Motta's Log - Tri, Træning og snart tredive...


LaMotta
 Share

Recommended Posts

Aftenens træning

Havde planlagt en omgang spinning med efterfølgende styrketræning, men efter en time hvor jeg maxede ud på cyklen følte jeg ikke for at styrketræne og har derfor skubbet det til imorgen tidlig i stedet. Desuden har jeg haft vil dt hold i nakken efter en lidt for kærlig massør tog fat igår morges og jeg sidder pt og prøver at finde en stilling hvor jeg ikke har for ondt. :dry: .

Dagens spin var med Tri-tema, hvilket altid er helt igennem lækkert for en som mig der hellere vil mose afsted i lange intervaller end lege stole-leg på cykel-sadlen med hurtige ryk og skiftende stillinger. BUM!

Programmet var enkelt - 10min opvarmning, derefter 5min siddende mellemtakt - 5min stående mellemtakt - 5min siddende - 5min stående med stigende belastning. Kørt rigtigt så exploderer pulsen ved de stående 5min og falder igen tilbage ved siddende. Jeg lagde lidt for hårdt ud og måtte bløde for det midtvejs, men kom stærkt igen og sluttede af på 97% af max i sidste interval med en super Cavendish-sprint! :devil: Jeg har øget mit kulhydrat-indtag den seneste uge, og er klart mere frisk til interval træninger og kan ligge langt højere end tidligere. Fedt at mærke!

Screen%20shot%202011-11-01%20at%208.23.04%20PM.png

/Motta

Og så har de published min historie på CC-hjemmeside som del af en konkurrence for at vinde en tur til playitas. Fedt nok!

From Cancer to Über-Biker

Link to comment
Share on other sites

Screen%20shot%202011-11-01%20at%208.23.04%20PM.png

Mmmmm, skøn pulskurve :wub:

Når jeg en gang imellem snupper en omgang solospinning på en af de cykler, der står fremme til fri afbenyttelse i FW, så er det sjovt nok lige præcis sådan nogle 5 minutters intervaller med stigende intensitet, jeg foretrækker. Man kan køre sig godt ind i hegnet på den måde (selv om det er stykke tid siden, jeg har været oppe i de der 97 % luftlag :blink: )

Link to comment
Share on other sites

Ouch, det lyder vildt! Hvor ligger BPM´et når I står i mellemtakt så lang tid af gangen?

Din historie er fed, og uden tvivl den bedste indtil videre :4thumbup: :4thumbup: Jeg krydser max meget fingre for at du vinder :wink:

Pas - Jeg ved ikke om det er det rigtige svar men 85 tråd per minut?

Og tak :smile:

Mmmmm, skøn pulskurve :wub:

Når jeg en gang imellem snupper en omgang solospinning på en af de cykler, der står fremme til fri afbenyttelse i FW, så er det sjovt nok lige præcis sådan nogle 5 minutters intervaller med stigende intensitet, jeg foretrækker. Man kan køre sig godt ind i hegnet på den måde (selv om det er stykke tid siden, jeg har været oppe i de der 97 % luftlag :blink: )

Det er jo nærmest kunst? 5minutters intervaller er geniale, lige præcis lange nok til at virke uoverskuelige, og lige præcis korte nok til at komme igennem. Vi kørte 4 blokke af 5+5min - ialt 20min stående mellemtakt. Sidste blok var med forestillingen om sprint fra bunden af Geels bakke og til VM målstregen! Lækkert!

Link to comment
Share on other sites

Sidder alligevel herhjemme og krydrer røv ovenpå den måske værste nat i måske 1000år. Har haft så mega meget hold i nakken at enhver bevægelse i sengen i nat, skabte jag hele vejen ned gennem venstre side af ryggen. FFS FML og PIS :sneaky2: ! Har tilmed måtte tage en sygedag fra arbejdet og prøver nu ihærdigt at få fat i min fys/kiro som forhåbentligt kan knække det på plads. Gaah...

