OPSKRIFTER!


Vandpyt
 Share

Recommended Posts

Nu sletter jeg denne opskrift på proteinbomber. Vi havde et slags proteinpulver, som var perfekt til at lave disse 'trøffelagtige' fætre med, meeeen jeg har prøvet med 4 andre slags prot.pulver - hvor det bare ikke virker. Som Maxpower vist også har erfaret . Det oprindelige prot.pulver er i mellemtiden blevet ændret, så nu duer det sørme hellere ikke mere :(.

Øv, de var ellers så gode....snøft

Edited by Snoopy
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Chili :devil:

- 5-6 fed hvidløg

- chili efter smag, helst friske frugter, evt. flere slags chili

- 2 Løg

- ½ pk. bacon (kan undlades hvis man er på skrump)

- 6-7 skiver af en eller anden form for salami-agtig pølse, der minder lidt om pepperoni som jeg ikke kan huske hvad hedder :(

- 500g hakket oksekød med så lav fedtprocent som muligt

- et par pebberfrugter

- en ordn'lig røvfuld kidney bønner (2-3 dåser)

- en smule spidskommen

- sukker

- salt

- peber

- 2 dåser hakkede tomater

Skær pølsen i tern og kom den i en gryde, kom bacon i og svits det. Hak chili, hvidløg og løg og smid det i gryden. Kom oksekødet i og svist. Kom en knivspis spidskommen i samt salt, peber og en spiseskefuld sukker. Hak peberfrugterne og smid dem i sammen med tomater og bønnerne. Dette skal nu koge for lavt blus i en rum tid, minimum 15 min, men gerne 1-1½ time (!), og så er der mam!

Serveres med flute og gerne noget tzatziki eller/og salat (ka' ik' stave)

Link to comment
Share on other sites

På opfordring smider jeg lige denne opskrift ind her:

Ovnbagt paneret kyllingelår med timiangrønsager

Ingredienser (4 personer):

8 kyllingelår ca. 800 g

2 spsk. rasp

1 kg kartofler

1 tsk. timian

Timiangrønsager:

2 peberfrugter i tern

1 hakket løg

1 squash i tern

1 spsk. olivenolie

2 tsk. timian

1 dl bouillon eller vand

Tilberedning:

Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og drys med rasp. Skrub og halver kartoflerne og læg dem i fadet ved siden af kyllingelårene. Drys med timian og steg i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.

Varm olien i en gryde. Tilsæt grønsager og timian og svits et øjeblik. Hæld bouillon på og lad grønsagerne simre i ca. 5 min.

Server kyllingelår med kartofler og timiangrønsager.

Energi pr. person: 2700 kJ (640 kcal).

Fordelt på:

Protein 29 %

Kulhydrat 41%

Fedt 30% (22 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise:

1 kyllingelår med en ottendedel kartofler og en fjerdel timiangrønsager.

Austina :tongue:

Edited by Austina
Link to comment
Share on other sites

En herlig lille opskrift på boller i karry :)

Der tages udgangspunkt i 1 kg svinefars da jeg aldrig laver mindre :bigsmile:

Ingredienser:

1 kg svinefars

Ca. 2-3 fed hvidløg (alt efter størrelse)

3% cheasy fetaost (gerne med hvidløg/persille, skær da ned på hvidløgsfed)

1 æg

Spidskommen efter behag/smag

Evt. en dusk frisk basilikum hvis man bruger 3% fetaost uden smag.

Vand

2 stk boulionterninger (plejer at bruge okse/kylling/grøntsager.. hvad jeg lige har...)

Fetaosten nulres til bittesmå stykker og røres sammen med fars, knust hvidløg, æg, spidskommen og finthakket basilikum blade.

Vand tager jeg som regel på skrømt... det passer med at der ca. er 1½ vand i min størrelse gryde. Bouilionterninger kommes i vandet og vandet bringes i kog.

Form herefter kødbollerne, personligt hader jeg små ynkelige kødboller, så jeg laver dem ca. på størrelse med bordtenningbolde, måske lidt mindre :)

I denne størrelse. skal de ca. koge i 15 min. Skær en af dem over for at se om de er gennemkogte.

Når kødbollerne er færdige, hælder jeg ca. ½ l skummetmælk i det varme vand. Vent til det koger lidt op og kom så herefter jævner i (bruger Maizena i de her pakker man kan hælde direkte i sovsen). Så er det op til dig at bestemme hvor tyk sovsen skal være og hvor meget karry der puttes i :)

Smid bollerne i når sovsen smager dig og vupti! Server med nykogt ris.

