Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Uge 37

Egentlig ligesom sidste uge, bortset fra at jeg af tidsmæssige grunde måtte tage en nuldag søndag, så der ikke kom nogen landevejscykeldag med i ugeprogrammet. Ellers har ugen budt på:

2 x spinningtimer i FW efterfulgt af lidt styrketræning

4 x løbeture på 14, 14, 6 og 18 km

Ikke vildt imponerende, men jeg var i hvert fald glad for min tur onsdag, hvor jeg satte lidt mere tempo på uden de store problemer med bentøjet.

Nu ved jeg jo, hvad jeg skal lave den 17. april næste år, men lige nu og her er det vigtigt at huske på, at det trods først er 17. april. Ofte har man en tendens til at give den fuld gas, når der er et mål forude, men jeg tror, jeg beholder den stille og rolige fremdrift indtil videre. Der er først og fremmest fokus på at opbygge en fornuftig basis uden at løbe ind i skader og skavanker. Jeg skal ikke løbe nogen speciel tid i Boston.

Der er trods alt syv måneder tilbage, så jeg skal nok nå det. Ikke desto mindre bliver det en anden forberedelse end op til Maraton i Hannover i april i år, hvor jeg i alle 12 måneder op til løbet lage et solidt antal kilometer bag mig. Frem til april næste år bliver det mere som en stigende kurve (forhåbentlig).

 

Link to comment
Share on other sites

Breaking news på cykelfronten

Jeg havde egentlig slået mig til tåls med, at der skulle indkøbes nye dele til mit Boreas-stel, og så skulle det være forårs-/sommercykel næste år efter mit forhåbentlig veloverståede maraton.

Og så tog cykelnørderiet en ny drejning i går, da der kom en Schrøder racercykel lavet af Deda-rør i præcis min størrelse til salg på DBA for meget få penge.

Den er ikke så forskellig fra den, jeg havde for nogle år tilbage, men denne er med den røde forgaffel, og det er altså flottere end den sorte gaffel i kulfiber, der var på den anden.

Komponenterne er vist ikke rigtig noget at skrive hjem om, men så kan jeg jo nørde på den hen over vinteren i stedet for. Prisen var i hvert fald så god, at jeg skød pengene af sted via Mobile Pay med det samme, og så kan jeg hente den i weekenden.

Det gode ved den er, at den - modsat den blå Boreas - har de slanke Deda-stålrør i rød/hvid, og dermed er som skabt til noget spinkelt Campagnolo i stedet for Shimano.

Hvis jeg kunne finde en Campagnolo Record 10-speed gruppe som den, der sad på min første Storck, så ville det være ideelt. Den var vist fra en 2005-6 stykker.

 

historie_3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Så kom hr. Schrøder hjem, og snart vil jeg sikkert skille den ad i atomer. Der sidder noget Shimano Tiagra på, og det skal vist bare bruges på et dagligcykel projekt i stedet for.

Men stellet er flot og klassisk. Og så har det den flotte, lige forgaffel i rød og ikke en kedelig kulfiberfætter i sort. Den lægger nok i virkeligheden op til nogle blanke komponenter, måske noget tidlig Campagnolo 9 eller 10 speed i blank metal.

14425300_10207462426734829_1398789056394809603_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Uge 38

Lørdag stod den på heldagsudflugt og familiebesøg, så det blev heller ikke til nogen tur på landevejsraceren i denne uge. Det vil sige, at den endte som en tro kopi af sidste uge.

Mandag og fredag en omgang spinning efterfulgt af styrketræning

Løb de fire øvrige dage fordelt på 14, 14, 14 og 23 km ture.

Onsdag bød på 14 km turen ned omkring Valby Parken. I stedet for at "trykprøve" akillessenen med ensartet højt tempo, løftede jeg tempoet 6 x 1 km undervejs, og det gik fint nok. Ikke noget fantastisk tempo, men med ml. 4:19 og 4:39/km på tempostykkerne var jeg fint tilfreds.

