Change of plans -> It´s all about the BIKES!


Elkjærmark
 Share

Recommended Posts

Det kan man heller ikke. Iflg. Garmin Connect har vi kørt 662 højdemeter, hvilket stemmer meget godt overens med de 648 m som GPSies viste da jeg lavede ruten derinde i lørdags. Hvorfor Endomondo mener at der blot har været 181 højdemeter tør jeg ikke udtale mig om.

Link to comment
Share on other sites

Herning området er fladt, men så fladt er det altså heller ikke. Faktisk er det meget afhængig af hvilken retning man bevæger sig i. Nord for Herning i en radius af ca. 25 km er det pandekage fladt, men hvis man bevæger sig vest eller syd på, så er der faktisk en del små bakker. Rent længdemæssigt kan de ikke måle sig med trekants området, men faktisk kører jeg ofte ligeså mange højdemeter pr. 100 km her i Herning, som jeg ville gøre i Vejle området.

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

En rigtig kold og træls omgang

Siden min succesoplevelse til forrige tirsdags klubtræning, havde jeg gået og set frem til at det atter skulle blive tirsdag, så jeg kunne få endnu en god oplevelse i bogen. Sådan gik det ikke helt..... Flere ting spillede ind, så allerede inden afg. med klubben var fornemmelsen ikke god. Først og fremmest er det den "forkerte" tid på måneden - noget som flertallet af hankønsvæsner her på MOL nok ikke har den store erfaring med, men som uomtvisteligt sætter sine spor på ens performance. Derudover regnede det, det klubtøj jeg netop havde erhvervet mig generede i skridtet og sidst men ikke mindst havde jeg lige haft et irriterende skænderi med en veninde. Alt i alt bare ikke lige min dag........

Det dårlige vejr til trods, så var vi alligevel ca. 30 ryttere der begav sig afsted. Tempoet ud af byen var noget mere moderat end sidste tirsdag. Årsagen dertil var uden tvivl at ingen af Blue Water drengene deltog. De sad og hyggede i klublokalet efter at have tilbagelagt en tur på 155 km på egen hånd.

Jeg var slemt glad for det moderate tempo, for mine lårbasser var stramme og jeg havde ualmindelig svært ved at finde en rytme og et tråd. Det blev en tendens der fulgte mig på hele turen......

Vi satte kurs mod Vorgod-Barde, hvor der skulle køres nogle runder med lidt rulleskift og noget væddeløb. På vejen derud matte vi stoppe op et par gange pga. punkteringer. Irriterende, men uundgåeligt i det lortevejr vi havde igår. For hvert stop vi gjorde, blev mine ben kolde og stivnede mine ben mere og mere til. Det kombineret med mavesmerter og kvalme gjorde ikke ligefrem turen til nogen fornøjelse!

Nå, men vi kom ud til rundstrækningen og fik delt feltet i tre grupper og så gik det ellers derudad med rulleskift. Det blev en lang pinsel for mig, for jeg kunne slet ikke få drev i cyklen. Pulsen ville heller ikke noget, så generelt var der ikke meget at skrive hjem om. Så da vi gik fra rulleskift direkte over til at køre lidt væddeløb, parkerede jeg mig straks i den tunge ende og sad med uden at lave noget nævneværdigt ballade. Men av av, hvor var mine ben ømme......!

Eneste positive beretning om gårsdagens træning var at jeg ikke blev sat. Bliver jeg ikke sat på en dag som igår, så kommer det næppe heller til at ske i fremtiden......

Cykling: 68,5 km @ 31 km/t (gns. puls 71% af HR)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Det er ved at være lidt for lang tid siden jeg sidst har fået updated lidt her i loggen, så jeg fyrer lige en lidt hurtig en afsted;-)
Kort fortalt, så har min mængde ikke været helt så høj som håbet på det seneste. Det er lidt tyndt at give vejret skylden, men det er præcis hvad jeg gør alligevel, for det har været en ordentlig omgang lort sådan ca. 9 ud af 10 dage...... Tendensen her i Herning har været fint vejr indtil midt eftermiddag, og så har regnen ellers meldt sin ankomst i det sekund jeg lukkede computeren på jobbet og kørte hjem for at træne. Grrrrr.......

Onsdag d. 17/4
Cykling med holdet i Vejle. Fin tur med masser af godt humør - og næsten ingen regn....

Cykling - 65 km @ 28,5 km/t

Torsdag d. 18/4
Regn regn og atter regn. Det blev derfor til lidt spinning.

