Change of plans -> It´s all about the BIKES!


Elkjærmark
 Share

Recommended Posts

RUL! :4trumpet:

Aldrig total pause, når man er oppe på de træningsmængder. Det går benene fuldstændig i baglås af. Eller ... det gør mine i hvert fald. De har altid bedst af at komme at rulle en tur på den lille klinge og få spulet syren og stivheden ud af musklerne.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var på langtur igår, sådan en af de seriøste af slagsen (+8 timer i sadlen - indlæg følger).

Har brug for lidt input: Pause idag eller rul? Og hvad med imorgen? Er noget kvæstet i kroppen idag. Meget faktisk.....

Jeg så din post på fb, og er dybt imponeret! Det er kraftdælme flot kort!

Link to comment
Share on other sites

Jeg var på langtur igår, sådan en af de seriøste af slagsen (+8 timer i sadlen - indlæg følger).

Har brug for lidt input: Pause idag eller rul? Og hvad med imorgen? Er noget kvæstet i kroppen idag. Meget faktisk.....

Det er bare for sindssygt det der! Var også imponeret over det i går, og det er ikke blevet mindre i dag.

Tag en rulletur i dag. Det sørger for at du ikke bliver alt for tung i kroppen. Du har selv nævnt en tur hvor du kørte afsted og knap nok kunne finde rytmen, men kom hjem og havde en anden friskhed. Derfor skal du ud og rulle i dag. Det behøver ikke være mere end 40-50 minutter, bare sørg for at kør på den lille klinge hele tiden og holde det hele på et lavt niveau.

Link to comment
Share on other sites

Weekend update

Efter min lille afstikker til Glasgow returnerede jeg til Herning sent torsdag aften med et pænt søvnunderskud i bagagen. Det havde været en hard uge, og for at gøre ondt værre var sidste weekend også hard, så det hele akkumulerede og efterlod mig med en krop der føltes bade gammel og slidt!

Et kort sekund troede jeg at en lille rulletur fredag eftermiddag ville være vejen frem, men efter 5 km på cyklen vendte jeg om med uforrettet sag og kørte hjem igen. I stedet for træning blev det til lidt hygge slash shopping med mutti. En god løsning på en dag hvor trætheden var så markant.

Lørdag

En god nats søvn gjorde underværker, og da jeg vågnede til solskin lørdag kl. 6:30, var jeg ikke sen til at træffe en hurtig beslutning og komme afsted på cyklen i en fart. En god beslutning, for vejret ændrede sig markant senere på dagen....

Det blev en blandet tur! Mine ben brændte som bare pokker, og pulsen fløj i vejret bare ved det mindste pres i pedalerne. Når pulsen samtidigt kom op, så blev jeg helt stakåndet. En følelse af at være i elendig kondition..... Ingen tvivl om at 4 dage i Glasgow med lorte usund kost har en negative effekt, men jeg var nu alligevel overrasket over at følelsen var så markant.

Cykling - 96 km @ 29,3 km/t - avg HR 148 bpm

Søndag

Som en sidste alvorlig test inden La Marmotte, havde min makker Carsten og jeg planlagt en lang tur @ +8 timer. En tur der skulle være så tæt på den totale køretid der venter os på race day. og dermed også en tur der skulle give en god indikation af følelsen af at arbejde i så mange timer.

Vores game plan var at gå ind til turen uden at forberede os nævneværdigt på den. Altså ingen optimal restitution forud for turen, bare en tur som var det business as usual. Dette selvfølgelig for at øge "risikoen" for at være nødsaget til at håndtere kriser undervejs. Som sagt så gjort, og lørdagens tur taler jo sit eget tydelige sprog;-)

Som følge af en noget gusten vejrudsigt planlagde vi to runder på samme rundstrækning, for selvom vi ikke havde planer om at kvitte pga. lidt regn, så var det forsat rart at vide at vejen hjem trods alt ikke var uoverkommelig, hvis himmel og hav skulle stå i et. Om det var en fordel eller ej, det ved jeg ikke helt, for vinden vendte lidt undervejs, og det gjorde ikke ligefrem runde nr. 2 nemmere....

