Change of plans -> It´s all about the BIKES!


Elkjærmark
 Share

Recommended Posts

Super fedt billede! Det ser sgu godt ud med mullerne efterhånden :smile: Og hvor er det dog nitten at du lige rammer ind i en omgang forkølelse nu. Som Motta skriver, så er det bare om at få downet noget echina force. Det smager afsindigt dårligt, men det virker som regel.

Link to comment
Share on other sites

Endelig på rette vej

Efter en stribe dage med skrantende helbred, er jeg endelig ved at være oprejst igen. Det har været en drøj omgang med snot i lange baner, feber og mørhed i hele kroppen. Typisk influenza :devil: Heldigvis blev jeg ramt i nogenlunde god tid forud for min forestående tur til La Santa, så jeg skal nok nå at være 100% ovenpå til fredag.

Selvom jeg stadigvæk hakker lidt i det i dag, dristede jeg mig alligevel ud på en lille løbetur. Ikke nogen vild tempotur eller noget, nej bare en tur hvor der blev lyttet til kroppen og løbet med relativ lav puls. Der var nu heller ikke fordi der var alverdens power i stængerne, men taget i betragtning af at jeg har været sengeliggende er det vist godkendt.

Tid: 46 min 40 sek

Distance: 8,68 km

Pace: 5,21 min/km

Puls: 78% af max

Link to comment
Share on other sites

Op i gear

Forkølelsen er nu næsten ude af kroppen, og bortset fra en lidt høj puls under dagens løb var der intet at mærke til sygdommen. Dejligt at det blev en hurtigt overstået omgang, der ikke tærede alt for meget på formen :wink:

Dagens træning skulle egentlig have været forholdsvis rolig, men i det sekund jeg åbnede hoveddøren begyndte sneen at vælte ned. Det kombineret med en frisk vind gjorde det pænt koldt, så jeg speedede lidt op for at holde varmen.

Tid: 41 min

Distance: 8,27 km

Pace: 4,58 min/km

Puls: 84% af max

BOOOOOOM...... 2 arbejdsdage tilbage før La Santa :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Spinning away

Efter en del overvejelser fik jeg endelig besluttet hvilket cykel der skal følge mig til La Santa. Valget faldt på min Wilier :bigsmile: Og hvorfor så det? Først og fremmest tør jeg ikke satse på, at jeg har fysikken til at køre flere +100 km ture på TT´eren, og dernæst har jeg været lidt bekymret for om gearingen (ikke compact) måske ikke er til det bjergrige terræn som Lanzarote består af. Heldigvis er jeg så lykkeligt stillet, at jeg er fri til at vælge mellem to super lækre cykler, så reelt set har det jo været lidt af et luksusproblem.

Nå, nok om cykelvalg. Træning blev det også til i dag - nemlig i form af 2 timers spinning.

MIne spinningben har rent ud sagt været elendige på det seneste, og i dag var ingen undtagelse. Først troede jeg at det var sygdommen der spillede ind, men nu er jeg ikke længere sikkert. Måske handler det om at min puls altid er unaturlig høj, når jeg kører som instruktør. Her skal der jo både cykles og snakkes, og det giver selvfølgelig lidt ekstra procenter. Når jeg så ikke sidder på instruktørcyklen, ja så handler det jo udelukkende om poweroutput, og her har jeg nok svært ved at undlade at sammenligne med mine timer på podiet.

Tid: 2 timer 4 min

Puls: 77% af max

Derefter var det direkte hjem for at vaske tøj og pakke til La Santa.

Nu er der bare 1 arbejdsdag tilbage

Link to comment
Share on other sites

Rigtig god tur til La Santa. Men helt ærligt: At du gider. Herhjemme får vi en spændende storm og dage omkring frysepunktet med regn og slud. Det er da at foretrække til hver en tid :devil:

Husk nu også lige at kaste dig ned i en liggestol ved poolen, smide stængerne op og snuppe et par solide drinks indimellem. Der er andet i livet end træning, fx en voksen Campari :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Sgu et fornuftigt valg med cyklen. Et sæt bøjler kan du jo altid tage med, og gearingen passer forhåbentlig bedre til din fysik og terrænet. Vi er jo ikke alle der ligesom Motta træder op af bjerge på 39'eren :blink: Men rigtig god fornøjelse dernede, håber det bliver en super fed oplevelse med masser af træning der for alvor rykker formen!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja, jeg er skam kommet hjem. Desværre har jeg medbragt en gedigen tandpine, så mit overskud har ikke været overvældende.

