OPSKRIFTER!


Vandpyt
 Share

Recommended Posts

Nu må jeg vist snart se at få fingeren ud og få spyttet nogen flere opskrifter ind i den her tråd. :laugh: Jeg har modtaget mange inspirerende input fra alle mulige kanter, så skal jeg bare have fundet hoved og hale i al den mere eller mindre lækre mad.

Jeg blev interesseret i fænomenet Roethlis-burger og søgte derfor hos vores alle sammens ven Google - der er tilsyneladende ikke en helt entydig opskrift på fænomenet. Jeg ved at flere herinde har bikset den sammen, men den vigtigste ingrediens har for mig at se været udelukket nemlig ranch-dressing - den er svært tilgængelig i vores gastronomsike uland. Jeg har haft mere end én rejsepartner, der har slæbt denne substans med hjem fra staterne...

Jeg vil tilføje indlægget en update, hvis jeg nogensinde finder ud af hvad ranch kan erstattes med uden at det bliver for mystisk for en amerikaner.

Nå, til opskrifterne:

Roethlis-burger

453.59 g ground beef

226.80 g bulk pork sausage

6.00 onion hamburger buns

18.00 slices cooked bacon

6.00 slices cheddar cheese

6.00 slices provolone cheese

barbecue sauce

ranch dressing

  1. Combine beef and sausage, mix well.
  2. Form six burger patties out of the meat mixture. Place in the refrigerator until chilled.
  3. Grill patties to well done, 170°F.(There's pork in there!).
  4. Near the end of grilling, top each patty with a slice of provolone and a slice of cheddar to melt.
  5. Toast buns.
  6. Assemble burgers: bottom bun, bbq sauce, burger, bacon, ranch dressing, top bun.

6 servings

40 minutes 20 mins prep

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læg mærke til at der ikke er æg i den ovenstående version.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

THE ROETHLISBURGER

Yields 1

5 ounces ground hamburger

5 ounces ground hot Italian sausage

1 egg

3 slices American cheese

1 hoagie roll, 10 inches

Optional condiments: Grilled onion, lettuce, tomato, mayonnaise

Mix hamburger and hot Italian sausage meat, then fry. Scramble an egg. In the frying pan, mix the cooked meat with the scrambled egg.

Place slices of American cheese on top of the mixture. When cheese has softened, serve in hoagie roll. Add grilled onion, lettuce, tomato and mayonnaise (optional).

Nutritional analysis per serving: 1,290 calories, 94 grams fat, 39 grams carbohydrates, 67 grams protein, 441 milligrams cholesterol, 2,178 milligrams sodium, 2 grams dietary fiber, 67 percent of calories from fat.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg skal undskylde for det rodede layout, men jeg er for doven til at rette på det copy pastede. :laugh:

Her til sidst et lille citat fra denne side.

Highfield even found a recipe online for a Roethlisburger that appears to be written in Danish.

Velbekomme.

'Pyt

Edited by Vandpyt
Link to comment
Share on other sites

Ved godt denne opskrift er meget simpel men smager bare godt og kan bruges til mange ting:

200 g fint skåret kalkun

100 g fromage frais

Karry, Hvidløg, purløg.Udo Choice

Kalkunen steges på en pande sammen med karryen og får lov til at køle ned. Fromagen og kalkunen blandes og det hele smages til. Sæt det i køleskabe og giv det tid til at trække.

Smager utrolig godt til f.eks. bagt kartoffel men man også smides på brød. Kan laves med det meste kød især tun men synes ikke tunen egner sig til aftensmaden.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hey folkens.

Havde ik det vilde i køleskabet men en genial ret blev bikset sammen.

200 g kylling

200 g ris

1 dåse kokos mælk

½ dl sød chilli sauce

50 g nødder (peanuts eller anden ala dem)

1: Kog risne

2: Steg kyllingen

3: Hæld kokos mælken ud over den stegte kylling

4: når kokosmælken småkoger, hæld nødderne over.

