Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Det gør vi også sommetider med klubben. Jeg synes stien er for smal og snoet til at man holde et ok tempo - i hvert fald uden at være en idiot overfor evt andre. 

Så 100 gange hellere dreje ned ad busvejen I Risby, tage stien over motorvejen, til højre lige på den anden side, til højre for enden og ende ude ved Fabriksparken. Udover de tre reelle højresving er der intet der kommer i vejen og busslusen sætter en effektiv dæmper for trafikken.

Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, Gregers TF skrev:

Det gør vi også sommetider med klubben. Jeg synes stien er for smal og snoet til at man holde et ok tempo - i hvert fald uden at være en idiot overfor evt andre. 

Så 100 gange hellere dreje ned ad busvejen I Risby, tage stien over motorvejen, til højre lige på den anden side, til højre for enden og ende ude ved Fabriksparken. Udover de tre reelle højresving er der intet der kommer i vejen og busslusen sætter en effektiv dæmper for trafikken.

 

Nej, til en gruppe dur det ikke, det er rigtigt.

Link to comment
Share on other sites

Uge 27

Det har næsten været en "normal" træningsuge med træning hver dag og øget volumen.

Løb alle hverdage på 5-17 km / tur plus to dage med supplerende styrketræning i FW.

Lørdag en skøn tur på raceren ud på den sædvanlige rundstrækning ved Hove. Der var medvind hjem, så jeg blæste på cykling forbudt-skiltet og susede hjem ad Vestskovvej med vinden i ryggen ... ja, ja, living on the edge ;)

I dag søndag tog jeg for en gangs skyld til fællestræning i Herlev, og det var super hyggeligt. Det blev til 22 km i det hele i jævnt tempo i delvist kuperet terræn. Min akillessene har øffet lidt her i løbet af ugen, fordi volumen og intensitet trods alt har været sat lidt op, men med is, stræk, styrke etc. har jeg det stadig under kontrol. Om en uge har jeg knap tre ugers ferie, hvor der bliver langt mindre løb, og der regner jeg med, at det går yderligere fremad.

Ellers ... ja, ellers ikke noget. En uge med god motion og gode oplevelser er til ende. Og nå ja, der har været ret meget transportcykling oveni.

Keep truckin'! :)

Link to comment
Share on other sites

TDF

Jeg orker ikke at følge de lange etaper i timevis, men lige præcis i de her dage følger jeg lidt mere med end normalt, for når man har kæmpet sig igennem Pyrenæerne, så har man også en lille aktie i de etaper. Det gør altså en forskel at sidde og nikke genkendende til veje, byer og huse undervejs. Og det gør respekten for rytterne desto større, når de kæmper sig opad bjergsiderne i cirka dobbelt hastighed af, hvad gamle motionister kan gøre det på.

Nu er jeg åbenbart en dag for tidligt på den, for det er først i morgen, de skal op til toppen af Port d'Envalira. Det skulle vi på tredjedagen af ridtet fra kyst til kyst. Direkte fra hotellet og så cykle op til 2400 meters højde. Det var tilmed så koldt, at hele nødgarderoben af løse ærmer og ben skulle findes frem, som det fremgår af billedet. På den anden side ventede så 25 km uafbrudt nedkørsel plus et pas eller to mere (men der blev det heldigvis varmere).

Uanset hvad, så var det en kæmpe oplevelse, og jeg håber at komme tilbage til Pyrenæerne en dag. Om ikke andet så for at træne i at sidde på stangen og cykle samtidig ligesom Froome gør det :/

andorra.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Plan B

Man skal som bekendt altid have en Plan B, og sådan en er jeg også ved at få.

Plan A er stadig at tage over dammen og løbe Boston Marathon næste år i april, hvis ellers min tid fra Hannover rækker til det. Det ved jeg til september. Hvis jeg får et startnummer, skal jeg tilrettelægge rejsen derover. Flybilletterne er forbløffende billige, men det virker som om, at hotellerne skruer priserne gevaldigt op i den weekend, så den bliver højst et par dage før og et par dage efter løbet, turen kommer til at vare. Min akillessene arter sig rigtig fint, så jeg tror sådan set ikke, der bliver noget problem med at træne sig op til den. De 22 km søndag gik problemfrit, så der er sikkert en okay grundform at bygge på. Og hvis jeg kommer derover, bliver det for oplevelsens skyld, så tiden er under alle omstændigheder ligemeget.

Nuvel, jeg har jo fået lidt appetit på at cykle igen, og det har givet mig idéen til en Plan B. Den kan jeg bruge, hvis det glipper med Boston, eller også kan jeg sætte den i værk bagefter. Den går kort fortalt ud på "bare" at cykeltræne som i tidernes morgen, da far var ung.

