvs. jeg har (endnu) ikke selv prøvet at bage kagen - men nøøøj, hvor den smager godt. :w00t:

Svampet chokoladekage :birthday:

Kilde: Den store Dessertbog

Forberedelse: 30 min. + afkøling

Tilberedning: 1t55min

Til: 8-10 personer

Ingredienser:

Kage:

- 250 g smør

- 250 g mørk chokolade i stykker

- 3 spsk. instant kaffepulver

- 300 g mel

- godt 1 tsk. bagepulver

- 60 g kakao

- ½ tsk. natron

- 550 g sukker

- 4 æg

- 2 spsk. olie

- 1.25 dl kærnemælk

Glasur:

- 250 g god, mørk kogechokolade, hakket

- 1.25 dl piskefløde

- 160 g sukker

Fremgangsmåde:

1. Forvarm ovnen til 160 °C. Smør en dyb, rund 22 cm kageform med smeltet smør eller olie. Beklæd bund og side med bagepapir, og lad det gå mindst 2 cm op over kanten.

2. Rør smør, chokolade og kaffe i en gryde med godt 1.75 dl varmt vand over svag varme, indtil smør og chokolade er smeltet og blandingen er glat. Tag den fra varmen.

3. Sigt mel, bagepulver, kakao og natron ned i en stor skål. Rør sukker i, og lav en fordybning. Rør æg, olie og kærnemælk sammen, kom det i skålen, og rør langsomt melblandingen i, derefter den smeltede chokolade. Bland det hele godt.

4. Kom dejen i formen, og bag 1t40min. Prøv med en kødnål: hvis den ikke kommer ren op, bages kagen endnu 5-10 min. Lad den afkøle i formen. Når den er helt kold, tages den ud.

5. Til glasuren blandes alle ingredienser i en gryde over svag varme, indtil chokolade og sukker er smeltet. Bring det i kog, skru ned, og lad det simre 4-5 min. Tag det fra varmen, lad det køle lidt af. Kom kagen over på en rist over en plade, og hæld glasuren over. Vær omhyggelig med at dække siderne. Pynt evt. med chokolade.

Edited by Hoosier
Link to comment
Share on other sites

Hoosier: Hold kæft hvor er du tavlig at komme med sådan en opskrift. Det er altid fedt at være på kur...nu kan jeg gå hele dagen og tænke på chokoladekage  :thumb_down:

Undskyld. :bblush:

(Forsøger i øvrigt også selv at cutte men er vildt dårlig til at overholde en diæt. :thumb_down:)

Link to comment
Share on other sites

Den bliver bagt i weekenden! Skal nok melde tilbage med en karakter på 13-skalaen i kategorierne:

1. Smag: 11

2. Udseende: 8

3. Mængde der kan indtages uden kvalme: 13 (MEGET)

4. Kompatabilitet med lækker vaniljeis: 10

Uhmm :)

Edited by Martin
Link to comment
Share on other sites

Undskyld, men er der ikke lidt for meget sukker i ? Skulle der ikke ha' stået smør  :blink:

Venligst

Cleo ;)

Hvor? I glasuren? Hvis det er det, du mener, så nej, det tror jeg ikke... Så bliver det her i hvert fald ret svært:

Til glasuren blandes alle ingredienser i en gryde over svag varme, indtil chokolade og sukker er smeltet.
;)

Hvis ikke, det er det, du mener, så er jeg lidt lost... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Er netop kommet i besiddelse af nedstående opskrift. Dvs. jeg har (endnu) ikke selv prøvet at bage kagen - men nøøøj, hvor den smager godt.

Svampet chokoladekage

Kilde: Den store Dessertbog

Forberedelse: 30 min. + afkøling

Tilberedning: 1t55min

Til: 8-10 personer

Ingredienser:

Kage:

- 250 g sukker

- 250 g mørk chokolade i stykker

- 3 spsk. instant kaffepulver

- 300 g mel

- godt 1 tsk. bagepulver

- 60 g kakao

- ½ tsk. natron

- 550g sukker- 4 æg

- 2 spsk. olie

- 1.25 dl kærnemælk

Glasur:

- 250 g god, mørk kogechokolade, hakket

- 1.25 dl piskefløde

- 160 g sukker

;)

Venligst

Cleo

Edited by Cleo
Link to comment
Share on other sites

Er netop kommet i besiddelse af nedstående opskrift. Dvs. jeg har (endnu) ikke selv prøvet at bage kagen - men nøøøj, hvor den smager godt.

Det er vist det, svensken kalder "kladdkaka". Hvis man vil vide, hvordan Adam og Eva havde det i Edens Have før syndefaldet, så skal man tage en stor skive af Cleos kage og spise en mindst lige så stor skive vanilleis til. Mums! :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Er netop kommet i besiddelse af nedstående opskrift. Dvs. jeg har (endnu) ikke selv prøvet at bage kagen - men nøøøj, hvor den smager godt. 

Det er vist det, svensken kalder "kladdkaka". Hvis man vil vide, hvordan Adam og Eva havde det i Edens Have før syndefaldet, så skal man tage en stor skive af Cleos kage og spise en mindst lige så stor skive vanilleis til. Mums! :w00t:

Hey, hey! Det var "min" kage. ;) Cleo rettede bare på mig, fordi jeg ikke kunne kende forskel på smør og sukker. :4slap:

Link to comment
Share on other sites

Er netop kommet i besiddelse af nedstående opskrift. Dvs. jeg har (endnu) ikke selv prøvet at bage kagen - men nøøøj, hvor den smager godt. 

Det er vist det, svensken kalder "kladdkaka". Hvis man vil vide, hvordan Adam og Eva havde det i Edens Have før syndefaldet, så skal man tage en stor skive af Cleos kage og spise en mindst lige så stor skive vanilleis til. Mums! :w00t:

Nu er det jo det ærede medlem Hoosier, der er "bagkvinde" for opskriften. ;)

'Pyt

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share