Achilles Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Hey gangQuick Q. Er der nogen nærringsmessig forskel på f.eks frosne blåbær og ufrosne ?Jeg er blevet fortalt at bla. vitaminer og mineraler "mindskes" ved frysning. Nogen der kan af eller bekræfte dette ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Durden Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Hey gangQuick Q. Er der nogen nærringsmessig forskel på f.eks frosne blåbær og ufrosne ?Jeg er blevet fortalt at bla. vitaminer og mineraler "mindskes" ved frysning. Nogen der kan af eller bekræfte dette ?Er det ikke generelt anerkendt, at mikronæringsstoffer (ved ikke om alle kan skæres om samme kam her, help?!) i frosne grøntsager er bedre bevarede netop fordi de fryses ned relativt hurtigt. Kunne forestille mig, det er det samme for bær :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer. Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Hey gangQuick Q. Er der nogen nærringsmessig forskel på f.eks frosne blåbær og ufrosne ?Jeg er blevet fortalt at bla. vitaminer og mineraler "mindskes" ved frysning. Nogen der kan af eller bekræfte dette ? De fleste kendte vitaminer, er meget stabile ved nedfrysning. Der er dog undtagelser. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 De fleste kendte vitaminer, er meget stabile ved nedfrysning. Der er dog undtagelser.Teoretisk set har du ret. Men der er alligevel en praktisk forskel, se. frosne råDette kan skyldes mange faktorer, væske svind, bær type, jordforhold, solforhold osv. Til trådstarteren, så vil jeg nu alligevel ikke bekymre mig så meget om dette. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer. Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 Teoretisk set har du ret. Men der er alligevel en praktisk forskel, se. frosne råDette kan skyldes mange faktorer, væske svind, bær type, jordforhold, solforhold osv. Til trådstarteren, så vil jeg nu alligevel ikke bekymre mig så meget om dette.Jeg ville ikke bruge den tabel til at konkludere ret meget desangående..Den næsten halverer inholdet af protein i de frosne blåbær, frem for de rå.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.