proteinpulver


syd
 Share

Recommended Posts

hejsa.....

med alle de forskellige protein pulver der findes og i alle de pris klasser må der jo være en forskel på det der er i  det pulver.....

er der nogen der ved hvilken aminosyre man skal kigge efter i sit protein pulver?

hvad er vigtig der er mange af og hvad skal der være knap så mange af?

Link to comment
Share on other sites

Der er en tendens til at jo mere indviklet et protein pulver ser ud jo bedre er det. Tag nu bare "Nitro-Tech" fra MuscleTech. Der ligger jo mere videnskab bag det pulver end der gør bag at sende mennesker til Mars. Påstår MuscleTech da. Men det er er væsentligt er mængden af protein, skide være med aminosyre profilen den spiller kun en lille rolle, og hvor hurtigt proteinet optages.

Valle protein optages hurtigt.

Casein optages langsomt.

Efter træning har du brug for valle, resten af dagen er det ligegyldigt hvilket protein du vælger. Så brug det der er billigst og smager bedst, og som din mave kan håndtere. Noget protein kan nemlig godt give dårlig mave f.eks Maxims "Promax 85"

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Valle er ikke nødvendigvis dyrere. Selvfølgelig er industri-soja billigt, men hvis du kigger på hvad moderne soja protein koster, så er det rent faktisk lige så dyrt som valle.

PS så findes der også industri-valle som er billig.

Grunden til at det er dyrt er, at producenterne gerne vil score en profit og ikke altid informerer optimalt.

Hvis man har et lavt protein indtag, vil aminosyre profilen være vigtig.

Hvis man har et højt protein indtag, bliver aminosyreprofilen underordnet.

Link to comment
Share on other sites

Andro> Istedet for at afslutte diskussionen så brat, så prøv at argumentere for hvorfor du mener det du gør ?? Jeg er delvist enig med Crawdaddy. Hvis vi udelukkende snakker aminosyrer profil, så betyder det ikke så meget, hvis du i forvejen får store mængder protein igennem din kost. At der så er andre aspekter af protein pulver som skal tages op til overvejelse, er en anden sag. Der er ting som optagelseshastighed. Kasein f.eks, har en evne til at klumpe sig sammen i fordøjelsessystemet, hvilket gør at det optages langsommere. Soya protein har vist at have evnen til at nedsætte risikoen for kræft. Mælkeprotein hvor laktosen ikke er fjernet, kan være problematisk for dem som er laktose intolerante. Der er masser af aspekter som kan diskutteres, men argumentationen med aminosyre profil holder ikke, hvis man i forvejen spiser sig til store mængder protein.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Jeg giver Thomas J fuldstændig ret.

Der er andre faktorer end BV at tage hensyn til. Fx indeholder sojaprotein flavonider, som har en række positive virkninger på muskeltilvækst og vægttab og så indeholder det også store mængder L-Glutamin.

Casein fordøjes langsomt, hvilket gør det bedre end valle, pånær efter træning.

Dernæst er der også hensyn til vitaminer og mineraler, som mange animalske proteinkilder bugner af.

Det bedste er sandsynligvis at spise så meget forskelligt protein som muligt og primært bruge valle efter træning.

Link to comment
Share on other sites

Nu var det jo heller ikke ligefrem en opfordring til at anvende soya protein pulver fremfor valle. Jeg vil til en hver tid vælge valle protein (eller et blandingsprodukt af valle, kasein og æg). Jeg mener dog ikke man bør studere aminosyre profiler på protein pulver, før man vælger sit produkt, da det i det store hele er underordnet hvis man får nok protein gennem sin kost.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Fandt forøvrigt en artikel af Will Brink, om soy protein. Ifølge artiklen er der lavet undersøgelser på aber (og som de fleste ved, så findes der vist ikke nogen dyr som genetisk ligger tættere på os mennesker). Undersøgelsen viste at de østrogen lignende stoffer i soya protein er yderst vævsspecifikke. Det lader ikke til at de påvirker østrogenreceptorene, da testosteron, DHEA, SHBG (sex hormone binding globulin), testikel vægt og andre målinger var upåvirket af soya proteinen. Så måske har stofferne ikke den store betydning alligevel.

Her er et uddrag fra artiklen som kan læses her:

http://www.brinkzone.com/soy.html

Ok, now here is where things start to get interesting as it applies the bodybuilders. Though soy proteins contain these estrogenic compounds, it appears that they are "tissue specific." One study that used Rhesus monkeys found that soy proteins had no effects on the reproductive hormones of these animals. Testosterone, DHEAS, sex hormone binding globulin (SHBG), testicular weight, prostatic weight, and other measurements were taken. They found no difference between male animals who ate soy protein that contained the plant estrogens and those who ate soy with the estrogens removed, leading researchers to conclude: "thus, the isoflavones (genistein and diadzein) in soy protein improve cardiovascular risk factors without apparent deleterious effects on the reproductive system..., " and "Genistein's effects appear to be tissue specific, with estrogen agonist effects on plasma lipid concentrations, plasma lipoprotein distributions and preservation of bone mass that are similar in magnitude to mammalian estrogens, but without estrogenic effects..."

Undersøgelsen som der henvises til:

Anthony, A.S, et al, Soybean Isoflavones Improve Cardiovascular Risk Factors Without Affecting the reproductive System of Peripubertal Rhesus Monkeys. J. of Nutri., 125: 43-49, 1995.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også set noget lignende, men kan ikke huske hvor.

Der er vist ikke noget belæg for at afskrive sojaprotein pga. nogle få påstande om østrogen.

Hvis sojaprotein var meget skadeligt og kræftfremkaldende og hvad der ellers siges, burde det påvirke størstedelen af Asiens befolkning, som indtager forholdsvis store mængder sojaprotein.

Der er ingen der anbefaler udelukkende at indtage sojaprotein, og det var også kun brugt som et eksempel på at aminosyre profil ikke spiller den store rolle, forudsat at man får nok protein.

Link to comment
Share on other sites

Jeg formoder at vi er enige om at BV er en betegnelse for optaglighed i kroppen, altså hvor stor en procentdel af proteinet kroppen kan bruge.

Hvis man indtager 20g protein med et højt BV vil kroppen kunne bruge en større del af dette end 20g protein med lavt BV... det burde være ganske logisk.

Antager vi at der ikke indtages tilstrækkeligt med protein i den daglige kost vil kroppen altså have større gavn af valle end af soya (hvem end der ville spise det?!?). Hvis vi tar' udgangspunkt i en stor fyr som Lomax skal hans daglige proteinindtag ligge på ca. 400g, med al respekt for ham, hvis han ikke er 100% sikker på at have fået sine proteiner er han på den sikre side ved at have brugt valle istedet for soya!

Endvidere er valles aminosyre sammensætning af en sådan grad at kroppen aldrig ville komme til at mangle aminosyrer hvis der kun indtages valle, det ville jeg ALDRIG satse på med soya!

Link to comment
Share on other sites

Andro4life> bare fordi du har et indskrænket forhold til brugen af protein, betyder det ikke at andre, der et lidt mere oplyst forhold, er sindssyge.

Who knows> På Århus havn ligger der noget der hedder sojakompagniet. Måske findes der andre lignende steder der hvor du bor. De forarbejder vist soja m. henblik på dyrefoder.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share