Dr. tand kalder kl. 11,15, så kryds lige fingre for mig :dry:

Med mindre hun vælger at aflive mig, så regner jeg med at finde tid til en opdatering i løbet af dagen :wink:

Link to comment
Share on other sites

Back in the cold

Efter 7 dage i 20 graders varme, er jeg atter retur i kulden i kære DK. Det føles underligt at julen pludselig står så nær, for julestemning var der ikke meget af på Lanzarote. Julegaver er da der heller ikke blevet indkøbt endnu, men et par timers ihærdighed kan sikkert gøre meget ved det.

Turen til Club La Santa var på mange måder helt fantastisk. Træningsforholdene var så tæt på perfekte som man kunne ønske sig, vejret langt over dansk standard og derudover blev turen krydret godt med super kompetente trænere, som virkelig gjorde et stort stykke arbejde for at udvikle på alle os håbefulde triatleter som deltog.

Der var allerede inden afg. fra DK lavet et ugeprogram som kunne tage pusten fra selv den bedste. Ud fra alle de programsatte træninger kunne man selvfølgelig vælge frit mellem passene, og dermed sætte fokus på den ønskede disciplin(er).

Min 2012 sæson taget i betragtning, så jeg ikke rigtigt nogen grund til at presse alt for hårdt. Mine mål ligger så langt ude i fremtiden, så idéen med at forcere træningen voldsomt i en enkelt uge, for derefter at falde tilbage i den vanlige gænge, giver ikke rigtigt mening i min optik. Jeg valgte derfor at give svømningen det største fokus og derudover spæde til med cykling og løb efter behag.

Min uge kom til at bestå af følgende mængder:

Svømning: 20 km

Cykling: 365 km

Løb: 21 km

Især min svømmemængde må siges at være iøjnefaldende :blink: Ca, 75% af mængden bestod tilmed af teknik øvelser i den olympiske pool, så jeg har virkelig fået sat fokus på min tekniske kunnen. Undervejs havde jeg også en video session med Mark Vogel, som resulterede i et A4 ark med masser af konstruktive pointers, som gør at jeg nu virkelig har noget at arbejde videre med :smile:

Udover tekniktræning i poolen blev det også til lidt open water svømning i våddragt. Her må jeg nok erkende at der er lidt at arbejde på, og vel egentlig mest på det mentale plan. Noget blokerer nemlig når jeg får hovedet ned i det meget salte vand og samtidigt ikke kan se en meter :blink:

Jeg fik heldigvis lidt bedre styr på det i løbet af ugen, så mon ikke at det kommer med tiden når der kommer flere pas under bæltet.

Rent svømmemæssigt fik jeg også bevist overfor mig selv at det ikke ser helt skidt ud i vandet. Sammenlignet med flere af de andre 2. års triatleter er min speed i hvert fald ganske udemærket, så det kan jeg kun være tilfreds med - selvom jeg stadigvæk er sulten efter yderligere forbedringer :cool:

På cyklen gik det vel mere eller mindre som forventet. Jeg havde super gode ben på de første 3-4 ture, men derefter begyndte overskuddet med at være dalende. Årstiden og den pludselige øgede mængde taget i betragtning er det nok ikke så underligt, så jeg valgte at geare lidt ned undervejs og springe de helt lange ture over. At dømme ud fra den nuværende form, så er der dog grundlag for en god 2012 sæson, så når foråret først melder sig er jeg på banen igen.

Men uh ha da da, hvor blæser der da bare en heftig vind på Lanzarote. 20 m/sek er hverdagskost dernede, hvilket ikke helt hamonerede med mit valg af hjul. Jeg fik mig derfor nogle syge rusketure på vej ned af stigningerne, og jeg endte da også med at låne mig til et andet forhjul på ugens sidste tur :crazy: Et frækt alu hjul med reflekser i egerne og hele pivtøjet :blink:

Løbet var helt klart den del som blev forsømt, men det var en ganske bevist valg. Jeg har nemlig masser af tid til den del, og eftersom vejret ikke fordrer til cykling i DK, valgte jeg at opprioriterer det fremfor løbet, som jo er lettere tilgængeligt i DK på denne tid af året.

