Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

En uge er gået ...

Og den har budt på lidt forskelligt løb, fodbold-VM plus det løse. For lige at samle op på min tekniske gennemgang, så må hjertekardiologer have god business, for den første, jeg ringede til, havde først en tid i begyndelsen af oktober(!). Jeg har så fundet en anden, der havde en tid midt i august, så den side af sagen er lige skudt til hjørne til efter sommerferien.

På løbesiden kan jeg mærke, at sommerferien nærmer sig, så fokus er ikke helt det samme. Jeg kan konstatere, at min 16-ugers træning har rykket formen lidt, og at mit nuværende niveau er på mellem 20:15 og 20:30 på en 5 km. Ikke helt det, jeg havde håbet på, MEN dog hurtigere end tidligere og ganske stabilt.

I lørdags løb jeg Park Run på Amager Fælled, som jeg ikke har prøvet før. Jeg stoppede uret ved 5 km på 20:22, men ruten fortsatte lidt længere, så jeg fik 20:35 i mål. De andre Park Runs rammer de 5 km bedre, men derudover var ruten rigtig fed at løbe på. Helt flad og meget naturskøn i hjertet af Amager Fælled.

I går aftes løb jeg så Sparta BMW Strandparksløb ude i Amager Strandpark og fik noteret 20:47. Skal jeg komme med en sang fra de varme lande, så vil tiden svare nogenlunde til 20:25-20:30, men ruten var ufattelig krøllet, stierne var smalle til de mange løbere, og der var ydermere proppet med strandgæster, så det var noget af et forhindringsløb.

I øvrigt var jeg helt defokuseret i går aftes, da jeg søndag havde brækket et stykke af en tand og en plombe og i huj og hast skulle i tandlægestolen tirsdag eftermiddag. Det kunne repareres relativt udramatisk, men med mit forhold til tandlæger, er jeg faktisk ret udmattet bagefter. Nå, klagesang OFF ... :)

Eftersom skolerne nu holder ferie, vil jeg nok benytte lejligheden til at træne lidt mere på bane her i juli. Jeg kan ikke lægge så meget udholdenhed mere på, men jeg kan da prøve forskellige typer banetræning af. Derudover fortsætter jeg med nogle Park Runs frem til ferien. Så må vi se, hvad der sker bagefter.

Her den krøllede rute fra i går aftes:

 

strandpark-rute-2017.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Gregers TF skrev:

Ved du om ham 10-årlige Gustav fik slået verdensrekorden på 5-km'eren?

Fin cliffhanger i medierne i går men ingen opfølgning og jeg kan ikke rigtigt selv hitte noget :blush:

 

Hmmm, jeg kan se, at der er en meget ung Gustav, der har løbet 18:19. Det kan vel næsten kun være ham. Dog et specielt arrangement at prøve at sætte rekordtider på. Den slags kan man jo kun gøre på bane. Om tiden er i verdensklasse, ved jeg faktisk ikke. Her er resultatet:

Udklip.PNG

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

38 minutter siden, Gregers TF skrev:

Han skulle vist under 17:nogen og tredive for at sætte rekord. Han har løbet den på (igen vistnok) 17:17 til træning.

Dert er ret OK af en der er fodboldspiller og kun løber for sjov.

Ja, det er da stinkehurtigt, og han lyder som et stort talent. Det har helt sikkert været ham, jeg så varme op sammen med farmand før løbet. Han så ikke ud til at veje ret meget mere end fem liter mælk :)

Link to comment
Share on other sites

To anbefalinger til lyttebøfferne ...

Hvis man har bare et gran af nostalgisk cykelblod i årerne, er der altså et væld af røverhistorier (rundet af med lidt velmente råd til motionisterne) i dette afsnit af Radio Goodefroot, hvor Brian Holm har besøg af Per Bausager:

https://heartbeats.dk/podcast/per-bausager-om-gamle-dage/

... og for de utallige yogainteresserede (og det er jo ikke mig) er den første af to udsendelser om yoga i programrækken Fitness M/K nu på nettet. Han har taget tilløb til emnet længe, og nu lykkedes det:

https://www.radio24syv.dk/programmer/fitness-mk/28107478/154-yoga-1-12

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hov, søndag på cyklen ...

Efter endnu et Park Run lørdag på - næsten - mit nye niveau (20:40) må jeg nok konstatere, at det er deromkring formen ligger. Så når jeg ser på tiderne fra de senere år, så har træningen her i foråret rykket dem 30-60 sekunder i den rigtige retning. 

