Sign in to follow this  
jarvig13

Jarvig's træning

Recommended Posts

Egentlig skulle jeg allerede havde været igang med træningen omkring januar-februar i år.

Men så døde min mor og alting gik op i begravelse og eftervirkninger af dette.

Nu har jeg i en måned dog fulgt min plan næsten slavisk.

Min plan er 3 gange styrketræning om ugen og 3 gange spinning om ugen. Nogen gange sker det at styrketræningen og spinningen sker på samme dag...andre gange på forskellige dage.

Styrketræningsprogrammet er "smalt" og delt op på to dage.

1. Dag: Dødløft, bænkpres, pull downs, mave, military og curls.

2. Dag: Squat, bænkpres, rows, mave, military og curls.

Træningen 23/5

Dødløft

8*70

8*70

Bænkpres

8*52,5

8*52,5

Pull downs

8*55

6*55

Mave (ben på 90 grader)

9 reps

8 reps

Military

8*32,5

8*32,5

Curls

9*12

9*12

Spinning: Gik fint. Ca. 40 % af timen var oppe at stå....og det gik godt. Klar fremgang siden jeg begyndte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak.

Ja, det er et stykke tid siden, jeg trænede sidst.

Træning 25/5

Kommentar til styrketræning: Missede en bus og derfor måtte jeg presse tiderne mellem sets ned, da jeg jo også skulle nå en spinningstime. Dette gjorde at dagens træning blev noget hård, specielt henimod slutningen. Kører normalt med stor fokus på teknik. Men specielt i de to sidste øvelser var jeg så træt i sidste set at teknikken var lidt skidt.

Squat

8*60

8*60

Bænkpres

8*55

7*55

Rows

8*55

8*55

Mave

9 reps

9 reps

Military

8*35

6*35

Curls

8*14

6*14

Bemærkning spinning: Var noget træt efter styrketræningen med så presset tid. Så dagens spinning var hård. Forresten pænt underligt. Det er svært at ramme det samme niveau hold hver gang (der er for få hold om sommeren). Så nogen gange havner man på et begynderhold, andre gange øvet hold og atter andre gange meget øvet hold. Men der er slet ingen sammenhæng mellem niveauerne (grundet trænerne). Jeg har været på meget øvet hold hvor jeg med lidt kamp kom fint igennem. Men hende der har begynderholdet er gal i skralden. Hver eneste træning med hende (hallo, det er begynderhold) er stinkende hårde og allerede midtvejs drømmer man om, at dette snart må være slut. Det var hende jeg havde i dag og det var stinkende hårdt.

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Var til grilaften i går og fik en del indenbords. Ingen tømmermænd, men kroppen var lidt "medtaget" i løbet af dagen. Dette gjorde også at jeg ikke fik spist så meget i dag. Komboen gjorde at jeg næsten ingen energi havde til træning i dag. I alle øvelser blev der kæmpet allerede halvvejes igennem settene. Og til spinning var de sidste 15 min ren overlevelse. Men gennemført det blev dagens træning så det er jo glimrende.

Træningen 27/5

Dødløft

8*75

8*75

Bænkpres

8*55

8*55

Pull downs

8*55

7*55

Mave

+1,25 kg*9 reps

+1,25 kg*9 reps

Military

7*35

7*35

Curls

7*14

7*14

Spinning: Ny træner jeg ikke har prøvet før. Hun var glimrende. God spinning selvom batterierne var flade.

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Af praktiske hensyn måtte jeg træne spinning før ST. Så det gjorde naturligvis at styrketræningen blev noget hård.

Træning 30/5

Spinning: God træner. Hård, men på den måde, hvor man selv styrer det. Lå på grænsen de sidste 30 min. Perfekt. Masser af guf i benene.

Squat

8*65

8*65

Bænkpres

8*57,5

7*57,5

Rows

8*57,5

8*57,5

Mave

9 reps*+2,5 kg

9 reps*+2,5 kg

Military

8*35

6*35

Curls

8*14

7*14 (sidste rep var ringe teknik og faktisk cheat)

Glimrende ST. Selvom spinning tog noget på kræfterne, så gik det rigtigt fint.

