Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Det sjove er alle de "eksperter" som mener at netop hastigheden er en indikator på hvorvidt der stadig er doping i feltet. De glemmer ret ofte at tage forhold ind som anderledes sæsonplanlægning, fokus på træningsmetoder, kost, udstyr, etc.

Ja, enig, regnestykket er mere kompliceret end som så ...

Link to comment
Share on other sites

Uge 43

Vi går lige på og hårdt:

Mandag

Tidligt morgenbesøg hos fyssen og en omgang chokbølgeterapi på venstre akillessene og lægmuskel. Vi blev enige om at lade en invitation stå åben for en behandling mere, men foreløbig lige se tiden an.

Tirsdag

Ventede til sidst på eftermiddagen med at tage i FW for lidt opvarmning på motionscyklen efterfulgt af styrketræning for overkroppen for lige at lade sene og læg få fred efter behandlingen mandag.

Onsdag

En stile og rolig, lille joggingtur i nabolaget. Meget, meget kort og meget, meget langsomt med diverse udstræk indimellem. Med FiveFingers på fødderne for at holde den gode løbestil.

Torsdag

Til fællestræning med Sparta, dog med holdet fra Ældre Sagen, så det hverken blev langt eller hurtigt. Turen indeholdt 15 tempopas på hver 1 min., som jeg løb meget konservativt.

Fredag

Havde en time mellem to møder til besøg i FW Base Camp på Holmen. Dalrede bare lidt rundt og styrketrænede en smule, strakte meget ud, lavede mine "hælsænkninger" og joggede lidt på løbebåndet.

Lørdag

Startede dagen med besøg i den lokale FW, hvor jeg lavede den nu klassiske kombi med solospinning først efterfulgt af en omgang styrketræning for hele kroppen plus udstræk mv. Det nyder jeg!

Søndag

Luftede pulsuret på ugens "lange" tur på knap 13 km. Fantastisk vejr og totalt overskud over at have fået foræret en time ekstra. Endelig tilbage til almindelig tid. Turen er her: http://connect.garmin.com/activity/237826560

Stadig ingen tilbagefald i akillessenen og ingen provokation ved løb, som forårsager ny inflammation. Den venstre er vel marginalt strammere og en my tykkere end den højre, men jeg er tæt på at være tilbage ved noget mere normalt. Det får mig dog ikke til at sætte distancerne dramatisk op, og jeg kommer heller ikke til at løbe hver dag lige foreløbig. Forsigtighed frem for alt.

Jeg fortsætter også med at give Novafon-behandlinger, lave mine "hælsænkninger", komme is på efter løb etc., selv om der ikke er nogen akutte symptomer længere.

Til min store tilfredshed kan jeg konstatere, at begynder at blive ganske almindeligt øm i læggene efter løbeturene, hvad der afleder lidt fra den noget sygelige fokusering på det sted, der har været skadet. På et tidpunkt må man også lige ryste sig selv ud af rollen og bare tage ud at løbe en tur.

Næste uge kommer til at ligne denne her, tror jeg. Det vil tiden vise. God MOL-weekend til alle.

Link to comment
Share on other sites

Mandags MorgenSang™

Jeg er ked af det, men der er altså endnu engang noget 80'er magi i luften her til morgen. Og hvem var mere cool i 1983 end Hall and Oates. De havde i hvert succes nok til at få købt en røgmaskine til videoen og få sat håret op til narrestreger. Men musikken fejler ikke noget :music:

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke for at åbne dopingdiskussionen igen, men måske gik du glip af den australske dokumentar om problematikken, der blev sendt på TV2 den anden aften. Jeg så kun lidt af den, men blev egentlig fristet til at se det hele. Jeg fandt den på nettet, og du kan også se den her, hvis det har interesse:

http://www.abc.net.au/4corners/stories/2012/10/11/3608613.htm

Link to comment
Share on other sites

Borte med blæsten?

