Motta's Log - Tri, Træning og snart tredive...


LaMotta
 Share

Recommended Posts

Tak for opmærksomheden, god karma hjælper og knæet er i klar bedring.

Har diskuteret lidt frem og tilbage med Coach, og han kom med følgende mail:

Hej Nicholas

Det lyder ubehageligt med knæet, men godt at der er fremgang at spore. Resten af ugen samt næste uge må du vurdere hvor megen træning du føler du kan gennemføre fra programmet – der er ingen grund til at risikere noget på nuværende tidspunkt. Let/jævn cykling er altså fint, så længe du føler at knæet er med. Udover svømning og cross-trainer, kan du som supplement lave aqua-run, hvilket jeg selv ofte benytter mig af under skadesperioder hvor løb er udelukket.

Lad mig vide hvordan det går med knæet efter weekendens træning.

Mvh. Niels

Træningen ryger lidt på "standby mode" de næste par uger, men jeg vil prøve at holde den gode rytme med at komme afsted og få klokket nogle timer på cross-traineren og i svømme-hallen.

Igår var jeg således tilbage i centeret, men mest for at lave lidt upper-body work. Ikke noget konstruktivt, men rart at løfte lidt jern på den gammel-dags måde. Gårsdagens tal blev således noget ala:

Chins + Dips

8xBw+10xBw

8xBw+10xBw

8xBw+10xBw

Military Pres + BB Curls

10x30kg + 10x30kg

10x35kg + 8x35kg

10x40kg + 6x40kg-->8x30kg

High Incline Pres + Rear Delt Raise + DB Curls

10x20kg + 10x12.5kg + 10x12.5kg

10x20kg + 10x12.5kg + 10x12.5kg

10x20kg + 10x12.5kg + 10x12.5kg

DB OH Extensions

3x20@25Kg

Russian Twist

3x10@20-30Kg

/Done

Link to comment
Share on other sites

Fik endelig lidt rigtig træning idag, tog en tur i Bellahøj og fik svømmet +2000M blanderier. De første 500M var i 25M bassinet med masser af Teknik fokus. Super fedt at lave deri, da det er meget "nemmere" og der er mere plads. Efterfølgende lidt 100M med pres på, men knæet bøvede en smule, så tog en pull-bouy mellem benerne og svømmede en hæftig armserie.

Overvejer at prøve lidt aqua-jogging imorgen.

Sakset fra Bloggen:

------------------------------

WEEK-RECAP UGE 38 – SMÅSKADET

September 23, 2012 · by Nico · in Skade, Uge-resume. · Edit

En hurtig post på ugens sidste dag over hvad der er sket den forløbne uge. Mandag startede rigtig godt med en tidlig session i poolen ved Bellahøj svømme-stadion, hvor jeg havde sat Henrik stævne og vi fik kørt +2000M afsted, samt sludret en del. Altid super at have en med i poolen man kan snakke lidt med imellem set. Derefter stod der Core træning på programmet om aftenen, og jeg havde googlet lidt rundt for at finde nogle nye øvelser til at holde Core-træningen frisk med. Den stod blandt andet på Russian-Twist, One-legged-Deadlift og diverse planke øvelser, samt lidt overhead squat med en vægt-skive. Egentligt ikke noget vildt og belastende, men så skete der noget jeg ikke lige havde set komme.

Midt om natten vågnede jeg med smerter i mit venstre ben, og kunne slet ikke strække/bøje benet. Efter at have ligget og rodet rundt, endte jeg med at tage på skadestuen, da benet var hævet til dobbelt-størrelse omkring knæet. 4 timer senere (Ja, det går sjældent stærkt på en skadestue) og et røntgen billede samt snak med to forskellige læger hed diagnosen noget ala brusk i knæet der skraber mod slimhinde og dermed 1-2ugers pause. Efterfølgende tog jeg forbi ProTreatment og fik lidt kærlighed til benet af en super fysioterapeut, og han fik løsnet en del op for smerterne, omend de var ret intense. Derefter hjem og slappe af på sofaen. Næste dag var det lidt bedre, men Onsdag blev brugt liggende i sengen. Torsdag var jeg tilbage på arbejdet, og kunne nu gå, fredag var jeg næsten smertefri og lørdag (igår) gik jeg normalt igen.

screen-shot-2012-09-23-at-11-43-29-am.png?w=150&h=115good knee/bad knee!

