Motta's Log - Tri, Træning og snart tredive...


LaMotta
 Share

Recommended Posts

Fik svømmet lidt igår aftes, og løb derud. Havde en smule tømmermænd ovenpå en lidt for våd aften på Zefside Torsdag. Dog ikke mere end at vi kom igennem træningen.

Løb: 4.77Km, 26min

Svømning:

200M Opvarm.

4x50M Teknik (Catch)

6x50M Teknik (Core focus)

3x100M - Progressivt

3x100M - Progressivt - Sluttede af med 100M på 1.14

2x50M - En Fokuseret på teknik, en Fokuseret på hastighed. Svømmede 44sek/42armtag og 37sek/50armtag.

2x50M Ben

4x50M Vejrtrækning

400M Arm

100M Udsvøm

Ialt=2400M

Idag løb jeg Änglamark Nytårsløb, 10Km på 49.08. Læs mere her: Triholics

/Godt Nytår friends af Loggen

Link to comment
Share on other sites

2011 - Year of Transition/Year of Triathlon!

2011 har været noget af en rutsjebane-tur for mig, og jeg har på både det personlige og sportslige niveau oplevet op og nedture. Jeg gik ind i året med bukket nakke, efter jeg havde afsluttet et langt forhold til en utrolig sød pige. Hun var dog ikke den jeg skulle tilbringe fremtiden med, og selvom det var hårdt at finde ud af, er jeg stadig den dag stadig sikker på at det var den rigtige beslutning! Det medførte dog en periode med manglende trænings-kontinuitet, og et par måneder hvor alkohol var en mere naturlig væske at indtage end energi-drik. Jeg fandt dog ud af i løbet af Marts måned, at træningen var mit holdepunkt, og det var det skulle få mig igennem den svære tid. Og pludselig var meget af den triste stemning forsvundet, og med de lysere tider vi gik i møde, kom træningen og lysten til at træne helt naturligt igen!

2011 havde jeg sat mig målet at jeg ville gennemføre Challenge Copenhagen, og indrømmet, vidste jeg overhovedet ikke hvilken størrelse det var jeg havde sagt ja til. Som under-mål, og mere en oplevelse havde jeg valgt at køre La Marmotte med min gode ven Thomas. Det var en fantastisk oplevelse, og processen frem mod La Marmotte var mindst ligeså stor en del af oplevelsen som selv løbet. Igen vidste jeg ikke hvad det var jeg havde gået ind til, og de sidste uger blev jeg for alvor nervøs da det gik op for mig hvad det var for en størrelse jeg var gået ind til her. Et par ture til Sverige og Hallandsåsen hjalp på troen, samt en weekend i Alsace hjalp til med at forberede benene til den mastodont jeg stod overfor. Selve dagen står meget klart for mig, og er beskrevet andet steds her i loggen, men kort fortalt var det ligeså uhyreligt som man kan forestille sig. Jeg havde en god dag på cyklen, og jeg hængte sammen mentalt hele vejen. Det var små 9timer med konstant fokus på smerte, og det at bide tænderne sammen fik en helt ny mening for mig da jeg ramte bunden af Alpe D'Huez sidst på eftermiddagen. Den slagmark jeg var vidne til da jeg kørte op vil stå printet i hukommelsen, og det at se hvordan folk lå i hvert sving som nedskudte soldater gjorde stort indtryk på mig! Det var med knyttet næve, og glæde jeg fik krydset målstregen!

LaMarMotte.jpgLaMarmotte%202.jpg

Hjemme igen i DK, var det nu at se frem imod København, og pludselig var målet meget meget tæt på - omend tvivlen omkring egen formåen og muligheden for at gennemføre var langt væk. Jeg var blevet boostet af en god performance til Øresund Challenge ugen inden LaMarmotte, hvor jeg overraskede mig selv i en sådan grad jeg ikke havde regnet med. Ved sidelinien havde jeg fået hep fra en helt fantastisk person, Jannie, som gik ind i mig med træskoene på tidligt den morgen, mens jeg stod i toilet-køen og lige skulle have styr på de sidste nerver :blush: ! Oplevelsen af ØC var fantastisk, og jeg tror det her gik op for mig hvad Tri og Triathleter er for nogen personer!