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Var på større indkøb til weekenden, så det trak noget ud. Derfor måtte jeg igen bytte om på spinning og ST, hvilket jeg efterhånden finder er betydelige hårdere end når man først ST'er.

Træningen 1/6

Spinning: Rimelig tung syretræning med høj belastning masser af tiden. Gjorde avs i lårbasser. Men glimrende træning, hvor jeg første gang jeg kiggede på klokken - fordi jeg var træt - var da der kun manglede 10 min. Glimrende.

Dødløft

8*80

8*80

RImelig hård for første gang. Anvendte mixed grib, da jeg sidste gang havde svært ved at holde stangen. Kræver lige lidt tilvænning, men det virkede nu fint.

Bænkpres

8*57,5

8*57,5

Pull downs

8*55

7*55

Mave

8*+3,75 kg

8*+3,75 kg

Military

8*35

7*35

Curls

8*14

7*14

Undren over spinning: Når jeg løbetræner har det næsten altid været vejrtrækningen som satte grænsen for hvad jeg kunne, mens benene fulgte pænt med. Men til spinning er det omvendt. Nu har jeg aldrig prøvet at spinne førend de sidste to måneder, så jeg er ikke sikker på om mon gør noget forkert. For pointen er i hvert fald, at det meget sjældent er vejrtrækningen det kniber med. Selvfølgelig når man rammer en hård top (hvadenten det er belastning, tempo eller begge dele), så hiver jeg efter vejret og skal lige bruge en 20-30 sek før man igen er ovenpå. Men det er så også det. Under nærmest alle andre forhold i en træningstime, da er det benene som syrer til lang tid før end vejrtrækningen er presset hårdt. Det undrer mig. Nogen der har en forklaring?

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Holdt vinsmagning i fredags. Og så røg der et glas vin i tastaturet og kortsluttede det. nonono.gifwink.gif

Nå, men fik et nyt i dag.

Vinsmagningen tog godt tid ud af fredagen og lørdag var jeg ikke i "humør" til træning. Så for første gang i lang tid røg en planlagt træning. Men ok, et smutter hist og her er jo ok.

Træning 6/6

Friskhed: Hmm, jeg er lidt usikker. Jeg føler mig generelt lidt træt til ST (mens spinning som regel er ok), specielt i gårsdagens ST. Jeg kan ikke finde ud af om det skyldes i) jeg generelt er i energiunderskud da jeg er på diæt, ii) simplethen bare er oppe på mit max pt og det derfor - for mig - bare er tungt nu eller iii) at jeg specifikt i går var i væskeunderskud.

Tror det er de to første ting generelt og den tredje ting i går. For mens ST'en var damn hård, så gik spinningen fint, og jeg høvlede vand fra ST'en og de næste 2 timer.

Squat

8*70

8*70

Har aldrig trænet squat med så mange kg (LOL), så teknikken var lidt usikker. Forstået på den måde, at "sætte sig på tønden" teknikken skam er fin nok, men at jeg kører overkroppen lidt for langt "frem" (altså vandret), og så skal man bruge damn mange rygmuskler for at bare at holde stangen, hvor den skal være. Dette kæmpede jeg lidt med i de tre første reps i 1. set......derefter gik det fint.

Bænkpres

7*60

7*60

Puha, det var hårdt. Udover "tungt" så var det så varmt og fugtigt, at hænderne gled udaf på stangen under øvelsen (har bestilt træningshandsker, men de er ikke kommet endnu)

Rows

8*60

8*60

Mave

8 reps*+7,5 kg

8 reps*+5 kg

Distræt. Skulle havde taget 1*1,25 og 1*2,5 kg skiver med og så taget henved 9-10 reps inden jeg næste gang ville sætte den op til 5 kg. Men kom til at nappe 1*5 og 1*2,5 kg skiver i stedet. Syntes godt nok den var tung under øvelsen og jeg "hakkede" noget i det. Opdagede fejlen mellem sets og gik straks ned på 5 kg. Det gik fint. Tager 5 kg næste gang.