Min største udfordring mht. cykeltræning har altid været vintertræningen. Men altså, da jeg kørte løb, da tonsede vi jo bare af sted på en vinterhavelåge uden gearskifte hele vinteren. Det var noget landevejstons kombineret med noget skovtræning, hvor cyklen kom op på skulderen. Alt efter vejret kom raceren først frem i februar/marts, hvis føret var til det. I dag ville jeg måske kombinere det med et par gange spinning om ugen, men ellers køre frem efter samme lowtech-koncept. Sådan en vinterlåge kan findes for en tusse.

For at holde det hele nede i omkostninger, ville jeg finde mig en god, klassisk racer, som først ville komme frem i marts/april. Jeg vil vædde en brugt bøtte buksefedt, at jeg i løbet af foråret godt kunne nå at finde et fornuftigt tråd (altså set med en gammel motionists briller). Jeg skal jo kun køre ture for sjov, måske køre nogle motionsløb og (helt sikkert) have cyklen med sydpå til noget mere udfordrende terræn.

Jeg ved jo ikke, om det bliver til noget - og i givet fald hvornår - MEN det er altid godt at have en Plan B, der lyder som et tillokkende alternativ. Og heldigvis er der kommet flere gode butikker, der sælger det gode grej til nogle rimelige priser. Som fx Velovintage i NV, hvor sådan en Colnago som denne nok kunne lokke - endda til samme pris, som et sæt hjul i mellemklassen koster:

http://www.velovintage.dk/product/colnago-campagnolo-victory-60-c-c/

Udklip.PNG

Link to comment
Share on other sites

Underholdende onsdag ...

Det var dog en underholdende etape i TDF. Den gule og den grønne trøje i et fælles fremstød til sidst - det har jeg sgu aldrig set før. Jeg så ganske vist kun de sidste 16 km af etapen, men der gik løjerne da også virkelig i gang. Altid sjovt, når der sker noget uventet. Og selvfølgelig var Peter Sagan involveret.

Derudover tog jeg min flade løberute lidt tidligere i eftermiddag og prøvede at holde kæden stram. Det lykkedes faktisk rigtig fint, for de 14,7 km løb jeg uden det helt store besvær med 4:52/min, en gennemsnitspuls på 122/min og en kadence på 173/min. Alle tre dele er godkendt, når man tager min lettere ufokuserede træning i betragtning. 

Når der yderligere er udsigt til lidt ferie snart, så kan man da kun være tilfreds :)

Udklip.PNG

Link to comment
Share on other sites

På 6/7/2016 at 07:32 , Henrik S. skrev:

Det er også lidt krøllet og svært at finde, men hvis du efter rundkørslen fortsætter lige ud, så drejer man lidt skråt til højre helt derude, hvor vejen ser ud til at slutte. Så kører man 100-150 meter, og lige før nogle store sten går cykelstien til venstre ind gennem skoven, under motorvejen og ud helt henne ved Risby. Lidt primitivt markeret med rødt på vedlagte kort:

Udklip.PNG

Tak for kortet :-)

Jeg har været ude at kigge på det, og turen til og med rundkørslen har jeg faktisk godt styr på. Det er når man når til rundkørslen, og jeg gerne vil fortsætte ad Gamle Landevej, der jo i princippet løber parallelt med Vestskovvej, at det begynder at gå galt. Jeg ender blindt og har gjort det før.

Gregers' beskrivelse af nogle højresving inde i fabriksområdet kan godt gå an, meeen så kommer jeg jo lidt for sydligt til min destination, hvor jeg skal ramme Jyllingevej.

Så det blev endnu en tur ind ad Vestskovvej. Jeg overhalede et par fyre på gamle racere, inkl. en stål-Pinarello med DA 7400. Han fik en kommentar om en flot cykel, og så trillede vi ind, mig før dem. Det gik uden problemer...

Måske er løsningen en skruetrækker en tidlig morgen. Skilte væk, problem løst :-)

Link to comment
Share on other sites

På 5/7/2016 at 02:49 , Gregers TF skrev:

Ja OK, Hove et så langt mod nord at Veksø, Ganløse tæller med, så du har ret.

Jeg savner bare f. eks. Folehavevej, der buler godt på vejen ind i landet. Alle de mellemlange bakker på Kongevejen Fredenborg-Hørsholm og fra Hørsholm ud mod Birkerød. Ud af Helsingør. Åsebakken, Søllerød Slotsbakke, Thors Bakke, Benbrækkeren, Geels, Holtebakken, Svinebakken, Øre-et-eller-andet i Helsingør, Vasevej......

Jeg er bare mavesur over at Vestegnen er flad som en pandekage :cry:

 

 

Vasevej er blevet lort for der er kommet vejbump nu. Til gengæld er Ørnebakken i Helsingør en klassiker, ligesom Frederiksværksvejbakken op mod Esrum. Eller bakken op mod Jonstrup.