270635_10150669873555724_654400723_19473514_1607004_n.jpeg

Fra midt Juli og frem til August var der kun en vej, og træningen hang sammen. Vi fandt sammen i en rigtig god gruppe af triatleter fra FDK, hvor jeg var kommet med på et 'potentials-hold'. Dette betød kvalificeret træning og hjælp, og pludselig var Tri en så stor og fokuseret del af mit liv, at alt andet virkede sekundært. Træningen holdt mig igang, og jeg kunne stå op hverdag med tanken på den træning jeg skulle lave. Om det var morgen-turerne til fantastiske solopgang ved Svanemølle-havn, strandvejsture med løbeskoenen på eller cykel-ture i nordsjælland, så gav det hele bare så meget mening i den tid. Og jeg vil altid huske den tid!

Som August nærmede sig og virkeligheden stod for døren, var det nu med en anden form for selvsikkerhed. Jeg blev stillet 'tids-spørgsmålet' gang på gang, og gik fra at 'ville omkring 12timer' til at komme tættere på 11 end 12 timer. Inderst inde vidste jeg, at jeg godt kunne mere, men ville heller ikke virke for høj-røvet omkring min tid, hvis nu jeg mislykkedes. Jeg var jo stadig meget usikker på hvordan benene ville reagere på at løbe mere end 21.1km. Den sidste uge op til Challenge var fantastisk og jeg brugte tiden på at være sammen med de andre triatleter. De sidste dage optil løbet fik jeg selvskab af Jannie, og vi fandt hurtigt ind i et makkerskab. Hun hjalp til og fik udstyret i top, samtidig med jeg kunne få lidt adspredelse fra triathlon og bare nyde den sidste tid frem mod dagen. Beskrivelsen af dagen står et andet sted i loggen - Men kort sagt var det mit livs oplevelse, og en dag der gik så forbandet hurtigt at jeg nu kun husker glæderne og de gode stunder fra dagen, og har glemt smerten. Men jeg ved at den var der!

En ting jeg var ufatteligt imponeret over var den støtte herinde fra, og tilkendegivelse fra folk jeg knapt har mødt IRL. At se Salt, MC og Clark stå ved knippelsbro var så stort og vigtigt et øjeblik, da det betød ekstra energi på et kritisk tidspunkt. Jeg manglede halvanden omgang, og mine ben var stive og tunge som fanden. Men et par smil og lidt BB! råb gjorde at jeg abstraherede fra smerten og kom videre. MarianneBB der fik snappet et genialet pic af mig i smertens vildeste øjeblik, og flere personas herindefra som stod et sted derude og var med på dagen.

Image%202012.01.01%209:09:21%20PM.png

Jeg var forberedt på at der ville komme en down-periode efter løbet, og blev da osse ramt af lidt post-IM blues. Dog fik vi hurtigt samlet penne op hvor vi slap, og kom videre i teksten. Jeg lavede lidt små-konkurrencer med et par af de andre Tri, og pludselig stod nye mål for dagen. Inden året var omme havde jeg allerede de næste konkurrencer på bordet, og det er nu dem jeg ser frem imod. 2012 bliver et år med forhåbentligt ligeså mange oplevelser som 2011, og jeg glæder mig som et barn til at komme igang med træningen.

Mål for 2012:

Abu Dhabi - 8timer (ish), Age Group Placering: Top 10

IronMan Lanzarote - Sub 12timer, Age Group Placering: Top 10

Øresund Challenge - 4t30min-4t40min

10Km - Sub 45min

5Km - Sub 20min

Deltagelse i flere små-løb (Sjælsø, 10Km Marathon test, etc, etc)

/Godt Nytår

Link to comment
Share on other sites

Week 1/8 - Day 1/7

Første dag i resten af dit liv :tongue: . Træningsprogrammet er lagt og planen kan ses her: Triholics.