Military

8*35

7*35

Curls

8*14

7*14

Spinning: Tror væsken gjorde det. For efter ST var jeg ok frisk. Kørte mig helt i bund og jeg har aldrig været så smadret efter en time spinning. Men damn det var godt. Og det utrolige skete (jævnfør undren i forrige indlæg).......det var de sidste 15 min åndedrættet der var dybt presset. De første 40 min var det som altid syre i benene som afgjorde hvor meget der var i stængerne at køre med. Men de sidste 15 min var det vejrtrækningen der blev banket sønder og sammen. Lå bare som en brugt klud over cyklen i 5 min og bare kæmpede med at få vejret. LOL, det var godt.

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

God træning på stresset baggrund.

Ville besøge min mors begravelsessted og havde samtidigt lovet at hente min søsters børn i børnehaven. Kunne lige klemme en gang ST og en gang spinning ned. Men Søllerød Kirkegård er faktisk ret stor, så da jeg skulle ud af en anden udgang end normalt, så kejtede jeg lidt rundt ved lukke porte osv., hvilket gjorde at jeg blev 10 min forsinket. Det gjorde at ST'ens pauser måtte cuttes med 10 min og det kunne godt mærkes til sidst i træningen.

Træning 8/6

Mødte lidt træt op, men var generelt under hele træningen overraskende frisk. Træning præget af - som sagt - lidt korte pauser samt at der var en del øvelse, hvor jeg har leget med 7 gentagelser i sidste set i flere træningspas og meget gerne ville have dem op på 8 i dag.

Dødløft

8*85

8*85

Selvom det var hårdt, så gik det glimrende og det var mere hænderne som brokkede sig (glæder mig til handsker) end det var ben/ryg.

Bænkpres

8*60

7*60

Pull downs

8*55

8*55

Manglede lige 3-4 cm i sidste rep, men den var der næsten.

Mave

8*+5 kg

8*+5 kg

Hårdere end forventet (jævnfør sidste gang)

Military

8*35

8*35

Det tætteste jeg har været på at køre til failure overhovedet i dette års træning. Sidste rep krævede vild kamp, men op kom den (uden cheat).

Curls

8*14

7*14

Her var jeg lidt træt og orkede ikke kæmpe for også denne 8. rep.

Spinning: En af de - på papiret - noget håredere hold. Men igen bliver jeg overrasket over, hvor lidt sammenhæng der er mellem hold level og hvor hård træningen føles. Dette var i hvert fald en fin træning, hvor jeg følte mig ovenpå og klarede turen uden de store sværdslag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Var frisk inden træning. Var ligeledes frisk under træningen. Og jeg havde rigeligt med tid på ST'en. Så det blev en god dag.

Træning 10/6

Squat

8*75

8*75

Eneste øvelse der drillede (lidt). Første set føltes ret tungt. Men da jeg tog andet set var der ikke de store problemer. Er ret sikker på, at det skyldtes teknikken, der var medium i første set og god i andet.

Bænkpres

8*60

8*60

Rows

8*62,5

7*62,5

Mave

9 reps*+5 kg

9 reps*+5 kg

Military

8*35

8*35

Curls

8*14

8*14

Spinning: Underlig - men fin - træning i dag. Træneren havde lige været på Col du Galibier. Derfor mente han, at dagens tur bare var 5 min opvarming, 8 min hurtigt antrit på flad vej og derefter én lang stigning på 40 min, hvor der ingen pauser var og det var skiftevis var op og stå, og ned at sidde i tunge gear. Puha der var voldsomt. Eneste der gjorde at man overlevede var, at der ingen "pyramide" var i intervallerne. Sejt (og underligt) træning, men fint.

Og efter en 2 timers gåtur tidligt på eftermiddagen i morgen, så må 24 timers Le Mans være velfortjent.cool.gif

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm, belastende.