Sjovt nok har mine tider på halvmaraton egentlig været bedre de senere år, selv om jeg ikke direkte har trænet til dem. Så måske skal næste projekt være et godt halvmaraton? Det kan da godt være, at 5 km'eren ikke rigtig bliver bedre ...

Det må jeg jo gå i tænkeboks over her de sidste uger inden ferien, der begynder sidst i juli. Ferien sætter sådan en naturlig skillelinje op, så jeg kan begynde på et blankt stykke papir, når jeg er tilbage igen.

Min højre hæl/akillessene har nok også godt af en pause, for selv om den ikke øffer meget, så øffer den dog en lille smule og føles til stadighed lidt 'stram' i betrækket. 3 ugers næsten-løbefri er nok det, der skal til.

I dag tog jeg en tur på racercyklen op til Farum, ind over Stavnsholt og Birkerød, Høsterkøb, Vedbæk og med Strandvejen hjem. Det var super lækkert. Og jeg fik tilbage på Østerbro lige inspiceret en cykel, der er til salg.

Det er en GIOS fra omkring 1996, som faktisk er en tidligere holdcykel fra Kelme-Costa Blanca-Eurosport-holdet med rytterens navn skrevet på overrøret. Det er meget sjovt med sådan et stykke cykelhistorie, så jeg lurer på, om den skal indkøbes.

Udklip.PNG

Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, vestjyden skrev:

I betragtning af dit høje niveau, syntes jeg egentligt det er en ok fremgang på 16 uger. :smile: (jeg ved godt du gerne vil have haft mere)

Jamen, det har du ret i. Jeg er vel egentlig også nogenlunde tilfreds, fordi jeg samtidig føler mig lidt mere 'let til bens', end da jeg bare tonsede kilometer, så selve løbeoplevelsen har også ændret sig, synes jeg. Lige nu er jeg nok også mest stemt for at fortsætte lidt efter de samme linjer efter ferien, for selve træningen er faktisk også sjovere og mere afvekslende.

Link to comment
Share on other sites

På 10/7/2018 at 20:53 , vestjyden skrev:

I betragtning af dit høje niveau, syntes jeg egentligt det er en ok fremgang på 16 uger. :smile: (jeg ved godt du gerne vil have haft mere)

Ja det er da super imponerende men måske lidt bagdelen ved at have baggrunden som eliteløber, at det ikke føles som nok. Og fedt at det har været en sjov måde at træne på også. Vi følger med :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Det lyder godt. Foreløbig holder jeg skruen i vandet med det sædvanlige program frem til ferien om 14 dage.

Onsdag løb jeg pyramideintervaller på Østerbro Stadion, og som det fremgår holdt det sgu hårdt at komme igennem dem på grund af varmen. Det var virkelig lummervarmt, og så er et stadion altså bare en gryde at løbe rundt i.

Screenshot_20180711-164948_Connect.jpg

Link to comment
Share on other sites

..,. og i dag blev det en 14 km med 2 km opvarmning, 10 km tempoløb og 2 km afjogning sydpå omkring Valbyparken og hjem. Ved ikke lige, hvorfor der er de udsving i tempokurven, for det foregik meget jævnt.

Screenshot_20180715-120702_Connect.jpg

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Gaaaab ...

Team Sky er bare for dominerende. De sætter lokomotivet i gang i så kværnende et tempo, at ingen favoritter får lov til at forsøge noget. Jeg har allerede droppet at se årets TdF om eftermiddagen, men nøjes med AftenTour og et hurtigt resumé. Det er godt nok kedeligt, men man kan vel håbe på, at de får en stribe sløje dage på et tidspunkt, eller at Thomas og Froome kommer op at toppes om, hvem der skal være 'rigtig' kaptajn i årets løb. Det samme skete jo faktisk for Froome, da han i sin tid skulle køre for Wiggins, selv om han selv var bedre kørende. Nå, men altså ligeså underholdende Giro d'Italia var, lige så uinteressant er TdF da blevet, med mindre der sker noget dramatisk ...