I dag søndag løb jeg en halvlang tur hele vejen omkring Damhussøen, langs Damhusengen og Vestvolden op til Utterslev Mose og rundt om en del af den. Det blev til i alt 23 km på 5:10/km, og det er jeg faktisk også godt tilfreds med. Formen er såmænd ikke så ringe endda.

På et eller andet tidspunkt i efteråret udfaser jeg jo cykeldagene, om alt går vel, og så kan løbet forhåbentlig få endnu et nøk opad.

Det er så hele to dage i denne uge, jeg har fået luftet pulsuret, og det er da en voldsom opgradering af teknologien, da jeg ellers løber helt "bar". Men det er nu meget godt at tage sådan et tjek engang imellem. Gennemsnitstempoet for hele turen onsdag lød på 5:08/km, og som man kan se af grafen, svinger pulsen mellem 100 og cirka 133 på de langsomme og de hurtige kilometer.

Udklip.PNG

Link to comment
Share on other sites

OnsdagsTempoR

Tog en onsdag efter samme opskrift som sidst, nemlig 6 x 1 km med lidt øget tempo, hvor de denne gang lå inden for et par sekunder med omkring 4:29-4:32/km. Og med 5:05/km for hele turen. Den form for tempoløb kunne jeg godt vænne mig til, selv om jeg ikke har tænkt mig at kaste mig ud i egentlig intervaltræning.

Til gengæld har jeg svært ved at vænne mig til, at mit TomTom åbenbart skal have sådan en freakmåling til at starte med. De 6 x 1 km ligger lige så fint som små pukler, men i starten er der den der fuldstændig fiktive bule på kurven, som absolut intet har med min reelle puls at gøre. Det er irriterende. Godt jeg ikke skal bruge det mere, end jeg gør.

Udklip.PNG

Link to comment
Share on other sites

Uge 39

Ikke så meget nyt herfra - ud over at jeg har jeg haft en ren løbeuge helt uden cykling og spinning. Det har nu egentlig været et tilfælde og ikke været resultatet af planlægning. Jeg kan da også godt mærke på akillessenen og bentøjet i øvrigt, at det er en meget god idé at beholde et par dage om ugen, hvor jeg laver noget andet end at løbe. Og det vil jeg så begynde på i dag ved at snuppe en spinningtime :)

Nuvel, torsdag blev der ikke løbetrænet pga. almindelig travlhed på jobbet og generel ugidelighed. Anden forklaring er der vist ikke på det.

Alle andre dage er blevet løbet, og to af dagene har som sædvanlig været i kombination med lidt styrketræning. Det er vel blevet til en 60-70 km i det hele. Har ikke lige været så nøjeregnende med km-antallet, men løb dog samme 23-km tur i går som sidste søndag. Og onsdag blev det - som nævnt ovenfor - til en tur med lidt ekstra tempo.

Derudover har jeg ud over de 7 km hver vej til kontoret haft virkelig meget transportcykling i løbet af ugen til møder og ærinder. Ikke i warp speed, men dog i et pænt, dagligdags tempo, så det et eller andet sted må tælle med i det samlede regnskab alligevel.

Beklager, at der hverken er store omvæltninger eller dramaer at berette om, men sådan her fortsætter ugerne nok en rum tid endnu. Jeg kan jo se, at grundformen egentlig er OK, så det er bare med at have tålmodighed. Skal jeg vende det til noget positivt, så tænker jeg, at mit bøvl med akillessenen måske har været meget godt til at få mig til at gå lidt forsigtigt frem.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mandags MorgenSangTM

Har haft en uforklarlig trang til at høre Michael Franks hele weekenden, og det har mest været hans klassiske plader Burchfield Nines, Objects of Desire og Passion Fruit. Tror, det er fordi, efteråret nu endelig banker på med fuld power, for hans stemme har den evigt lyse lyd af californisk sommer, der aldrig slutter.

 

Link to comment
Share on other sites

Uge 40

1 dag med spinning og styrke

1 dag løb og styrke

5 dage med løb - fra 6-23 km

Totalt ufokuseret uge, hvor jeg bare har lallet igennem nogle løbeture og lallet igennem nogle arbejdsopgaver. Sådan er det vel også nogle gange, hvor en uge bare flimrer forbi, og bagefter har man knapt nok lagt mærke til, at den har været der. 