Efter lidt diskussion frem og tilbage med træneren, har jeg valgt at tage en “easy” week denne her uge, og lave lidt skades-træning. Det vil sige meget let cykling, og så nogle sessions på CrossTrainer for at aflaste knæet. Desuden vil jeg prøve lidt Aqua-Jogging som alternativ til CrossTraineren.

Ugem kom derved til at se lidt anderledes ud end planlagt, men tallene blev således:

Mandag: Svøm + Core

Tirsdag-Torsdag: Fri

Fredag: Styrketræning Overkrop

Lørdag: Fri

Søndag: Svøm

/Nico

Link to comment
Share on other sites

Morgentræning

Er inde i en super rytme med træningen, så imorges stod den på endnu engang alternativ træning. Har hørt så meget om det der aqua-jogging, så tænkte det lige var sagen at prøve sådan en omgang. Overrasket over hvor effektivt det egentligt er! Til at starte med skulle jeg lige vende mig til at føle mig som en tosse med kork-bælte på, LOL, men derefter kom der smæk på! Kørte nogle serie inspirreret af world-wide-web! Efterfølgende lidt svøm til lige at få value-for-money!

On a side note - Rikke Møller Pedersen, :wub: hun er sku godt skåret. Hun lå og lavede dry-land øvelser mens jeg aqua-joggede. Gosh...

Aqua-Jog: 45min, 12x25meter tilvænning, 4x25+25(2x30sek Sprint).

Svøm: 1000M @18.30 (Meeh, lidt tung i det)

/Bad og så arbejde!

Link to comment
Share on other sites

Endnu en omgang morgensvømning på kontoen - 3 dage i streg, det er næsten ny rekord! Morgenens træning stod på fælles træning med FitDK i KSH og jeg var blevet lokket med. Det fede ved de her træninger er at det er fokus i 45min, og så er det lige meget hvor mange meter vi når. Som regel er det max omkring de 1500M, og ligeledes idag hvor den stod på teknik-teknik-teknik. Vandføling og alt det der, noget jeg skal til at prioritere mere, fordi jeg har fået en lidt slacker-tude på det sidste mht min svømmestil.

ca. 1500M, masser af skod-øvelser og lidt catch mm. Super fino!

/N

Link to comment
Share on other sites

Tanker om Tri

Nu kommer der lige et af de indlæg hvor jeg egentligt bare skal have luft fra tankerne, og så er det nemmere at skrive dem herind hvor jeg kan se tilbage på dem engang i fremtiden, og måske osse få lidt feedback fra jer andre læsere på dem. Så here goes:

Jeg startede op med træner fra 1. september, og har nu i snart en måned været under hans supervision, og fået træningsplaner for 1-2uger ad gangen. De har typisk ligget på 14-18timer om ugen, og de første to uger fulgte jeg dem næsten slavisk. Jeg fik ihvertfald trænet som aldrig før, men systemet er osse så stift, at der ikke er plads til de små justeringer og de pludselige indfald i træningen. Nu har jeg gået den seneste uge og passet min træning selv, og derfor haft muligheden for at træne mere lystbetonet. Det er næsten blevet til samme mængde som tidligere, det har bare været meget mere afslappet. Jeg syntes det har været fedt at se hvordan man kan strukturere sin træning og fået nogle nye værktøjer til hvad der skal til for at rykke til næste niveau, men samtidig har jeg osse følt træningen som en plage og ikke en glæde. Sådan har jeg ikke haft det før (så vidt jeg husker!).

Den seneste uge har jeg trænet meget mere socialt, og det har været fedt at spare med nogle af de andre. Og jeg tror bestemt ikke min træning har gået på kompromis. Et konkret eksempel er svømmeundervisningen. Tidligere har jeg været irriteret over at vi på 45min aldrig fik meget mere end 15-1800M på svømmekontoen, og desuden lå vi altid som sild i en tønde. Igår var jeg til svøm, og fik en helt anden oplevelse da der for det første stod en træner på kanten, for det andet var en der sagde hvad der skulle ske, og for det tredje var der "konkurrence" i bassinet mellem mig og en anden.