De første 60 km gik forrygende. Mine ben virkede ok, rent mentalt var jeg ovenpå, og det var heldigvis det samme hos Carsten. Derefter begyndte jeg dog langsomt med at mærke en tunghed i lårene. Det var som om syren fra lørdagens tur langsomt satte sig tungere og tungere i stængerne, og oven i det var energiniveauet også faldende. Ikke just lovende for så lang en dag i sadlen;-)

Efter 95 km var jeg pænt flad! Faktisk så flad at jeg måtte indvie Carsten i min krise, og så flad at jeg matte hive et par gels samt barer op og ellers bare kværne dem ned i en fart, til trods for at jeg ellers havde kørt en stram strategi indtil da. Det hjalp! 10 km senere var jeg ovenpå.

Da Garmin viste 132 km kørte vi ud på runde nummer to. Vinden havde taget til og skyerne var faretruende mørke, så jeg ville lyve hvis jeg sagde, at jeg ikke havde mest lyst til at køre direkte hjem på sofaen. Det var selvfølgelig ikke noget tema! Kort tid efter gjorde vi dagens første stop. Et lille pitstop hvor vi fik tanket lidt cola, en træstamme og lidt andet guf. Jesus, hvor er der bare krudt i sådan noget skidt;-) Videre.......

Fra ca. 140 km til 190 km var vinden lige på snuden af os, så vi kom ikke sovende til en eneste meter. Konstant pres i pedalerne mens vi forsøgte at kontrollere pulsen, og så ellers bare prøve at holde hovedet koldt og huske på hvorfor vi sad der. Det lykkedes mig faktisk overraskende fint, så da vi endelig kom til vendepunktet var jeg ovenpå. Hvad jeg så lige havde glemt var hvor stærk sidevinden var de næste 20 km, og samtidigt kørte jeg med en følelse af at tiden var gået i stå. Første runde var fløjet fasted. Det gjorde anden runde ikke!

Da vi langt om længe havde kæmpet os frem til medvindsstykket var vi trætte. Fysisk trætte, mentalt trætte - bare TRÆTTE! Humøret fejlede dog ikke noget, så vi prøvede med lidt dårlige jokes, og tro det eller ej, det hjalp faktisk.

Benene på cruise control, glemme alt om at røv, skuldrer og nakke gjorde ondt, og så ellers bare få det sidste overstået. Damn, det lyder nemt. Det var det IKKE igår.

Overraskende nok, så var mine ben faktisk ok fra min krise ved 95 km og så helt frem til målet i Herning, og det bekræfter mig endnu engang i den viden jeg efterhånden har tilegnet mig - nemlig at enhver krise er midlertidig. Det lyder som en cliché, men der er noget om sagen;-) Tro nu ikke, at de ikke var ømme eller trætte, for gu f***** var de det. Big time! Hvad jeg er mest positive over er, at jeg ikke var i nærheden af en krampe, og at jeg forsat var i stand til at skyde en god fart selv efter +220 km. Det havde jeg nok ikke helt regnet med.

Med ca. 15 km igen var jeg presset! Blodsukkeret var lavt, min koncentrationsevne var helt fucked og jeg slingrede afsted på cyklen. Forsat med fin fart, men fuldstændigt uden kontrol. Jeg følte mig svimmel. Ikke utilpas, men bare drænet for alt hvad der lignede energi. Jeg så et billede passere af mig selv, passerede målstregen og nærmest vælte udmattet af cyklen. Et tour lignende billede af den totale udmattelse. Jeg besluttede mig for at tage en sidste gel. Endnu engang med god effekt! Kontrollen kom tilbage og de sidste kilometer i bogen. Wupti, målet i Herning var nået:-)

Cykling - 250 km @ 29,9 km/t - avg. HR 150 bpm. (8 timer 22 min)

Jeg var ALDRIG kommet igennem alene! ALDRIG! Dertil var vinden og distancen simpelthen for stor en mundfuld.
Men vi nåede vores målsætning, og fik cykelkarrierens længste tur sat ind på kontoen. Skønt :-)

Idag er jeg øm over det hele. Så øm som jeg aldrig tidligere har været efter en cykeltur! Alt taget i betragtning, så er det vist ikke så underligt;-)

Link to comment
Share on other sites

Skøre rad... Men fedt lavet! Ingen tvivl om du er klar. Snakkede lige med FitnessDK chefen der står for deres hold, og det lyder til du er mindst på niveau med dem! Deres sidste test var igår søndag med regn hele dagen på Hallandsåsen. 20x op og ned ad dilligence-vejen (+4000hm) akkumuleret over 6-7timers arbejde... OUCH!

Ses i weekenden!