Impuls (mit træningscenter) lukkede allerede middag i mandags. Det overraskede mig. Så ingen træning der.

Men tirsdag blev noget trist. Skulle til "syn" i min mors lejlighed, dvs. at den skulle overdrages til boligforeningen og fejl og mangler skulle opgøres. Ikke at jeg (eller min storesøster) skulle hæfte for noget, blot at vi var vidner på at synet virkede rimeligt.

Det var ekstremt hårdt at sige farvel til min mors sidste "rede". Der ville aldrig komme nye reder med min mor i. Dette var afslutningen. Taler med præsten der skulle bisætte hende, taler med bedemænd (bizar betegnelse forresten), taler med skifteretten, bisættelsen, oprydning i min mors lejlighed.....og nu overdragelse af hendes lejlighed til boligkontoret. Det endelige punktum.

Det var hårdt. Jeg røg på flasken og famlede mig gennem resten af dagen og hærgede venner og bekendte på fjæsbog med mine stive beskeder og bekendelser.

Sådan er livet. I dag er jeg ovenpå igen og skal til træning senere.

Men hårde dage, dem er der nok af, når ens mor dør.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det altid trist når noget går bort, men tror de fleste har sværest ved at slippe deres mor. Det er følelser fra dag 1 som er i spil.

Dine erfaringer fra spinning er i øvrigt ret typiske for folk med løbebaggrund. Cykling/spinning kræver (og især på intervallerne) mere råpower fra quads end de normalt er vant til levere og ROM er også meget større, så det er helt naturligt at benene giver sig før kondien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det altid trist når noget går bort, men tror de fleste har sværest ved at slippe deres mor. Det er følelser fra dag 1 som er i spil.

Dine erfaringer fra spinning er i øvrigt ret typiske for folk med løbebaggrund. Cykling/spinning kræver (og især på intervallerne) mere råpower fra quads end de normalt er vant til levere og ROM er også meget større, så det er helt naturligt at benene giver sig før kondien.

Tak for omtanken og for kommentaren til træningen. Det giver mening. smile.gif

Træningen 27/5

Kommentar: Jeg er så småt ved at komme til der, hvor mine gamle 8rm PR ligger. For at det skal give mening, så holder jeg mig til angivelse af PR kun i øvelser med frie vægte, da kabel-maskiner kan være skruet sammen på mange måder. Derfor vil rows og pull-downs ikke blive angivet som PRs. Men dødløft og bænkpres er der nu en del op til førend PRs kommer frem.

Dødløft

8*90

8*90

Puha, nu vi ved at være der, hvor at sætte 5 kg på til næste træning ikke bare automatisk giver 2*8 fuldførte set. Er spændt på at se, hvordan jeg klare 95 kg næste gang. Har fået mine handsker, så nu er grib'et som det skal være, og i dagens træning var det hverken hænder eller ben der brokkede sig over vægten, men derimod ryggen. Altså præcist som det skal være.

Bænkpres

7*62,5

7*62,5

Der gik koks i første set. Tror godt jeg ville kunne hevet en 8'er hjem. Men jeg kom til at ligge for tæt på stængerne i stativet, så vægtstangen ramlede lidt imod => vægten forskubbede sig => brugte for mange kræfter på at holde stangen så vinkelret som muligt og ikke på at banke stangen op. Nå, men det sker jo kun én gang.

Pull downs

8*55

9*55

Endelig. 60 kg næste gang.

Mave

8 reps*+6,25 kg

8 reps*+6,25 kg

Military

8*37,5 (8rm PR)

6*37,5

Curls

8*14

8*14

Meget fin teknik. Tager 16 kg næste gang.

Spinning: Puha, den var hård. Gik egentlig fint....indtil vi skulle lave 10 runder af 15 sek maxpuls efterfulgt af 45 sek med medium puls. For da hylen der var rødt for øjnene og blodsmag i munden i de sidste 3 runder. Og de sidste 15 min derefter blev ren pine. Haha. Men godt var det. Lækkert at se formen bliver bedre og bedre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Var sjældent umotiveret til dagens træning. Skulle bare overstås. Energien var der ikke rigtigt i dag.

