Change of plans -> It´s all about the BIKES!


Elkjærmark
 Share

Recommended Posts

Det er ganske naturligt at du kommer i mere iltgæld, når du sætter farten op.

Jeg lader faktisk tit tempoet afhænge af vejrtrækningen, så vejrtrækning ved hvert 5. armtag er roligt tempo, hvert 4. lidt hurtigere, og så fremdeles. På den måde svømmer jeg ikke hurtigere, end jeg har rimeligt med luft i forhold til antallet af armtag. Giver det mening?

Der er helt sikkert forskel på hvordan vejrtrækningen kører på de forskellige distancer - igen: forskelligt tempo giver forskelligt mønster i vejrtrækning.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gerne deltage i svømmedebatten, men det må vente til jeg er hjemme igen. Her fra mobilen vil jeg bare gøre opmærksom på, at alle tre ruter (svøm, cykling, løb) er lagt op på 4:18:4's facebook side. :) Kan ikke linke fra mobilen, men det burde være nemt at finde - og være en hjælp i forberedelsen. :)

Link to comment
Share on other sites

Tak for tippet :4thumbup:

Dagen hvor Vejle Fjord blev drænet for vand

I dag skulle jeg have min open water debut i selvskab med LaMotta, som havde fundet vejen til Jylland - med en ekstra våddragt i bagagerummet :4thumbup:

Efter lidt knævren, pakkede vi taskerne og kørte mod stranden ved Tirsbæk. Jeg var noget spændt på det forestående møde, både med dragt og det våde element.

Vi fik klædt om, og jeg fik bakset dragten på. Det viste sig at den passede helt spot on :bigsmile:

Derefter hoppede vi i en noget grumset og uklar fjord - klar til at tilbagelægge nogle meter.

De første meter skulle jeg lige vende mig til våddragten. Utroligt hvilken opdrift der er i sådan en..... Derefter satte vi kursen langs kysten med en nærtliggende bådbro som pejlepunkt.

Det krævede virkelig noget overvindelse at have hovedet under vand og samtidigt holde øjnene åbne, men efter nogle meter overvandt jeg denne hurdle og fik sat efter Motta, som allerede var godt foran.

Men hold nu op hvor fik jeg da bare slugt alt for meget saltvand. Fy for den hvor det smager!

Bølgerne gjorde det heller ikke nemmere at undgå, for de væltede alt for ofte ind over mig, og slog mig noget ud af kurs.

Generelt set, så blev jeg faktisk noget overrasket over den store forskel på indendørs og udendørs svømning :blink: Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet, men faktum var i hvert fald at det sled hårdt på kræfterne i det åbne vand.

Vi fik svømmet lidt frem og tilbage langs kysten, og jeg vendede mig langsomt til den noget anderledes rytme som havsvømning giver. I alt blev det vel til ca. 1000 m. Ikke just prangende, men meget lærerigt!

Motta gav mig lidt tips, og med lidt øvelse i både fjorden og dragten, så skal det nok gå forud for næste fredags stævne.

Efter svømningen var vi en kort smut ude på cyklen. Jeg havde fået monteret tri bøjle, så det skulle lige testes. Her var der dog ingen problemer, så cykelturen bekymrer mig på ingen måder.

Derefter skulle Motta´s cykel have en tur. Mine Reynolds hjul skulle monteres, hvilket ikke er nogen big deal. Eller jo! Kassetten var nemlig fedtet ind i et tykt sort lag olie - og kæden ligeså! Begge dele skreg på en solid rengøring, så Motta fik smidt en klud og noget degreaser i hånden og blev sat i arbejde.

Næste opgave var bremsekloderne, som skulle skiftes til nogle mere carbonvenlige. Det blev også lidt af et projekt, eftersom den gode Motta åbentbart har svært ved at holde energidrikken indenbords. Bremserne var fuldstændigt klistret ind i High5 leftovers, som gjorde det svært at løsne både klodser og sko :blink:

Projektet lykkedes dog og cyklen fremstår nu ganske pæn. Rent rengøringsmæssigt mangler der stadigt et del, men det har Motta lovet at få fikset til næste weekend!