Bon appetit!

Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet bruger

Laks og grøntsager.

Salt og peber

1 Laks filet.

1 Hvidløg

6-8 Gulerødder

150 gram Champignon

En kvart kop Ekstra Jomfru olivien olie.

Hak hvidløget i små stykker, put det op i olien, sammen med salt og peber.

Tag Lakse fileten og pensl den med hvidløg og olie, lad den stå og trække i tyve minutter i køleskabet.

Del gulerødderne og skær dem i stænger, samt skær champignonen halvt over, læg dem i bunden af et ildfast fad.

Læg laksen ovenpå, og hæld resten af olien ud over fisken og grøntsagerne.

Put den ind i en 200 Grader varm ovn, i 15 minutter.

Benjamin - do the funky :chicken:

Edited by Benjamin64
Link to comment
Share on other sites

Baardi Bilders Boller i karry lyder godt, jeg har dog en anden fremgangsmåde med hensyn til sovsen.

Tag en tom gryde og varm den godt op.

Hæld en sjat oliven olie i.

Tilsæt dernæst karryen og "brænd" den af under hurtig omrøring.

Når karryen er blevet mørk tilsættes finthakket løg som svitses med.

Når løgene har fået en smule tilsættes en teskefuld dijon sennep.

Til sidst et kvart æble (revet) som lige får 30 sekunder med.

(Rør kraftigt under hele proceduren)

Så kan bollevand tilsættes lidt ad gangen under omrøring sammen med noget skummetmælk og sovsen jævnes tilsidst med hvad man nu bruger.

Til sidst puttes bollerne i.

Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet bruger

Jeg har en hurtig opskrift jeg har fået, hvis man har en af de dage man ikke gider at stå i køkkenet.

gulerødder-løg og andre grøntsager

Kyllingefilet.

Skær en masse gulerødder i pinde, hvis de er fine så rens dem uden at skræld dem og skær top og bund af.

Skær et løg eller to i stykker.

Derudover kan der jo bruges alverdens grøntsager.

Hæld lidt olivien olie på panden, og smid grøntsagerne på.

Når de er begyndt at blive lidt halv bløde tilsættes kylling filet på panden, selvfølgelig med en masse krydderi :)

Og det er det hele ikke et mester kok måltid, men det smager godt.

god træning

Benjamin - do and eat the funky :chicken:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Slettet bruger

En Superpostejmad.

Ingredienser:

En skive Aurion Spelt kernebrød.

Leverpostej (3 %) fra Hanegal. (Irma)

Hytteost (2,5 % fedt) (Irma)

Crespi Pesto Rosso. (Irma)

Denne mad smager bare super godt!!!

En skive speltbrød fra Aurion smørges med et jævnt lag leverpostej. Et tyndt lag Pesto Rosse smørges ovenpå leverpostejen. Tilsidst smides et lag hytteost ovenpå det hele.

Link to comment
Share on other sites

Hjemmelavet fedtfattig smørreost

Her er en supernem opskrift på hjemmelavet fedtfattig smørreost. Det er billigere end at købe fx. cheasy smørreost og så er der langt mindre fedt i.

Dræn cheasy A38 (eller almindelig A38, fromage frais, ymer eller lign.) ved at hælde det i et kaffefilter og stille det i en kaffetragt over en beholder, der kan rumme minimum 0,5 L. Læg et stykke køkkenrulle over og lad det stå i køleskabet i minimum 12 timer til vallen er løbet fra.

Efter de 12 timer hældes osten i en skål og blandes med ens yndlingskrydderi, fx. hvidløg, persille, frisk timian, frisk basilikum, barbeque eller ? Lad det trække et par timer, så krydderierne når at sætte sig. Kan holde sig 3-4 dage i køleskabet i lufttæt beholder.

Jeg har prøvet at blande det med Holidaydip-mix, da jeg er helt vild med den smag :tongue:

Uhm...det er yummy på en hjemmebagt bolle eller et godt stykke rugbrød.

Link to comment
Share on other sites

Nogen som ved hvordan man laver Kinesisk mad? Specielt kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan man laver kødet så sprød og sød! :)

prøv evt at stege din kylling i sød chilisauce,(man kan nogle gange få den på tilbud i Netto) Det skal da siges at der er en del sukker i. Men Damn det smager godt :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kan man egentlig bage en kage med proteinpulver i ovnen, eller bliver proteinet ødelagt? Jeg ved godt at kød også bliver stegt ved høj varme, men det er vel en anden slags protein?