Helt glemt blev det dog ikke, og jeg fik bla. fyret et ret hårdt intervalpas af i selskab med Espen Hovgaard og de andre FitnessDK folks. 8 x 800 m med start hver 5. minut. Gosh, hvor var det da bare hårdt :tongue:

Fredag aften gik turen tilbage til DK til kulde og julestemning. Som altid er det rart at komme hjem, men jeg ville nu alligevel lyve, hvis jeg ikke meldte mig klar til endnu en tur :cool: Ovenpå et dyrt tandlægebesøg i dag er der dog meget der tyder på at jeg må vente lidt..... :sneaky2:

Ellers kan jeg kun sige at det har været en super fed tur, hvor jeg har lært mange nye og super søde mennesker at kende. Jeg tror helt sikkert at der grundlag for lidt fremtidig networking og om ikke andet, så en masse highfives til Challenge d. 12/8 :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Bortset fra tanden, så lyder det da som en topfed uge! :4thumbup:

Jeg har også hørt, at vinden på Lanzarote kan været noget af en killer. men landskabet ser også meget bart ud.

Din prioritering lyder da også rigtig fornuftig. Du skal nok få løbet kilometer nok hen over vinteren. Thumbs up herfra og velkommen tilbage.

Link to comment
Share on other sites

Opsumering

Ud fra min aktivitet i loggen, så kunne man måske fristes til at tro at jeg er gået i 100% restitutions mode. Det er dog langt fra tilfældet, så jeg må hellere få lavet en opsumering af de seneste dages aktiviteter :wink:

Lørdag

Efter at have rystet rejsen ud af kroppen, følte jeg for en løbetur lørdag eftermiddag. Jeg fik iført mig utallige lag tøj, og fes så ellers afsted på en lille kort tur. Det stod hurtigt lysende klart at hovedet ville mere end benene, så jeg gearede godt ned og luntede afsted.

7,03 km @ 5,30 min/km

Puls: 75% af max

Søndag

Jeg havde formiddagstjansen i centret, så selvom jeg hellere ville have ligget på sofaen og set Matador, måtte jeg afsted til 2 x spinning. I modsætning til lørdag var benene dog glimrende, så det blev faktisk til en langt bedre omgang træning end jeg havde turdet håbe på :smile:

1 time 40 min @ 80% af max

Efter spinning crashede jeg sofaen til lidt restitution inden eftermiddagssvømning med tri klubben. Jeg var lidt spændt på at komme i vandet og fornemme mine skuldre efter sidste uges monster mængde i vandet, men det viste sig at der ikke var noget at glæde sig til. Jeg kunne nemlig absolut INTET :blink:

Det blev derfor til mere snak end svømning, hvilket nu egentlig også var ganske hyggeligt. Til slut spillede vi lidt vandpolo og sluttede af med æbleskiver og gløg.

Lidt random svøm - 1200 m

Mandag

Total off day hvor jeg fik en lækker gang massage :wub:

Tirsdag

Det er efterhånden en del uger siden at jeg har været svømmeklar allerede kl. 6, men en lille mental peptalk fik mig overbevist om at det var på tide at komme ind i rytmen igen. Jeg havde på forhånd lovet mig selv at yde en koncentreret indsats, så jeg kunne få tilbagelagt en pæn mængde.

Det blev til:

500 m opvarmning

1000 m random teknik - bla. catch, en armscrawl, benspark, møllehjul osv.

500 m svømmefødder (ingen pauser undervejs og kolbøttevendinger i hver ende)

400 m håndplader

100 m afsvømning

Total 2500 m på 55 min

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Hvad skete der lige der???