Link to comment
Share on other sites

Hvordan holder man intensiteten nede på en tur der vitterligt kun skal bestå af rul? Svaret er simpelt, man hooker op med mutti til en tur på landevejen. Hun på MTB, mig på racer;-)

Til mutti´s forsvar skal det siges, at hun rent faktisk godt kan træde en fint tempo. I hvert fald hendes alder og forudsætninger taget i betragtning;-) Ikke desto mindre blev turen ren og skær hygge for mit vedkomne, og det var lige det jeg havde brug for:-)

Cykling 29,5 km @ 24 km/t - avg. HR 114 bpm (59% af max HR)

Lidt bonusinfo: min røv gjorde super monster meget ondt! Babypudder, JA TAK

Link to comment
Share on other sites

Når Kermit kan gear-nørde, så kan jeg også. Det er godt nok ikke alverdens jeg har shoppet på det seneste, men et par nye Oakleys er netop ankommet på adressen, og de er bestemt en bemærkning værd!

Egentlig var jeg glad nok for mine gamle Jawbone/Racing Jackets. I hvert fald når jeg ser bort fra de varme dage, for her sidder de simpelthen for tæt til mit hoved til at jeg kan komme af med varmen igen. Med La Marmotte i tankerne synes jeg derfor at det var på sin plads med et par nye. Valget faldt på et sæt Radarlock Edge, som ser nogenlunde således ud:

9104F15D-3390-4178-BC44-72768DCEEBE3-294

Billedet er et lille selvportræt taget i lørdags, hvor jeg måtte have en mindre pause på et tidspunkt hvor alt syntes håbløst;-)

De nye briller spiller 110%! De er lette, de sidder dejligt højt, og så tillader de en god ventilation under nederste del af glassene, hvilket var præcis det som jeg savnede på mine Jaws. Glassene er super nemme at skifte, og så er de belagt med en overflade der gør dem mindre modtagelige overfor skidt og fedtede fingre. Not bad!
Alt i alt et virkelig godt køb, som lever mere end rigeligt op til de forventninger jeg havde på forhånd. Jannie er tilfreds:-)

6345F987-EEFC-401F-A7C6-3B88EF9DE518-294

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brug for lidt input i forbindelse med nedtrapningen frem mod La Marmotte.
Jeg har overvejet flg. plan, men vil meget gerne have lidt input fra jeres side:

Uge 25
Tirsdag - ca. 70-75 km let
Onsdag - 65 km alm
Torsdag - ca. 60 km inkl. intervaller fx. 2x10 min tempo @ ca. 80-82% af HR
Fredag - hvile
Lørdag - ca. 80-90 km med ryk på bakker (evt. bakke intervaller)
Søndag - ca. 120 km distance (roligt)
I alt ca. 410 km
Uge 26
Mandag - off eller let rul
Tirsdag - ca. 70-75 km let
Onsdag - 65 km alm
Torsdag - ca. 60 km inkl. intervaller fx. 2x10 min tempo @ ca. 80-82% af HR
Fredag - hvile
Lørdag - ca. 100 km med nogle få ryk undervejs
Søndag - ca. 60 km let
I alt ca. 360 km
Uge 27
Mandag - hvile eller let og kort rulletur
Tirsdag - ca. 50 km inkl 1 x 15 min tempo @ ca. 80-82% af HR
Onsdag - 60 km alm
Torsdag - Op og ned af Alpe d´Huez samt lidt rul på flad vej nede i Bourg
Fredag - let rul på toppen af alpen
Lørdag - BOOOOOOOOOOOOM
Hvad siger I til ovenstående?
Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Fredagen inden La Marmotte ville jeg nok køre en tur på en times tid, hvor der alligevel kommer noget intensitet på. Måske et sæt sprinter 5x 10 sekunder med 1 minuts hvile i mellem. Det er ikke noget der tærrer på dine kræfter, men er derimod en god hjælp til at åbne dine ben op. Selvom vi kører 2 forskellige ting, så har opvarmningen før et løb jo samme funktion. Min egen rutine dagen før et løb:

10-15 minutter rulleri
5x 10 sekunders sprint med 1 minuts hvile

5 minutters hvile

2x 1 minut ved lige over 150% af FTP med 5 minutters hvile

2x 30 sekunder ved minimum 180% af FTP med 5 minutters hvile
10-15 minutters rulleri

Benene bliver klar af det skidt :bigsmile:

Og tillykke med de nye briller. Det er i hvert fald en sjov overvejelse du har gjort dig forud for ønsket om nye briller :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Hvis du kunne finde en bakke af en vis længde, ville jeg pløje den til du når tæt på 2000hm... Eventyrligt kedeligt, men stængerne skal lige have nogle tunge højdemeter her til sidst. Denne uge selvfølgelig, og så ser det ellers fint nok ud. Jeg ville nok længere ned i mængde, men det kommer helt an på hvordan du kender dig selv.