Stille og roligt igang med Morgen Cardio - 45min@CrossTrainer

Derefter lidt achilles-strenghtening

Hjem, 4 æg - Så er vi igang igen!

/M

Edited by LaMotta
Link to comment
Share on other sites

Fed årsberetning :4thumbup: :4thumbup:

Det kan godt ske at 2011 har været et blandet år for dig på privatfronten, men rent sportsligt må det siges at have været i top. Du har præsteret super flot i alle dine A races (og dem har der alligevel været nogle stykker af), så du kan roligt være stolt af din indsats :bigsmile:

Jeg glæder mig til at følge dig det kommende år, og jeg satser stærkt på at vi får ligeså mange fede oplevelser sammen i 2012 :superman::superman:

Link to comment
Share on other sites

Dejligt med noget opsummering på et år hvor du virkelig har foldet dig ud som triatlet. Ingen tvivl om at 2012 bliver endnu et lækkert år for dig, og jeg håber du kan forbedre dine tider, og ikke mindst få noget mere erfaring. Håber også det bliver til et par cykelture i det nordsjællandske med dig i løbet af foråret :wink:

Mht. Sjælsø Rundt så siger du bare til :wink:

Link to comment
Share on other sites

Virkelig god og rørende beretning, som meget fint opsummerer, hvorfor så mange skøre mennesker bruger så megen tid på at træne :4thumbup:

Det er også nogle fede mål, du har opstillet for 2012, men synes du mangler Challenge Århus?? :nono:

Det ville være fedt at heppe på dig også her i det mørke Jylland, når der nu er så mange andre MOL'ere, som stiller op :w00t:

Godt nytår og held og lykke med træningen!!

Link to comment
Share on other sites

Godt skrevet, spændende år og ikke mindst nogle interessante tanker!

Held og lykke i det nye år! :superman:

Thx Buddy - Det er meget motiverende at få tankerne ud og selv læse dem senere hen!

God beretning, Mottski! Bliv endeligt ved med at føre log.

Will do - Det er jo basen for det hele. :smile:

Held og lykke med 2012, jeg glæder mig til at følge med :4thumbup: :4thumbup:

I lige måde!

Meget fint, meget fint. Jeg glæder mig til at følge dig videre i '12. Vi ses på landevejen!

Helt sikkert Gadegaard! Regner med vi skal have nogen ture sammen på CC-Ruten når tiden nærmer sig for dig :devil: ! Du siger bare til hvis du vil en tur til KBH.

Fed årsberetning :4thumbup: :4thumbup:

Det kan godt ske at 2011 har været et blandet år for dig på privatfronten, men rent sportsligt må det siges at have været i top. Du har præsteret super flot i alle dine A races (og dem har der alligevel været nogle stykker af), så du kan roligt være stolt af din indsats :bigsmile:

Jeg glæder mig til at følge dig det kommende år, og jeg satser stærkt på at vi får ligeså mange fede oplevelser sammen i 2012 :superman::superman:

Du har helt ret - Mine 3 A races i 2011 kan jeg ikke sætte en finger på. Alles klapt! Jeg regner stærkt med vi får mange fede oplevelser sammen i våddragt, på landevejen og i løbeskoene!

Dejligt med noget opsummering på et år hvor du virkelig har foldet dig ud som triatlet. Ingen tvivl om at 2012 bliver endnu et lækkert år for dig, og jeg håber du kan forbedre dine tider, og ikke mindst få noget mere erfaring. Håber også det bliver til et par cykelture i det nordsjællandske med dig i løbet af foråret :wink:

Mht. Sjælsø Rundt så siger du bare til :wink:

Mærkeligt at have 'skiftet' identitet, men jeg kan vist ikke længere gå under betegnelsen SL/BB'er som jeg gjorde for et år siden. 2012 er et år jeg virkelig glæder mig til. Nu er 2011 kapitlet lukket, og som beskrevet har det været turbulent, omend nødvendigt. Vi skal helt sikkert forhjuls-lire den på vejene!