I mandags, da jeg var til massage, spurgte Pilfinger mig om jeg havde haft problemer med mit højre knæ. Det havde jeg ikke, så det blev blev der ikke brugt mere energi på. I går da jeg var ude at løbe, fik jeg pludselig problemer med det højre knæ :blink: Først slog jeg det hen som værende et mentalt issue, men efterhånden som turen skred frem blev smerterne for kraftige til at ignorere. Da jeg kom hjem fik jeg smidt Pilfinger en SMS, så nu skal jeg ud til hende igen i morgen aften i håb om at hun kan udøve mirakler, så jeg hurtigt kan komme ud at løbe igen.

Jeg tror ikke at det er noget særligt - måske mest af alt noget der minder om en nerve der sidder i klemme.

Tirsdag

12 km løb @ 5,05 min/km

Min lille knæskade til trods, så forsøgte jeg mig alligevel med en hometrainer session i dag. Jeg kørte med lav belastning og høj kadance, så det blev ikke et mindeværdigt pas. Men nogen gange er hovedsagen bare at få trænet!!

Onsdag

60 min @ 76% af max på hometrainer

Link to comment
Share on other sites

Hørt på Club La Santa

Som I allerede ved, er jeg netop kommet hjem fra 7 dages ferie i paradis sammen med 30 andre freaks som jeg. Freaks som alle lever og ånder for sporten og hvad dertil hører :cool:

Men selvom jeg bestemt også går under kategorien freak, så er der alligevel lidt ved mig som gør at jeg falder en smule uden for........

Uundgåligt nok blev der talt en del om gear og lir, og i den forbindelse endte jeg op i et par samtaler som mildest talt tog pusten fra mig. To af gutterne sad ved aftensbordet og fortalte om deres nye Argon 118 TT maskiner, cykler der har kostet en mindre formue og cyklen som alle triatleter drømmer om :blink:

Snakken gik på den efterfølgende dags klatretur op af Tabayesco stigningen, og om de mon havde gear nok til at klare den 10 km lange optur. I forsøg på at afklare spørgsmålet, spurgte jeg ind til deres gearing, hvortil de nærmest i kor udbrød at de kørte med standard gearing, som vist nok var et eller andet med 57 og 23 :nonono: :nonono: :blink::blink:

Gosh mand, tænkte jeg, hvorefter jeg forsøgte at forklare de to nOOb´s lidt om gearing - både for og bag :innocent: :innocent:

Da jeg efterfølgende kom op på værelset, sad jeg og reflekterede lidt over samtalen og endte egentlig op med at føle mig lidt fortørnet. Ikke fortørnet på den negative måde, men måske nærmere på en lidt komisk og ironisk måde. For hvordan pokker kan man finde på at smide +30k efter noget som man reelt set ikke aner en skid om? Kunne det tænkes at være fordi, at man har hørt en masse andre fortælle vidt og bredt om hvilket vidunder sådan en Argon 118 er??? Og gad vide om de selv har været ude og gøre deres undersøgelser om produktet, før de kørte kortet igennem, eller om de foretog deres valg, fordi deres makkere har valgt det samme produkt?

Jeg kan sagtens følge dem i hele udstyrs hysteriet, og ovenstående skal på ingen måder opfattes som et mavesurt opstød :wink: Jeg er jo selv temmelig materielt anlagt, så jeg har vist ikke noget at lade nogen høre for :cool: Men alligevel får ovenstående mig til at trække på smilebåndet og grine lidt af hvor nemt det egentligt er at blive påvirket af dem man omgåes, uvidenhed eller ej :wink: :wink:

Sidst på ugen, hvor jeg efterhånden var kommet ind på livet af de fleste fra gruppen, tillod jeg mig at joke lidt med ovenstående, og heldigvis blev det taget imod med et grin. De er jo godt selv klar over naiviteten i nogle af de valg/køb, hvad end det så må handle om dyre cykler eller store udgifter til personlige trænere, men deres engagement er stort så der skal ikke mangle noget :wink:

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Jeg kan sagtens forstå din pointe. Der findes også glade amatører, der lige nu er på vej i byen for at lægge 35.000 kronber på bordet for det nye Canon EOS 1D X spejlrefleks i den tro, at deres billeder automatisk bliver lige så gode som de professionelles :wink:

Det kan heller ikke rigtig gøre mig forarget. Folk må da selv om, hvad de bruger deres surt tjente penge på, og hvis de ikke har kontanterne i sidste ende, så får de vel fornøjelsen af at være med i Luksusfælden på TV3 en dag, så de kan lære det.

