MissDumbell Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Har der været en opskrift på hommus?Ellers kan I få min... jeg vejer og måler bare ikke så godt Der skal bruges:2 dl Tørrede kikærter (evt. 1½ dl kikærter, ½ dl sojabønner for næring)Kogevand fra ærterne (svært at sige hvor meget - men 3-4 spsk vil jeg tro)2 fed hvidløg (alt efter størrelse og smag )1 stor spsk tahin (sesam-olienoget som kan købes hos grønthandleren og i helsekiosken - HUSK at røre i glasset - olien plejer at ligge øverst)½ tsk cayenne (eller 1 knivspids hvis man er sart)et stort skvat citronsaft (lime kan også bruges)salt (efter smag)2 dl kikærter som skal stå i blød i vand natten over (man kan også blande lidt sojabønner)Næste dag koges ærterne i nyt hold vand i ca. 30 min - så plejer jeg at slukke for gryden men lader den stå i yderligere 30 min eller 1 time.Kikærterne og lidt kogevand samt de andre ingredienser hældes op i et blendeglas og blendes til man opnår en grynet konsistens. Den skal ikke være flydene så hellere tilsætte for lidt end for meget vand.Man kan så variere denne "postej" på utallige måder. Man kan f.eks. blende jordnøddesmør i istedetfor tahin, tilsætte andre krydderier a la chili eller persille... Smager mums som pålæg på brød (med squash på som "pynt") eller som dip til bladselleri, gulerødder, agurk... eller man kan bare gufle det sammen med en god salat.Jeg synes også det smager godt sammen med kippers - men jeg har også en spøjs madsmag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissDumbell Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 (edited) Laks i ovn:Kog nogle rodfrugter: - gulerødder, kartofler, pastinakker el. lign.Skær dem i "mundrette" størrelser Lav en mariande af følgende:3 tsk olie stor skvat citron eller lime-saft1 presset fed hvidløg½ tsk cayenne1 tsk spidskommen1 tsk carrysaltLæg rodfrugterne i et ovnfast fad sammen med lakeskoteletterne (synes de giver mere smag en de der små-lakse stykker de har i brugsen o.lign)Hæld marinaden over hele skidtetInd i ovnen - 175 grader i varmluft - 25 min - and voilaSmager godt med kogt brocolli til Det er muligt nogle mangler lidt "sovs" til - men jeg synes laksen er rigelig fed til at give det hele sovse-smagSamme mariande kan hældes over KOGTE tynde skiveskårede kolde gulerødder til en slags gulerodssalat. Den giver god hvidløgsånde skulle jeg hilse og sige - og den smager godt sammen med kogte ris Edited August 12, 2005 by MissDumbell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silenced Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 I skal lige have en på noget kalve nam namHer er der mad til et par dage :)Ca to kilo kalvesmåkød. eller en bov du selv skærer i klodser.Krydderier.1 gulerod1 seleri2 fed hvidløg3-4 lauerbærblade1ds flået tomaterBrun kødet af i grydenSkær guleroden og selriet i strimler. Hak hvidløget. Svits det af i gryden i et par min. Tilsæt de flåede tomater og smid kødet i.Lad det koge i små 2 timer. Tje evt ved at stikke en tandstik i et stykke kød. Køde skal glide af og ikke følge med op af gryden.Når kødet er færdig så smid noget mælk i og evt meljævning i mens i rører rundt, og så er der kød og sovs..Tilbehøret kan ex være ris eller kartoffelmos..Bon apetite*Flemming* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted September 3, 2005 Author Report Share Posted September 3, 2005 1 gulerod1 seleri2 fed hvidløg<{POST_SNAPBACK}>Er det ikke lidt lidt til så meget kød? Er det knold eller bleg?'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silenced Posted September 3, 2005 Report Share Posted September 3, 2005 1 gulerod1 seleri2 fed hvidløg<{POST_SNAPBACK}>Er det ikke lidt lidt til så meget kød? Er det knold eller bleg?'Pyt<{POST_SNAPBACK}>Ka godt være det måske er lidt men de grøntsager jeg fandt var måske lidt store..Put så meget i som der er plads til i gryden.. Knoldselleri brugte jeg, men du kan jo kaste alt muligt derned...Lavede en variant igår.. Da kødet manglede ca 15 min smed jeg en masse champignon i.