Lars B Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Spørgsmålet er simpelt: Spiser du din frugt med skræl på??? Jeg spiser selv Kiwiér med skræl - og er netop begyndt at kværne økologiske bananer med skræl.. Førhen gad jeg ik spise kiwi'er - pga at man sku sidde med en ske og sidde og grave.. noget værre rod .. så er det sku da nemmere bare at kværne det hele.. lige som med æble/pære skroget.. ind i skuret med det!! Bananer - well, måske er jeg doven.. men tygger mig gerne igennem den...Ifølge Wikipedia, bananskræl (eller skræl) er spiselige. They claim that in Western cultures, it has become commonplace to peel the skin and eat the inner fruit, but in Asian cultures, the peel is eaten along with the fruit, usually cooked. De hævder, at i vestlige kulturer, er det blevet almindeligt at skrælle huden og spise den indre frugt, men i asiatiske kulturer, er det skræl spises sammen med frugten, som regel kogt. Sorry, no input on the nutrition aspect of the peel... Beklager, ingen indgang på ernæring aspekt af skræl ... The fruit is highly nutritious, so I imagine the peel is as well. Frugten er meget nærende, så jeg forestiller skræl er så godt. - Så MED skræl oder was?? or clean shaven?? Fuddi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salt Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 FREAK! Spiser du også appelsiner med skræl? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregers TF Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 - og nødder? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarlS Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Jeg spiser ikke. Min energi kommer fra et 50/50 mix af redbull og proteinshakes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Jeg spiser tit mad med skæl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KåreS Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Jeg spiser tit mad med skæl.Altså fisk?Jeg spiser med skræl - minus appelsiner og kiwi - og vasker og tørrer grundigt før jeg sætter tænderne i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Altså fisk?Jeg spiser med skræl - minus appelsiner og kiwi - og vasker og tørrer grundigt før jeg sætter tænderne i.Nej, jeg fælder ned i maden. Død hud er vel også en slags protein. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KåreS Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Nej, jeg fælder ned i maden. Død hud er vel også en slags protein.OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MamboMads Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Jeg spiser kiwi med skræl. Det er der mange piger der har droppet mig på! (Hov det var løgn, jeg er aldrig blevet dumpet af en pige, kun af mænd)Men banan? wat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Jeg bliver simpelthen nødt til at købe en bakke kiwier og se om det kan lade sig gøre. Lars B; Kiwier er forresten nemmeste at spise (uden skræl forstås) hvis du skærer enderne af og skræller resten som en kartoffel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregers TF Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 (edited) Tjr, det kan det sagtens. Hvis DR radio taler sandt, så er DK et af de få lande i verden hvor der er normalt at skrælle en kiwi. Sjovt nok hørte jeg om netop det for en måneds tid siden og skulle da selv prøve at spise en kiwi med skræl.Det kan man sagtens men synes ikke at skrællens konsistens "går i et" med frugtkødet, så jeg skræller den altså stadigvæk.Pudsigt nok kunne man kort tid efter købe ferskner - altså nektariner med pels. Jeg havde helt glemt hvor meget smag der er i sådan en størrelse og er inkonsekvent nok til nu at foretrække en fersken frem for en nektarin. Trods skrællen er mindre behagelig at tygge i. Edited May 3, 2011 by Gregers TF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athlete X Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 I min verden beskytter skrællen mod de utallige mængder af bakterier frugten udsættes for hele tiden. Her tænker jeg i sær når de ligger i supermarkedet. Der er fandeme mange klamme menneskebakterier. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lars B Posted May 4, 2011 Author Report Share Posted May 4, 2011 FREAK! Spiser du også appelsiner med skræl?*lol* @ Freak, you manflirt .. well planen var faktisk, at jeg ville prøve det en af dagene.. Jeg spiser ikke. Min energi kommer fra et 50/50 mix af redbull og proteinshakes.HELL YEAAARH.. rætti konge mad dér .. Det er iøvrigt perfekt til wacken og lign arrangementer I min verden beskytter skrællen mod de utallige mængder af bakterier frugten udsættes for hele tiden. Her tænker jeg i sær når de ligger i supermarkedet. Der er fandeme mange klamme menneskebakterier.Du har faktisk ret - jeg tænkte meget over dét i starten.. men pga min fremskredne alder, gik det i glemmebogen .. ej, sørger meget for at det er økologisk - samt at jeg vasker det grundigt inden fortæring... lidt ligesom dyrepasserne i Zoo, inden de smider det på gulvet i abeburene Fuddi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cybra Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Det er altid noget du køber de økologiske så! Men ham tidligere i tråden havde fat i noget med at de spier med skræl i andre lande men ikke her. Måske er det fordi maden er frisk dernede og har haft lang vej herop og derfor er det ikke helt sikkert hvad der er udenpå... jeg vil ikke gøre det! