Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Det har været en pudsig uge, der begyndte mandag med nytårsløbet, fortsatte med dage med lidt jogging og spinning, tog en drejning lørdag med små 60 km på landevejscyklen og blev afsluttet i dag med 3. afdeling af Frost Cup, som sædvanlig på 10 km. 

Jeg er med andre ord begyndt at blande kortene som aftalt med mig selv, og det har været en god idé. I dag tøffede jeg også afdæmpet rundt til Frost Cup og endte på en 44-et eller andet på de 10 km (i øvrigt i fantastisk vejr og på årets skønneste rute ved Utterslev Mose).

Min forvredne ankel er kun langsomt ved at blive bedre, og den øffer stadig, specielt med foden i yderpositioner. Så nu synes jeg, at det har varet længe nok, og tirsdag skal jeg både til læge og fysioterapeut samme dag for at lægge en plan, så jeg kan komme helt af med det. Nu må ambitioner og løbeplaner vige, så jeg kan få styr på biostilladset.

Jeg har nu sat hele januar måned af til at behandle på den forvredne ankel, og det bliver muligvis med mere cykling/spinning end løb. Nu må vi se, hvad eksperterne siger tirsdag. Det irriterende ved anklen - på linje med knæ, hofter og albuer mv. - er jo, at man ikke kan undgå at bruge den. Så den vil aldrig kunne få 100 procent ro. Noget andet pudsigt er, at det faktisk gør mest nas i den, når jeg går en lang tur (hvad jeg derfor er holdt op med). Løb er ikke så slemt, og cykling er nærmest symptomfrit.

Landevejsturen lørdag foregik på den Vitus allroundcykel, jeg købte i efteråret. Jeg har anskaffet mig vintercykelstøvler og ekstra tykke, lange cykelbukser. Alt andet havde jeg i forvejen. Den gør det faktisk superfint og passer mig fuldstændig perfekt. Dens vægt på 13 kg giver bare lidt ekstra styrketræning. Slange, pumpe, telefon og pung mv. har jeg med i en lille Adidas-rygsæk. Dejligt at være af sted på to hjul uden øm ankel - og dejligt at teste setup'et af for det tilfælde, at de kommende weekender også skal foregå på landevejen.

Og en ekstra bonus: Hvis det trækker ud med helingen, så kan det jo blive et cykeltræningsår, og så skal der jo kigges på cykel og udstyr. Lige nu er jeg helt vild med en Cannondale, der står til salg i Basel. Den er fra 2003 og übercool. Meeeen jeg klapper lige hesten og afventer sagens gang.

http://www.speedbicycles.ch/velo/521/cannondale_team_replica_2003.html

cannondale_team_replica_2003.jpg

Link to comment
Share on other sites

Store Behandlingsdag

Der er udsigt til en spændende tirsdag med besøg hos både læge og fys. Jeg er spændt på, hvad de siger og foreslår. Egentlig kunne jeg godt tænke mig - for en sjælden gangs skyld - at tage en 5-dages Ipren-kur med de stærke piller for at slå irritationen ned. Det har jeg gjort én gang før, for en del år siden med et irriteret knæ, og det virkede rent faktisk. Men det er vist ikke en mulighed, når man samtidig tager blodtrykspiller ... hmmm ...

For i det mindste at gøre et eller andet nappede jeg et par spinningtimer i går. Eller rettere halvanden, for den lokale FW kører sådan nogle Rush-timer, som kun er halve timer. Det er en god kombination med en efterfølgende hel time, så det bliver halvanden i det hele. Det fungerer fint med anklen, da foden/skoen sidder helt fast og fikseret. Så skavanken er ikke en 'katastrofe', og jeg er derfor spændt på dommen senere i dag hos eksperterne.

Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, mugge skrev:

Jeg håber behandlingerne vil give udbytte.

Jamen, de har været fine. Var hos en god fys (Caya fra Sportsfyssen på Østerbro), som også er osteopat, så hun kiggede, vurderede, målte, knækkede og brækkede, så mobiliteten for en stund - næsten - blev genoprettet i den venstre ankel. Hun var ret klar i sin vurdering af, at mit vrid har forårsaget en lille forstuvning, som jeg så har løbet rundt med. MEN der løber væske til, og helingen er i gang, så hun var ikke synderligt bekymret for fremtiden.

Det kan dog trække ud, før symptomerne forsvinder helt, så min plan med mere cykeltræning kombineret med lidt jogging til husbehov fandt hun meget fornuftig. Det fortsætter jeg derfor med, og hvis det trækker rigtig meget ud, så kan det jo godt være, at den bare skal stå på cykling i år. Fint med mig. Det kan også være, at det lægger sig, og så fortsætter jeg nok med løb. Det er - som bekendt - også fint med mig :)

Det efterfølgende besøg hos lægen bekræftede fyssens formodning, og lægen kunne godt se pointen med at slå hævelsen akut ned med noget ibuprofen, så det prøver jeg en uges tid. Nu gælder det så om at holde fast i kun et minimum af løb, selv om symptomerne bliver slået ned og jeg bliver fristet af at give den gas med løberiet igen. 

Ved samme lejlighed fik jeg lige en lægeaftale i kalenderen om blodprøve og opfølgning på mit blodtryk plus en vurdering af en negl, som jeg mistænker for svamp(!), så alt i alt har det været en meget udbytterig dag med voldsomt fokus på egen sundhed og egne behov. Det skal jo også til en gang imellem.