:nonono: :nonono: :nonono:

Link to comment
Share on other sites

Søndagen blev på mange måder en rigtig dovnedag. Sofaen klistrede sig hårdt til ryggen på mig, og jeg kunne ikke få samlet den portion motivation, som var nødvendig for at komme ud på den planlagte løbetur. Den blev derfor droppet :nonono:

Svømmetræning med tri-klubben kl. 16, havde jeg dog ingen problemer med at komme afsted til, så lidt træning blev det da til.

Selvom træningen foregik i svømmehallen så hoppede jeg alligevel i våddragten, for at få lidt mere erfaring med bevægelserne i den. Det gik lidt trægt i starten, hvor jeg ikke rigtigt kunne finde rytmen med armene, og hvor jeg også lige skulle vende mig til ikke at have benene fikseret med poolboy´en. Der gik faktisk hele 800 m inden jeg for alvor havde fundet rytmen, men så kørte det tilgengæld også!

Jeg svømmede nogle 50 og 100 m intervaller - dog uden at kigge for meget på tiden, da jeg efterhånden synes at den stresser mig lidt for meget.

Derefter svømmede jeg et par 400 m intervaller, hvor mit primære fokus lå på et godt stræk i armtaget og et godt glid fra side til side. Det tog lidt tid at finde rytmen, men da det først kørte følte jeg at farten steg uden at pulsen fulgte med. Fedt :4thumbup:

Distance: 2100 m

Der var rigtig mange til gårsdagens træning, så vi lå meget tæt i basinet. Det gav bølger og skubben, men tilgengæld fik jeg lidt flere hår på brystet, så alt i alt var det helt perfekt for min udvikling som svømmer.

Efter svømning loadede jeg lidt carbs iform af en gang pasta carbonara. Derefter crashede jeg på sofaen resten af aftenen med Thorbjørn Sinballe´s bog. Ja ja, man kan også udvikle sig som triathlet ved at læse om sporten..... :crazy::laugh:

Link to comment
Share on other sites

I want to be a challenger

Efter næsten et år på MOL er det på tide med en ny overskrift og ikke mindst nye mål.

Et år er gået, mange træningstimer tilbagelagt, stor udvikling er sket og målet alligevel ikke nået :blink: Det er jeg dog kommet mig over, og ser nu frem mod nye og måske endda endnu større udfordringer!

Om udfordringen kan blive meget større end målet for 2012, kan jeg godt tvivle på, men ikke desto mindre føler jeg mig tændt og klar på at stå den samlede distance på godt knap 226 km.

Guess what, I´m aiming for a real Challenge

post-33726-075797000 1312805537_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

What does it take????

Se det er et godt spørgsmål, som jeg muligvis har lettere ved at besvare, når weekendens challenge er overstået. Godt nok skal jeg ikke selv deltage (det ville vist være lige i overkanten :blink: ), men ikke desto mindre satser jeg på at hente solid erfaring via den bundsolide hr. Motta, som jeg skal agere crew for på raceday.

Derudover har jeg jo også min egen tri debut på fredag, som helt sikkert også vil give mig et godt indblik i, hvad der kræves af en vaske ægte jernmand!

En ting som helt sikkert er et must og et mindre ubekendt parameter, er en bund solid forberedelse! Og lige netop her ved jeg, at jeg kan stå distancen. Jeg når de træningsmål, som jeg sætter mig, så kan jeg holde mig fri fra skader, så skal jeg også nok være i topform i aug. 2012. Om jeg så rent fysisk kan stå distancen på raceday, ja det kan tiden kun vise :bigsmile:

Forberedelserne bliver allerede skudt i gang på mandag, hvilket giver mig præcis 12 måneder til effektiv træning. De første mange måneder kommer dog til at foregå i et forholdsvis roligt tempo, så jeg ikke risikerer at brænde ud.

Min ugentlige træningsplan kunne meget vel ligne dette:

Cykling: ca. 2 gange pr. uge så længe vejret tillader det.

Her ligger fokus udelukkende på vedligeholdelse af formen.

Svømning: 3 gange pr. uge med fokus på teknik og fart.