Link to comment
Share on other sites

Tak for input, det er vel modtaget:-)

Det var fantastisk vejr i Midtjylland i tirsdags. Så fantastisk at en cykeltur burde være ren og skær nydelse. Det havde min tur helt sikkert også været, hvis det ikke havde været for en ultra øm popo..... Lige pt. må det siges at være den der lider mest af eftervirkningerne fra søndagens tur;-) For at gå lidt i detaljer, så er det ikke hudløshed der plager mig, men derimod nogle trykskader under huden. Ouch, det føles ikke super rart.....

Formålet med tirsdagens tur var at få rullet godt igennem og få den sidste syre ud af stængerne. Ikke noget pres på, bare derudad i et overkommeligt tempo med høj kadence og lav puls. Som sagt, så gjort:

Cykling - 64 km @ 28,7 km/t - avg. HR 133 bpm

Igår aftes ville jeg have været ud igen, men skybrud fik mig til at glemme alt om den idé. For første gang i 100 år blev spinningcyklen derfor fundet frem derhjemme til en 60 min session. En session uden alt for meget pres på, men hvor pulsen var pæn høj alligevel pga. en sindssyg trykkende varme. OMG, hvor jeg svedte.....
Benene var heldigvis fine hele vejen igennem, så jeg fornemmer så småt at de 250 km er ved at være ude af dem. Dejligt:-)

Spin - 60 min @ 159 watt - avg. HR 154 bpm

Idag vil jeg prøve at følge Motta´s råd og få nogle højdemeter i stængerne. Det er dog lidt svært at finde en egnet bakke, eftersom de er meget få her i det midtjyske. Jeg har Trehøje Bakken indenfor 25 km, men ellers er der ikke alverdens at komme efter. Med sine 40 højdemeter, så skal der køres sådan ca. 50 ture op og ned før jeg har 2000 højdemeter i hus. Det gider jeg ærlig talt ikke....;-) Vi må se hvad det bliver til idag.

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Kør den 10x Jævnt, 10x Overgearing (Tungt) og 10x Stående - Så har du fået rigeligt. Men ja, kan være en smule kedeligt, du bliver bare nød til at få højdemetere ind i stedet for flade jyske metere. Det var hovedpointen fra cykel-instruktøren fra FDK, der har kørt La Marmotte rigtig mange gange og trænet utallige folk op til det. Dem der tager med og kører højdemeter, er dem der kommer bedst igennem... Good luck :D

Link to comment
Share on other sites

Der tegner sig et klart og tydeligt mønster af mine uger, når jeg har været på togt om søndagen.

Ømme stænger mandag, nogenlunde ben tirsdag, onsdag sådan lidt 50/50 og torsdag - BUM! Med andre ord, så var jeg total ovenpå idag, og kun en stram game plan frem mod race day, afholdte mig fra at give bundgas.

Turen startede ellers ikke helt optimalt. Hele området omkring hvor jeg bor er pt. gravet op pga. vejarbejde og noget kloarkomlægning. For hver dag der går lader det til at der skal graves mere og mere op, og nu er det så nået til et niveau, hvor jeg ikke længere kan komme ud på en vej uden at skulle kæmpe mig igennem grus og sand. Pisse irriterende, når man lige har fået sat nye klamper på..... Derudover ramte jeg på ingen måder den "grønne bølge" på vejen ud af byen, hvilket fik mig til at komme med et højlydt udbrud, da jeg måtte stoppe for 120. gang. En billist med nedrullet vindue kiggede noget underligt på mig. Han tænkte sikkert sit.... Ham om det!