5: bland hele "lortet"

6: spis....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Lidt kaloriefattigt jordbærgrød til dem fra den gamle skole:

500 gram jordbær

25 SØD tabletter (smag selv til +/- 10) eller ATWEL flydende sødemiddel

5-6spsk. majsstivelse eller kartoffelmel rørt i vand

1) Jordbærene hældes i gryden

2) Vand hældes op så de næste dækker bærene (8/10 eller noget i den stil)

3) Bærene sættes på kog på fuld skrue

4) når bærene koger skrues der ned (medmindre man virkelig ikke vil have spor af at sin grød engang kom fra bær) - herefter skal de koge godt 10-15 minutter afhængig af hvor moset grøden skal være.

5) Der smages nu til med SØD eller ATWEL (eller 2-3dl sukker hvis man er en rigtig sukkerbasse :tongue: )

6) Vandet med kartoffelmel/majstivelse røres nu i mens kogepladen får fuld skrue igen - der røres godt 2 minutter - hvis det ikke er stift nok hældes der blot mere kartoffelmel/majstivelse i. Bemærk dog at grøden automatisk bliver væsentlig mere tyk når den efterhånden køler af.

Efter afkøling kan grøden spises med skummetmælk hvis man cutter - eller mælk/fløde og sukker hvis man bulker - :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood:

Edited by Sortiarius
Link to comment
Share on other sites

kan man ikke smide fx 10spiseskeer(vel ca 4scoops / 100gr) prot pulver i, i stedet for ca 50 gr mel/stivelse?

retten får lidt højere kcal tal(ca 570kcal kontra 370kcal) men så får man jo nogle hurtige prot ind...

Det kunne man vel godt hvis ellers pulveret var uden smag.

Forstår ikke de 370kcal - frosne jordbær indeholder ikke ret meget mere end 200kcal pr 100g og stivelsen kan vel ikke udgøret ret meget mere end 20-30kcal pr 100g

Link to comment
Share on other sites

Har lige opdaget at en god omgang kanel + hakket/revet æble kan spice min morgenmad absurd meget op. Spiser som regel en variant af havregrød + enten kvark blandet med lidt mælk og sød, eller æggehvider scrambled på panden, men det smager squtte af så meget. Bare et halvt æble + kanel og sød ... katchhhiing! så er det jul!! :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Har lige opdaget at en god omgang kanel + hakket/revet æble kan spice min morgenmad absurd meget op. Spiser som regel en variant af havregrød + enten kvark blandet med lidt mælk og sød, eller æggehvider scrambled på panden, men det smager squtte af så meget. Bare et halvt æble + kanel og sød ... katchhhiing! så er det jul!! :4thumbup:

Nice info - jeg spiser pasteuriserede æggehvider - det smager altså bare ikke godt som alm omelet eller spejleæg. Det får sådan en grum, grynet, bitter smag :crazy:

Kalkunbryst 200g marineret i en dressing af ristede sesamfrø, vineddike, sennep og rå revet ingefær. Bland marinaden efter smag. Skær kalkunen ud i strimler og put kødet i en madpose sammen med marinaden - lad det stå en times tid i køleskabet.

Steg det med grønne bønner, bambusskud, kinaradisser i skiver - hæld evt lidt mælk eller kokusmælk ved som væde til tilbehøret - brune grovris er bedst efter min mening - smager af mest, ellers linser - hvis der skal godt med protein i :smile:

Nu er der godt nok én, der har skrevet noget lign. men det smager sgu' godt - og der er masser af protein i.

Portion med 30g linser(brune tørrede) - bliver til 80g, hvilket er lang mere end jeg selv kan få ned sammen med den angivne mængde kød.

Prot: 57,8g Kulhydrat: 38,2g Fedt: 10g - 458 kacl

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Sys lige jeg vil smide min dunse opskrift ind.....

Ren svinekød eller svin og kalv... (max 12%fedt)

Fyr følgende i en skål;

1kg hakket af ovenstående

2æg

5 gulerødder (skrællet og revet)

1 squash aka zukini (revet)

salt & peber

en sjat mælk

Rør skidtet rundt (jeg gør det med en håndmixer) og tilpas konsistensen med mel eller rasp.

Fungerer ganske godt at stege dem på en grillpande udne fedtstof...

Samme princip kan iøvrigt godt anbefales til at lave bøffer at til hjemmelavede burger, bare okse hakket istedet for svin, og evt. undlade æg....

Wollbekomz :smile:

Link to comment
Share on other sites

400gr skyr natural + frosne bær + lidt mælk + en sjat flormelis.