Det jeg tror jeg prøver på at sige, er at jeg kraftigt overvejer at afslutte samarbejdet med træneren, da det ikke giver mening at kaste penge efter ham, hvis jeg alligevel benytter mig af de andre tilbud, og desuden hellere vil træne socialt.

Vi har desuden lavet en TRI+ satsning i FDK, hvor jeg har været med til at udarbejde konceptet for de mest ambitiøse. Jeg har mine bekymringer om det at være personligt trænet, og samtidig skulle være en del af FDK TRI+ kan hænge sammen.

Anyways, igår fik jeg cross-trainet lidt igen, og det blev til 45min i godt selskab. Derefter lidt hygge swings, og styrke tju-hejs!

/N

Link to comment
Share on other sites

Jeg forstår godt at du tvivler lidt på beslutningen, for det er noget af en omvæltning i forhold til hvad du tidligere har været vant til. At gå fra at strukturere sin egen træning på et 10-12 timers niveau i prime-season, og så til at engagere sig med en coach der dikterer 15-18 timer i off-season, virker altså også lidt vildt i min optik. Også selvom intensiteten er derefter.....

Jeg er ikke i tvivl om, at man (du) kan få en masse positivt ud af at lade sig coache og vejlede af en "prof". Men jeg er så heller ikke i tvivl om vigtigheden af, at forventningerne ml. atlet og coach afstemmes nøje, og det er måske her at du har strammet bæltet lidt for hårdt.

Personligt tror jeg, at du kan hæve dit niveau op på et nyt level med den rette coach, for du har et kæmpe potientiale. Jeg kunne bare godt tvivle lidt på, om du har fundet den rette til opgaven?!?

Hvorfor ikke tage en snak med din træner, hvor du fortæller ham lidt om dine tanker? Måske er han med på at ændre lidt konceptet, måske ikke, men i så fald har I da i det mindste haft dialogen;-)

Link to comment
Share on other sites

Jeg forstår godt at du tvivler lidt på beslutningen, for det er noget af en omvæltning i forhold til hvad du tidligere har været vant til. At gå fra at strukturere sin egen træning på et 10-12 timers niveau i prime-season, og så til at engagere sig med en coach der dikterer 15-18 timer i off-season, virker altså også lidt vildt i min optik. Også selvom intensiteten er derefter.....

Jeg er ikke i tvivl om, at man (du) kan få en masse positivt ud af at lade sig coache og vejlede af en "prof". Men jeg er så heller ikke i tvivl om vigtigheden af, at forventningerne ml. atlet og coach afstemmes nøje, og det er måske her at du har strammet bæltet lidt for hårdt.

Personligt tror jeg, at du kan hæve dit niveau op på et nyt level med den rette coach, for du har et kæmpe potientiale. Jeg kunne bare godt tvivle lidt på, om du har fundet den rette til opgaven?!?

Hvorfor ikke tage en snak med din træner, hvor du fortæller ham lidt om dine tanker? Måske er han med på at ændre lidt konceptet, måske ikke, men i så fald har I da i det mindste haft dialogen;-)

Kan kun være enig med Jannie.

En "prof" træner kan helt sikkert løfte dig det sidste stykke, for som sagt, du har jo uden tvivl potentialet.

Tag den snak med coach, i hvert tilfælde inden du tager den endelige beslutning. :4smartass:

Link to comment
Share on other sites

God idé!

Jeg synes på en eller anden måde, at du skylder dig selv at prøve det af med en coach. Lykkedes det ikke med ham du har nu, hvorfor så ikke finde en i FitnessDK netværket? Det gør alt andet lige forståelsen for fællestræningerne noget større;-)

Og lige til en reminder, så bruger du altså også tonsvis af mental energi på at planlægge din egen træning (citat: Motta)! Når du først finder rytmen med den rette coach, så vil du ikke længere føle det som værende energi-krævende at følge et givent program. Det vil nærmere køre på automatik, og du vil kunne nøjes med at fokusere på det vigtigste - nemlig din udvikling:-)

Keep it up;-)

Link to comment
Share on other sites

Gode tanker, og første skridt må helt sikkert være at hive fat i din coach.