Virkelig god og rørende beretning, som meget fint opsummerer, hvorfor så mange skøre mennesker bruger så megen tid på at træne :4thumbup:

Det er også nogle fede mål, du har opstillet for 2012, men synes du mangler Challenge Århus?? :nono:

Det ville være fedt at heppe på dig også her i det mørke Jylland, når der nu er så mange andre MOL'ere, som stiller op :w00t:

Godt nytår og held og lykke med træningen!!

Tak Stine :blush: - Jeg er ikke afvisende overfor Århus, men den ligger på et dårligt tidspunkt ift de andre races. Øresund har den fordel at jeg bor 5km fra målstregen, så hvis jeg har en off-day, kan jeg snige mig hjem ubemærket :4disguise: ! Men ellers må jeg lige svømme over Vejle-fjord eller noget andet pjat :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Week 1/8 Day 1/7 - Aften Workout

Årets anden træning, og dagens anden træning var henlagt til stue-gulvet. Jeg havde egentligt planlagt 2timer spinning, men jeg har brug for at vænne mig til min cykel igen. Især efter jeg har ændret droppet og sat en ny saddel på Focus'en. Den nye saddel er mere stiv i det, og har en lige næse, hvor den gamle var blødere og havde en krum-næse. Samtidig er læderet mere stift, så der en mindre friktion, hvilket gør at jeg sidder fast.

Eftersom jeg havde planlagt 2timers spinning, måtte det tilsvarende jo køres på hometraineren. Så efter at have sat nye klamper på skoene, fundet cykeltøjet frem og fyldt et par dunke var det ellers afsted. Programmet fik jeg lige skriblet ned inden start, så jeg kunne fokusere på trådet og samtidig ikke springe over. :laugh::blush: !

Dagens Tal:

10min - 34/17, Kad. 90, 160-170W (Opvarmning)

20min - 50/17, Kad. 90, 200-210W (Tilvænning)

25min - 50/15, Kad. 90, 245-255W (Interval 1)

5min - 34/15, Kad. 90, 175-180W, (Break 1)

25min - 50/15, Kad. 90, 245-255W (Interval 2)

5min - 34/15, Kad. 90, 175-180W, (Break 2)

25min - 50/15, Kad. 90, 245-255W (Interval 3)

5min - 34/15, Kad. 90, 175-180W, (Break 3)

Total: 120min i sadlen - 75min@250W

Derefter et hurtigt bad, en bagt kartoffel med en bøtte hytteret ovenpå, og så ellers falde ud på sofaen! Næste træning bliver svømning imorgen aften med Coach C i KSH.

Link to comment
Share on other sites

Uha, jeg glæder mig til at skulle ud og sidde sådan på cyklen til foråret. :4thumbup:

Hvilken aerobar benytter du?

Jeg kan se, at du er flittig bruger af en CrossTrainer.

Hvad er tankerne bag at bruge den? Er det grundet skader/tidligere skader eller er det bare for at skåne led, ligamenter og sener?

Edited by Lundiq
Link to comment
Share on other sites

Week 1/8 - Day 2/7

Jeg fik en SMS fra Coach tidligt idag om at hun var syg, og måtte aflyse vores svømmeaftale. Samtidigt havde jeg set vejr-udsigten, og den var bestemt ikke lovende for en cykel-tur til KSH. Jeg shoppede lidt rundt hos de andre Tri-atleter, og havde egentligt sat en aftale op kl 17 med to andre, men da jeg havde muligheden for at skære min dag kort i laboratoriet, gjorde jeg det og susede hjem for hurtigt at komme afsted mod KSH.

På vej derud blev programmet lagt i hovedet, og jeg holdte mig til en simpel opskrift. Først lidt opvarmning, så lidt teknik og så en 30min test. Ikke så mange dikkedarer, og det var rart at tanke-processen var overstået da jeg hoppede i bassinet. En vigtig lektie.

Dagens Tal

200M Opvarmning

4x50M Teknik (Catch + 3-5-7-9 Vejrtrækninger)

30min Test = 1750M på 30min13sek - 125M bedre end sidste gang.

