overtræner jeg?


hassen
 Share

Recommended Posts

hej mennesker... jeg stiller spørgsmålet fordi min kæreste mener at de er direkte usundt for kroppen...

jeg står op klokken lort, løber 2-6 kilometer (afhænigt af om vejene er farbare) turen ender i et træningscenter hvor jeg så styrketræner mellem en halv og en hel time (lidt afhænugt af hvor lang tid løbeturen tog) og så et par gange om ugen træner jeg om eftermiddagen... er det for meget?

Link to comment
Share on other sites

Hvor lang tid har du trænet på den måde? Er du lige begyndt?

Jeg tvivler stærk på du kommer ud i egentlig overtræning. Jeg tror der er større sandsynlighed for at du giver din kæreste dårlig samvittighed, og hun derfor prøver at stoppe dig, i stedet for selv at komme i gang (uden at ane en kæft om hvor meget din kæreste træner eller ikke træner).

Link to comment
Share on other sites

Det du beskriver er nærmere hvad alle, der ønsker at bevare et rimeligt sundhedsniveau på trods af vores generelt inaktive livsstil, burde gøre.

Din krop kan over tid konditioneres til at træne meget mere end det du beskriver uden, at man er i nærheden af "overtræning".

Hvad tror din kæreste at professionelle atleter, som eks. løbere, triatleter, cykeltryttere mv. får deres dag til at gå med..? De er blot ganske alm. mennesker som via hårdt arbejde har konditioneret kroppen til at tolerere de meget store træningsmængder, der skal til for at begå sig på det niveau (inden vi kommer ud i en diskussion af om det er sundt, at være prof. atlet, så vær lige opmærksom på at de altså træner virkelig meget mere..).

I øvrigt er det vigtigste at lytte til kroppen. Så længe du ikke oplever problemer som eks. generel blivende træthed, dårligt humør og væsentlig dårligere præstationer, så bare giv den gas!

God fornøjelse!

Link to comment
Share on other sites

Din træningsmængde virker ikke så ekstrem men synes dog at det er tidsspild at styrketræne mere end 3-4 dage om ugen (under antagelse at du styrketræner for generelle effekter såsom styrke og muskelmasse og ikke ønsker at specialisere dig i kraftsport). Skulle din kæreste vise sig at ha ret, vil du forhåbentlig opdage det i tide og drosle lidt ned på træningsindsatsen.

Mvh Andreas

Link to comment
Share on other sites

man skal da lytte til sin krop :b og har intet mærket udover at jeg til tider er en kende øm.. hvilket jeg vil mene er ganske naturligt :b og grunden til de mange gange, er at de hver i ser ikke var så lang tid. er tidligere landmand, så selvom jeg løfter mere end dem der kladere sig punpere, så er det mere ller mindre vedligeholdelse...

Edited by hassen
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share