Spin - 1 time 55 min @ 78% af HR

Fredag d. 19/4
Min søster har flere gange forsøgt at lokke mig med til noget morgensvømning. Hun har fået en idé om, at hun vil lære at crawle. Indtil nu har jeg været noget svær at lokke med, men jeg bukkede under.... Det var godt jeg gjorde det, for det var en skøn genforening med poolen. OK, jeg svømmede rent ud sagt ad h til, men jeg hyggede mig med det, og fik også givet min søster nogle fif med på vejen.

Svøm - 1000 m

Lørdag d. 20/4
På ugens hidtil eneste gode vejrdag skulle jeg undervise på et spinning event. Pis lort! Især fordi der blev kørt Grandprix Herning, hvilket jeg gerne ville have deltaget i. Oh well Jannie, tjek lige kalenderen en anden gang før du siger ja til at køre spinning.....

Spin - 2,5 time @ 79% af HR

Søndag d. 21/4
YES, endelig en dag med godt vejr og ingen aftaler i kalenderen:-) Det blev udnyttet til årets hidtil længste tur på raceren. En tur der gik fra Vejle og helt ned omkring Sydfyn og så retur igen. Undervejs var der tid til lidt lunch på Café Razz nede på havnen i Middelfart. Skide hyggeligt, især fordi selskabet var rigtigt godt!

Cykling - 162 km @ 31,0 km/t - 76% af HR

Mandag d. 22/4
Morgensvømning, lidt core træning og lidt beach workout for overkroppen;-)

Svøm - 1200 m

Tirsdag d. 23/4
Regn og storm = spinning

Spin - 1,5 time @ 77% af HR

Onsdag d. 24/4
Nogle gange kan man ikke undgå regnen, og onsdag var en af dem. Jeg havde nemlig instruktørtjansen på cykelholdet i Vejle, og folk lod ikke til at bekymre sig om de meget truende skyer ude i horisonten. Men knapt havde vi forladt Vejle før regnen silede ned. Det kombineret med en syg vind, gjorde det til en lortetur. Jeg fik overtalt de andre til at skære den lidt kort, for efter et utal af punkteringer var vi alle både kolde og VÅDE.

Cykling - 45 km @ 26 km/t

Torsdag d. 25/4
Morgensvøm og så ellers ikke andet end lidt core og træning af skuldre, ryg og arme. Svømningen gik fint:-)

Svøm - 1400 m

Fredag d. 26/4
Et par af gutterne fra MTB holdet i Vejle havde taget initiativ til at arrangere en fællestur. Det blev en helt kanon tur, hvor det sociale var i højsædet. Først en flot tur ud langs fjorden i Vejle og så ellers hjem i haven hos en af dem til grill af pølser og hygge. Dejlig dag:-) Og tjek lige dette pic fra igår:

Outdoor_zpse316ca55.jpg

Kan I finde mig???
Det skarpe øje vil måske også bemærke, at vi har en ganske glimrende Cannondale forhandler i Vejle;-) Lefty is the word......

MTB - 50 km

Lørdag d. 27/4
Eftersom jeg skal køre sæsonens første løb imorgen blev dagens træning intet andet end en rulletur. Stille og rolig kørsel med et par enkelte accelerationer undervejs, that´s it! Benene føltes gode, så jeg håber at præstere godt i morgendagens løb.

Cykling - 65 km @ 27,5 km/t - 70% af HR

Det er ikke min licensdebut jeg står foran imorgen, men derimod motionsløbet Bakkeløbet. Et løb på 117 km med ca. 1200 højdemeter. Det bliver at blive kørt mere eller mindre som rigtigt væddeløb, så jeg vil forsøge at holde mig til og lave en god placering blandt pigerne. Wish me luck;-)

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Karrierens første sejr

Som varslet i loggen igår skulle jeg køre årets første løb idag. Ikke et licens løb, men derimod et pænt hårdt motionsløb på 117 km med i alt ca. 1300 højdemetre. Som billedet her bevidner, så gik det ganske glimrende :-)

Podie_zpsdc178149.jpg

Generelt set havde jeg et rigtig godt løb. Lidt tunge ben i starten, men jeg er og bliver en langsom starter, så jeg kender humlen og bevarede roen og ventede på at de gode ben skulle melde sin ankomst. Og det gjorde de så heldigvis også, og derfra og ind var det ren og skær optur. Godt tråd med masser af power og generelt set et rigtig godt overskud på cyklen - en virkelig herlig fornemmelse:-)

Link to comment
Share on other sites

Tak allesammen:-)

Selvom benene har været pænt maste siden løbet i søndags, så har jeg valgt at køre på med en forholdsvis tung mængde. Dagens træning bliver den sidste inden jeg hiver stikket ud et par dage, og sætter fokus på at få benene klar til en uge på Club La Santa, hvor jeg smutter ned på fredag.

