Copenhagen IM - sub 10


N Gadegaard
 Share

Recommended Posts

Tanker om tri...

Nu har jeg efterhånden trænet seriøst til tri i et par måneder. Jeg er helt sikkert kommet efter på svømmedelen, hvor den største fremgang har været. For to måneder siden kunne jeg knap nok holde 50 m crawl uden pause. Nu glæder jeg mig til vores næste 1000 m. test, for at se, hvor meget jeg har forbedret mig.

Cyklingen har også overrasket mig positivt. Jeg synes det er vildt fedt at køre på landevej i flere timer: noget jeg aldrig før har nydt. Selv spinning finder jeg på en eller anden måde interessant. Jeg ved ikke om det er sammenholdet vi har på holdet, eller den fornemmelse jeg får efter træningen. Kald det endorfiner, eller hvad du vil - for mig er det bare fedt!

Løb har jeg altid elsket. Det jeg troede ville være min største udfordring ved at løbe til tri, er faktisk kommet til at være min makker, nemlig tid kontra puls. Når jeg tidligere har trænet, har mine løbepas altid været baseret på km og tid. 16 km med pace 4:45 - og så er det bare sådan. Nu kan jeg løbe mere "frit", synes jeg. Så hedder den i stedet fx 60 min med 70% af max. Så løber du måske 0,5 km kortere dag den ene dag, men det er ok. Og det kan jeg egentlig godt lide.

Da dette er min første sæson med triathlon, vil jeg ikke sætte mig nogle superhøje mål. Jeg har tænkt mig at køre tre stævner i år: 1/4 IM i Haderslev d. 27. maj, 1/2 IM til Aarhus Challenge i juni og sæsonafslutning, og absolut højdepunkt, bliver Copenhagen Challenge d. 12. august 2012. Tiderne har jeg ikke nogen forventning til. Jeg vil utrolig gerne under 10 timer på den hele distance, men om det bliver i år eller næste år er mig ligemeget. Jeg har fundet en livsstil som jeg nyder. Det er ikke altid fedt at stå op før solen står op for at komme ned at svømme, men når man lige er kommet afsted, er det absolut den fedeste start på dagen!

Link to comment
Share on other sites

... nå ja. I dag blev der jo også trænet. Jeg havde skemafri fra Uni, så snuppede en lang dag på arbejdet. Den blev så endnu længere, end jeg lige havde regnet med, fordi jeg havde glemt koden til mit nøglekort, og låste derfor mig selv ude :nonono:

Så da jeg kom hjem, 3 timer forsinket, skulle der lige en mental overtalelse til at komme ud i mørket. Heldigt for mig, er det restitutionsuge denne uge, så det var til at komme over.

60 min low zone.

I alt: 10,5 km.

Link to comment
Share on other sites

Hey Champ,

Ked af at høre det med tøsen, men fuck bitches og kom videre. Det er ikke værd at søge efter selvom du måske har lidt i klemme. 1 uge med fuld fokus på Tri, så er du videre! Og apropos Tri, så har du virkelig fået fat i den lange ende. Jeg tror bestemt en tid under 10t er mulig for dig - Du har nemlig en kæmpe fordel på løbet og vil kunne hente rigtig meget tid der!

Giv den gas, og så kan det være vi ses til noget fællestræning med FDK? I skulle tage at komme over en weekend og køre lidt spin/svøm.

/M

Link to comment
Share on other sites

Hey Champ,

Ked af at høre det med tøsen, men fuck bitches og kom videre. Det er ikke værd at søge efter selvom du måske har lidt i klemme. 1 uge med fuld fokus på Tri, så er du videre! Og apropos Tri, så har du virkelig fået fat i den lange ende. Jeg tror bestemt en tid under 10t er mulig for dig - Du har nemlig en kæmpe fordel på løbet og vil kunne hente rigtig meget tid der!

Giv den gas, og så kan det være vi ses til noget fællestræning med FDK? I skulle tage at komme over en weekend og køre lidt spin/svøm.

/M

Tak for ordene, jeg kan godt følge dig. Jeg tror, det værste var, de var hende som dumpede mig - det er jeg ikke vant til. Desuden havde hun lavet en overscoring som siger spar to, og det finder hun nok ud af når jeg ikke er der mere :wink:

Fællestræning kunne være kanon. Vi har efterhånden et rigtig godt (sammen)hold her i Århus, og det er super fedt at træne sammen med andre. I dag kørte jeg min første spinningstime i FDK race-suit :tongue:

For den stod nemlig på Svømning og Spinning!