Nå, der skal ikke kun være rant i det her indlæg - Fik forleden gode nyheder fra Abu Dhabi, hvor jeg nu har min bolig på plads. Nogle af mine forældres venner bor dernede, og har åbnet deres døre for mig i de dage jeg kommer til at være dernede. Så nu står og falder det hele med om jeg kan finde billige billetter til Dubai, og få transporteret cyklen med. Når man skal have sin cykel med udenfor EU er det pludselig langt mere bøvlet, da de ikke har en fast pris på særbaggage, men man tilgengæld skal betale fuld overvægt for cyklen. Dvs med kuffert og indhold er det omkring de 20kg man skal smide overvægt. :sneaky2:

Screen%20shot%202011-11-02%20at%2010.16.29%20AM.png

Jeg har fået at vide de bor 5min fra cornichen (lagunen mellem lulu :laugh: Island og hovedlandet). Det kan så nærmest ikke være mere perfekt, da svømningen foregår i netop den lagune! I øjeblikket ser det ud til at en billet til Dubai kan klares for 3200kr + ca. 1800kr overvægt med Turkish Airlines. Uanset hvad, så er jeg topmotiveret for at komme afsted - om jeg så skal leve på havregryn og vand fra nu af.

#Mottamedholdinakken

Edited by LaMotta
Link to comment
Share on other sites

Prøv at tjekke Emirates priser ud. For et par år tilbage var jeg i Dubai for at spille golf, og i den forbindelse erfarede jeg at Emirates tillader transport af 1 stk. ekstraordinær bagage uden ekstra betaling, oven i de 25 kg man i forvejen måtte have med.

I mit tilfælde var der tale om en golfbag som kom med uden særtillæg :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Dagens Træning

På trods af voldsomt bøvl med nakken, tog jeg alligevel over og trænede en smule. Jeg fik snakket med min Fys, og han sagde at så længe jeg kunne drejede hovedet, så var det ikke noget jeg skulle bekymre mig om og det ville gå over i løbet af et par dage. Riiight.

Nå, jeg havde lidt styrke-halløj tilovers efter gårsdagens træning, som jeg så valgte at få overstået. Planen om svømning røg lidt fløjten, da jeg ikke rigtig kan se hvordan jeg skal trække vejret når jeg har ondt ved for megen rotation i nakken :laugh: ! Snorkel anybody?

Opvarmning

20min på løbebå[email protected]/t

Nice 'n'n Sweaty

Squat

8x20kg

4x60kg

4x110kg

4x110kg

4x100kg

4x100kg

Pulls

4, 4 - Irriterede lidt ryggen

SL Deadlifts

3x10@60kg - Dejligt gensyn. Kunne ikke helt forene mig med step-ups idag.

Lunges

2x8/8 @ 40kg

-The Burn in the butt :devil:

Uppperbody - Naah

Hjem og ligge på sofaen igen. Iaften er der foredrag med Henning Langberg i FDK. Det kan godt gå hen og blive spændende:

Biografi - Henning Langberg

Henning Langberg er en af Danmarks højest uddannede fysioterapeuter, men stadig med et ben i såvel klinikken som forskningen. Han er idrætsmedicinsk specialist (2003-). Han er uddannet fysioterapeut (1987) og efterfølgende cand.scient. med hovedfag i idræt og fysiologi (1995). Henning er tidligere fysioterapeut for triatlon landsholdet (TeamDK), og står bag udviklingen af SuperSole konceptet samt C-Sock.

I 2000 afsluttede han sit doktorarbejde med en ph.d. titel og endnu en dansk medicinsk doktorafhandling i 2007. Henning Langberg arbejder aktuelt som lektor på Københavns Universitet og senior forsker på Institut for Idrætsmedicin - København, Bispebjerg Hospital, med seners tilpasning.

Læs mere på www.henninglangberg.dk - en blog for dig som vil vide mere om træning, sundhed og videnskaben bag.

Link to comment
Share on other sites

Sgu en ganske fin omgang squat du har lavet dig der. Nogen speciel årsag til at du lod vægten falde fra 110 til 100 i de to sidste sæt?

Stille og rolig omgang - Tungt og med få gentagelser som det bliver prædiket. Jeg rodede lidt rundt, og fik sat 110kg på, det skulle egentligt have været 105kg. Det kom jeg i tanke om halvvejs, og så havde jeg lidt tekniske issues. Ikke noget man skal lægge noget specielt i.

Har du en svømmesnorkel eller efterspørger du en?

Nope - Men måske man skulle have en til at træne lidt med? Egentligt skrevet mest i sjov, men det er da rigtigt at man ser flere der træner med den slags?

Link to comment
Share on other sites

Nope - Men måske man skulle have en til at træne lidt med? Egentligt skrevet mest i sjov, men det er da rigtigt at man ser flere der træner med den slags?