Træning 17/6

Squat

8*80

7*80

Puha, det var tungt. Omend teknikken ikke var dårlig, så var den ikke optimal. Da jeg samtidig syntes det var ekstremt tungt, så var flere af rep kun 4/5 reps og ikke fulde reps. Det går ikke. Jeg bliver på denne belastning indtil jeg igen napper fulde reps og teknikken føles helt sikker.

Bænkpres

7*62,5

7*62,5

Føj, det var tungt.

Rows

8*62,5

8*62,5

No probs.

Mave

9 reps*+6,25 kg

9 reps*+6,25 kg

No probs.

Military

8*37,5

7*37,5

Curls

7*16

6*16

Avs, det var tungt.

Spinning: Egentlig ganske passende træning. Men dagens manglende motivation og energi gjorde timen sur i dag. Kom ikke glid i det, og det var bare at kigge på uret jævnligt for at se om træningen ikke snart var slut.

Samlet: Klart dårligste træningsdag i år. Nok bare en smutter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Virkelig god træning i dag. Helt modsat fredag, hvor jeg var træt og umotiveret. I dag var jeg ret frisk og rigtigt motiveret. Kun en enkelt dummert ødelagde lidt fornøjelsen (se nedenfor under rows/pull downs)

Træningen 20/6

Dødløft

8*95

8*95

Selvfølgelig lidt tungt. Men gik langt bedre end med 90 kg sidste gang. Ingen problemer.

Bænkpres

8*62,5

8*62,5

Tager lige én gang mere med 62,5 kg inden vægten ryger op.

Rows:

7*65 kg

Der var mange mennesker der trænede. Så der var kamp om øvelserne. Da jeg så mit snit til at få nogen set rows kastede jeg mig ud i det. Men det var først da jeg havde taget første set, at jeg kom i tanke om, at i dag er det jo pull downs og ikke rows jeg skulle træne. Selvom man selvfølgelig sagtens kan træne begge dele på samme dag, så er jeg ikke vant til og dermed røg lidt af "rytmen" med resten af træningen. Altså at der pludselig var en øvelse med som både trættede kroppen lige lidt ekstra mere end normalt + at rygmuskler og bicpes lige fik lidt mere tæsk.

Pull downs

6*60

6*60

Det gik som sagt ud over pull downs, hvor jeg jo netop i dag skulle have den hele 5 kg op. Nå, det bliver bedre næste gang.

Mave

8 reps*+7,5 kg

8 reps*+7,5 kg

No probs.

Military

8*37,5

7*37,5

Flot 7. rep. Der var ikke til 8., men 7. rep var lige i skabet.

Curls

6*14

6*14

Som sagt fik biceps lidt mere tæsk end normalt og jeg syntes godt nok de var tunge her til sidst.

Spinning: Meget fin træning. Godt varieret. Både hårdt med syre og med vejrtrækning. Altså som det skal være. På den sidste stigning (finale) gav jeg den lige en anelse for lidt i belastning og var derfor semi ovenpå da toppen blev nået. Mens de andre trillede med lav belastning de sidste minutter gik jeg derfor agurk i 2 minutter mere, hvor jeg satte endnu mere belastning på. Det hjalp. Så røg jeg også i det røde felt. De andre kiggede selvfølgelig noget over min "solo-tur"....men sådan er det, når man stadig har lidt at give til sidst. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessant at læse din log. Er også selv begyndte igen efter en pause. Har nu været i gang i 3 måneder, er også begyndte at føre log, tror det er godt for motivationen.

Må da være meget motiverende for dig, at du har så pæn en fremgang. :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessant at læse din log. Er også selv begyndte igen efter en pause. Har nu været i gang i 3 måneder, er også begyndte at føre log, tror det er godt for motivationen.