Svømning fra 7-8 med følgende program:

200 opv

2 x 50, fokus på rotation

2 x 50, fokus på glid

2 x 50, fokus på afvikling af armtræk

4 x 20 sek lodret ben

2 x (150 - 100 - 50) p: 20 sek.

50 max ben m. plade, 100 ss.

"Jule-sprint": i december måned skal vi afslutte svømmetræningen med spurter. Nye hold hver gang, men man får point alt efter, hvor godt dit hold er. I dag var det 2 x 25 m, og mit hold endte i midten.

I alt: 1300.

Derefter op til Frisko og køre spinning fra 9-10. Jeg kunne nå lidt core inden, men ikke værd at logge. Timen var ok, instruktøren var røv. Jeg lukkede hende nogenlunde ude, kørte efter instruktionerne, men fokuserede mere på min egen puls.

Tid: 54 min

Gns Puls: 83% af max.

I morgen til svømning, tager vores coach kamera med. Om lørdagen har vi heldigvis to timer, så der er mulighed for både at blive filmet og fotograferet. Det bliver fedt at se, hvordan jeg ser ud under vand, og hvad der skal arbejdes med. Hvis det ikke er alt for grimt, kan det være, jeg lægger det op. Jeg gætter allerede nu på, jeg skal afvikle mit armtræk helt igennem, og fokusere på at spænde op i core. Vi får se i morgen, om jeg har ret :smile:

Edited by N Gadegaard
Link to comment
Share on other sites

Lørdags lækkerier!

I dag har været en super dag rent træningsmæssigt. Her kommer en kort update, da jeg er på vej ud af døren.

Morgen, styrke:

Squat:

Opvarmning

4 @ 60

4 @ 65

4 @ 70

3 @ 70

Farmer-walk:

16 skridt @ 20 kg

16 skridt @ 20 kg

16 skridt @ 20 kg

Leg-press:

4 @ 100

4 @ 105

4 @ 105

4 @ 105

Middag, svømning:

200 opv,

50 - 100 - 150 - 200, p: 10

4 x 100 teknik (Høj arm - No bubbles - Catch-up - Fishtail)

200 ss

4 x 50, p: 15

200 afsvøm

I alt: 1900 m.

Aften, løb:

Da jeg havde glemt at sætte mit ur til opladning, var det minimalt med strøm. Jeg løb derfor uden puls og GPS, men kun med tid. Jeg kan mærke jeg løb lidt for stærkt, men i regnen gad jeg simpelthen ikke løbe langsommere, og risikere at blive kold. Så selvom min puls nok var lidt for høj, var det en fed tur!

Low/middle-zone: 60 min.

I alt: 11,5 km.

Så sent som i går proklamerede jeg, jeg glædede mig til næste 1000 m. test i svømning. Kald det nemesis, eller hvad du vil, men i morgen formiddag står den sgu på 1000 m. test på svømmestadion. Så har jeg bare at svømme hurtigere end sidst :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Svømme-test pt. 2

Så kom dagen for den anden svømmetest i min trikarriere. Jeg vil ikke sige, jeg glædede mig til det i morges, men var mere spændt på, hvor meget jeg havde rykket mig. Jeg startede ud stille og roligt, men da jeg havde nået 600 m og min træner sagde "Godt Niels, nu er du halvvejs", var jeg åbenbart ikke så flyvende som jeg troede til start :blush:

Men på trods af, jeg talte banerne forkert, kom jeg ind på udemærkede 20:45. Jeg har kigget tilbage i loggen, og sidste test var 7. nov. Så på en lille måned har jeg rykket mig lidt over et minut. Det må jeg sige, jeg er meget godt tilfreds med! Jeg havde i øvrigt følgende splitttider:

Niels: 250M: 4:56 - 500M: 10:16 - 750M: 15:22 - 1000M: 20:45

Efter svømning stod den på en times spinning i Frisko. Instruktøren var lort og mine ben var ret tunge efter svømningen, hvor jeg ikke havde sparet på kræfterne! Jeg satte mig bagest med en anden fra triholdet, så vi fik kørt en udemærket time.

