Kuldskær Posted March 9, 2004 Report Share Posted March 9, 2004 Er der nogle af jer der har nogle gode "dressing" opskrifter, med Fromaise Frais ? Dressing:Fromage fraisKetchupSalt & peberLidt citronsaftDild (hvis man synes -og det gør jeg ;) )Paprika og chili tilsættes afhængig af hvor stærk man vil have dressingen.Har godt af at står lidt i køleskabet - så træder smagen mere tydeligt frem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylvester Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 (edited) Healthy Muffins12 æggehvider2 blommer600g havregryn300g moset banan100g whey protein (vanilie eller chokolade flavour)75g rosiner 2 spk. honning (smeltet)2 spk. vanille essens1 tsk. rom essens2 spk. flydende sød2 spk. kakaopulverBland først havregryn, kakao og proteinpulver. I en anden skål blandes resten (alle de våde ingredienser). Mht. honning, så hæld de 2 spk. i en kop og giv den max 30 sek. ved 750-900 watt i en mikroovn. Så er den flydende;)De to skåle blandes så sammen og piskes til en jævn klæg masse, og fyldes i muffins-bage-forme. Der bliver 26-28 stk.De bages i en forvarmet ovn i ca. 12 min. ved 200 grader (varmluft)Min erfaring er, at de kan holde sig 1 uge i køleskabet uden problemer. Ellers frys dem ned, og bare tag dem op om aftenen dagen inden du skal bruge dem, og sæt dem i køleskabet. Så er de lige til at spise dagen efter;)Bon appetit,Peer Edited March 10, 2004 by Sylvester Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoot Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Mon ikke de der muffins kan laves med jorbær prot. pulver? og så med mosede jorbær i stedet?Er der nogen der har prøvet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panda Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Et lækkert mellemmåltid m. masser af protein og lidt til den søde tand :)200 g. fromage frais (evt. 50/50 fromage frais og ylette eller Gaio)100 g. hindbær eller blandede bær (frost)Sukker eller "Sød" sødemiddel efter behagBærrene lunes i en gryde - de må godt simre et øjeblik, så der kommer lidt væde. Blandes med fromage frais og spises. Mmmmm!Giver 145 kcal. og 18,9 g. protein.vh. Eva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylvester Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 -> ZootDu kan sagtens lave dem med jordbær prot.pulver og jordbær. NP:)Jeg har også prøvet at udskifte banen med blåbær, og det smagte helt i top;) Det er bare at prøve sig frem;) Smager det ikke helt figabello, så kan det ikke være værre end mange af de proteinbarer man alternativt kan købe til en pris der nærmer sig spidsen af en jetjager;)/Peer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakkedrengen Posted March 17, 2004 Report Share Posted March 17, 2004 MÆTTENDE DIÆTKOST200g gulerødder140g tunevt 10g Udo's choice eller 20g Hasselnødder/mandlerGulerødderne skal bare rives og så skal det blandes.Det giver et samlet indhold på:Kcal 296Protein 36gKulhydrat 13gFedt 11gJeg syntes det mætter rigtigt godt hvilket sammenholdt med indholdet gør det til en velegnet spise under diæter Jakkedrengen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted March 18, 2004 Report Share Posted March 18, 2004 Hej Jeg har i dag bagt lidt igen. Så her er lidt opskrifter til den søde tand. Ligger lige denne opskrift på banan.prot.kage her, Den er oprindeligt taget fra Racermusens vaffelopskrift og så har Baggårdspumaen ændret den lidt. Den er så nemt at lave og smager godt, så synes lige, at alle skal have glæde af den her:Bananproteinkage:600 g. æggehvider200 g. havregryn2-3 modne bananer2 spsk vanilliesukker (jeg bruger kun 2-3 tsk.fulde)4 spsk. økologisk rørsukker - eller sødemiddel efter smag. Bruger selv sødemiddelBlandes rundt og hældes i et fad med bagepapir i. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20.25 min. Den får 4 x :4mewantfood: fordi den både smager godt og er supernem at lave.Energifordeling pr. 100 gr. med sødemiddel (ca. 112 kcal pr. 100 gr)Protein: 8,05Kulhydrat: 17,12Fedt: 1,3P.S. Man kan også putte kanel i efter smag.Mens den var i ovnen kunne jeg jo lige røre denne kage sammen:Kakaoproteinkage625 g. æggehvider100 g. havregryn20 g. vanilliesukker1 1/2 moden banana40 g. 'fedtfattig' kakao (købes i Alta)50 g. finthakkede valnødder50 g. finthakkede hasselnødderSødemiddel efter smagBlandes rundt og hældes i et fad med bagepapir i. 25 min. i ovnen ved 200 grader. Den blev også rigtig god og får også 4 x :4mewantfood: da den også er supernem at lave. Her får du en dejlig kage med sundt fedt. Energifordelingen for den kage er: 149,96 kcal pr. 100 gramProtein: 9,83Kulhydrat: 13,7Fedt: 6,44Enjoy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted March 21, 2004 Report Share Posted March 21, 2004 Spaghetti opskrift med omega 3 fedtsyrer Her er en mad opskrift jeg har brygget sammen, er ikke så meget hurlum hej i den og man kan jo bruge alt muligt andet... ingredienser 50-100 gram fuldkorns spaghetti 1 løg 2-3 fed hvidløg 3 spsk ekstra jomfru olivien olie 5-6 gulerødder 4 spsk fulde græskar kerner ca. 400 gram kyllinge filet med masser af chili og andre krydderier. 250 gram champignonger. Kog spaghettien al denté, (altså ikke overkogt), hæld den op i en sigte. Rengør grøntsagerne. Skær kødet ud i tern og drys godt med kryderier på Skær gulerødder ud i tynde stave, og snit løg og hvid løg i terninger. Svits kødet i olien og tilsæt de andre ingredienser sammen med græskar kernerne. Tag spaghettien og put den op på panden og steg den sammen med de andre ingredienser, til det meste væske er fordampet. Ret simpelt men giver en god smag med græskar kernerne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panda Posted March 23, 2004 Report Share Posted March 23, 2004 Porre-skinketærte på pastabundTil 4 personermmmm.. har lige opdateret denne gode, gamle opskrift. Bl.a. er piskefløden erstattet af hytteost, hvilken hjælper gevaldigt på energifordelingen ;) (se nederst):Ingredienser:4-500 g. porrer i skiver, let dampede200 g. skinketern150 g. (fuldkorns)pastaFyld:4 æggehvider + en æggeblomme250 g. hytteost100 g. revet ost 6% (10+)Salt og peberKog pastaen og læg den i bunden af tærtefadet (smøres m. f.eks. rapsolie). Ovenpå fordeles skinketern og dampede porrer. Bland æg, hytteost og ost i en skål, og fordel ægge-/ostemassen oven på tærten.Bages ved 225 grader i ca. 30 min.Energifordeling:361 kcal./ portionProtein 39% (36 g.)Kulhydrat 39% (35 g.)Fedt 22% (9 g.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tryllemusen Posted March 25, 2004 Report Share Posted March 25, 2004 Helt vildt nem lasagne1-2 dåser flåede og hakkede tomater (evt. med basilikum)500g optøet spinat (bedst med de hele blade)½ glas syltede hvidløg i chilemarinade + et par spsk af marinadenevt. et lille hakket løgBlandes og lægges i lag med lasagneplader og Mornaysovs, dækkes med et lag af reven ost (blanding af mozarella og cheddar) og bages i ca. 45 min. ved 200 grader.Det smager også godt hvis man putter noget røget laks i. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted April 15, 2004 Report Share Posted April 15, 2004 Sund morgenmad på 6 min.Ingredienser200 gram revet æble med skræld50 gram havregryn VandTilberedning1. Æblerne rives2. Resten af ingredienserne blandes i3 2,5 min i mikroovnen4. Der røres 5. 