Link to comment
Share on other sites

38 minutter siden, polykrom skrev:

Måske er løsningen en skruetrækker en tidlig morgen. Skilte væk, problem løst :-)

 

Det er dét, vi gør! ;)

Ikke fordi jeg er meget for civil ulydighed, men det er altså et af de mere uforståelige forbud :/

Link to comment
Share on other sites

Nu er min aktionsradius jo ikke så stor endnu på cyklen, da det højst bliver til en ugentlig, lille tur. Men heldigvis er der ude ved Hove-rundstrækningen et stykke vej, der skærer sig tværs igennem det hele. Den hedder Edelgavevej og er faktisk en af mine yndlingsveje. Med en allé af træer det meste af vejen, en god stigning og gærder af kampesten langs vejkanten. Jeg har altid forestillet mig, at det er det nærmeste, vi kommer et lille stykke Flandern :)

PS: Billedet er ikke retvisende, det er altså en asfaltvej ;)

 

Udklip.PNG

gyngehoj.png

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Kermit skrev:

Det er simpelthen det mest underlige jeg nogensinde har set. Det lignede virkelig en kylling der løb.

Hans løbestil var faktisk ikke helt tosset. Han lignede en, der tidligere - eller måske om vinteren - har taget sig en løbetur :)

I øvrigt har Brian Holm vel ret i, at han løb den forkerte vej. Rent instinktivt er det sikkert naturligt at løbe fremad, men det ville faktisk have givet mere mening at løbe tilbage i retning mod servicebiler og holdkammerater.

Link to comment
Share on other sites

8 timer siden, Gregers TF skrev:

Men han taber da sutten da han stiller cyklen fra sig. Lige den "detalje" burde faktisk gøre at han IKKE skulle godtgøres. Omvendt gør det næppe nogen forskel i sidste ende. Men godt nok spøjst.

Ja, det kan der være noget om, men jeg tror ikke, man reagerer helt rationelt i den situation ...

Link to comment
Share on other sites

Uge 28

Samme uge som sidste uge :)

Med godt med løb og en enkelt dag med cykling. I dag 23-24 km på løbekontoen, men også en lidt træt skillessene bagefter.

Det var vist det hele. Nu forberedelser til et par ugers ferie, hvor efterretningerne her på MOL bliver sparsomme ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hvad pokker, man kan holde ferie i næsten tre uger og så alligevel ikke rykke ud af forsiden på MOLs logside? Det tyder på, at aktiviteten ikke har været enorm hen over sommeren. Eller måske er MOL langsomt ved at blive kvalt af Facebook. 

Tak for feriehilsner. Der er ikke blevet trænet voldsomt, men det er da blevet til nogle løbeture og så en hel del vandreture. Det er en motionsform, jeg er blevet glad for, og som jeg helt sikkert vil holde fast i sammen med min bedre halvdel.

I morges lagde jeg vejen omkring min fys for at starte en shockwavebehandling af min højre akillessene. Ømheden vil bare ikke forsvinde 100 procent, så nu vil jeg hjælpe den lidt på vej. Det hjalp sidst, så nu prøver vi igen.

Jeg har besluttet, at akillessenen skal være helt på toppen i løbet af september/oktober, hvis turen skal gå til Boston næste år. Ellers giver det ikke mening. I modsat fald må jeg jo iværksætte plan B :)

dbf92476df43946224276fce66c7664b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Uge 29-31

Ferien er ved at være slut for denne gang. Har dog været hjemme i næsten en uge - og har arbejdet lidt et par dage - så det bliver en glidende overgang til hverdagens trummerum.

Træningsmæssigt har ferien budt på masser af vandreture, enkelte løbeture og i denne uge også et par ture på racercyklen plus - gisp! - en spinningtime ud over naturligvis transportcykling.

Som nævnt fik jeg fredag morgen første omgang shockwave hos den fys, jeg har brugt tidligere. Det var helt tilbage omkring årsskiftet 2012-13, så mere skadesplaget har jeg så heller ikke været.

Det gav en god lindring, men man må jo ikke løbe 48 timer efter, så fredag eftermiddag tog jeg i stedet en spinningtime. Det var hos Dan Wassmann i FW Frederiksberg Svømmehal. Han var faktisk god (er det ikke Gregers, der har kørt hos ham?).

Indtil videre fortsætter jeg nok med lidt landevejscykling, lidt løb og måske også en spinningtime i ny og næ plus en omgang styrketræning eller to om ugen. Sådan lidt blandede bolcher, indtil jeg finder ud af, om fysbehandlingen giver bonus (det gjorde det sidst).

Link to comment
Share on other sites

14 minutter siden, Gregers TF skrev:

Jo, jeg har kørt hos Dan.

Men det er jo længe siden... hvordan hulen kan du dog huske sådan noget? Imponerende!