Åbenbart ikke. På trods af stormen Sandy, så regner arrangørerne åbenbart med at gennemføre New York City Marathon, som er nu på søndag. Meget kan man sige om amerikanerne, men de har sgu gåpåmod :4trumpet:

http://www.usatoday.com/story/sports/olympics/2012/10/29/new-york-marathon-sandy-contingency-plans/1666373/

Link to comment
Share on other sites

Fuldmånefeber

Tirsdagens fællestræning med Ældre Sagen i Sparta gik ned omkring havnen. Det var mildt, fuldstændig vindstille, og så hang der i horisonten den største, gule fuldmåne, jeg længe har set. Det er jo vintertid, så det var helt mørkt på vejen langs Langelinie ud til spidsen og retur. Hvilket privilegium at løbe der med den smukkeste udsigt på en mørk vej i en millionby sammen med en flok andre tosser :happy:

Link to comment
Share on other sites

Tak til Netflix

Hvis ikke det havde været for dem, var jeg vist ikke faldet over The Trip-serien med Steve Coogan og Rob Brydon. Har kun set de første to afsnit, men det er altså ret morsom, underspillet britisk humor. De spiller - næsten - sig selv, så det er en slags Klovn med klasse.

Link to comment
Share on other sites

One to watch

Mon ikke det er en fremtidig stjerne, der er sprunget ud? Blide, bløde popmelodier på en elektronisk bund. Og ... nå ja, så ser hun da heller ikke værst ud, hende der Jessie Ware :shades:

Har lige hentet hendes album Devotion, og det er ikke så ringe endda. Sådan en slags opdateret Sade med lidt mere fut i diverse keyboards. Og så hedder et af hendes numre meget passende 'Running' ...

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror sgu' snart, at jeg _ for gud ved hvilken gang - skal gense Jørgen Leths cykelfilm. Det sker med års mellemrum, så jeg lige kan minde mig selv om, at han har lavet nogle fremragende film, selv om han i dag er ved at være lidt af et gammelt sludrehoved :bigsmile:

Åbningsscenen fra En Forårsdag i Helvede sætter tonen. Det kribler allerede i benene, når man ser mekanikeren forberede Mosers Benotto. Her får man så som bonus klippet, hvor Moser kører fra Poulidor og Danguillaume. Omkring 3:38 leverer han en overlegen demonstration af, hvordan sådan en smule brosten skal tackles :1356:

Link to comment
Share on other sites

Hmm, jeg har åbenbart lidt for god tid til at spamme min egen log med stiløvelser. Nu har jeg efterhånden mange gange prist Francesco Moser i høje toner som den største sitlist nogensinde på cykel. Blandt løber må det være mellemdistanceløberne, der får den ære. Og få gjorde det bedre - og flottere - end Sebastian Coe, dengang UK dominerede mellemdistancerne totalt i begyndelsen af 1980'erne. Han løber altså de sidste 200 meter hurtigere, end de fleste kan sprinte samme distance uden at have været igennem 1300 meter først :4trumpet:

Link to comment
Share on other sites

Uge 44

Samme recept som sidste uge. Ikke noget imponerende træningsvolumen som sådan, men alligevel endnu en uge med vægt på løb, og da det stadig går stille og roligt fremad, må det siges at være lige efter bogen.

Mandag

Ikke noget egentlig træning, men en del transportcykling. Så lad os bare tælle det med i regnskabet.

Tirsdag

Som tidligere nævnt fællestræning i Sparta med Ældre Sagen-holdet. I alt omkring en 12-13 km med et indlagt tempopas på 20 minutter langs havnen.

Onsdag

Samme som mandag. Ikke noget planlagt træning, men transportcykling. Det kommer der generelt nok bare mere af, for København er nærmest ufremkommelig i bil for tiden.

Torsdag

Ud at køre med de knogleskøre! Endnu en omgang fællestræning med de gamle. Denne gang en 11-12 km i det hele med 2 x 8 minutter tempopas på lysstien i Fælledparken.

Fredag

Stille og roligt tur mosen rundt, det er omkring 8,7 km. Iført FiveFingers og med fuld fokus på løbeteknikken. En meget nyttig dag.

Lørdag

Den traditionelle tur i den lokale FW før morgenmade. Med en omgang solospinning og efterfølgende styrketræning. Dejlig måde at starte weekenden på.

Søndag

Præcis samme tur som sidste søndag, knap 13 km. For at det ikke skal være løgn, landede den også på præcis samme tid - på sekundet - som sidst: 1:00:44. Turen er her http://connect.garmin.com/activity/240116165

Alt i alt er det uhyre tæt på at være en tro kopi af sidste uge, dog med en enkelt omgang fællestræning mere. Status på akillessenen er også den samme. Den bliver ikke provokeret mere af løb og er kun marginalt mere øm end den anden. Går stadig forsigtigt frem og holder hviledage indimellem. Fortsætter også med øvelser osv.