2,5 min i mikroovnenMan kan desuden drysse noget kanel over i stedet for sukker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted April 15, 2004 Report Share Posted April 15, 2004 Helt vildt nem lasagne1-2 dåser flåede og hakkede tomater (evt. med basilikum)500g optøet spinat (bedst med de hele blade)½ glas syltede hvidløg i chilemarinade + et par spsk af marinadenevt. et lille hakket løgBlandes og lægges i lag med lasagneplader og Mornaysovs, dækkes med et lag af reven ost (blanding af mozarella og cheddar) og bages i ca. 45 min. ved 200 grader.Det smager også godt hvis man putter noget røget laks i. :) Den er da vist ikke cutteegnet overhovedet :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightbringer Posted May 4, 2004 Report Share Posted May 4, 2004 let tunsalat:1 dåse tun(140g)1 bøtte kvark (500mL)1 halv flaske salsa- eller chilisauce (150mL) 1 pose Frigodan amerikansk blanding (500g)salt + peber.Det hele røres godt sammen.per 100g:prot: 11,2gcarb: 4,1gfedt: 0,63gkcal: 67Så burde der vist være til min frokost i morgen :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted May 14, 2004 Report Share Posted May 14, 2004 Sådan for du grønne bønner til at smage godt:Grønne Bønner (Hericots verts)Aflangt skiver bacon eller lufttørret skinkeMan tager 6-10 stk bønner, ligger dem for enden bacon/skinken, ruller dem sammen. Så skal de i ovnen v.200 grader, indtil de er færdige. Man kan evt. sætte ovnen på grill de sidste 2 min, for at få en endnu sprødere overflade. Lækkert og sexet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted May 15, 2004 Author Report Share Posted May 15, 2004 (edited) Sådan for du grønne bønner til at smage godt:Bønne Salat:TomatGrønne BønnerLøgDressing:OlieBalsamico EddikeDijon SennepSalt PeberBønner renses og pilles, puttes i en kasserolle (der er varm), hæld kogende vand over så det dækker, læg låg på og lad stå i 8 min. før vandet hældes fra, bønnerne er nu tilberedte, men stadig sprøde. Tomater renses og skæres i små stykker, løg pilles og renses og skæres i mindre stykker. Dressing piskes sammen med en gaffel i et glas eller rystes i en dressing flaske. Det hele blandes sammen i en skål, stilles i køleskab tildækket i 1+ time inden servering.'Pyt Edited May 15, 2004 by Vandpyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted May 15, 2004 Report Share Posted May 15, 2004 (edited) Ser godt ud ´pyt. --- Og det smagte også sindsygt godt. :a-okhand: Jeg jammede en gang godkvalitets tun i olie oveni for ligesom at gøre den mere bb-orienteret. Dog hældte jeg det meste af olien fra tunen. ----Inspiration til alle omelet-fans:www.omelet.dkTil bulkere med tudefjæs vil jeg henlede deres opmærksomhed på Nikolai Kirks - "En klassiker fra Vesterbro". -----------Btw>> Købte en balsamico-eddike fra Irma, der hedder "Indkogt Balsamico - ruds køkken". Den smager sygeligt godt, helt tyktflydende og med en smag man næsten kan blive forelsket i Edited May 16, 2004 by Torben F. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CLO Posted May 16, 2004 Report Share Posted May 16, 2004 Kolde dijonmarinerede grønne bønner:Kog 300 g. grønne bønner i letsaltet vand.Smid bønnerne i en skål & sæt dem i køleskabetBland marinaden af 15 g. olie (raps eller oliven) & 15 g. dijonsennep. Tilsæt peber + evt. salt. Bland marinaden med bønnerne.Smager mums og kan laves i god tid :) Basilikumstegte bønner:Kog bønnerne i letsaltet vand.Hæld vandet fra.Tilsæt olie & basilikum, steg i et par minutter.Har ingen mål, laves på slump :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torskefjæs Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 (edited) Her er lidt til den søde tand, selvom man er på kur :)Chokolade MilkshakeDer skal bruges;2½ dl skummetmælk eller minimælk125g græsk youhurt (10%)½ tsk vanilliekorn2-3 tsk usødet kakao (Helst valrhona)Lidt flydende sødemiddelIsterninger (hvis man lyster)Blend alle ingredienserne godt sammen og smag til med flydende sødemiddel.Der kan evt drysses lidt kakao pulver på toppen Grillede Bananbåde1 banan med skræl75g græsk youghurtkanel3tsk jordbær syltetøj (St. Dalfour)Hvordan?Sæt ovnen på grill. Læg bananen på risten i ovnen. Grill den og vend den, så den bliver mørk på begge sider. Skær bananen på langs, så den danner 2 både.Bland youghurten med kanel og syltetøj og server det i de lune bananbådeDisse 2 er mine favoriter, jeg har mange andre slags milkshakes hvis nogle mangler opskrifter så smid en besked.Torskefjæs Edited May 21, 2004 by Torskefjæs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted May 24, 2004 Report Share Posted May 24, 2004 (edited) Protein/energi-bar version 2.0inspireret af en tidligere opskrift med lidt bonus-tips fra RuneIngredienser150g choko proteinpulver7dl havregryn (ca 300g)½ L skummetmælk2 bananer (medium i størrelsen)2 æg3 ts bagepulver½ ts salt3 ts kanel2 ss SØD eller andet varmestabilt sødemiddel2 ss olieFremgangsmådeBlend bananerne i mælkenhæld resten sammenrør til massen er ensartethæld i et passende størrelse fad, cirka 20x25cm, foret med bagepapirBag i forvarmet ovn i 40 min ved 175 graderTotal energiindhold:190g protein305g kulhydrat62g fedtProcentfordeling cirka 30/50/20Pr bar (hvis den deles i 8). Hver bar vejer små 200g:24g prots38g carbs8g fats320kcalOG SÅ SMAGER DEN KANON Edited May 24, 2004 by MaxPower Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desdemonia Posted May 30, 2004 Report Share Posted May 30, 2004 Rabarber/jordbær bagt med marengslågIngredienser(til 6 personer)600 g frugt (300g rabarber, 300 g jordbær)1 spsk. sukker1 tsk. vaniljesukkerMarengs:3 æggehvider100 g sukkerRens rabarberne, skær dem i stykker på 2-3 cm og læg dem i et tærtefad. Skær jordbærrene i kvarte og bland dem med rabarberne. Bland sukker og vaniljesukker og drys det ud over frugten.Pisk æggehviderne skummende og hæld sukkeret i under piskning. Pisk æggehviderne til de er helt hvide og stive.Fordel marengsdejen ud over frugten. Bag desserten nederst i ovnen ved 200 grader til den er gyldenbrun på toppen - det tager ca. 15-20 min.Spis desserten mens den er varm.Energi pr. person (ved 6 personer):120 kcalProtein: 8%Kulhydrat: 89%Fedt: 3%En nem og velsmagende dessert, som desuden indeholder få kcal ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Original Prince Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Kokos-is med vanille :) 4 pers.3 æggeblommer80 g sukker1 dl kokosmælk½ stang vanille2 dl piskefløde3 æggehvider1. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. 2. Tilsæt kokosmælken, sammen med kornene fra vanillen.3. Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og vend fløden og dernæst æggehviderne i.4. Hæld kokos-isen i en skål og dæk den med alufolie, kokos isen ligges til frysning.5. Der røres i isen hver ½ time, de næste 2 timer. Isen skal fryse i ca. 8 timer.Energi totalt 7516 kJ Energi pr. 100g 1144 kJ/100gMængde i alt 657 gProtein 31 gKulhydrat 117 g tilsat sukker 80 g kostfibre 14 gFedt 132 g :( Polyum. 6 g Monoum. 30 g Mættede. 