Generelt vil jeg anbefale at træne så meget på normal vis som muligt. Men snorklen har sine fordele. Blandt andet når der er problemer med nakken. Et andet punkt er at den kan hjælpe på at få trænet et ordentligt glid, specielt hvis man har det svært med vejtrækningen i crawl.

Link to comment
Share on other sites

Screen%20shot%202011-11-03%20at%2011.40.31%20AM.png

Hyggelæsning til Triatleter - Fantastisk god artikel omkring kulhydrat indtag der er nødvendigt for udholdenhedsatleter.

Desuden lærte jeg et nyt begreb igår - En triatlet der cykler er en "cyklet" (udtales ligesom triatlet, bare med cyk). :laugh:

Nutrition for endurance sports- Marathon, triathlon, and road cycling ASKER JEUKENDRUP.pdf

Link to comment
Share on other sites

Endurance is Strenght

Det var med høj puls at jeg spænede hjemaf efter en halv-kedelig dag på kontoret. Var optaget af en masse små gøremål som tog tiden fra mig hele formiddagen, så da jeg endelig skulle til at lave noget konstruktivt var det småt med motivation. I stedet fik jeg ændret lidt i mine planer om svømning, da Kildeskovshallen åbenbart holder lukket i 50M bassinet fra nu og weekenden ud. Gaah :crazy: . Måske jeg skal et smut i øbro-hallen imorgen og plaske lidt 25M. Vi ser!

I stedet var det "practice-what-the-doctor-preaches" træning, efter et super foredrag med H. Langberg aka The Professor, som fortalte om det nyeste shit indenfor styrketræning, udholdenhedssport og hvordan man kombinere den slags for at opnå bedre resultater. Jeg har berørt det tidligere, men har haft svært ved at inkorporere det ordentligt i min træning. Det har medført nogle lidt for intense styrkepas, hvor fokus kunne have været bedre.

Nå, hele humlen ligger i at udnytte de signal-stoffer man har ophobet i musklerne efter en hård omgang spinning. På det her tidspunkt er musklerne fyldte med kroppens egne naturlige hormoner, og ekstremt sensitive overfor styrketræning. Så langt, så godt. For at udnytte dette, er der et ret anerkendt studie der har vist god sammenhæng mellem tung (Virkelig TUNG) styrketræning lige efter udholdenhedstræning og udviklingen af stærke, hurtige fibre i muskulaturen. Ikke hypertrofi, men snare udvikling af fibre der er gode til at træde tunge watt!!

I praksis er det indenfor 10-20min af afsluttet udholdenhedstræning at man skal igang med styrketræningen. Her skal man satse på 6-10RM - hvilket vil sige at man fortsætter i intervallet indtil man ikke kan tage flere gentagelser. Sæt væten til en 6RM, og fortsæt hvis der er overskud.

Med denne viden i baghovedet, som tildels har været brugt i træningen so far, var det igang med 2timers spinning og derefter hurtig styrketræning.

Dagens Tal

2timer Spinning - første time ok, anden time lort (syre og smerte i benene).

Benpress

15@100kg (For lidt vægt)

10@200kg

10@200kg

-Skal vist squatte næste gang i stedet, da jeg maxede benpressen ud.

Leg Extensions

10@50kg - Langsom Excentrisk, Hurtig Koncentrisk

8@70kg

8@70kg

/Done

Link to comment
Share on other sites

Nå, hele humlen ligger i at udnytte de signal-stoffer man har ophobet i musklerne efter en hård omgang spinning. På det her tidspunkt er musklerne fyldte med kroppens egne naturlige hormoner, og ekstremt sensitive overfor styrketræning.

Den rækkefølge skal prøves i næste uge … :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Hmm, det lyder jo egentlig ganske interessant, og meget lige til? Kunne være jeg skulle overveje lidt spinning i den forbindelse.

Tjaa, Det kunne ihf ikke skade dig at køre lidt spinning? Og især her i off-season vil du helt sikkert kunne booste lidt på din endurance.

Den rækkefølge skal prøves i næste uge … :w00t:

DOMS er garanteret!! Direkte udfra spinning i benpres og leg extensions. Sæt evt. benene højt på benpressen for at ramme glutes endnu mere!

Du kan evt. køre benpres med ét ben ad gangen, hvis hele stakken er for let til begge ben?

Og det tænkte jeg selvfølgelig ikke på idag :blush: ! Men tror det bliver shallow-squats næste gang... (Partials med 200kg :devil: )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share