Tid: 52 min

Gns. Puls: 81 % af max.

Dermed også afslutning på restitutionsugen, som alt i alt har været yderst tilfredsstillende.

Opsamling uge 4 (restitution):

Svømning: 4 pas, 6300M, 4 timer

Løb: 3 pas: 34,5 km, 3 timer

Cykling: 3 x spinning, 4 timer

Styrke: 2 pas, 1 time 30 min.

Total: 12 timer, 30 min

Edited by N Gadegaard
Link to comment
Share on other sites

Virker det præstationsfremmende at ryge i en våddragt?? :tongue:

En fra mit hold siger omkring 2 min på en 1000 m. test. Om det er så meget skal jeg ikke kunne sige?

I morges stod den igen på svømnning.

200 opv,

4 x 25 skoddeøvelser

4 x 50 jesuscrawl

4 x 50 fokus på afvikling af armtræk

4 x 50 ??

2 x 100 cuise-pace

2 x 100 hårdt

100 hårdt

2 x 25 "jule-sprint"

100 afsvøm

I alt: 1550 m

#Eksamenslæsning :dry:

Link to comment
Share on other sites

Restitution og Styrke

Efter en super produktiv dag på Uni, tog jeg direkte i centeret for at løbe lidt restitutionsløb og samtidig fyret et styrkepas af. Jeg synes egentlig det er røvkedeligt at løbe på løbebånd, men når det var enten det eller kulden, er jeg åbenbart for kuldskær til at tage udenfor.

45 min @ low-zone

I alt: 8,5 km.

Derefter af båndet, og ned og køre bentræning. Jeg er stadig svag og slap, men det skal nok komme!

Squat:

Opvarmning

4 @ 66

4 @ 68,5

4 @ 68,5

4 @ 68,5

Farmer-walk:

16 skridt @ 24 kg

16 skridt @ 20 kg

16 skridt @ 20 kg

Legpress:

4 @ 100

4 @ 110

4 @ 110

4 @ 110

Core 15 min.

I morgen skal jeg på arbejde hele dagen, men regner med at løbe intervaller med en fra triholdet og hans kammerater i morgen aften. De skulle efter sigende løbe ret godt, så jeg håber på, det ikke er for vådt og glat i morgen aften!

Link to comment
Share on other sites

+1, men det er nu også underholdende når folk ikke helt forstår en joke :smile:

Pyha, thanks guys. Jeg har aldrig været nogen ørn til at hamre pointer igennem, men jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste, der fik et sjovt billede for mit indre blik, når man taler om at ryge i en våddragt :w00t:

post-52761-084419900 1323114092_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Super interval!

I dag stod træning på interval med en af FDK'erne og hans triklub "FFD Kralupy Tri".

Jeg tror jeg vil begynde at løbe fast interval med dem om tirsdagen. Jeg er ikke den hurtigste, men bestemt heller ikke den langsommste, så det er fedt at blive max presset.

Løb ned til Brabrandsøen og opvarmning: 4 km.

1. interval: 1 km hårdt, 15 sek jog, 1,5 km hårdt.

2. interval: "Catch Joe": Man løber to og to. Nr. 1 starter med 15 sek spurt, hvorefter han lunter. Når nr. 2 henter ham, spurter han yderlige 15 sek, hvorefter han lunter samtidig med nr. 1 spurter igen, osv: 2,5 km.

3. interval: 2 km @ 3:50-3:55, 2 km @ 4:30

Afjog og hjem: 4 km.

I alt: 17 km.

Fedt at løbe med andre igen! Det kunne godt gå hen og blive en fast tirsdagsting!

Link to comment
Share on other sites

07.11.11

Dagens træning startede ud rigtig godt. Da den står på julefrokost x 2 i weekenden, forudser jeg at jeg ikke kan nå den sædvanlige træning. Derfor havde jeg rykket et svømmepas frem til i dag. Jeg kom derned kl 08, hvor alle morgensvømmerne lige er smuttet, så havde min egen bane det mest af passet!

200 opv,

50-100-150-200, p: 15 sek

4 x (2 x 50 teknik: Fishtail, Catch-up, Jesus, Glid)

200 ss

8 x 25 cruise-pace, 25 spurt, p: 10 sek.