Det er lidt en "sjov" fornemmelse sådan bare at blive ved med at pine benene..... I starten af ugen gjorde de konstant opmærksom på sig selv, når jeg trådte i pedalerne, men nu har de det egentlig fint nok - bortset fra at jeg mangler et gear eller to når der skal accelereres;-)

Siden søndag er der blevet logget flg:

Mandag

Dagen startede med lidt morgensvømning med søs. Nothing special, bare ca. 1300 m i det våde element.

Efter job kørte jeg en relativ let tur på mtb´en ud omkring Sunds Sø, og så ellers bare hjem via nogle små landeveje. Jeg fulgtes derud med mine forældre. De har sommerhus derude, og skulle en smut ud for at slå græsset. Min far skulle selvfølgelig lige spille op til dans på et par af broerne over motorvejen, og hvor meget det end smerter mig at indrømme, så måtte jeg se mig slået begge gange. Jeg havde ganske enkelt ingenting i benene! Gosh, det har jeg allerede nu måtte høre for mange gange.....

Det blæste sygt meget, så hjemturen blev hård for de meget ømme ben!

MTB: 31 km - 67% af HR

Tirsdag:

Jeg havde taget fri til middag for at smutte på tur med en makker, men vejret var ikke helt så godt som vi havde håbet, og da jeg samtidigt var kommet afsted på mine Reynolds i en stiv kuling, så var fornøjelsen ærlig talt ikke særlig stor. Oveni det, så var mine ben piv ringe og moralen lav, så havde det ikke været for Carsten, så havde jeg skåret den ultra kort og var kørt hjem!

Cykling: 97 km - 69% af HR (29,6 km/t)

Onsdag:

Skønt vejr og ny deltagerrekord på mit cykelhold i Vejle:-) Alt i alt en super dejlig aften med masser af højt humør. Niveauet på holdet er noget svingende, så tempoet er aldrig det vildeste. Til gengæld bliver der altid kørt aggressivt på bakker og efter skilte, så der er god mulighed for at få pulsen lidt op:-)

Cykling: 66 km - 70% af HR (28,7 km/t)

Torsdag:

Fællestræning med HCK var med i overvejelserne forud for torsdagens træning, men med benenes tilstand i baghovedet besluttede jeg mig for en solotur. God beslutning Jannie!
Igen halv tunge ben og INGEN ekstra gear til temposkift. Slet ikke! Men pyt, vejret var virkelig lækkert, så jeg fik kørt en rigtig fin tur alligevel:-)

Cykling: 71 km - 74% af HR (29,6 km/t)

Fredag:

Endnu en skyfri dag - herligt:-) Og så med ny Garmin Edge GPS på styret - hvordan pokker har jeg kunne leve uden sådan en indtil nu???

Jeg kørte afsted direkte fra job, cyklede ud til min stedmor for at fejre hende med lidt kaffe og kage, hoppede så i sadlen igen og strøg afsted. Det var varmt! Dejligt!
Turen blev kørt stille og roligt med fokus på høj kadence og lav puls. Det lykkedes til fulde, og skal jeg være helt ærlig, så kan jeg ikke huske hvornår jeg sidst har nydt en solotur så meget som jeg gjorde i fredags:-)

Cykling: 82 km - 67% af HR (28,7 km/t)

Lørdag:

Efter en stille og rolig tur i fredags, havde jeg håbet på at benene snart ville vågne lidt op. Det gjorde de desværre bare ikke..... Det var derfor med hiv og sving at jeg fik røven med over bakkerne på dagens tur, der først og fremmest bestod af de sidste 70 km af ruten til Grejsdalsløbet. Av av.... Og da jeg samtidigt var afsted med en håndfuld gutter fra Vejle, så ville jeg egentlig gerne have vist mig fra min lidt mere velkørende side. Hmmm, det må blive en anden god gang;-)

Da de 70 km var tilbagelagt og vi stod ved centret i Vejle, besluttede 4 af os at køre en smut til Erritsø (Fredericia) for at heppe på løberne til Lillebælt. Afsted i modvinden, stop på en tank for at købe cola og træstamme og så ellers sydøst over. Vi fandt et perfekt sted, hvor vi kunne parkere cyklerne, stå i sol og læ og samtidigt have et godt overblik over de passerende løbere, og så pakkede vi ellers godterne frem for baglommerne og lavede vores egen lille picnic. Få minutter efter strøg de første løbere forbi i et hæsblæsende tempo. Lidt tid derefter kom min søster også løbende, så hun fik lige en high five med på vejen. Hun satte i øvrigt ny PR med en tid på 1:57:20. Pisse godt gået!