Og kan man erstatte margarine i en bageopskrift med noget sundere fedt, f.eks jomfru-olivenolie, eller må det heller ikke komme i ovnen?

Link to comment
Share on other sites

Kan man egentlig bage en kage med proteinpulver i ovnen, eller bliver proteinet ødelagt? Jeg ved godt at kød også bliver stegt ved høj varme, men det er vel en anden slags protein?

Og kan man erstatte margarine i en bageopskrift med noget sundere fedt, f.eks jomfru-olivenolie, eller må det heller ikke komme i ovnen?

hej med dig

Der har efterhånden været en del diskutioner omkring det, men der er vist ikke kommet noget endeligt svar, så jeg (og flere andre ved jeg) bager med proteinpulveret...kagerne fejer i hvertfald ikke noget smagsmæssigt :tongue:

Ja, du kan godt erstatte margarine med olie...eller du kan helt undvære det. Du kanogså nogen gange erstatte med fromage frais, A38, mælk eller lignende. Hvis det fx. er ern frugtkage (banankage, gulerodskage osv.) så er det unødvendigt med fedtstof i...især hvis der i forvejen er æg i.

Mvh Snoopy

Link to comment
Share on other sites

Edior> Mht bagning med olie, så skal du lige kigge dig lidt for. Olier med stort indhold af flerumættede fedtsyrer er ikke særligt varmestabile, og er derfor uegnede til varm mad. Olivenolie indeholder primært enkelt umættede fedtsyrer, så det kan godt bruges både til bagning og stegning. Det har dog en rimeligt kraftig smag, så det smager måske ikke så godt i kager.

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiser altid havregryn inden sengetid medmindre jeg er alt for træt, beruset eller har andet at se til hvis i forstår ;)

Men det skal jo være nemt og hurtigt når man skal lave mad midt om natten (Jeg plejer at spise min Gonat-gryn fra 22-03).

Naturel er havregryn ikke så tiltrækkende, men jeg plejer at kaste en halv skovl rosiner og nødder (mandler og hasselnødder) over. Det hemmelige ingrediens er vaniliesukker, en halv skefuld og 2 sukker så er den hjemme!

Derudover spiser jeg meget tun.

Ofte bare på hjemmebagt rugbrød med noget dressing og citronpebber, det er gudekrydderiet til alt fra havet.

(Jeg har lige købt 2kg tun på dåser)

Link to comment
Share on other sites

Niske:

Nogen som ved hvordan man laver Kinesisk mad? Specielt kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan man laver kødet så sprød og sød! 

Så vidt jeg ved er der 2 ting;

Kødet dyppes let i hvedemel inden tilberedning.

Lynstegning i wok: FULD KNALD på wok'en, olien skal ryge ! Når du lynsteger grøntsagerne bagefter, så tilsætter du vand ! Ved godt at det lyder mystisk.

Desuden er der noget med wok'en; Slip let wok duer ikke (bruger den dog selv), skal være en rigtig wok, den skal så brændes af i olie, & må derefter ALDRIG vaskes med sulfo.

Skal nok prøve at finde hemmeligheden, dvs. den endegyldige sandhed :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Det her er en af mine favoritretter, men absolut ikke af den fedtfattige slags. Hurtig og nemt.

2 * Buko skinkeost

Toast brød

skinketern

champingonger

Asparges

Ananas

Majs

Alt (undt. toast) vendes i en gryde til osten er smeltet, derefter hælder du det i et ovnfast fad hvor du i forvejen har skåret cirka 5-8 skiver toastbrød i store tern og ind i ovnen!

Er man ostefreak, så drys lidt ost på toppen, ligesom lasagne, MUMS!

PRØV DET!

Kcal: ???

Fedt: Vil helst ikke vide det

Protein: Der er protein i ost, ik?

Link to comment
Share on other sites

2 bakker ost svarer nogenlunde til 3-4 mennesker. Jeg har lavet det med en bakke, men der syntes jeg kun lige der er nok til 2.

Mht. ost ovenpå så skrev jeg : hvis du er ostefreak, ingen tvinger dig. Men det smager som en drøm.

MUMS

Edited by Zenia
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share