50M Løs

600M Arme

4x25M Ben

100M Udsvøm

Total: 3000M

Egentligt ok tilfreds. Jeg havde håbet på lidt mere, men må bare erkende at jeg på distance stadig har lidt problemer med at holde tempo. Jeg svømmer 1.43/100m, og vil gerne ned på 1.30. Første mål er at komme ned på 1.35, hvilket vil give 1900M på 30min - Og dermed de 3.8km på 60min rent (uden våddragt). Næste gang kunne jeg være fristet af at tage våddragten på og svømme en 30min test - Bare for at smadre min distance fuldstændigt :devil: :devil: !

/Motta

Link to comment
Share on other sites

Uha, jeg glæder mig til at skulle ud og sidde sådan på cyklen til foråret. :4thumbup:

Hvilken aerobar benytter du?

Jeg kan se, at du er flittig bruger af en CrossTrainer.

Hvad er tankerne bag at bruge den? Er det grundet skader/tidligere skader eller er det bare for at skåne led, ligamenter og sener?

Det skal du gøre, men forbedred dig på at blive øm i arme og øvre ryg! Træn planken, da du herved får en god overførbarhed til positionen på cyklen!

Jeg har en profile T2, et rent tilfælde at jeg købte den, men den har virket perfekt for mig. Den har et lille knæk på midten, men er eller meget straight.

Crosstraineren er ren og skær cardio og aflastning af benene ift løb. Jeg ser god effekt af morgencardio, og kan nemt hidse mig op til en tur på crosstraineren.

Edited by LaMotta
Link to comment
Share on other sites

Interval-Løb @ FDK

Aftenens træning stod på intervaller, og da det gik op for mig at vi skulle løbe 5Km test besluttede jeg mig for at søge andre græs-gange! En hurtig FB update, og jeg fandt en gruppe at løbe intervaller med. De skulle godt nok kun løbe 10x400M, men jeg holdt fast i mit program, og lavede 8x800M samtidigt med dem. De var alle n00b's, så selvom jeg skulle løbe 800M lå jeg alligevel i spids hele tiden. Godt for moralen. Jeg satsede på at løbe 3-3.15 pr. 800M, og så holde pause indtil 5min. Sagt med andre ord, start hvert 5. minut. Det lykkedes nogenlunde i starten, men glippede lidt til sidst. Som afslutning på dagens træning tog jeg i IK99, og fik en chat med TJR og DocHolliday (For dem af jer der kan huske ham - FUCK han er MASSSW)

Dagens Tal:

8x800M (3.00 - 3.07 - 3.15 - 3.15 - 3.18 - 3.24 - 3.30 - 3.33)

Afjog og så 2xCore WO i IK99

Hjem og spise!

Imorgen tager jeg en off-day, og restituere på sofaen.

/Motta

Link to comment
Share on other sites

Interval-Løb @ FDK

Aftenens træning stod på intervaller, og da det gik op for mig at vi skulle løbe 5Km test besluttede jeg mig for at søge andre græs-gange! En hurtig FB update, og jeg fandt en gruppe at løbe intervaller med. De skulle godt nok kun løbe 10x400M, men jeg holdt fast i mit program, og lavede 8x800M samtidigt med dem. De var alle n00b's, så selvom jeg skulle løbe 800M lå jeg alligevel i spids hele tiden. Godt for moralen. Jeg satsede på at løbe 3-3.15 pr. 800M, og så holde pause indtil 5min. Sagt med andre ord, start hvert 5. minut. Det lykkedes nogenlunde i starten, men glippede lidt til sidst. Som afslutning på dagens træning tog jeg i IK99, og fik en chat med TJR og DocHolliday (For dem af jer der kan huske ham - FUCK han er MASSSW)

Dagens Tal:

8x800M (3.00 - 3.07 - 3.15 - 3.15 - 3.18 - 3.24 - 3.30 - 3.33)

Afjog og så 2xCore WO i IK99

Hjem og spise!

Imorgen tager jeg en off-day, og restituere på sofaen.

/Motta

Ser da godt ud med træningen. Har du tænkt over at restituere med motion?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share