Må da være meget motiverende for dig, at du har så pæn en fremgang. :smile:

Jeps, at skrive log er en god motivationsfaktor.

Angående de fine fremgang, så er pointen selvfølgelig også, at jeg altid har været en slap fætter og udgangspunktet derfor er lavt. wink.gif Men ja, det glider fint.

Målene er inden længe

Dødløft 8*120

Squat 8*100

Bænkpres 8*75

Share this post


Link to post
Share on other sites

Målene er inden længe

Dødløft 8*120

Squat 8*100

Bænkpres 8*75

Hvorfor køre så mange gentagelser i de store basisøvelser? Går det ikke ud over teknikken når du fx kører tung dødløft med 8 gentagelser. Hvor ikke gå efter i stedet at løfte fx 5x125?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingen træning siden 20 juni. Må jeg gætte, "statistik dekondition" :wink:

Edited by AGV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du mener vel "strategisk dekonditionering"?

Gik lige lidt hurtigt. Du ved hvad der menes. :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Et forlænget besøg til familien i Jydeland + et flerdages Skt Hans arrangement gjorde at træningen i sidste uge blev fucket noget op. Kom hjem i dag, sent. Men til træning det skulle jeg. Dagens gode vejr og mangel på vand i bilen kombineret med en uges fravær til træning gjorde at jeg havde mine bange anelser. Godt var det ikke, men langt fra så skidt som jeg frygtede.

Træning 27/6

Squat

8*80

8*80

Stadig så hårdt, at jeg min tager én gang mere førend vægten teoretisk stiger.

Bænkpres

8*62,5

8*62,5

Gik fint.

Rows

8*65

7*65

Ok tungt.

Mave

8 reps*+8,75 kg

8 reps*+8,75 kg

Tilpas hårdt.

Military

8*37,5

7*37,5

Jeg var ved at være flad.

Curls

7*16

6*16

Nu var jeg helt flad.

Spinning: Ikke nogen god dag. Lagde fint ud. Men ca. halvvejs var jeg pænt færdig (forpustet....ikke syre). Måtte sætte intensiteten lidt ned for at overleve sidste halvdel. Sluttede dog fint af.

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

God træning i dag.

Træningen 1/7

Dødløft

8*100

7*100

Fint.

Bænkpres

8*65

7*65

Meget flot.

Pull downs

8*60

7*60

Såvel 8. rep i 1. set og 7. rep i 2. set manglede lige 2-3 cm.

Mave

9 reps*+8,75 kg

9 reps*+8,75 kg

Fint.

Military

8*37,5

8*37,5

Yes.

Curls

8*16 (8rm PR)

6*16

Fint

Spinning: Puha syg træner. Ingen "pauser" overhovedet og konstant tungt opaf for så at sprinte ligeud. Ikke mindst en syg øvelse over 5 min, hvor man for hvert andet tråd henholdvis satte sig ned og rejste sig op (av, av, av det giver syre i forlåret), var vanvittig hård. Sikke en træning. Såvel syre i benene som vejrtrækningen var dybt presset alle 54 min træningen varede.

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selvom luftfugtigheden var vild og man derfor tapdryppede, så var det en fin træning med fornuftig mængde energi.

Træning 4/7

Squat

8*80

8*80

Teknik ok. Dybde fin. Jeg prøver 82,5 næste gang.

Bænkpres

7*65

7*65

Fint.

Rows

8*65

8*65

Fint. Og nu er der ikke flere kg på stativet. Så må der lægges løse vægte på.

Mave

8*+10 kg

8*+10 kg

Glimrende.

Military

7*40

6*40

Woww, det var tungt at sætte den op.

Curls

8*16

7*16

Ikke for kønt med sidste rep i hver set.

Spinning: Fin dag. Også selvom meget af dagens træning er den type jeg er absolut dårligst til.....nemlig op at stå, "lav" belastning og højt tempo. Hader denne kombi. Men det gik overraskende godt....selvom jeg hader det.

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this