Efter et stop på en times tid hoppede vi i sadlerne igen. Benene var stive og en af de andre var mildest talt gået helt KOLD. Hjemturen blev derfor noget tung og laaaaangsom, men pyt, samlet ud betyder også samlet hjem, så vi fik ham pakket godt ind og trillede afsted.

Cykling: 117 km - 71% af HR - 1350 højdemeter (28,2 km/t)

Nu sidder jeg i sofaen og lader op til dagens træning. Det bliver igen en længere +100 km tur i selskab med tre gode venner. Tempoet bliver ikke noget specielt idag, men det bliver helt sikkert good times:-)

I øvrigt har jeg i skrivende stund kørt 701 km siden sidste fredag, og det er vel og mærket inkl. 82 km på MTB. Det må vist siges at være en godkendt mængde!

Link to comment
Share on other sites

Ja, det har været en syg uge, og prikken over i´et blev sat idag med en dejlig tur ud til Ringkøbing og ned langs fjorden. Jeg strøg afsted med 3 af Vejle folkene, som havde smidt cyklerne i bilen og taget turen til Herning. Fedt med lidt selskab på en solskinstur:-)

Mine ben var faktisk rigtig fine idag. Ok, vi kørte heller ikke rigtigt de vilde bakker/accelerationer, og intensiteten var for mit vedkomne heller ikke så høj. Men anyways, det føltes rart at have kontakt til stængerne igen:-)

På 99,9% af turen lå jeg og trak de andre, så jeg fik faktisk en rigtig god gang træning ud af turen, selvom det gik lige trægt nok på hjemturen.

Cykling: 134 km - 73% af HR - 28,3 km/t

Total set lander jeg på 594 km for uge 18. Det må være en af de tungeste uger i min cykelkarriere;-)

Nu ser jeg frem til en hviledag imorgen, for skal jeg være helt ærlig, så er min røv ved at være noget tyndslidt!

Link to comment
Share on other sites

Imponerende(læs: skræmmende) mængde du fik i sidste uge. Kudos herfra!

Selvom du selvfølgelig har dit fokus på La Marmotte, så er det måske en meget god idé lige at få trænet et par hurtige intervaller i den kommende tid til debuten i DB! :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Back in DK

Efter længere tids stilstand i loggen, er det vist på tide at jeg får catchet lidt up igen. Man kunne fristes til at tro at min træning har været gået i stå, men næ nej, det vil vist være synd at sige;-) En træningstur til Club La Santa samt en pinse i høj kadence har dog spændt ben for mig, så det er først nu at jeg har tiden til at samle mig om et ordentligt indlæg.

Generelt set, så er min tid bare blevet noget mere sparsom. I hvert fald når det handler om tid til alt det der bevæger sig i det online univers;-) Groft sagt, så kan jeg vel konstatere, at jeg nu endelig bliver udnyttet til fulde rent erhvervsmæssigt, hvilket betyder at log-updates i dagtimerne hører sjældenhederne til. Baaah...... Eller dvs. NEJ, for jeg nyder virkelig de udfordringer mit nye job byder mig, og lever derfor også gerne med lidt mere sporadiske updates;-)

Nå, videre til det det egentlig handler om - nemlig træningen!

Efter at have kørt med stram kæde i hele uge 18, tog jeg toppen af træningen i dagene frem mod afrejsen til Lanzarote. En kort opsummering af træningen frem til og med torsdag ser således ud:

Tirsdag d. 7/5-13

Solskin og lidt hygge i det Midtjyske - tilmed årets første tur i korte ærmer og rør:-)

Cykling - 57,57 km @ 30,1 km/t (avg. HR 141)

Onsdag d. 8/5-13

En solskins dag var hvad det kunne blive til før himmel og hav skulle stå i et.... Desværre var jeg 12,5 km hjemmefra da det brød løs..... Behøver jeg sige mere???

Cykling - 25 km @ 29,5 km/t (avg. HR 134)

Fredag d. 10/5-13

Yes, endelig tilbage på Lanzarote:-) Vi skulle være i Billund allerede fredag morgen (nat) kl. 3:50, så det var ultra tidligt ud af fjererne. For at gøre ondt værre, så havde min mutti fødselsdag om torsdagen, så familien var samlet til middag og hygge og jeg kom alt for sent i seng. Angst for at sove over mig, fik jeg nærmest ikke lukket et øje inden vækkeuret ringede kl. 01:50, så det var en søvnig zoombie-agtig Jannie der tjekkede ind i lufthavnen. En times søvn i flyet gjorde dog underværker (bekræfter mig endnu engang i min teori om, at en nat uden alverdens søvn ikke betyder noget for ens performance, hvis ellers de foregående nætter har været af god søvnmæssig kvalitet), så da cyklen var pakket ud ved middagstid, var jeg knivskarp og klar til at skyde ferien igang med manér!