Den går lige i pikkemanden og indeholder 40-50gr proteiner og få kalorier :w00t: :4mewantfood:

Ville jo være topdollar at æde det til morgenmad hver dag, da jeg iforvejen æder yoghurt, men det bliver lidt dyrt i længden at betale ~15kr for sin morgenmad.

Link to comment
Share on other sites

Tun mouse

En lille simpel (men djævelsk god :devil: ) måde at gøre tun en smule mere spændende:

1 dåse tun i vand

1/2 løg

1 spk mayo (jaja men det er guf)

1 spk sød sennep

stærk chili (efter smag og behag)

1-2 fed hvidløg

1 hårdkogt æg

Løget og æget hakkes fint, hvidløget presses og det hele blandes sammen i en skål

mmmmm mums!!! Så er der ellers dømt god mam :wub:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mexicansk Grønsagsblanding med oksekød

post-9305-1153324514_thumb.jpg

Ingredienser:

Grønsagsblanding 500 gr

Hakket oksekød 3-6 % 240 gram

Santamaria Hot Taco spice mix

Fremgangsmåde:

Brun oksekøden og tilsæt derefter krydderiblandingen. Tilsæt 1 dl. vand, og kom den frosne grønsagsblanding i panden, og lad retten små koge til grønsagerne er godt varme.

Energi indhold i retten i mit tilfælde ca.

Grønsager: 150 kcal

Kød 342 kcal

I alt ca. 492

Plus evt. energi i krydderi blanding

Smager maks godt og mætter helt vildt :4mewantfood: .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Fyldt kylling m. tomatsalat

En, to eller tre kyllingefileter.

Grøn pesto, kan laves selv eller købes færdigt.

Soltørrede tomater

Kalkun eller back bacon

Tandstikker

Flæk kyllingefilet(erne) og skær ca. 3/4 igennem.

Hak de soltørrede tomater og bland dem med pestoen i en skål.

Fyld den 3/4 overskårede kyllingefilet med blandingen.

Luk kyllingen og "forsegl den" med et eller to stykker bacon alt efter temperament.

Stik en tandstik igennem, så det ikke falder fra hinanden.

Smid på grillen og steg til det dufter af pesto og soltørrede tomater.

Tilbehør:

Bøffelmozarella (De der klumper man kan købe)

Tomater

Løg

Rucolasalat

Basilikum

Evt. Balsamico eddike.

Skær alt undtagen basilikum, rucola og eddike i skiver, smid i et fad og servér!

MUMS!

Link to comment
Share on other sites

Min kærestes karrykylling :4mewantfood:

Kyllingefilet (400g)

1 ds. kokosmælk

4 tsk. grøn karrypasta

1 løg

Ananas i skiver

Peanuts

Skær kyllingefileterne i tynde strimler eller tern

Svits løg og derefter kylling i sauterpande eller wok

Når kødet er gennemstegt hælder man kokosmælk i panden og blander karrypastaen i

Vent til det koger

Spis med ris, ananas og peanuts.

Gi' den gas!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nemme mini frokost pizzaer

Det skal du bruge

Groft toastbrød eller andet groft brød.

Pizzatoping fra fakta :tongue:

Tun/Kylling/Kalkun/Skinke...... kun fantasien sætter grænser.

Majs/Ananas/Løg

Evt. ost.

Sådan gør du

Smør pizzatoping på toastbrødet og drys de ønskede ingredienser ovenpå evt med et tyndt lag ost. Giv dem 10 min i en forvarmet oven på ca. 200 grader :4mewantfood:

- Pia (Bambi)

Link to comment
Share on other sites

Der skulle vel aldrig være nogen af alle jer kylling-eksperter, der har et godt bud på, hvad der skal til, for at kyllingekød også forbliver mør og blød dagen efter?

Når jeg engang i mellem køber fx. en pastasalat med kyllingfilet til middag, så er kyllingen altid super blød og saftig. Jeg har desværre ikke selv haft held til den rette fremgangsmåde (har både prøvet at stege det og lave det i ovnen) - synes altid mit bliver lidt småtørt og kedelig når det er koldt. :dry: Nogen gode forslag?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ingredienser:

½ pakke nudler

200 gram kyllingefillet eller 3-5 kyllingepølser

2 æg

wokolie eller rapsolie

evt. ingefær, wokmix eller andre grøntsager.