Men det skal så heller ikke afholde mig fra at løfte øjenbrynene i mild forundring, for når det fx gælder cykler, så skal man altså være rigtig, rigtig god for at få glæde af det spring, der er fra cykler i 15.000 kroners klassen til dem, der koster 30.000+ …

Link to comment
Share on other sites

Jeg er efterhånden kommet ind i en dårlig rytme med alt for få opdates, så nu må jeg hellere få lavet endnu en opsumering. Rent faktisk har jeg fået trænet ganske ihærdigt her julen over, så selvom jeg har indtaget uhyggelige mængder med julemad, så har formen ikke lidt det helt store knæk.

Torsdag d. 22 dec

Lidt juletravlhed var årsag til at dagens eneste træningspas blev en gang morgensvømning. Ganske useriøst, da jeg slet ikke var oplagt.

Svøm - 1600 m

Fredag d. 23 dec

Efter arbejde kørte jeg direkte til Herning til de gamle, så dagens træning blev henlagt til de tidlige morgenstunder før arbejdsdagens start. Det er ikke hverdagskost for mig at løbe fra morgenstunden, og det var da også pænt hårdt :tongue:

Løb - 10,4 km @ 5:00 min/km

Lørdag d. 24 dec

Efter et let morgen måltid smuttede jeg afsted på en løbetur, for efterfølgende at hoppe direkte på spinningcyklen til en time i selskab med far, mor og lillebro :bigsmile: Det var min brors første spinningtime, så den tog hårdt på ham. Ikke så meget pga. manglende form, for den har han skam, men mere pga. manglende teknik. Han hængte dog yderst godt i, så det var en værdig debut!

Løb - 10,35 km @ 4,58 min/km efterfulgt af 50 min spin @ 81% af max

Søndag d. 25 dec

Endnu en løbetur på heden. Det var skønt at komme afsted ovenpå julemiddagen, selvom benene var stive og tunge.

Løb - 13,5 km @ 5:08 min/km

Jeg føler virkelig at det rykker på løbeformen for tiden. Mine ture ligger mere om mere stabilt omkring de 5:00 min/km, og eftersom vi endnu blot er i december er der endnu håb om endnu mere speed :wink:

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Gaaaaahhh, så sidder jeg på jobbet igen efter en dejlig juleferie. Gud, hvor ville jeg ønske, at jeg havde haft et par dage mere at gøre med, men sådan skulle det ikke være :unhappy: Heldigvis er jeg mødt ind til en helt død telefon og mailen er heller ikke ligefrem rødglødende, så det bliver en blid opstart.

Trænings update

D. 27 dec.

Jeg startede dagen med en løbetur sammen med en veninde. Hun er en pissesej løber, så jeg måtte slide godt i det for at følge med. Bedre blev det så heller ikke af, at jeg havde en solid gang alkohol i kroppen fra 1. juledag som skulle svedes ud, inden jeg kunne yde optimalt :blink: Første halvdel af turen blev derfor også løbet med usædvandlig høj puls. En puls der faktisk faldt lidt på vejen retur, til trods for at tempoet steg en hel del.....

14,5 km @ 5:05 min/km

Efter løbeturen var det direkte hjem på sofaen for at restituere. Jeg havde nemlig 3 spinningtimer som instruktør i centret senere på dagen....

Time 1 @ 82% af max

Time 2 @ 83% af max

Time 3 @ 81% af max

Benene var overraskende gode på alle 3 timer :4thumbup:

D. 28 dec.

Det blev en af de dage hvor jeg ikke kom uden for en dør :blink: Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har lukket mig selv så godt og grundigt inde, men jeg må jo have trængt til det. Under alle omstændigheder nød jeg dagen med lidt rengøring, oprydning, 6 afsnit Matador og så lige en enkelt time på helvedsmaskinen - nemlig hometraineren.

Tid: 60 min @ 75% af max

Som I jo ved, har jeg ikke været helt så trofast overfor min log, som jeg plejer at være. Årsagen er at jeg har helliget mig til et nyt projekt, nemlig siden www.triholics.com som jeg har startet sammen med Motta. Tjek den ud og kom gerne med lidt kommentarer til den :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share