Da jeg endelig kom ud på de små veje, fandt jeg ind i et let tråd. Dejlig høj kandence og en puls under de 70% - perfekt opvarmning til nogle solide AT+ intervaller:-)

Efter 15 km kørsel drejede der en rytter ud på vejen ca. 200 m foran mig. Jeg ville egentlig først have startet intervallerne efter 20 km, men mit konkurrence instinkt satte ind, så jeg kunne ikke dy mig for at presse tempoet lidt og jagte ham. Oh well, så kunne jeg jo ligeså godt få startet første interval;-)
Hurtigt op med pulsen omkring de 83-83% af HR og så ellers bare holde den jævnt i 10 min. Ingen problem! Benene var gode og responsive, og der gik selvfølgelig ikke længe inden rytteren foran var hentet. Det er i øvrigt utroligt hvor meget mænd de glor, når de bliver hentet af en tøs. De nærmest måber......

5 min pause med ren og skær rul, og så var jeg på den igen. Endnu engang med gode ben og et helt kanon flow. Når benene spiller på den måde, så er det ikke nogen sag at træne hårdt!

Egentlig ville jeg have nøjes med 2 intervaller, men med de gode ben jeg havde fundet frem idag, så kunne jeg ikke dy mig for endnu et interval. Et interval der også blev kørt hjem i god stil:-)

Fælles for de tre intervaller idag var, at de blev kørt i en anelse tungere gear (ca. 70-75 rpm) end jeg normalt kører på flad vej. Og hvorfor så det? Jo, for at gøre det lidt mere "bjerg alike" end et normalt tempo interval. Intervallerne blev samtidigt kørt i modvind samt siddende i oprejst position. Endnu en tiltag der skulle "simulere" min klatreposition. Sidst men ikke mindst valgte jeg at køre intervallerne en knivspids hårdere end jeg planlægger at køre stigningerne til LM. Med andre ord, så var der tanke bag det meste af det jeg foretog mig på cyklen idag;-)

Da intervallerne var overstået, gik turen mere eller mindre direkte hjem til Herning igen. Der var forsat masser af tempo i benene, men jeg prøvede at moderere mig lidt, selvom det var svært på en dag hvor tingene virkelig spillede for mig;-) Men hey, det er der vist kun grund til at glæde sig over :-D

Cykling - 73 km @ 32 km/t - avg. HR 150 bpm

National Geographic sender i øvrigt et program om Lance´s storhed og fald på søndag kl. 21.
Det må være one to watch.....

Lance-Armstrong-006.jpg

Link to comment
Share on other sites

Fandme i orden den tur der! Tror du har set helt rigtigt med tung kadance(trods alt de færreste normale der kan køre med 90-100 omdrejninger når det går opad) og den oprejste position. Det er i hvert fald meget tæt på det at køre i bjerge.

Og mht. Vandborg, så er det virkelig godt gået. Han er dog en sjov type, for har har jo fået en 4. plads til VM i enkeltstart for en håndfuld år siden, og så forsvandt han som tempokonge. Han fik succes hos Liquigas, kom så tilbage til Riis og døde fuldstændig. Han virker nærmest som en rytter der har det bedst når han ikke har nogen forventninger på sine skuldre.

Link to comment
Share on other sites

Weekend update

For første gang i rigtig lang tid, har hovedingredienserne i min weekend IKKE været cykling. Noget underligt faktisk.....
Fredag efter job drønede jeg en smut til Holstebro for at besøge lidt familie. Egentlig er jeg ikke det helt store "familie-menneske", men min fætter + kæreste hører helt klart til den del lille af familien, som jeg gerne ville se noget mere til. Vi havde en super hyggelig aften, fik lidt lækkert at spise og fik planlagt lidt festivitas efter sommerferien. Det skal nok blive fun!

Hjem til Herning, direkte i kassen og så ellers op kl. lidt i lort for at træne lørdag morgen. Vejret så ikke for godt ud, med tunge skyer hængende lavt over byen og nogle træer der flyttede sig godt fra side til side, men ud det skulle jeg, så jeg ignorerede det og fik iført mig cykeltøjet. Da Garmin viste 7:15 sad jeg i sadlen og afsted det gik.

Pga. det ukristelige tidspunkt og det faktum at der blot var tale om træning og ikke race, havde jeg indtaget min morgenmad ca. 5 min før afg. Det påvirkede klart min puls i negative retning, så den første del af turen blev kørt med en noget højere puls end tempoet eller indikerede.

Efter ca. 20 km begyndte det at regne. Det startede stille og roligt ud med lidt støvregn, men efter yderligere 20 km faldt regnen tungt nedover mig. Ihhh, hvor jeg elsker det. NOT! Heldigvis var temperaturen tæt på 15 grader c, så der var ingen problemer i at holde varmen, og risikoen for sygdom som følge deraf minimal.