Har dog fået anskaffet mig et par Adidas Adizero til afløsning af mine trofaste Skechers GoRun, som nu endegyldigt har opgivet ånden. Overdelen var revnet så meget, at den truede med at falde af.

Derudover har de små ømheder, der har flyttet rundt i bentøjet, snart her, snart der, også endegyldigt forladt benene for nu. Den lange tur i går var bare en helt afslappet totimers tur uden noget usædvanligt at berette.

På cykelfronten har jeg dog fået skrællet Schrøderen, og så kom stelnummeret frem, da jeg vaskede stellet: PS 4074 V - så den må være fra 2003. Meget elegant stel, men også tungt i forhold til kulfiber.

Nu vil jeg bruge vinteren på at finde ud af, hvordan jeg vil bygge den op. Den kunne strengt taget også blive en virkelig elegant og helt super simpel bycykel. Bortset fra nogle få skrammer, er det i fin stand.

 

WP_20161010_07_45_04_Rich.jpg

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Hov

Jeg har for en gangs skyld gjort lidt ved vægten, som i lang tid har ligget på 79-80 kg. Efter ferien sneg den sig lidt højere op en gang imellem. Derfor har jeg siden sagt farvel til slik, chips, søde sager, sodavand og juice. Det har været forbavsende nemt og har sendt eftermiddagsvægten ned på 78 kg. Måske ikke et banebrydende vægttab, men det er  som altid med min vægt meget solidt, så den nu altid ligger der uden de store udsving. Det føles lidt lettere, når jeg løber.

Jeg under mig selv en lille kage/hindbærsnitte eller lignende sidst på formiddagen, spiser en beskeden frokost t og ikke så meget til aftensmad. Derefter absolut ingenting. Det er forbløffende, så lidt man egentlig kan nøjes at spise og alligevel have et godt output i benene. Drikker også mest vand, og hvis der skal en øl til maden, er den alkoholfri. Derfor tror jeg, at de søde sager, juicen og specielt chips er kaloriesyndere. Det kom bag på mig, hvor meget fx chips fylder.

Ved ikke, hvor meget jeg ellers vil presse vægten ned, nu skal den lige ligge stabilt her, hvor jeg skal sørge for trods alt at få nok at spise. Jeg kan i øvrigt se forskellen på den nuværende afmålte kost, at hvis jeg falder i midt på eftermiddagen og kaster en sukkerholdig sodavand ned, så booster det blodsukkeret, men hvis jeg så skal træne et par timer senere , så crasher det igen, så jeg går helt sukkerhold. Det udsving får jeg ikke, hvis jeg springer sodavanden over.

Det er faktisk første gang, jeg har været så konsekvent over flere måneder, og jeg kan lide det.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Uge 41

Endnu en ufokuseret uge, hvor jeg bare har lallet igennem en del løbeture. Denne gang helt uden cykling og styrketræning.

Så det er ikke imponerende, men jeg får da løbet dag mellem 5,5-14 km og så ugens lange tur i dag, der blev en omgang klubtræning i Herlev på 26-27 km i hyggetempo op omkring både Bagsværd og Lyngby Sø.

Rent mentalt er det vigtigt at holde fast ved en lang tur om ugen, tror jeg, da der trods alt ikke er så lang tid, til det går løs i Boston. Jeg får slet ikke samme volumen i benene som før dette års maraton i Hannover, men mindre kan også gøre det. Og jeg er glad for, at turen i dag gik fuldstændig problemfrit og med gode ben.

Næste uge står den på efterårsferie, hvor vi nok er væk nogle dage, så det bliver lidt af det samme - måske endda mindre - men som nævnt: Hvis jeg kan løbe lidt hver dag og løbe en lang tur uden problemer, så når jeg det sikkert i fin stil. Det er jo strengt taget først den 17. april 2017, jeg skal være klar :)

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share