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skumle Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Lars B; Kiwier er forresten nemmeste at spise (uden skræl forstås) hvis du skærer enderne af og skræller resten som en kartoffel.Nemmere er det hvis man lader skrællen sidde i enderne og bare fjerner midten. De bliver så fandens glatte at holde på ellers :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lars B Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 Well, hvorfor gøre det kompliceret.. bare i skrutten med dét.. chew and swallow ... and if no like - spit out Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fuddi Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Bananer - well, måske er jeg doven.. men tygger mig gerne igennem den... .. ej, sørger meget for at det er økologisk - samt at jeg vasker det grundigt inden fortæring... lidt ligesom dyrepasserne i Zoo, inden de smider det på gulvet i abeburene Så du er for doven til at skrælle en banan, men bruger gerne tid på at vaske den grundigt??!!! Synes bananskræl smager forfærdeligt så jeg skræller dem altid...Til gengæld kværner jeg gladeligt bagte kartofler med skræl hvor normen vist er at grave i dem med en lille teske....ned med lortet siger jeg bare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wopper Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Jeg kan finde på at æde nogle gulerødder med skræl, men ellers ikke.Der er vel også en god chance for, hvis man æder konventionelt frugt og grønt, at det er i skrællen mange af pesticiderne sidder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Jeg kan finde på at æde nogle gulerødder med skræl, men ellers ikke.Der er vel også en god chance for, hvis man æder konventionelt frugt og grønt, at det er i skrællen mange af pesticiderne sidder.Korrekt, men ikke hvis du køber økologisk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kauf Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Bwahahaha!!! :laugh:Ja, selvfølgelig æder LarsB alt med skræl på!! :laugh: Hvem andre end dig, gamle (abe)bur-konge kunne finde på at starte sådan en tråd! Jeg æder faktisk ofte Kiwi med skræl på - hvis hårene er for lange får de lige en filer og så ind i kæften... med frugten... ikke hårene!Banan og andre frugter har jeg ikke prøvet, da jeg ikke jubler ved for bitter og tyk skræl - banan, appelsin etc.Jeg startede efter et -lidt specielt- kostforedrag med Martin Kreutzer, der mener at de fleste vitaminer sidder i skrællen og den derfor skal ædes - jeg har dog set ham skrælle en banan, inden han spiste den. Jeg fik egentlig aldrig undersøgt kilden til dette og tænkte også mest på pesticide ophobningen fremfor vitaminerne, da jeg første gang fortærede hele skidtet.Good to have you back, Lars! :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lars B Posted May 12, 2011 Author Report Share Posted May 12, 2011 Bwahahaha!!! :laugh:Ja, selvfølgelig æder LarsB alt med skræl på!! :laugh: Good to have you back, Lars! :4thumbup:I give you Thx, mighty Kauf! :4thumbup: .. og til jer, der mangler proteiner i frugt - her er naturens svar på en protein holdig kiwi: .. iøvrigt priceless, når "alm people" observerer man kværner igennem en banan / kiwi - med skræl!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skumle Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 (edited) Proteinholdig kiwi med pind til at holde den med. Smart :) Edited May 18, 2011 by Skumle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halfdan Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Spiser uden skræl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lars B Posted June 4, 2011 Author Report Share Posted June 4, 2011 Far + 3 børn der kværner Kiwi´z med skræl - på stranden = caveman family :) .. MIN FAMILIE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Droopy Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 Jeg tænker det er lidt uheldigt et spise frugt/grønt med skræl, hvor dette ikke er tiltænkt fra producentens side. Såfremt der ikke er tale om økologi forestiller jeg mig, reglerne for sprøjtning er ret forskellige?Du får nok ikke vasket alt giften af, uanset hvor godt du får skyllet/vasket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.