Planen var et relativt forsigtigt udlæg, da en lang og hård uge ventede forude, men f*** hvor var det svært når benene bare kunne og ville det hele;-) "Heldigvis" havde vi dog et par knap så hurtige hoveder med på slæb, og det hjalp os rent ud sagt med at holde niveauet på det rette sted.

Turen blev et glædeligt gensyn med surfers paradis i Famara, lorte asfalten fra rundkørslen i Teguise og de falske Ildbjerge. Super skønt at være tilbage på Lanza efter et års fravær!!!

Cykling - 84,40 km @ 28,5 km/t - avg HR 144 (1130 højdemeter)

Lørdag d. 11/5-13

Solskin og højt humør, og ja, så en tur på lågen inkl. en smuttur over Tabayesco. Bliver det bedre? Næppe......

Jeg husker desværre ikke min tid på selvsamme stigning fra de foregående år, men lørdagens forsøg gav mig en tid på 35 min og 55 sek på de 9,9 km @ 6,3% i snit. Dette uden at give mig fuldt ud, da kongeetapen ventede om søndagen. Tilfreds, det er jeg dog, for jeg havde virkelig en god rytme og et let tråd hele vejen op. Normalt kører jeg en del stående når det går op ad bakke, også når jeg klatrer i lang tid af gangen, men lige netop på denne front fandt jeg ikke rigtigt rytmen. Siddende gik det dog strålende, så alt i alt en virkelig god oplevelse.

Cykling - 90,94 km @ 27,5 km/t - avg. HR 145 (1311 højdemeter)

Søndag d. 12/5-13

Ud af os fem som havde medbragt cykler, var vi blot to som var friske på den helt store udfordring - nemlig Ironman ruten. Tidligt op, MASSER af morgenmad i den legendariske buffet i Atlantico og så ellers ud på rammen. Sikke en dag!

Efter at have været tilskuer og back-up for Nico sidste år, var jeg helt og aldeles klar over hvilken en udfordring der ventede os. Eller var jeg???

I modsætning til på Ironman´en, så startede vi ud fra Club La Santa, og ikke i Puerto del Carmen, med kursen sat mod Haria og Mirador. En pæn hård opstart, hvor det mere eller mindre stiger de første små 45 km. Og ikke bare stiger, det blæser også lige ind på trynen, så farten suges ud af benene selvom pulsen ligger i den høje ende. Ouch..... Især stigningen op til Mirador var tuff, og vinden var faktisk så hård at jeg ikke turde rejse mig i pedalerne, af fare for at cyklen ville blive revet væk under mig, og det til trods for at jeg kørte med lavprofil. Ikke fedt!

Videre fra toppen og nu endelig med lidt medvind og medløb:-) Benene var forsat gode og humøret i top, men jeg må indrømme, at respekten for distancen allerede fra toppen af Mirador gradvist steg kilometer for kilometer. Og jeg må nok også indrømme, at den tur ned fra Mirador til Puerto del Carmen, som jeg nok tidligere har regnet lidt for værende ren tempo, hygge og rul, rent faktisk er noget hårdere end som så. Stykket ind over Nazarat er fx. ikke noget at spøge med. Specielt ikke, når man som jeg, i forvejen døjer med lidt siddesår:-(

Ved ankomsten til Carmen var jeg slidt og tom for energi! Heldigvis vidste jeg at en lille pause ventede, så der ville blive mulighed for at tanke masser af carbs samt god moral. En anden ting som også lå i baghovedet og gav mig en dejlig tryghed forud for de sidste km, var det faktum at jeg endnu ikke er gået kold i år. Heller ikke selvom distancerne har været marathon-lange og tempoet pænt højt. Så hvorfor skulle det ske idag? Utænkeligt;-) Ej, helt så kæk var jeg ikke! Slet ikke! Men jeg undlod at indvie min makker i min lille krise, ene og alene fordi jeg efterhånden har erfaret, at enhver krise er midlertidig! Og ganske rigtigt, så var jeg på toppen igen sølle 20 min senere, og der forblev jeg de resterende mange kilometre frem mod La Santa by. Faktisk har jeg nok aldrig før kommet så let og ubesværet igennem Ildbjergene. Det var helt fantastisk! God med power i stængerne og en puls der forsat var påvirkelig. Kan man ønske sig mere efter 165 km?