 

Må have skrevet det bag øret af en eller anden grund. I hvert fald satte jeg kryds ved hans time, da jeg fredag fik lyst til at holde dampen oppe med en akillessenevenlig omgang spinning. Og det fortrød jeg ikke, for det var en god og kontant time uden for mange svinkeærinder. Godt at få afreageret, når nu ikke det var tilladt at løbe. Det sidste har jeg til gengæld indhentet i dag på en dejlig løbetur langs Mølleåen ud i Ravnholm Skov.

I øvrigt kan jeg absolut ikke anbefale FitnessWorld i Frederiksberg Svømmehal, hvor spinningtimen blev afholdt fredag. Det er godt nok en mærkelig indretning, hvor man går rundt mellem etagerne, det hele er spredt for vinden, og man skal bruge svømmehallens omklædningsrum. Det er sgu ikke optimalt.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Uge 32

Der er skam blevet trænet hver dag i den forløbne uge på nær lørdag, hvor et familiearrangement dog bød på en lang gåtur i det århusianske.

Desværre har jeg ikke haft tid til en tur på raceren ude på landevejen i denne uge. Til gengæld har jeg haft hele to spinningtimer i FW plus lidt styrketræning. De øvrige dage er der blevet løbet ture på mellem 6 og 14 km. Så jeg holder det hele ved lige og kan heldigvis konstatere, at min ømme akillessene er på retur. Behandlingen i sidste uge har rykket noget, tror jeg, og jeg har mærket minimalt til den på ugens løbeture. Fortsætter dog lidt endnu med den forsigtige tilgang. 

Torsdag i denne uge skal jeg have næste fysbehandling, og mon ikke jeg derefter skal have en mere, før jeg er overladt til mig selv. Det kunne godt være et muligt scenario. Jeg har sådan set stadig god tid, for hvis jeg skal til Boston i april 2017 bliver det ikke for at løbe stærkt, men for at få en god oplevelse, så jeg skal egentlig "bare" kunne gennemføre.

Apropos Boston, så har jeg lige - meget optimistisk - booket hotelværelse derovre. Der er nemlig ikke kun løb i byen, det ligger også i påskedagene, så på Booking.com var de fleste af hotellerne ved at være udsolgt. Jeg fandt et, der ikke var astronomisk dyrt, og hvor jeg om morgenen kan gå hen til bussen, der skal bringe os ud til startstedet. Det skal først betales ved afrejse, og det kan afbestilles helt frem til dagen får ankomst, så der ikke nogen risiko ved at slå til allerede nu.

I øvrigt kan man bestille flybilletter København-Boston tur/retur i april 2017 for kun 2.700 kroner, så det bliver ikke flybilletten, der slår bunden ud af budgettet.

Nå, det ligger alt sammen ude i fremtiden. Nu skal bentøjet lige have det sidst nøk på plads, og så skal jeg hen over efterår og vinter - forhåbentlig - skrue mere distance på. Som skrevet i min sidste opdatering vil jeg nok en rum tid endnu blande løbet op med cykeltræning og spinning.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Mandags MorgenSangTM

Jeg er lige blevet færdig med at se første sæson af Stranger Things på Netflix, og det er bare den herligste nostalgitur tilbage til 1980'erne og alle filmene fra den gang. De har også været gode til at finde de helt rigtige melodier fra dengang på lydsporet, blandt andet denne selvhøjtidelige perle af ægte firserpop, som jeg egentlig havde glemt. Den var vist Corey Harts eneste hit, men hvilket hit! :cool:

 

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Har været omkring fyssen til min anden behandling i går, torsdag.

Han var meget tilfreds med, at min skavank i akillessenen nu er reduceret til en følelse af ømhed og stramhed fra tid til anden i stedet for, at der tidligere kunne være en oplevelse af stikkende smerte ved starten af løbeturen. 

Jeg fik en omgang med deres shockwave-apparat (de har den meget avancerede model, der minder om halvstor satellit), og som sædvanlig var læg og akillessene fuldstændig symptomfri resten af dagen.

Nu napper jeg lidt spinning og noget styrketræning for overkroppen i dag og ventermed en bette løbetur til i morgen tidlig. Søndag  prøver jeg at løbe lidt længere og føler efter, hvordan bentøjet har det.

Vi har sat en tredje behandling i kalenderen, som godt kunne blive den sidste, hvorefter jeg er på "fri fod". Går det fortsat fremad de næste 14 dage, aflyser vi den sidste omgang med apparatet.

I det hele taget er "skaden" ved at være nede på bagatelniveau, så nu skal der nok bare gå lidt tid mere med løb på lavt blus og lidt cykeltræning, før det kan begynde at gå den anden vej med større træningsmængder.

I mellemtiden kan man jo så glæde sig ove rhende den super cool madame her:

Sara_Slott_Petersen.jpg

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share