Lars B Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 DÉN skal jeg saytme lave, når min diæt er ovre.. Det bliver en hell-ov-an-offday :4mewantfood: http://www.youtube.com/watch?v=TaRZlk_3mmA&feature=player_embeddedDejen250 g Blødt smør350 gram sukker4 ægCa. 250 gram mel200 gram smeltet Chokolade4-5 tsk. cacaopulver1-2 tsk. vanillesukker100 gram pecannødder - groft hakkede og ristede på pandenEt nip saltEt par håndfulde marshmellows - skåret i mindre stykker.Glasur eller ”Icing”250 gram smør200/225 g flormelis3 spsk cacao100 g smeltet chokolade½- ¾ dl piskefløde50-75 gr. grofthakkede, ristede pecannødderCajun-kaffeisNb: mængden er justeret i forhold til programmets mange gæster10 æggeblommer250 gram sukker¼ l piskefløde½ liter sødmælkEn seksdobbelt espresso - eller pulverkaffe-espressopulver efter smag. (den skal have en markant kaffesmag efter vores mening)3-5 spsk 38% creme fraicheKaffe-parfait10 æggeblommer200- gram sukker½ liter fløde - letpisketEn 4-6 dobbelt espresso eller kaffepulver.2, 5 dl. 38 % creme fraicheMississippi mudpie (1 stk.)NB! Kaffen symboliserer de mudrede vande i Mississippi-floden. Her er kaffen gemt i tilbehøret (isen).DejenBlødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder og et nip salt.Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af marshmellows.Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter - eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte.Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpåGlasur / icing250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind røres 50-75 gram pecannødder i.Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får næsten tårer i øjnene.Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig konsistens fra marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag - efter en nat i køleskabet - har den en lidt mere medgørlig konsistens.Cajun-kaffeisPisk blommer og sukker hvidt og luftigt. Kog i mellemtiden piskefløde, mælk og cremefraiche op. hæld den over ægge-sukker-blandingen.Kom kaffen eller kaffe-pulveret i. Pisk det sammen - og kom det tilbage i gryden. Kog det langsomt op under konstant omrøring. Det skal i princippet ikke blive mere end 85 grader varmt - men det gør ikke noget, hvis der kommer de første bobler, der bryder overfladen.Så tages gryden hurtigt af varmen og blandingen stilles til køl i en skål. Derefter kommes den i ismaskinen og fryses.Kaffe-parfaitPisk æg og sukker luftigt og hvidt. Pisk fløden let cremet - den skal stadig være flydende - meget vigtigt. Vend fløden ind i æggemassen sammen med creme fraichen. Smag til med kaffe.Hæld massen i en metalform - fx. en brødform og frys den til en blok - minimum 5-6 timer. Tag den ud 20 minutter inden den skal bruges. Skær den i skiver. cfred 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Power Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Kan kun anbefale den :D Fik den sidste år til en post marathon middag :4mewantfood: Skal hilse og sige at den ligger pænt tungt i sækken!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaoshjerte Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Hold kæft det ser sgu da meget godt ud :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lars B Posted May 5, 2011 Author Report Share Posted May 5, 2011 Den skal sku laves hér i weekenden.... yiiihaaaa... eller HAAAAPS!! :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athlete X Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Den skal sku laves hér i weekenden.... yiiihaaaa... eller HAAAAPS!! :4mewantfood:Min mor laver den jævnligt. Hver forberedt på at du føler dig stoppet allerede efter én servering. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarlS Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Min mor laver den jævnligt. Hver forberedt på at du føler dig stoppet allerede efter én servering.First, you eat as much as you can. Then, you eat as much as you must! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.