Da Ildbjergene var lagt bag os gik det videre med fuld fart på mod La Santa. Det går mere eller mindre ned ad bakke hele vejen, så det var ikke alverdens fysik der skulle lægges i pedalerne. OK, lidt skulle der trædes, for der blæste en solid vind fra nord som tog toppen af farten, men det var bestemt overkommeligt. Da vi nåede byskiltet i La Santa gearede vi ned og besluttede os for at rulle de sidste 3-4 km hjem til CLS. Fra det sekund ville mine ben ikke mere. De var helt døde! Hvis man kan tale om at ben kan gå mentalt kolde, så var det lige hvad mine gjorde. Meget tankevækkende faktisk!

Cykling - 179 km @ 27,4 km/t - avg. HR 148 (2435 højdemeter)

Gosh, for en omgang;-)

Mandag d. 13/5-13

Godt brugt efter søndagens tur, rullede vi ud på lidt restitution. Hvis vi ikke skulle cykle, hvad pokker skulle vi så lave;-)

At Femes så skulle besejres undervejs gav blot lidt krydder på en ellers rolig tur, men så kan jeg også (endelig) sætte den på cv´et.

Cykling - 73,76 km @ 26,4 km/t - avg. HR 136 (1040 højdemeter)

Tirsdag d. 14/5-13

I stil med søndagens tur på Ironman ruten, så var tirsdagens på forhånd planlagte tur endnu en af dem jeg havde set ekstra meget frem til. Udfordringen bestod af Tabayesco x 3, kørt med en relativ beskeden intensitet så tæt på La Marmotte pace som muligt. Direkte ud mod foden af stigningen, en kort tissepause og så ellers igang! BUM!

Første tur var ok, men ikke mere end det. Flowet var ikke helt i top, men jeg havde god kontrol over puls og kom fornuftigt op. Ingen pause på toppen, bare videre ned og så ellers op igen. Anden tur var helt perfekt! Som i ren og skær verdensklasse! Overskud og flow hele vejen. Mere af det, JA TAK! Igen bare op for at vende og så ellers ned til tredje og sidste tur. Den blev en anelse hårdere end de to foregående, men benene var virkelig gode og jeg boblede af overskud! Et kort sekund overvejede jeg faktisk at tage en fjerde tur, men nogle gange skal man huske at stoppe mens legen er god!

Cykling - 122,31 km @ 2326 højdemeter

Tur 1 - 41:04 min - avg. HR 152

Tur 2 - 40:24 min - avg. HR 156

Tur 3 - 39:40 min - avg. HR 158

Til info kan jeg fortælle, at stigningen hver gang blev målt til ml. 10,0-10,2 km.

Onsdag d. 15/5-13

Total off day! Ikke off day fra cyklen, men off day som i DÅRLIGE ben! Træthed, fysisk såvel som mentalt, og det er i bund og grund vel ikke så underligt! Det til trods, så fik jeg cyklet lidt.

Cykling - 86,47 km @ 26,7 km/t - avg. HR 128

Og så gik det galt! Onsdag aften blev lidt for festlig i selskab med alle de andre hoveder fra Vejle, så derfor blev der ingen cykling til miss Mark torsdag;-)

Lørdag d. 18/5-13

Hjemme i DK igen til en solrig dag med masser af varme. Hvor skønt var det lige? På med carbon fælgene igen, og så ellers ud og nyde det gode vejr. Ikke så meget for træningens skyld, men mest af alt fordi jeg havde lyst! Benene var nemlig forsat møre og tunge, så alt hvad der mindede om offensiv kørsel blev pakket væk til fordel for et jævnt og moderat tråd.

Cykling - 73,11 km @ 30,8 km/t - avg. HR 142

Søndag d. 19/5-13

Egentlig skulle jeg have kørt licensløb, men grundet den tunge træningsmængde de sidste mange dage gav det ikke meget mening at stille op. Så hellere vente til en anden god gang, hvor jeg har mulighed for at time min træning lidt mere fordelagtigt.

I stedet tog jeg en rolig tur med en veninde. En tur hvor jeg på det flade stykker konstant kæmpede med tunge ben, men derimod havde super gode ben på alle stigninger. Weird.....

Cykling - 115, 21 km @ 27,5 km/t - avg. HR 132

Mandag d. 20/5-3

Sidste feriedag:-( Min oprindelige plan var egentlig en hviledag. Den blev så lavet om til en solotur på ca. 100 km, inden jeg pludselig blev overmodig og kastede mig ud i årets længste...... Ihhh, hvor kan planer hurtigt ændres;-) I selskab med min makker fra Lanzarote gik det over stok og sten. Afg. fra Herning og så ellers bare følge den rute som Garmin dikterede os. Ikke så meget shit der. Heller ikke selvom vi fik adskillige skyllere undervejs...... Udgangspunktet var Herning, og for de lokalkendte kan jeg berette om visitter i henholdsvis Fasterholt, Ejstrupholm, Mossø, Ry, Silkeborg, Funder, Bording, Tulstrup og Gjellerup.

