Mississippi Mudpie // Offday mad <3


Lars B
 Share

Recommended Posts

DÉN skal jeg saytme lave, når min diæt er ovre.. Det bliver en hell-ov-an-offday :wub: :4mewantfood:

http://www.youtube.com/watch?v=TaRZlk_3mmA&feature=player_embedded

Dejen

250 g Blødt smør

350 gram sukker

4 æg

Ca. 250 gram mel

200 gram smeltet Chokolade

4-5 tsk. cacaopulver

1-2 tsk. vanillesukker

100 gram pecannødder - groft hakkede og ristede på panden

Et nip salt

Et par håndfulde marshmellows - skåret i mindre stykker.

Glasur eller ”Icing”

250 gram smør

200/225 g flormelis

3 spsk cacao

100 g smeltet chokolade

½- ¾ dl piskefløde

50-75 gr. grofthakkede, ristede pecannødder

Cajun-kaffeis

Nb: mængden er justeret i forhold til programmets mange gæster

10 æggeblommer

250 gram sukker

¼ l piskefløde

½ liter sødmælk

En seksdobbelt espresso - eller pulverkaffe-espressopulver efter smag. (den skal have en markant kaffesmag efter vores mening)

3-5 spsk 38% creme fraiche

Kaffe-parfait

10 æggeblommer

200- gram sukker

½ liter fløde - letpisket

En 4-6 dobbelt espresso eller kaffepulver.

2, 5 dl. 38 % creme fraiche

Mississippi mudpie (1 stk.)

NB! Kaffen symboliserer de mudrede vande i Mississippi-floden. Her er kaffen gemt i tilbehøret (isen).

Dejen

Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.

Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder og et nip salt.

Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af marshmellows.

Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter - eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte.

Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpå

Glasur / icing

250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind røres 50-75 gram pecannødder i.

Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får næsten tårer i øjnene.

Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig konsistens fra marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag - efter en nat i køleskabet - har den en lidt mere medgørlig konsistens.

Cajun-kaffeis

Pisk blommer og sukker hvidt og luftigt. Kog i mellemtiden piskefløde, mælk og cremefraiche op. hæld den over ægge-sukker-blandingen.

Kom kaffen eller kaffe-pulveret i. Pisk det sammen - og kom det tilbage i gryden. Kog det langsomt op under konstant omrøring. Det skal i princippet ikke blive mere end 85 grader varmt - men det gør ikke noget, hvis der kommer de første bobler, der bryder overfladen.

Så tages gryden hurtigt af varmen og blandingen stilles til køl i en skål. Derefter kommes den i ismaskinen og fryses.

Kaffe-parfait

Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Pisk fløden let cremet - den skal stadig være flydende - meget vigtigt. Vend fløden ind i æggemassen sammen med creme fraichen. Smag til med kaffe.

Hæld massen i en metalform - fx. en brødform og frys den til en blok - minimum 5-6 timer. Tag den ud 20 minutter inden den skal bruges. Skær den i skiver.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share