200 udsvøm

I alt: 1900 m

Så på Uni, forelæsning og til de sædvanlige to x spinning. Bortset fra den normale instruktør havde meldt fra, så der var komme en substitut. Hun kørte simpelthen al motivationen ud af mig, så efter 5 min bestemte jeg mig for, at køre all out og så snuppe en ekstra time i morgen tidlig i stedet.

Tid: 52 min

Gns puls: 85 % af max.

Så i morgen tidlig skal jeg lige nå en spinningstime og så står den på løb om eftermiddag/aften.

Link to comment
Share on other sites

What a day...

Da jeg vågnede en halv time før vækkeuret i morges, var jeg færdig! Jeg kunne mærke min krop manglede hvile, så jeg slog vækkeuret fra og valgte at springe spinnigstimen over. Dermed sov jeg til kl 8.30, hvilket er ret vildt for mig! Så jeg manglede søvnen.

Her til aften var jeg så ude på min første omgang Aqua-jogging™ - eller sådan føltes det i hvert fald! Det styrtede ned, og her efterfølgende har jeg kunne vride mine underbukser for vand - jeg var gennemblødt da jeg kom hjem!

Og for at det ikke skal være løgn, har jeg lige fundet ud af, jeg har fået flyttet forelæsning i morgen, så nu må jeg lige se, hvordan jeg kan få træningen til at passe ind. Det passer mig ikke særlig godt! :nonono:

10 min low zone

60 min middle zone

10 min low zone

I alt: 17 km.

Link to comment
Share on other sites

Morgenspinning!

Da jeg har fået flyttet timer på Uni, så jeg ikke nogen anden udvej end at sidde på cyklen 6.15 i morges. Det var med selskab fra to andre fra Tri holdet, så det var helt udemærket. Instruktøren var super dedikeret og det var faktisk en rigtig godt time! Eneste minus var, han ikke kørte så lang tid, som på en normal øvet time.

Tid: 48 min

Gns. Puls: 84 % af max.

Svømning senere...

Link to comment
Share on other sites

Svømning!

Dagens program:

200 opv,

Teknik:

4 x (2 x 50: Fish-tail, Cathch-up, Jesus-crawl, Glid)

Hovedserie:

200 - 20 sek pause

2 x 150 - 15 sek pause

4 x 100 - 15 sek pause.

Alt blev svømmet som 50 m. cruise-pace, 25 spurt og så gentaget.

Anaerob:

2 x 100 m. pull-boyd.

200 udsvøm

I alt: 1900 m.

Link to comment
Share on other sites

Uge 5: done!

Så logges denne uges sidste træningspas, og sikke en omgang! Jeg var til julefrokost med mit hold i går, jeg havde besluttet fra start, jeg ikke ville drikke specielt meget, og så tage hjem, når de andre tog i byen. Misson not accomplished!

Jeg var hjemme i alt for sent i morges og med en promille en del over det normale. Men man bliver jo ikke Ironman af at ligge på sofaen, så efter fem timers meget let søvn, røg jeg afsted til spinning. Vi havde fået lånt et lokale ude i Viby, hvor vi satte en Ironman video fra Hawai 2010 på, og så ellers bare lå og kørte. Jeg havde svært ved at holde pulsen oppe de sidste minutter, men det blev et ok pas. Dermed fik jeg også hentet det cykling, jeg manglede fra ugen.

Tid: 1 t 45 min

Gns Puls: 76 % af max.

Opsamling uge 5:

Svømning: 4 pas, 7350 m, 4 timer

Løb: 4 pas: 51,5 km, 4 timer 25 min

Cykling: 4 x spinning, 3 timer 45

Styrke/core: 1 pas, 45 min

Total: 12 timer, 55 min

Nu skal jeg have styr på mit liv efter i går, og forhåbentlig når jeg en lur inden den står på familiefødselsdag...

Edited by N Gadegaard
Link to comment
Share on other sites

Late night training

En 14 timers dag på Uni tager på kræfterne, men nu er den første eksamensopgave overstået!

Det kom så til at gå ud over svømmetræningen, så den må jeg snuppet i morgen tidlig i stedet.

Her til aften blev det så til en lille restitutionstur i løbeskoene.

45 min low zone, 8,5 km.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share