Da vi langt om længe endelig landede i Herning igen, var jeg helt udsolgt! Flad og SULTEN! Og beskidt! Og våd! Vi satte os på trappen udenfor min lejlighed, lokkede en pizza ud af bagdøren ved det nærliggende pizzaria og sad så ellers bare og frådede med pizza, cola og kaffe. Ikke værst..... På daværende tidspunkt viste min Garmin 174 km.

Lidt nørderi med Endomondo og en lommeregner, og pludselig var vi kommet frem til at jeg manglede sølle 7 km i at have tilbagelagt 1000 km på 10 kalenderdage. Hvad gør man så? Træt, våd og kold..... Tja, man hopper selvfølgelig op på cyklen igen for at få de sidste km i hus;-) That´s the spirit of a true Ironwoman!!!!!

Cykling - 182 km @ 30,6 km/t - avg. HR 142 (højdemeter 1285)

Og hvad så med dagens træning? DEN ER IKKE EKSISTERENDE, og det har jeg det rigtig godt med :-)

Hvad jeg har det endnu bedre med er det faktum at jeg på nuværende tidspunkt har kørt 6019 km i 2013. Det må være ny PR medio maj:-)

Link to comment
Share on other sites

Haha, fed beretning om IM ruten. Jeg tror dog hellere jeg ville køre den fra Carmen og slutte af med nedkørslen fra Mirador, end at slutte med ildbjergene og turen til CLS. Men fuuck den rute er ond! Her er en lille tankestrøm som jeg havde med Anne Dorthe igår... Vi regner med at tage IM Lanza i 2015.. Nu er den plantet, og du kan vende dig til tanken... Just sayin'... :poking:

#1000på10dage #Respekt!

Link to comment
Share on other sites

Her er en lille tankestrøm som jeg havde med Anne Dorthe igår... Vi regner med at tage IM Lanza i 2015..

Arhh, ved sgu ikke lige. Synes ærlig talt ikke at den rute tiltrækker mig alverdens. Mit lille korpos blæser jo væk ude i vinden;-) IM Nice derimod kunne friste! Og jeg mener det faktisk seriøst. Kunne godt finde på at køre en IM igen til næste år, men nu ser vi hvad der sker.

Link to comment
Share on other sites

En pose blandede bolscher samt en ny PR :biggrin:

Efter nogle ugers hård træning, var min umiddelbare plan at tage den stille og roligt idag og få restitueret kroppen lidt. Den plan blev dog ændret, da den kommende weekend definitivt bliver helt uden cykling på programmet pga. lidt firmagolf med en kunde, samt en rejse til Glasgow med alt for tidlig afg. søndag :sneaky2: Umiddelbart ikke lige det jeg drømmer om at bruge weekenden på, men det er uden tvivl en kærkommen lejlighed til at få droslet lidt ned.

Tirsdag og onsdag blev stille og rolige, da efterveerne af mandagens tur sad dybt i kroppen. Jeg kunne slet ikke rigtigt tage gassen, og gik konstant rundt med en markant træthed i kroppen. Den tur var noget hårdere ved mig en først antaget :sleepy: Jeg lod derfor cyklen stå i pit, og fik i stedet kørt noget BB med fokus på overkroppen. Noget jeg til min store tilfredshed faktisk har været ganske vedholdende med over de sidste par måneder!

Torsdag ville jeg have været ude på lågen, men en stiv kuling fik mig til at vælge den komfortable løsning - nemlig spinning. Det blev ikke noget mindeværdigt træningspas, men jeg fik da banken pulsen lidt op undervejs.

Spinning - 50 min @ 77 % af HR

Fredag skinnede solen, så jeg støvede min Supersix af og iførte mig de korte rør, kortærmet trikot og vindvest. Ihhh, hvor jeg bare elsker sådanne dage :tongue: Jeg teamede op med min gode ven Niels, som bor i Sydney, men som pt. er hjemme på ferie. Han har flere gange udfordret mig til en cykeltur, så nu skulle det være. Jeg forventede på forhånd en hård tur, hvor Niels ville presse godt til fra start til slut. Jeg fik delvist ret, men også kun delvist :wink: Niels lagde ganske rigtigt ok hårdt ud, og det passede mig bare slet ikke! Mine ben ville nemlig rent ud sagt intet de første 35 km. Selv med en puls på ca. 70% af HR var jeg ved at dø, så det var faktisk lidt af en kamp at sidde med :sleepy: Heldigvis kunne jeg trøste mig med at kigge lidt på Niels´ pulsur, for det viste tydelige tegn på at han pressede den til grænsen......