Du må gøre op med dig selv, om hvorvidt en del af glæden ved at være triatlet ligger i at programmere for sig selv eller blot at være en maskine, der gør hvad en anden fortæller dig.

Hvis vi ser bort fra motivations-faktoren, så vil jeg alt andet lige tro, at du vil opnå mere med en træner, der fortæller dig hvad du skal, samt hvornår. Omvendt så er det motivationen der skal drive værket, og hvis du finder det røvsygt at have en, der laver alt forarbejdet for dine træninger, så du egentlig bare skal koncentrere dig om at udføre passene, så er dette IKKE vejen.

Hvordan foregår programlægningen i praksis? Sender du ham løbende data, som han planlægger udfra eller hvordan?

Link to comment
Share on other sites

Du må gøre op med dig selv, om hvorvidt en del af glæden ved at være triatlet ligger i at programmere for sig selv eller blot at være en maskine, der gør hvad en anden fortæller dig.

Hvis vi ser bort fra motivations-faktoren, så vil jeg alt andet lige tro, at du vil opnå mere med en træner, der fortæller dig hvad du skal, samt hvornår. Omvendt så er det motivationen der skal drive værket, og hvis du finder det røvsygt at have en, der laver alt forarbejdet for dine træninger, så du egentlig bare skal koncentrere dig om at udføre passene, så er dette IKKE vejen.

X2

Klassisk dilemma ...

EDIT: Du kan jo også prøve at forelægge dem her problemstillingen :laugh:

http://www.dr.dk/p3/programmer/mads-monopolet

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

:laugh: @HenrikS

Tak for input, ser lige hvad der sker fremadrettet...

Igår aftes stod den på lidt løbeteknik på stadion sammen med en af de andre FDK'er. Hop spring og diverse sjove øvelser ala Rasmus Henning. Til sidst lidt leg med en 400M og 100M for at Challenge MOL.

Imorges var der svøm på menuen igen, 1800M blev det vidst til, og mest bemærkelsesværdigt var en 50M sprint sat på 31sekunder... fy-for-en-skefuld!

/N

Link to comment
Share on other sites

Ikke helt død, men tæt på her i log-land. Den sidste uges tid har der været tryk på kedlerne hvad angår arbejdet og social-life, så MOL har været nedprioriteret. En hurtig update kommer her.

Sidste uge stod i Rehab tegn, da knæet stadigvæk var en smule ømt ovenpå den skade jeg rendte ind i. Det eneste belastning var den smule løbeteknik jeg lavede i sidste uge. Ellers er det mest af alt blevet til styrketræning, core, og masser af svømning. Denne uge har jeg allerede været afsted to gange, og regner med 1-2x mere inden ugen er omme. Jeg fik desuden en god cykeltur tirsdag eftermiddag, hvor jeg så mit snit til at smutte fra arbejdet og så komme tilbage senere og færdiggøre mine arbejdsopgaver. Knæet holdt sig fornuftigt i ro de første 30-40Km, men da jeg blev træt begyndte det så igen at pive en smule. Lettere irriterende, men ikke bekymrende.

Iaften prøver jeg det af med lidt spinning for første gang i umindelige tider - så må vi se hvordan det reagerer på den slags!

/N

Link to comment
Share on other sites

Imorges stod den på lidt træning igen. Er ved at blive helt glad for cross-traineren, så tog mig 45min imorges med jævn intensitet. Prøver så vidt det er muligt at holde fokus på tyngdepunktet kommer fremover, så det bliver så virkelighedstro mod løb.