Ca. 2,5 time senere trillede jeg ind af indkørslen hos de gamle, fik cyklen gjort ren (meget praktisk at svine på deres fliser i stedet for mine egne) og så var det ellers hjem under den varme bruser. Jeg var på ingen måder kold, da jeg først steg af cyklen, men efter at have brugt lidt tid på rengøring var kropstemperaturen faldet og jeg var begyndt med at fryse.

Cykling - 75 km @ 29,5 km/t - avg. HR 150 bpm

Efter en skønt og varmt bad, satte jeg mig i bilen og kørte til Aarhus. Jeg mødtes med Nicholas, vi fik os en god stor frokost og fik catched lidt op efter ikke at have set hinanden i 100 år. Som altid pisse hyggeligt! Nico så i øvrigt knivskarp ud, så mon ikke at han brager igennem FF med et par nye PR´s?!? Jeg tror i hvert fald på ham!

Lørdag aften = party mode! Og nej, det er ikke meget fest og farver der er blevet til de sidste par måneder, men i dagens anledning valgte jeg at give lidt slip. Dumt måske. Ja, helt klart, men jeg følte ikke rigtigt at jeg kunne lade være.
Min søster holdt 25 års fødselsdag for tøserne (i alt 22). Total dårlig timing at fylde år på den tid af året, i hvert fald når man samtidigt vælger at holde fest;-) Sagen er bare den, at jeg de sidste to år har fravalgt hendes fest pga. div. træningsrelaterede mål. Noget hun har altid været forstående overfor, som den søde søster hun er, og helt sikkert også ville have været i år, hvis jeg havde valgt den kedelige løsning, men jeg kunne ikke få mig selv til at gøre det igen. Hun har nemlig fulgt mig trofast de sidste par år, kørt rundt med mig til konkurrencer og altid været der med 100% dedikeret opbakning. Priceless! Jeg valgte derfor at se bort fra principper om nul tolerance på alkohol osv - bare på denne ene aften!

Nu var det ikke fordi at jeg drak mig helt i hegnet. Næ nej. Men det blev da klart til flere genstande end hvad anbefalet er, alt for lidt nattesøvn og en ordentlig røvfuld "anti-sporty" mad. En god fest var det dog, og jeg ved at min søster sætter stor pris på, at jeg gjorde en undtagelse i mine ellers temmelig skarpe forberedelser mod LM;-)

Søndag var en rigtig lortedag. Det regnede, jeg var træt og jeg havde en masse husligt der skulle fixes. Arrrghhhh..... Eller dvs. måske heldigt nok at det lige netop var igår at dagen ramte, for der var ikke alverdens træning på programmet og dermed også ok med tid til alt det andet. Pga. de vejrmæssige forhold valgte jeg den komfortable løsning og trænede indendørs på spinningcyklen.
Det blev til følgende program:

15 min opvarmning - stigende watt mod 140 med kadence @ ca. 95 rpm

65 min bakkekørsel - ca. 150-170 watt med kadence på 65-75 rpm

10 min afrul

I alt 1,5 times træning med det formål at simulere et solidt bjerg à la fx. Telegraphe.
Følelsen var hele vejen igennem god, og selvom jeg udemærket ved, at gårsdagens træning ikke kan sammenlignes direkte med den virkelige vare, så føler jeg bestemt at den var brugbar! Men al træning er vel principielt brugbar i en eller anden forstand;-)

Link to comment
Share on other sites

Selv tak for frokosten lørdag, det var good ol' times! Og godt at høre du slog dig løs om aftenen, du har fortjent det, og det betyder intet før dit race om 14 dage. Jeg fik også lige et par øl, og lidt asti igår til Skt. Hans, med udsigt over Århus bugten!

Hold træningen, du er der snart!

N

Link to comment
Share on other sites

Tirsdags bakker

Gårsdagens træning blev præget af en impulsive idé om lidt bakketræning. Den opstod mest af alt pga. vinden, som var super hard og kastede mig fra side til side på vejen. Helt galt var det da jeg nærmede mig Timring, og eftersom det ligger et stenkast fra Trehøje bakken besluttede jeg mig for at søge lidt læ på bakken (træer på begge sider) og køre lidt intervaller.