Det er en ret jeg lige har opfundet, ved at skrabe sammen lidt forskelligt. Det som overraskede mig, var at det smagte godt. Retten har ligeledes en glimrende indhold af carbs og protein.

Opskrift

Fremgangsmåden er at koge nogle nudler i to liter vand med 1 boullionterning i ca. 5-8 minutter.

Det næste, man gør, mens det starter med at koge, er at en tage en wok, varme den op og hælde wokolie/rapsolie på den. Vente til at den bliver tilstrækkeligt varm og så smide kyllingefilet, skåret i mindre stykker eller nogle kyllingepølser (som ligeledes skal være skåret), på det.

Når nudlerne er klare, hælder man vandet ud, og skyller dem med koldt vand.

Så lægger man nudlerne på woken og brækker dem i mange stykker, mens man blander dem med kødet.

Man steger det så, indtil det er lige ved at være klar. Så tager man det af ilden og propper to æg på. Man sætter det på ilden igen og blander æggene med nudlerne og fortsætter at røre rundt, indtil det er helt sammenblandede og der ikke er store "spejlægsklumper".

Bon appetit :wub:

Link to comment
Share on other sites

Der skulle vel aldrig være nogen af alle jer kylling-eksperter, der har et godt bud på, hvad der skal til, for at kyllingekød også forbliver mør og blød dagen efter?

Når jeg engang i mellem køber fx. en pastasalat med kyllingfilet til middag, så er kyllingen altid super blød og saftig. Jeg har desværre ikke selv haft held til den rette fremgangsmåde (har både prøvet at stege det og lave det i ovnen) - synes altid mit bliver lidt småtørt og kedelig når det er koldt. :dry: Nogen gode forslag?

hey de herrer og daimer - første indlæg herfra

Først og fremmest skal man undgår at gennemstege kyllingen for kraftigt - har selv tendens til at voldstege kylling af frygt for at ende en uge på porcelænet.

Tricket består i at koge kyllingen lidt inden stegningen - altså koge først, og så lynstege hurtigt. Virker i hvert fald for mig.

MHT kogetid osv. er jeg ikke så god, da jeg plejer at tage den lidt på rutinen :)

MVH

SboC

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg har SELV lavet denne opskreft ved hjælp & udregning af en lommeregner og min mor.

Pr. 100 g. horn er der 104 kcal i hvis du bruger Grahamsmel. :

400 g. Grahams mel el. Speltmel..

25 g. Bagegær (Råt)

2 ½ dl. Skummetmælk

1 ½ tsk. Salt.

Ca. 150-200 g. Æbler (20 g. i hvert æble)

++ Kanel.

Hæv i 20 min & ovnen sættes på ca. 200 grader. og hornene bages i ca. 15 min.

Det er enkelt nok.

Du starter som bare med at hælde mælken op i en skål og smuldre gærret derned i og drej rundt indtil gærret er opløst, så hælder du lidt efter lidt melet i, og så salten.

Så skal du mose' det godt sammen og lade det hæve i 20 min.

I de tyve min. kan du gøre æblerne klar, du skærer dem i både og vejer dem af til 20 g. pr. horn.

Når du har gjort det er der bare sådan ca. gået de der 20 min, ellers venter du bare lige lidt?

Så deler du dejen op i 100 g. pr stk. Og ruller det ud og lígger æbelet ind på midten af dejen og drysser kanel på, enkelt er det.

Så pakker du dejen sammen om æbelet så det ligner et horn.

Og vupti så er det done, du smider dem i ovnen på ca. 200 g. i 10-15 min.

DONE :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Nemme mini frokost pizzaer

Det skal du bruge

Groft toastbrød eller andet groft brød.

Pizzatoping fra fakta :tongue:

Tun/Kylling/Kalkun/Skinke...... kun fantasien sætter grænser.

Majs/Ananas/Løg

Evt. ost.

Sådan gør du

Smør pizzatoping på toastbrødet og drys de ønskede ingredienser ovenpå evt med et tyndt lag ost. Giv dem 10 min i en forvarmet oven på ca. 200 grader :4mewantfood:

- Pia (Bambi)

Det er også super godt at bruge græske fladbrød fra Kvickly/Superbrugsen mm. til at lave minipizzaer af :smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share