Kroppen har det som sådan godt, og jeg er lidt spændt på at give den lidt gas her i weekenden. Imorgen tidlig står den på 2-3timer på raceren med lidt fart på, og søndag vil jeg nok prøve en tur på raceren igen. Det bliver fedt!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Uhauha, lang tid siden der har været lidt liv i log-land. Jeg er mega-presset i øjeblikket, så sjældent der lige er 5min til at skrive et indlæg. De næste 2mdr står i fokus på min PhD som jeg er igang med at skrive. En process jeg egentligt har set frem til, men som jeg osse bare ved bliver rocker-nedern. I øjeblikket er jeg igang med at afslutte forsøg i laboratoriet, og det er noget der er vildt krævende og trækker tænder ud. Mest fordi jeg ikke kan samle mig om så mange andre ting når forsøgene driller. Således brugte jeg 8timer i laboratoriet igår for at en maskine så fuckede mit forsøg op til allersidst. Fedt. Så er man glad når man kører hjem fra arbejde og ved man kan starte forefra næste dag, samtidig med man skal lave en masse andet...! SUPAH

Træningen prøver jeg at holde fast i, med mantraet "Pas din træning" som min svømmecoach sidste år fortalte til mig. Det er heller ikke muligt at være 100% fokuseret på arbejde hele dagen (i min verden).

Men træningen forløber meget spontan i øjeblikket, dog med fokus på kvalitet og omtanke i de træningspas det bliver til. Min achilles har været en pain i lang tid, og efter det med mit knæ skete her i starten af måneden har oktober været en no-run måned. Har kun løbet 6Km i alt, mest af det har været teknik. Derimod er jeg blevet meget glad for crosstraineren, og har således brugt en del timer på den henover de sidste par uger. Det er of-course ikke det samme som rigtig løb, men den mimicker meget godt bevægelsen og der kan arbejdes med intensiteten osse!

Svømningen har jeg været mest konsistent i, og således svømmet end del på det seneste. Idag var jeg i vandet og fik vist 2500M ind på den konto. Min vandføling er fornuftig og jeg kan se mulighederne i at blive en habil svømmer! Det er fedt at mærke!

Cyklingen har jeg en filosofi om at hold igang mindst 1x pr. uge udenfor og så få tilsvarende et hometrainer-pas derhjemme. Alternativt en omgang spinning, selvom det ikke helt er det samme. Det skal lige nævnes at jeg er totalt svag på cyklen i øjeblikket, og rammes instantaneous af syre mm når jeg træder an. Fuck det er nitten at føle, men tænker der er lidt dybere tissue damage efter en lang sæson, og at man ikek kan være på toppen hele året? Meeh.

Dagens træning var svømning som sagt, og igår hed den 80Km cykling på 2t40min ish med godt selskab i super vejr.

/N

Link to comment
Share on other sites

Ingen træning igår aftes, havde egentligt planlagt en tur på Hometraineren, men besøg af kæresten og en lidt moody Motta ovenpå en lorte-dag på arbejdet gjorde at jeg prioriterede samvær med hende højere end at sidde og banke afsted derhjemme på traineren. I stedet fik jeg ryddet lidt op i hjemmet, og smidt en masse ragelse ud, vasket gulv, støvsuget lidt og tilsidst ordnet afløb i køkkenet. Rimelig produktiv aften, hvor jeg nåede en masse af de ting jeg altid skyder til en anden dag! Det var fandme rart. Jeg er meget et tryghedsmenneske der skal have ro i mine rammer, for ellers fungerer jeg slet ikke. Så stor tilfredshed med at få styr på lejligheden igen. Derefter gik vi en lang tur og fik lige snoldet lidt på vejen. Hun er sku en dejlig en!

Jeg røg forholdsvis tidligt i seng igår, og havde planer om at stå op og løbe til svømning imorges, men jeg afstod imorges at løbe, da jeg stadig kan mærke min højre achilles en smule. Jeg burde nok gå til en fys og få kigget på den, men i næste uge skal jeg have fjernet en visdomstand og det giver automatisk 7-10dages pause fra træningen, så håber lidt det kan være med til at gøre den "medgørlig" igen!

Jeg fik dog svømmet imorges, da jeg cyklede derud. Fik 45min inden teknik-timen, og derefter 45min teknik. Sindssygt lækkert, og jeg begynder at være konditioneret igen til 1.5times svømning. Det er fedt at mærke, især når de andre puster bare under teknik-timen! Dagens program stod først på en omgang paddles og flyben, og derefter var det igang med catch-fasen til træningen!