Løb: 2 gange pr. uge med fokus på den korte distance. Her skal der først og fremmest arbejdes med teknik og speed, inden der sættes fokus på de længere distancer.

Styrketræning:3 gange pr. uge med fokus på tunge løft, der skal være med til at opbygge ekstra styrke og ikke mindst råstyrke.

Udover de 4 ovennævte punkter, så har jeg en forholdsvis stor weakness, som jeg skal have styr på for at nå mine mål - nemlig min kost! Jeg får ganske enkelt ikke proteiner nok, og i det hele taget ikke kcal nok i forhold til hvad jeg forbrænder. Jeg spiser skam sundt og forholdsvis varieret, men bare ikke nok til at kunne klare et stigende workload uden at tabe mig.

Jeg har derfor netop haft en samtale med centrets kostkonsulent, som i skrivende stund arbejder på et kostprogram til mig.

Målet er at gaine ca. 4-5 kg muskelmasse vinteren over, i et forsøg på at skabe en lidt mere solid og langtidsholdbar krop.

Som en "lille" ekstra udfordring, så kommer 2012 selvfølgelig også til at tage mig en tur til Frankrig - nærmere bestemt La Marmotte! Jeg skal have revanceret min elendige indsats i 2011, og jeg ved præcis hvordan det skal gøres :superman:

Link to comment
Share on other sites

Lyder godt med en challenge. Håber du bliver en liret triatlet og holder dig til de lækre ting! Jeg siger det bare: kompressionssokker!

Thanks :bigsmile: Du kunne jo joine mig! Læser at du selv overvejer lidt tri....

Selvfølgelig bliver jeg en liret triatlet! You know me :cool:

Men det med kompressionsstrømper kan jeg ikke love dig, i hvert fald ikke når det drejer sig om løb. Her har jeg nemlig rigtig god erfaring med dem, og så vil jeg sådan set skide på deres middeldårlige look :laugh:

Denne log er lige blevet 1000x vildere!

Jep! Nu er det ikke længere bare snak og løse tanker. Nu skal der sættes handling bag :superman:

Link to comment
Share on other sites

Så kom du ud af skabet som Ironwoman :superman:

Vel ikke de største Breaking News, når man har fulgt din log på det seneste. Den beslutning har vist været på vej et stykke tid :smile:

Godt nok et spændende mål. Og nu ved du da også, hvad tiden skal gå med det næste år. Er der en triklub i Vejle, du skal træne med?

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Det kan da være, der er nogle lavpraktiske råd at hente her - hun trænede åbenbart op til CC sidste år. Og som det fremgår her så kom hun også i mål. Men 14 timer … det er godt nok lang at være i uafbrudt aktivitet :blink:

Jannie skal under 12 timer - Med den form hun allerede viser nu, burde det være realistisk...

Link to comment
Share on other sites

Sådan dér :superman:

Vil glæde mig meget til at følge med i din log og se dig udvikle dig til triatlet!

Uden at lægge pres på dig, tror jeg også at det er meget realistisk for dig at gå efter at komme under 12 timer (men hey, det kan vi altid snakke om en anden gang :smile: )

Tusser selv rundt med en lille marathonsvømmer i maven (som også er på vej ud) så sig til hvis du vil med ud og svømme i havet :smile:

Link to comment
Share on other sites

Tillykke med din nye udfordring :4thumbup:

Nu har jeg fulgt med i din log et stykke tid og det er inspirerende at læse om din træning og de flotte resultater du opnår :smile: Jeg har stor tiltro til både den først forestående mini-tri og de større mål for 2012.

Sikke mange seje motionskvinder, der er på MOL for tiden :cheer:

Link to comment
Share on other sites

Tak til jer alle for jeres tilkendegivelser og opmuntrende kommentarer.