Keep on trucklin'! :smilerock:

Link to comment
Share on other sites

Mandags MorgenSang™

Findes den perfekte popsang? Mange har jagtet den, men den som bekendt ikke sættes på formel. Engang imellem er der bare nogen, der rammer den klokkerent. Både golf- og baseballspillere kan vist mærke, når de rammer det perfekte slag. Det samme må skotske Al Stewart have gjort med Year of The Cat fra 1976. Ser man lige bort fra frisurerne, er det da en tidløs klassiker. Endda håndspillet af levende mennesker :clap:

Link to comment
Share on other sites

Hvis det glipper med løberiet ...

Alt tyder på, at jeg er ved at få gang i løbeskoene igen. Men HVIS det alligevel glipper og jeg må tilbage i cykelsadlen, så er dette her et rigtig godt tilbud: Ruby Rejser har en rejse til La Marmotte, hvor man tager til Frankrig en uge før løbet og kører fra Nice på tre etaper op til løbet, så man bliver dus med bjergene. Jeg er ret sikker på, at det ville være den bedste kur mod mine problemer med krampe. For man ville nå at få 'bjergben' før løbet i stedet for at gå lige på og hårdt. På mit ridt gennem Pyrenæerne i '08 blev jeg også bedre og bedre kørende i løbet af ugen.

http://www.ruby-rejser.dk/VisOphold?SoegType=&SoegForm=09-CM&SoegTypeNavn=&SoegFormNavn=Cykelmotion+og+l%C3%B8b&Land=&LandNavn=&SoegDes=MC-FR&SoegDesNavn=Motionscykell%C3%B8b%2Fferie+Frankrig&SoegUdDato=&SoegHjemDato=&Omraade=&OmraadeNavn=&SoegOphold=CM-008&SoegOpholdNavn=Marmotte%2C+inkl.++Nice-%3EAlpe+D+Huez%2C+fly&SoegStep=1&Retning=&IdTilCal=&FremCM-008=21-01-13&TilbageCM-008=05-11-12&FremCM-001=16-09-13&TilbageCM-001=01-07-13

Link to comment
Share on other sites

Netflix, anyone ...?

Ja, jeg indrømmer det. Jeg er hoppet på Netflix' første gratis måned, og jeg har brugt det tilstrækkelig meget til, at jeg nok bliver hængende. I går så jeg første afsnit af Lilyhammer, og den tegner meget sjovt. Det er deres egen produktion, og det er noget så sjældent som en norsk/amerikansk tv-serie(!), med masser af norsk humor(!!) og med Little Steve fra The E Street band i hovedrollen(!!!).

Link to comment
Share on other sites

Gammelsmølf til natløb

Efter at vi er gået tilbage til vintertid, er det mørkt lige fra begyndelse af fællestræningen i Sparta. Samtidig sætter de en ære i at løbe nye ruter fra gang til gang, og den kombination var lidt giftig i går. Turen gik ud igennem Hellerup omkring Strandvejen og retur, og selv om det er mørkt, er det jo ikke særlig sent, så det er et forhindringsløb omkring vejarbejde, cyklister, fodgængere og lyskryds.

Men det sindige hold passer en Gammelsmølf som mig fint. Der er en god stemning, og træningen er overkommelig. I går blev det 11 km med 3 x 8 minutters tempopas indlagt. Det ville have været bedre at løbe dem på lysstien i Fælledparken som i sidste uge, men de vil altså gerne have afveksling. Begyndte stille og roligt og fik lidt ekstra pres på pulsen undervejs. Dog ikke voldsomt.

post-52761-0-40310800-1352291468_thumb.p

post-52761-0-41716800-1352291477.jpeg

Link to comment
Share on other sites

... og til rundture i parken!

Fællestræningen i dag var det perfekte supplement til de 8 minutter lange tempopas i tilbagelænet tempo i tirsdags. Turen i dag gik nemlig på tværs af Fælledparken langs med søerne og til Ørstedsparken, hvor der skulle løbes 4 x 4 minutters intervaller på ruten rundt i kanten af parken. Jeg tog pulsuret på, fordi jeg egentlig godt ville have intervallerne til at snige sig ind i mælkesyreland, og som det fremgår, så sidder den lige i skabet. Langsom opvarmning og afjogning - og derimellem fire gode intervaller på det rette niveau. Tempoet kan jeg ikke gennemskue, for jeg lod bare uret køre, men i dag var det også presset på pulsen, der var det vigtigste.

post-52761-0-56899900-1352404478_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share