Sign in to follow this  
Lars B

Mississippi Mudpie // Offday mad <3

Recommended Posts

DÉN skal jeg saytme lave, når min diæt er ovre.. Det bliver en hell-ov-an-offday :wub: :4mewantfood:

http://www.youtube.com/watch?v=TaRZlk_3mmA&feature=player_embedded

Dejen

250 g Blødt smør

350 gram sukker

4 æg

Ca. 250 gram mel

200 gram smeltet Chokolade

4-5 tsk. cacaopulver

1-2 tsk. vanillesukker

100 gram pecannødder - groft hakkede og ristede på panden

Et nip salt

Et par håndfulde marshmellows - skåret i mindre stykker.

Glasur eller ”Icing”

250 gram smør

200/225 g flormelis

3 spsk cacao

100 g smeltet chokolade

½- ¾ dl piskefløde

50-75 gr. grofthakkede, ristede pecannødder

Cajun-kaffeis

Nb: mængden er justeret i forhold til programmets mange gæster

10 æggeblommer

250 gram sukker

¼ l piskefløde

½ liter sødmælk

En seksdobbelt espresso - eller pulverkaffe-espressopulver efter smag. (den skal have en markant kaffesmag efter vores mening)

3-5 spsk 38% creme fraiche

Kaffe-parfait

10 æggeblommer

200- gram sukker

½ liter fløde - letpisket

En 4-6 dobbelt espresso eller kaffepulver.

2, 5 dl. 38 % creme fraiche

Mississippi mudpie (1 stk.)

NB! Kaffen symboliserer de mudrede vande i Mississippi-floden. Her er kaffen gemt i tilbehøret (isen).

Dejen

Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.

Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder og et nip salt.

Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af marshmellows.

Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter - eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte.

Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpå

Glasur / icing

250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind røres 50-75 gram pecannødder i.

Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får næsten tårer i øjnene.

Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig konsistens fra marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag - efter en nat i køleskabet - har den en lidt mere medgørlig konsistens.

Cajun-kaffeis

Pisk blommer og sukker hvidt og luftigt. Kog i mellemtiden piskefløde, mælk og cremefraiche op. hæld den over ægge-sukker-blandingen.

Kom kaffen eller kaffe-pulveret i. Pisk det sammen - og kom det tilbage i gryden. Kog det langsomt op under konstant omrøring. Det skal i princippet ikke blive mere end 85 grader varmt - men det gør ikke noget, hvis der kommer de første bobler, der bryder overfladen.

Så tages gryden hurtigt af varmen og blandingen stilles til køl i en skål. Derefter kommes den i ismaskinen og fryses.

Kaffe-parfait

Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Pisk fløden let cremet - den skal stadig være flydende - meget vigtigt. Vend fløden ind i æggemassen sammen med creme fraichen. Smag til med kaffe.

Hæld massen i en metalform - fx. en brødform og frys den til en blok - minimum 5-6 timer. Tag den ud 20 minutter inden den skal bruges. Skær den i skiver.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Den skal sku laves hér i weekenden.... yiiihaaaa... eller HAAAAPS!! :4mewantfood:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Den skal sku laves hér i weekenden.... yiiihaaaa... eller HAAAAPS!! :4mewantfood:

Min mor laver den jævnligt. Hver forberedt på at du føler dig stoppet allerede efter én servering.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min mor laver den jævnligt. Hver forberedt på at du føler dig stoppet allerede efter én servering.

First, you eat as much as you can. Then, you eat as much as you must!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this