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donald Posted September 4, 2005 Report Share Posted September 4, 2005 Tunting1 ds. hakkede tomater gerne med krydderier1 ds. tun i vand1 løg1 fed hvidløg2 ægsalt - peber Løget snittes i små tern - vandet presses fra tunen, som findeles - alt blandes godt sammen og hældes i en tærteform (ø ca. 30 cm.), som ikke behøver at smøres - “bages” i ovnen ved 175 C i ca. 40 min. til overfladen er lysebrun eller ca. 11 min. i mikrobølgeovn v/800W.Der serveres groft brød eller flutes til og evt. syrnet fløde/Creme fraiche 9%.Billigt - magert - sundt - hurtigt og smager utroligt godt - kan også serveres koldt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luciferase Posted October 24, 2005 Report Share Posted October 24, 2005 Dagens fantastiske cutte-kage: Chokoladekage med banan:150g Chokolade Viking Whey3-4 bananer100 g Atwell15 tsk SØD300g Havregryn100g Hvedeklid300g Æggehvider500ml Kvark4 tsk Vanilie4 tsk Bagepulver150g KakaopulverDenne her kage er godt nok vild. Smager super og er optimeret til at være perfekt til at cutte på og samtidigt mætte godt pga hvedeklid og havregryn. Iøvrigt tager den også en stor del af sukertrangen fordi den indeholder atwell og SØD...2 ret søde ting, der indeholder ret få kalorier. Et stykke kage er et glimrende mellemmåltid for mig og indeholder:20g protein (ca 36 energi %)28g kulhydrater (de fleste fra havregryn og hvedeklid) (ca 48 energi%)7g fedt (halvdelen fra kakao) (ca 16 energi%)220 kalorier.Dvs denne kage indeholder lige så meget protein som magert kød og den mætter super godt!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 Luci> Hvad er atwell? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
"Snowball" Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 Luci> Hvad er atwell?Atwell er et sødemiddel der fås på apoteket og i Føtex. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 Ok takker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luciferase Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 Ah sødemiddel ville jeg ikke kalde det. Det er polydextrose, der søder mindst lige så meget som sukker, men kun indeholder 1/4 kalorier. Desuden virker det også som fyldemiddel. Har faktisk ændret min opskrift og har lavet en kage som jeg bruger til morgenmad nu...HELT uden sukker...smager kanon og mætter fantastisk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mizzrasmussen Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Ah sødemiddel ville jeg ikke kalde det. Det er polydextrose, der søder mindst lige så meget som sukker, men kun indeholder 1/4 kalorier. Desuden virker det også som fyldemiddel. Har faktisk ændret min opskrift og har lavet en kage som jeg bruger til morgenmad nu...HELT uden sukker...smager kanon og mætter fantastisk.Hvad har du udeladt af den oprindelige opskrift? Post gerne opskriften på din nye sukkerfrie kreation :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luciferase Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Jeg har ikke lige vejet ingredienserne de sidste par gange jeg har lavet den, men det skal jeg gøre næste gang.Har udeladt Atwell og hældt mere sød, bagepulver og bananer i. Et STORT stykke kage indeholder ca 200kcal og lidt over 20g protein....Jeg synes selv det er det bedste måltid jeg har prøvet til diæt. Til sammenligning indeholder en alm proteinbar med samme proteinindhold lidt over det dobbelte antal kcal og meget af det fra sukker...ALLE kulhydrater i min er fra havregryn, hvedeklid ol.Bruger den til morgenmad sammen med en shake og Udos....og også til små måltider i løbet af dagen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cookie_sq Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Jeg har ikke lige vejet ingredienserne de sidste par gange jeg har lavet den, men det skal jeg gøre næste gang.Har udeladt Atwell og hældt mere sød, bagepulver og bananer i. Et STORT stykke kage indeholder ca 200kcal og lidt over 20g protein....Jeg synes selv det er det bedste måltid jeg har prøvet til diæt. Til sammenligning indeholder en alm proteinbar med samme proteinindhold lidt over det dobbelte antal kcal og meget af det fra sukker...ALLE kulhydrater i min er fra havregryn, hvedeklid ol.Bruger den til morgenmad sammen med en shake og Udos....og også til små måltider i løbet af dagen.Kommer da an på hvilke protbars man bruger, jeg købte nogen sammen med noget kreatin pga gratis fragt. De indeholder 30g prot og 300 kcal pr styk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supreme Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 Jeg har ikke lige vejet ingredienserne de sidste par gange jeg har lavet den, men det skal jeg gøre næste gang.Har udeladt Atwell og hældt mere sød, bagepulver og bananer i. Et STORT stykke kage indeholder ca 200kcal og lidt over 20g protein....Jeg synes selv det er det bedste måltid jeg har prøvet til diæt. Til sammenligning indeholder en alm proteinbar med samme proteinindhold lidt over det dobbelte antal kcal og meget af det fra sukker...ALLE kulhydrater i min er fra havregryn, hvedeklid ol.Bruger den til morgenmad sammen med en shake og Udos....og også til små måltider i løbet af dagen.Er den sund? Men vil også gerne høre opskriften! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devious Builder Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 Sundt, nærende mellemmåltid:1 spiseskefuld Udos Choice½ scoop protein pulver3/4 kop havre- eller byggryn1+ kop vand (til det ser rigtigt ud)ovenstående blandes sammen med en ske og i mikroovn 1 min. Herefter tages grøden ud. Hvis olien ligger i toppen og "svømmer" rører man bare rundt og giver den længere tid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wichmann Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 (edited) Jeg vil også lege med Jeg har haft stor succes med flg. to wokretter ifbm. vægttab. Jeg laver det meste af min mad lidt på slump, så angivelserne er ikke altid superpræcise, men hver skulle nok række til en 3-4 personer:#1Ca. 500 g kyllingefiletStærk sur-sød chilisauce1 ps. frosne grønne bønner1 net snackpeber (eller bare en alm. pebermix)Lidt olie til stegningKyllingen skæres i stykker og marineres i sur-sødsauce efter smag (husk dog at der er en del sukker i dette). Snackpeberen skæren ud. Steg nu kødet i en varm wok (eller lign. gryde) med olie. Chilisaucen vil nu karamellisere og give en lækker smag. Når kødet er brunet tilsættes de frosne bønner og de gennemvarmes. Tilsidst tilsættes peberen og de steges færdig. Serveres evt. med mere af saucen.#2Ca. 500 g kalkunbrystSoya2-3 fed hvidløgFrisk ingefær efter smag1 ps. frossen wokmix-grøntChili (frisk eller tørret), igen efter smag100 g frosne rejerOlie til stegningKalkunen skæres ud, og marineres i en blanding af soya (ikke for meget), hakket hvidløg og revet ingefær. Man kan også tilsætte saft af citron/lime hvis man har lyst. Det behøver ikke marinere så længe, da kalkun nemt tager imod smag. Kalkunen steges i en varm wok med olie. Under stegningen kan kødet godt afgive noget væde (især hvis man har brugt for meget soya), som det er en god ide at hælde fra (men kan gemmes og tilsættes til sidst), da kødet ellers bliver mere kogt end stegt. Herefter tilsættes det frosne grønt + chili og dette gennemvarmes. Endelig puttes rejerne i og disse varmes. Serveres straks herefter. Hvis man ikke er så nervøs for energiindholdet kan kokosmælk med fordel tilsættes mellem grøntet og rejerne, men vælger man at gøre dette er det en god ide at opjustere mængden af chili lidt, da retten ellers nemt kan blive lidt vammel. De rigtig syndige kan evt. også hælde en håndfuld cashewnødder over før servering.Begge opskrifter kan strækkes ved at tilsætte kogte nodler. Disse købes i de fleste supermarkeder og skal bare lige overhældes med kogende vand og stå et par minutter inden man tilsætter dem. Edited February 11, 2006 by wichmann Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Sundt, nærende mellemmåltid:1 spiseskefuld Udos Choice½ scoop protein pulver3/4 kop havre- eller byggryn1+ kop vand (til det ser rigtigt ud)ovenstående blandes sammen med en ske og i mikroovn 1 min. Herefter tages grøden ud. Hvis olien ligger i toppen og "svømmer" rører man bare rundt og giver den længere tid. Er det nu smart? Jeg mener, står der ikke på flasken, at olien ikke må varmes op? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FicusForPresident Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 (edited) min prot kage:5 gram bagepulver30 g havregryn40 g peamutbutter.1 dl Mini3030-40 gram choko-proteinpulver eller mereLidt olivenolie alt efter smag.300 g æggehvider.KanelFlydende SØDevt frugt/nødder/chokoladeForvarm luftvarmet ovn til 150 grader. Alt pånær æggehviderne blandes sammen og blendes. Æggehvider piskes godt sammen i en skål for sig selv.Det hele vendes sammen blidt sammen så maxium luft beholdes i æggehviderne. Kan godt være svært afhænger af din blanding. Hvis det ikke lykkes så pisk det sammen. Men så blidt som muligtDet hele hældes i et ovnfastfad, ikke alt for stort. Ekstra kanel og SØD på overfladen.Skal bages meget langsomt, Brug en kniv til at teste konsistensen.Tag kagen ud og giv den tid til at sætte sig (blive kold) før du skære ellers spiser den. Det giver en meget bedre konsistens.God appetit.Glasur:Proteinpulver og SØD blandes sammen med måske lidt vand. Har ikke lavet det endnu men skulle være ok. Edited February 16, 2006 by FicusForPresident Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devious Builder Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Er det nu smart? Jeg mener, står der ikke på flasken, at olien ikke må varmes op?Joo.. det gør det rigtig nok. Ved ikke helt hvad der sker med olien når den bliver varmet op? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Er det nu smart? Jeg mener, står der ikke på flasken, at olien ikke må varmes op?Olien må ikke varmes op da det ændre strukturen af fedtsyrerne mod det dårligere....... men ville det være så tosset med opskriften først at fyre olien i bagefter? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Pollo de pioneerSkær 1kg kyllingebryst eller filet ud i strimlerDrys en masse karry+ paprika+ oregano/timian ud over. pres dernæst 4-5 fed hvidløg ud over kødet, tilsæt lidt salt peber og chilli samt godt med olivenolie + 5 spsk. rørsukker. Bland det hele godt sammen og lad det ligge og trække imens de øvrige ingridienser forberedes.Sæt en wok eller gryde på kogepladen.hæld noget olivenolie i og lad det blive varmt.put derefter 2-300 gr. cashew nødder i olien og rist dem.Hæld nødderne ud på en tallerkenHæld lidt mere olivenolie i woken og tilsæt et par hakkede rødløg.Tilsæt dernæst de marinerede kyllingestrimler, og lad dem blive blive stegt på alle overflader.tilsæt dernæst6-10 gulerødder skåret i tern.5 peberfrugter skåret i strimler1 kg tomater skåret ud1 broccoli skåret ud.1,5 dåse kokosmælkOg lad de simre en halv times tidTilsæt salt peber og chilli efter smagTil sidst hældes cashewnødderne i.Retten kan let fryses ned i små poser.Og koster ikke alverden at lave. Indeholder godt med protein, vitaminer og en smule af "det sunde fedt".Retten smager bedst med basmati eller jasmin ris, men er sundest hvis der benyttes brune uslebne naturris (økologiske)da disse indeholder en masse ekstra mineraler. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devious Builder Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Olien må ikke varmes op da det ændre strukturen af fedtsyrerne mod det dårligere....... men ville det være så tosset med opskriften først at fyre olien i bagefter?Nej.. det tror jeg sagtens man kan.. det er nok rørt op i grøden ret hurtigt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FicusForPresident Posted February 24, 2006 Report Share Posted February 24, 2006 (edited) Risfromage med vanille-protein;2.5 dl vand250 gram grødris1 liter skummetmælk eller Arla 301 tsk. salt250 g fromage frais50 g hakkede smuttede mandel1½ ss. flydende SØDVanille og mandel ekstrakt.Vandet sættes til at koge i en gryde. Når vandet koger, tilsættes risengryn, som koger i 2 minutter, hvorefter der skrues ned til jævn varme, og mælken kommes i. Risengrøden omrøres jævnligt og simrer under låg i 30 - 40 minutter, eller indtil den er tyk. Smag til med salt. Grøden tages af varmen og fromage frais røres i. Smag til med flydende SØD og vanille-mandel ekstrakt. Tilsæt de hakkede mandler. Grøden kan spises varm men jeg anbefaler at køle den ned.Men efter nedkøling tilsæt vanilie-proteinpulver, mængde er op til en selv.Evt lidt Udo¨sAnbefalet topping:Honning, Jordbærmarmelade, kirsebærsovs. Edited February 24, 2006 by FicusForPresident Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jones Posted February 25, 2006 Report Share Posted February 25, 2006 Tillader mig lige at smide Nandro's opskrift fra en anden tråd, da den ser rigtig god ud og nødig skulle gå tabt. Håber det er ok Nandro. Jeg prøver den selv snart, så melder jeg lige tilbage hvad jeg synes om den.Opskrift af Nandro:Har alletiders protein kage : 600gr æggehvider150gr musli / havregryn100gr protein pulver ( vanille / chokolade / banan )100gr banan ( 2 stk )1 spsk kanel20 dråber sødemiddel .Blend hele molevitten godt og grundigt, find et ovnfast fad frem, smid bagepapir i så det stikker over kanten på fadet ...Hæld kagedejen i fadet og smid det i en forvarmet ( 200 grader ) ovn ca. 30 - 40mins .Kagen løftes op af fadet i bagepapiret, ned på en stor tallerken ...Voila, og fadet behøves ikke engang at skulle vaskes af efter brug 4thumbup.gifTjek evt. med en strikkepind eller lign. om kagen er fast inde i midten, ellers er den ikke specielt hyggelig at spise .Protein : 106.6grKulhydrat : 154grFedt : 12grKostfibre : 19grKcal : 1387Klart anbefalelses værdig, det er 2 måtider for mig, ris og kylling ka godt blive træls 6 gange om dagen laugh.gifPs. Smager af banankage 4eat.gif 4thumbup.gif 4mewantfood.gifPss. Lad være med at bruge penge på billigt protein pulver, smagen halter tit langt efter dyrere pulver`s smag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.