300M Opvarmning

100-150-200-250-200-150-100 Arme

4x50M Flyben

200M Opvarmning

6x25M Teknik - Catch Albuer

4x150M Teknik - A2+ - A1

300M - Vejrtrækning

200M - A1/A2+ (Skift hver 50M)

100M - Vejrtrækning (Så få som muligt, 17stk blev det til)

50M Afsvøm

I alt: 3200M

Derefter direkte på arbejde og igang med at være produktiv. Skal have analyseret data fra igår, og lavet en liste over forsøg for de kommende dage. I Love my life!

/Nico

Link to comment
Share on other sites

Styrketræning som i gamle dage

motivation10.jpg

Fik en besked den anden dag på facebook fra en af de andre Triatler, som er gammel ishockey-spiller i Elite-divisionen. Dvs, han ved hvad det drejer sig om når det kommer til styrketræning og deslige! Beskeden lød sådan her:

"Flow og tunge vægte er en fræk kombi.. hvad med at holde op med det pjat for en stund og så smække nogle seriøse skiver på og træne lidt med mig!!

Go heavy or go home."

Sådan en besked kan man ikke sidde overhørig, så igår havde vi sat hinanden stævne til lidt styrke-gøjleri på Ngsvej. Hvor jeg så valgte at køre dødløft fra gulv, trumfede han lige med at køre dem på en bosu-bold. Rimelig ondt, især på hans sæt omkring de 170kg!

Dødløft

5x60kg

5x100kg

5x140kg

5x150kg

3x160kg

5x140kg

-Længe siden jeg har været deroppe i dødløft fra gulv, men de sad fanden-fisme godt i erektoren!

High Box Squat

5x60kg

5x100kg

5x140kg

5x160kg

5x180kg

1x200kg

5x140kg

Cleans

5x60kg

5x60kg

5x60kg

3x80kg

5x60kg

Turkish Getup + KB Snatches

1/1 @12kg + 10/10@16kg

1/1 @16kg + 5/5@20kg

1/1 @20kg + 5/5@24kg

1/1 @20kg + 5/5@24kg

/Done

Her til morgen var det så et rimelig brugt kadaver der humpede ud af sengen og lige fik kastet lidt mad i skuret. Ikke deciderede DOMS, bare træthed i alle de små muskler! Fed følelse!

Link to comment
Share on other sites

Igår var jeg krøllet ovenpå den tunge styrketræning, og havde en lang dag i laboratoriet, samt et par møder omkring nogle forskellige spændende projekter. Meget mere om det når det bliver konkret, men fedt at møde et engageret menneske! Derudover skulle jeg til bestyrelsesmøde i en sports-forening som jeg har været med til at starte, og det var rigtig konstruktivt, samt givende arbejde! Det ligner vi kan hive nogle rigtig interessante sponsorater ind henover de næste par måneder, og så begynder tingene pludselig at se rigtig spændende ud! Det betød dog at jeg kom forholdsvis sent i seng i går, da der off course var lidt chit-chat snak ifb med mødet. Så jeg var lidt bekymret for at kroppen ville være træt da jeg vågnede imorges, men det gik heldigvis nemt og smertefrit! Hurtigt ud af fjererne og igang. På med tøjet og afsted til KSH hvor den stod på distance-svøm med plader til at starte med, og derefter 45min teknik/træner svøm med FDK-holdet.

Programmet blev følgende:

300M Opv.

8x200M st. 4.00, håndplader + Pull-buoy. De sidste to progressivt (3.20/3.20....3.11/3.05)

4x25M Flyben

200M Opv.

200M Teknik

6x50M Brug Teknik

2x(3x100M - A1, A2, A2+)

300M (Progressivt pr. 100M, 1.38-1.37-1.34)

150-100-50M (Vejrtrækninger, 30/15/5)

100M Afsvøm

Totalt: 4000M!

/Nico

Link to comment
Share on other sites

Lyder lækkert at i kan hive nogle sponsorater hjem. Det er trods alt nok det sted hvor de fleste klubber hænger lidt med bremsen for tiden. Men igen, har man et godt koncept, og de rigtige folk indover, så kan det meste lade sig gøre. Bliver spændende at høre mere om dine hemmelige møder :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share