Intensiteten var ikke skyhøj, igen bare en kende højere end min planlagte arbejdspuls under La Marmotte, og generelt blev alle intervallerne kørt med godt med overskud samt masser af good feeling i kroppen. Fokus var på at finde rytmen og holde en god kadence, noget jeg tillægger stor betydning til LM, og det gik overordentlig godt:-)

I alt blev det til 10 ture op og ned, hvilket svarer til ca. 400 højdemeter.

Samtidigt med at jeg sled asfalten tynd med intervallerne, kørte en helt ung gut også en håndfuld intervaller på bakken. Jeg tror ikke, at han har været meget mere end 10 år gammel, og iført sit RadioShack Nissan tøj, kørende på en replica Trek, gjorde han alt hvad han kunne for at arbejde på pro-looket. Total cool for sådan en lille fyr, og i øvrigt pisse sejt at kaste sig ud i bakke intervaller på Vestjyllands skarpeste stigning i så tidlig en alder. RESPEKT!

Hjemturen til Herning blev ren og skær rul:

Cykling - 66 km @ 27,8 km/t - avg HR 139

Link to comment
Share on other sites

Fuld gas!

Normalt plejer onsdags træningen med mit cykelhold at være temmelig jævn, med stabilt tempo og ryk der begrænser sig til bakker og byskilte. Igår bestod de fremmødte udelukkende af den mere velkørende del af gruppen, så tingene tog en 180 graders drejning!
I stiv kuling var vi en beskeden flok på 8 mand der drog afsted fra Vejle. Jeg var på forhånd noget forbeholden overfor den hårde vind, da min spinkle kropsstatur ikke gør sig specielt godt under sådanne forhold, men da vi først kom ud af byen var det heldigvis ikke så slemt som jeg havde frygtet.

Allerede fra start var tempoet skruet godt i vejret. Min makker i front blev ved med at forhjulslire, og jeg ville ikke give mig, så vi lagde for land i et respektabelt tempo. Vi holdte fronten til vi mødte dagens første bakke ca. 10 km udenfor Vejle, og da vi lod os glide ned, var der straks andre der tog over og forsatte presset. Med god høj puls matte jeg lige stramme mig lidt an for at holde hjul på bakken, for den lange føring havde efterladt en mindre iltgæld;-) Benene var heldigvis gode, og dagen igår var en af de dage hvor jeg evnede at æde mig selv og forsætte med at pumpe watt i pedalerne - selv med høj puls og brændende stænger. Altid en god indikation af at formen er god!

De næste ca. 15 km faldt der en anelse ro på. Den sygt hårde modvind tog toppen af lysten til tons, så vi fandt et mere jævnt tråd og fik kørt os igennem vinden på fornuftig vind.
I det sekund vi var ude af modvinden røg tempoet og presset markant i vejret igen. Pludselig var der angrebsiver igen, så der blev heller ikke holdt igen når vi nærmede os byskiltene. Personligt deltog jeg ikke i første mange spurter, for de dukkede gerne op umiddelbart efter at jeg havde trukket i front, og jeg havde derfor ikke overskud til at gå med.

Billedet ændrede sig dog lidt efterhånden som vi kom ind i direkte medvind. Nu var der nemlig nærmest kamp om at trække i front, så jeg gemte mig nede i 2-3 række og sparede på kræfterne. Det gav klart mere overskud til at deltage i spurterne, og selvom jeg ikke tog nogle sejre, så fik jeg da markeret mig ganske fint.

Med ca. 15 km ind til Vejle var tempoet presset så hårdt i vejret, at et par stykker så småt begyndte med at hænge i bremsen nede bagved. Indrømmet, så blev jeg også selv godt presset, især på bakkerne hvor jeg mangler lidt eksplosivitet sammenlignet med gutterne. Men fighter instinktet var helt i top igår, og jeg nægtede at give slip og lade de andre få fornøjelsen af at se træneren blive sat. NO WAY! Det viste sig da også snart, at de andre også sad på grænsen af deres ydeevne, for da vi kørte om skiltet ind mod Vejle blev det helt fuldstændig sprængt. Faktisk var vi kun 2 der der endte med at køre spurten, en lang ond satan, som jeg desværre endte med at tabe. Well well, nu har jeg aldrig været den store sprinter, så bare det at sidde med Kasper på de sidste meter var faktisk en bedrift i sig selv;-)

Cykling - 62 km @ 33,3 km/t - avg. HR 151 bpm.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share