86 g kolesterol 1,23 g I kosten Protein 7 % Kylhydrat 26 % Tilsat sukker 18 % Fedt 67 % polyum. 3 % monoum. 15 % mættede. 44 % n3 0,5 % n6 2,5 % Opskriften er stadig under udvikling.Der er ikke taget hensyn til sund kost. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted June 1, 2004 Author Report Share Posted June 1, 2004 (edited) Opskriften er stadig under udvikling.Der er ikke taget hensyn til sund kost. ;)Det er heller ikke tanken med tråden at det kun skulle være sundt. :) Jeg synes det ser fænomenalt godt ud. :) 'Pyt Edited June 1, 2004 by Vandpyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rasmus G Posted June 6, 2004 Report Share Posted June 6, 2004 Er der ikke nogen som har nogle opskrifter, på nogle kcal bomber? Kunne godt bruge lidt flere, nu hvor jeg gainer ;) - Det skal helst ikke være så dyrt, da jeg er en fattig studerende Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted June 7, 2004 Report Share Posted June 7, 2004 Hørfrøboller2 tsk groft salt2 tsk sukker50 gr, gær400 gr grahamsmel600 gr hvedemel1 dl hørfrø1 dl 3-kornsblanding8 dl vandVarm 2 dl vand op med hørfrø og 3-kornsblanding. Lad det køle af til det er håndvarmt. Varm resten af vandet, så det er lunkent og rør gøren ud heri. I et stort fad blandes salt, sukker, mel og grahamsmel og heri hældes den håndvarme kornblanding samt gærblandingen. Ælt dejen godt igenem, den skal være let klistret. Stil den til hævning lunt og tildækket 1 time. Ælt igennem og form ca. 20 boller. Sæt dem på en plade med bagepapir og rids dem i toppen. Efterhæver 30 min. Pensl med vand eller mælk og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 20 min. Bollerne kan fryses!Havreboller150 gr havregryn7 dl lunken vand50 gr gær2 tsk salt1 1/2 tsk sukker1 1/2 tsk olie200 gr hytteost750 gr melGryn og vand trækker i 15 min. Derefter tilsættes gær, salt, sukker, olie og hytteost. Mel tilsættes lidt efter lidt. Hæver en time. Bages ved 200 grader i 20 min. Gulerodsboller4 dl mælk1 dl tykmælk/A38 eller fromage frais50 g gær2 tsk groft salt2 tsk sukker3-4 revne gulerødder50 g hvedeklid (ca 2 dl)800 gr hvedemel (udskift evt noget af det med grahamsmel)1 tsk olieLunk mælk og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (Hold lidt af hvedemelet tilbage). Ælt dejen godt sammen. Stil den lunt og tildækket en time. Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 20 stykker og form til små brød eller boller. Lad dem efterhæve på bagepapir i ca. 20 min. Pensl med vand eller mælk. Drys med hvedeklid og bage midt i ovnen 20 min. ved 200 grader. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted June 7, 2004 Report Share Posted June 7, 2004 Og så lige en lækker opskrift på en sund broccolisalat:Broccolisalat150 g ristet kalkunbaconEt broccolihoved i små buketter (ca. 240 g)85 g rødløg i små tern50 gr peanuts eller ristede pinjekernerEvt. forårsløg efter smag200 g fromage frais100 g 5 % salatdressing fra Knorr (hvid dressing med 0,5 % fedt, som har den syrlige smag lige som miracle whip, der jo ofte bruges i den fede udgave af denne opskrift)Bland fromage frais og salatdressingen og kom de øvrige ingredienser heri. Energifordeling med peanuts:Protein: 8,46 g pr. 100 gKulhydrat: 10.41 pr 100 gFedt: 4,16 g pr. 100 g'Luksus kalkun-broccolisalat Rigtig god til madpakke!Samme som overstående dog 125 g salatdressing og 260 gr fromage frais (eller mere efter behov) + 500 g stegt kalkunbryst i små stykker.Protein: 14,26 g pr. 100 gKulhydrat: 7,03 g pr. 100 grFedt: 3,21 pr. 100 gram Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.