Efter 38 km ramte vi Dollerup Bakker, og jeg havde endelig fået gang i stængerne. Jeg pressede derfor godt igennem, og kunne tydeligt høre at min følgesvend var langt mere presset end jeg. Ja tak, så kan han lære det!
Turen derefter blev langt mere moderat. Niels havde brændt sine tændstikker alt for tidligt, så det var både en tavs og tung ven jeg havde med på slæb på turen tilbage til Herning. De sidste 10 km gik han faktisk virkelig kold! Kold som i RIGTIG kold :sleepy: Disponering af kræfter og vurdering af egne evner, er åbentbart ikke noget de gør alverdens i nede down under :wink:

Cykling - 102 km @ 30,1 km/t - avg. HR 138

Lørdag

Jeg forstår virkelig godt, at profferne ikke altid er begejstret for udsigten til hviledage i Grand Tours, og jeg forstår endnu bedre, at de har behov for at holde gang i kroppen med en rulletur, selvom det var nærliggende at tro at en off day ville tjene dem bedre. Rytme! Det hele handler om at holde fast i rytmen!
Derfor var det også meget vigtigt for mig at komme ud på cyklen igår, selvom jeg vidste, at jeg skulle på langtur idag. Det blev en stille og rolig solotur, hvor jeg intet gjorde for at forcere tempoet. Lav puls, høj kadence og blot en enkelt lille accelleration på en bakke undervejs - bare lige for at teste om der var hul igennem. Det var der!

Cykling - 62 km @ 29 km/t - avg. HR 135

Søndag

Lidt kådhed havde fået mig til at acceptere en udfordring fra min træningsmakker no. 1. 220 km - intet mindre!
Vi mødtes i Bredballe kl. 9. Klar til kamp med en laaaaang rute lagt ind på Garmin :sleepy:

Fra første tråd var jeg velkørende! Normalt er jeg ALTID langsom starter, men af en eller anden årsag var det ikke tilfældet igår. Måske det var den halve liter lemon sorbet jeg indtog igår der gjorde forskellen???!!! :wink:

Afsted det gik i højt humør og med solen strålende ned fra himlen. Der var ikke en sky på himlen, og den noget hårde vind var end ikke i nærheden af at ødelægge morgenhumøret.
Tempoet var noget moderat, men forude ventede også en uhyggelig distance som ingen af os tidligere havde nærmet os. (Min PR var indtil idag 210 km).

Alt, og jeg mener ALT, gik efter planen idag! Ingen punkteringer, perfekt energistrategi, godt humør og super gode ben, gjorde turen til en fornøjelse fra start til slut. Ikke en eneste gang sad jeg og kedede mig og ønskede turen slut før tid :biggrin:

Da vi rundede de 180 km, begyndte jeg så småt med at sidde og vente på at blive ramt af træthed, men den udeblev til min store overraskelse fuldstændigt, og jeg kunne derfor nyde de sidste 40 km med yderst velfungerende ben. Jeg sad flere gange og forestillede mig, at jeg skulle køre en finale i et cykelløb. Noget jeg ofte gør, da forestillingen om en masse temposkift kan give et lille praj om hvor man befinder sig - fysisk såvel som mentalt. Idag var jeg klar, og var der blevet angrebet var jeg gået med! :cool: Det gjorde der så ikke, for det var "blot" en træningstur. Men jeg fik nu alligevel givet godt med gas på dagens sidste længere bakke, samt kørt en spurt ind mod skiltet i Vejle. Alt sammen bare fordi jeg kunne :w00t:

Dagens tal:

post-33726-0-46381000-1369593138_thumb.p

Ps. Højdemetrene er helt fucked, men sådan er det altid når jeg uploader til Endomondo.
Iflg. Garmin kørte vi 1225 højdemeter.

Dagens tur bød på ny distance PR, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med! Hvad jeg er endnu mere tilfreds med er formen! Efter dagens tur kan jeg vist godt konkludere, at formen til at brage igennem til La Marmotte er ved at være på plads, og det til trods for at jeg endnu har 6 uger til race day. Det er en ubeskriveligt god fornemmelse, og meget skal gå galt hvis jeg ikke kan stille op i mit livs form d. 6/7-13. Derfra er der kun én ting at gøre - TRÆD TIL!

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Skøre kvindemennesker :tongue:

Ej, superfedt, og må lige smide samme kommentar din vej. Lysten og glæden ved træningen er slående - vildt du har så meget overskud og bare får ædt de kilometre. Du har jo spist 10.000 inden du skal køre LM hvis du fortsætter på den måde!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share