Det bliver en lang proces, så det er fedt at vide at I er med på "sidelinjen" :bigsmile:

Selvom det er meget fristende at melde ud, at jeg går efter en sub 12 timers tid, så venter jeg nu alligevel lidt med at sætte et mål. Jeg er jo rookie, og aner reelt set slet ikke hvad der kræves for at blive en god triatlet. Når jeg har følt mig lidt frem, så vil jeg vanen tro ikke være bange for at melde en klar målsætning ud, men I må altså vente lidt endnu :wink:

Dagen i dag er blevet brugt til lidt benarbejde, sideløbende med at jobbet blev passet. Først og fremmest har jeg, som nævnt, fået kigget lidt på kosten og går nu og venter på en personlig samtale, som leder et kostprogram med sig. Derudover har jeg fået meldt mig ind i Vejle Tri. Jeg ringede til formanden, som blev fyr og flamme, og straks meldte ud at han gerne ville hjælpe mig lidt på vej. Fedt nok!

Han snakkede om Hawai-kval og hvad ved jeg :cool: Ro på, ro på, siger jeg bare.....

Uanset hvad målsætningen ender med at blive, rent tidsmæssigt, så tror jeg at der venter mig en stor men super fed udfordring. Allerede nu brænder jeg for at komme i gang, og ender helt sikkert med at må lægge lidt bånd på mig selv, for ikke at gå for hårdt til værks :cool:

Link to comment
Share on other sites

Tusser selv rundt med en lille marathonsvømmer i maven (som også er på vej ud) så sig til hvis du vil med ud og svømme i havet

Det vil jeg helt sikkert gerne. Hvor plejer du at svømme?

Med min manglende rutine, foretrækker jeg pt steder hvor vandet er nogenlunde roligt :blush:

Link to comment
Share on other sites

Det vil jeg helt sikkert gerne. Hvor plejer du at svømme?

Med min manglende rutine, foretrækker jeg pt steder hvor vandet er nogenlunde roligt :blush:

Holder mest af at svømme ved Moesgaard i det sydlige Århus, hvor der generelt er rimelig roligt. Har du bil til rådighed? Ellers kan vi/jeg også komme sydpå. Har en idé om, at det må kunne lade sig gøre at finde et roligt sted i Vejle Fjord :smile:

Link to comment
Share on other sites

Nu skrev jeg godt nok tidligere idag, at min Ironman træning ville starte på mandag. Det var en fejl! Hvorfor ikke bare starte med det samme???

IronGirl træning #1

Motivationen til træning nåede uanede højder idag. Det var som om at min Challenge beslutning antændte en kæmpe ild, der bare brændte for at blive sluppet løs i træningslokalet.

Jeg skulle i forvejen køre en spinningtime kl. 17,30, så efter job drønede jeg afsted for at nå lidt bonustræning inden spin.

Egentlig var det jo min mening at løbe en tur i går, men eftersom den ikke rigtigt blev til noget, besluttede jeg mig for at kompensere lidt på løbebåndet.

Jeg lagde ud med 1,5 km opvarmning ved 6 min/km. Derefter løb jeg 4 x 500 m intervaller med 4,50 min/km med 200 m jog imellem.

Det gik ganske fint. Faktisk helt ok endda :smile: Pulsen lå omkring de 88% af max, hvilket fortæller mig at en løbetid på ca. 19-20 min på fredag, slet ikke er urealistisk.

Tid: 28 min

Distance: 5 km

Derefter lavede jeg en masse coreøvelser og lidt udstrækning, inden jeg satte mig i sadlen for at køre en instruktørtime. Jeg havde mixet verdens mest simple program, med laaaange udmarvrende intervaller og få skift - noget jeg synes spiller max, men som jeg ved ikke altid hitter stort blandt mellemtrænede kunder. Heldigvis virkede det som om at det ramte spot on i dag, så jeg havde en super fed fornemmelse i både krop og sjæl, da jeg stod af cyklen.

Mine egne ben var i hvert fald guddommelige, så det var ren optur :4thumbup:

Tid: 50 min

Gns. puls: 86% af MAX

Link to comment
Share on other sites

Holder mest af at svømme ved Moesgaard i det sydlige Århus, hvor der generelt er rimelig roligt. Har du bil til rådighed? Ellers kan vi/jeg også komme sydpå. Har en idé om, at det må kunne lade sig gøre at finde et roligt sted i Vejle Fjord

Okay, det område kender jeg godt :bigsmile:

Ja, jeg har bil, så en tur til Aarhus-området er ingen hindring.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share