TdF2017_12_etape_Team_Sky_arbejder_Vasil_Kiryienka_og_Michal_Kwiatkowski_i_front.jpg

Link to comment
Share on other sites

Generelt enig. Touren har de seneste par år været lidt ligesom et afbrudt samleje - der sker en hel masse spændende, men det udmunder sig aldrig rigtig i noget. Jeg sad da og håbede da Movistar, Astana og Sunweb sendte folk med i morgenudbruddet, at det ville betyde en eller anden form for udspil. Desværre løb Valverde tør for kræfter, og det samme galt Fuglsang. I stedet sørgede SKY for et så højt tempo i feltet at ingen kunne angribe. Det undrer mig i øvrigt lidt at ryttere som Kwiatkowski og Luke Rowe er SÅ gode til at køre i bjerge som de er, men tænker at deres træning bare er så specifik i tiden op til Touren at de kan.

At jeg så samtidig synes at Dan Martin er en komplet hat for at køre Froome op til Geraint Thomas igen er en helt anden sag. Det kunne da i det mindste have skabt lidt spænding hvis favoritterne havde ladet Thomas kørt og dermed isoleret Froome til at tabe tid. Det ville stille Froome i et kæmpe moralsk dilemma, for det er dårlig stil at køre sin egen mand ind. Eller de kunne have angrebet Froome på skift. Først Martin, så Bardet, så Nibali, så Quintana. Gøre Froome mør for han kan umuligt køre med i ALLE ryk. Som Kim Plesner fra Veloropa skriver så er de andre ryttere bare for fokuserede på sekundære placeringer, frem for at forsøge at vinde.

Link to comment
Share on other sites

Ja, præcis, altså hvis ALLE rottede sig sammen, så kunne de godt køre Team Sky og kaptajn Froome ud i tovene ved at angribe hele tiden, men den slags solidaritet på tværs af de øvrige hold kommer ikke til at ske, fordi man selv kan blive den, der går ned med flaget. Nå, men lad os se, hvad der sker på Alpen i eftermiddag.

Link to comment
Share on other sites

Status

Ikke så meget nyt fra denne kant. Løb er lidt same-same, men med under en uge til ferien er gassen sgu ved at gå lidt af ballonen. Det er nok også den vedholdende varme og tørhed i luften, der tapper en for energi. Om jeg fatter, hvordan de kan træne så hårdt i Kenya. Måske er det på grund af varmen, de søger op i bjergene og får lavet en masse højdetræning :)

Sidste halvårs træning har rykket lidt ved formen. Måske ikke så meget som ønsket, men alligevel ... Og som tidligere nævnt føler jeg mig under alle omstændigheder lidt lettere til bens end tidligere. Så træningsprogrammet har slet ikke været så tosset.

Fra weekenden holder jeg ferie i 3 uger, hvor jeg ikke alene er væk fra MOL, men også fra træningen, som der ikke bliver meget af. Det tror jeg egentlig, at de gamle ben har meget godt af. Men derefter er der så en eftersommer, et efterår og starten på vinteren frem til nytår, og hvad skal jeg bruge dem til?

Matt Fitzgerald har et træningsprogram i stil med det, jeg har gennemført,  som er på 20 uger og fører frem til et halvmaraton. 20 uger fra slutningen af ferien er frem til nytår, og lige præcis nytårsaftensdag er der jo halvmaraton på Østerbro, som jeg plejer at løbe. Det ligger jo lige til højreskøjten at køre efter den plan.

Alternativt kunne jeg køre det mere loose og træne lidt efter gehør. Eller en mellemting mellem de to. Det må jeg lige finde ud af med mig selv. Det bliver i hvert fald ikke i efteråret, at jeg hopper over på cyklen, for det er trods alt for surt, når vinteren nærmer sig, og løb er et alternativ.

Heldigvis har det vist sig, at kroppen kan holde til en relativt stor dosis intensiv træning. Det troede jeg egentlig ikke, at den kunne, men på den front har der jo ikke været de store udfordringer. Nu skal så lige have tjekket hjertet efter ferien, men det ville komme bag på mig, hvis der var ugler i mosen, hvad det angår.

Så hep-hep og god sommertræning!

EDIT: Det hører med i billedet, at jeg havde held til at skære et par kilo af vægten, så den i den sidste måned har ligget stabilt på lige over 77 kg. Nu stikker den nok af på en ferie uden den store motion, men det er noget, jeg også vil være opmærksom på i efteråret. Et par kilo kan virkelig mærkes, når man løber, så vægten skal helt klar derned igen. Gerne ned til 75 kg, men det tror jeg trods alt ikke er så sandsynligt.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share