Link to comment
Share on other sites

Blandede bolcher

Som lovet en uge med blandet træning. 

Mandag, onsdag og torsdag stod den på spinning - 4,5 timer i det hele.

Tirsdag var Store Behandlingsdag som beskrevet ovenfor hos både læge og fys.

Fredag og søndag har jeg fået løbet hhv. 8 og 10 km uden de store problemer.

Lørdag en landevejstur i regn og blæst på Vitus-traktoren, omkring de 62 km i det hele.

Det har været sjovt med løbeturen i dag, for efter en uge med så meget spinning/cykling (i forhold til, hvad jeg er vant til), så stod den på ømme lår. Der skal ikke så meget cykling til, før det kan mærkes på løberiet. Men alt i alt en afvekslende uge, hvor forstuvningen i min venstre ankel har lagt sig meget og ikke rigtig er noget at snakke om længere, selv om mobiliteten i den stadig er en smule nedsat.

Set i bakspejlet var det nok ikke supersmart at løbe halvmaraton med en forstuvet ankel, men det er jo lidt sent at gøre noget ved det. Nu gælder det om at se fremad :beerchug:

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, har meldt mig ind i Facebook-gruppen for ABC Motion. Det trækker åbenbart alligevel en del i cykelbenene, når det kommer til stykket. Og ABC har oprettet en rigtig motionsgruppe for sådan nogle bredrøvede sure gamle motionister som undertegnede, så deeet ...

Jeg kan godt lide, at deres fællestræning først starter op igen primo april. Det giver mig lidt tid og tyder på et ikke overdrevent højt ambitionsniveau :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg kan godt mærke, at jo mere jeg leger med tanken, desto mere glæder jeg mig til at tøffe rundt på landevejene. Jeg har taget en 2-3 landevejsture på den Vitus terrængående cykel, jeg købte, og den gør det faktisk godt som vintercykel. Dækkene er 38C (!), så der skal sgu trampes for at komme fremad :)

Link to comment
Share on other sites

Har tilmeldt mig Strava og har registreret dagens cykeltur på platformen. Det virkede meget OK og ser umiddelbart meget præcist ud. På længere sigt gider jeg dog ikke slæbe min Galaxy S8 med på tur, så jeg har i dag bestilt ekstra simkort til denne her lille fætter, som jeg købte for noget tid siden. Den hedder Unihertz og er noget nær verdens mindst, fuldt funktionsdygtige Android-smartphone. Når kortet kommer, skal jeg teste, om den kan klare at registrere turen via Strava, for så bliver det bare med den i baglommen i stedet for min 'full-size' Samsung. Jeg købte den egentlig bare, fordi jeg synes den er sød og en kuriositet, men pludselig kan den blive rigtig nyttig ...

20190119_202309.jpg

Link to comment
Share on other sites

17 timer siden, Gregers TF skrev:

Det var da en herlig lille mobil. Almindeligt store smartphones er nogle værre skrumler at have i trøjelommen. Har aldrig før dem i den størrelse men smart til cykelbrug.

Ja, den er virkelig cute. Og som sagt egentlig købt for sjov, men nu hvor jeg skal ud at cykle, tænker jeg, at jeg kan registrere via Strava på den. Har købt et Oister-abonnement til 49 kr./md. til den. Det burde være rigeligt. 

Jeg kan se, at Strava registrerer tid i bevægelse ret nøjagtigt, så hvis den lille minimobil kan 'følge med', vil jeg jo bare sætte den i gang, putte den om i baglommen og glemme alt om den, indtil jeg er hjemme igen ...

 

Link to comment
Share on other sites

Samme uge som sidst med nogle spinningtimer, lidt løbeture frem og tilbage til FW og denne gang landevejscykling både lørdag og søndag.

Lørdag tog jeg en prøvetur ned til Avedøre Holme og kørte nogle runder dernede med lidt ekstra fart på turen lang Kystholmen. Det har jeg aldrig prøvet før, men jeg kan godt se, hvordan man kan køre noget kontrolleret vintertræning dernede.

I dag blev det til små 65 km i alt på en fin rundtur, hvor jeg vovede mig ud på nogle bakker(!). Jeg kan stadig ikke træde en bule i en blød hat, men det går dog stille og roligt fremad. Jeg kan i hvert fald mærke lidt tegn på liv i de løbertynde lår :)

Her turen i dag:

Udklip.JPG

Link to comment
Share on other sites

Har lige fået sendt nogle årgange af årshæftet Cykle-Jul, som jeg manglede i samlingen. Blandt andet udgaven fra 1976, hvor jeg var 2. års ungdomsrytter og kørte min anden sæson cykelløb. Jeg kan se, at jeg kom med i årets præmiestatistik på det absolut yderste mandat. Men jeg har sikkert været pavestolt :beer:

50309683_10213169180800114_5609766259727007744_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Så landede raketten på matriklen. Det bliver den fætter her, jeg skal ud at slingre på til sommer: Cannondale SuperSix Evo Red. Den er fra 2015/16-stykker og har oprindeligt tilhørt en rytter, der hedder Nikola Aistrup. Aistrup solgte den så til en fyr på Vesterbro, som jeg nu har købt den af, fordi han skulle have en ny BMC med skivebremser. Jeg smed 14 af de lange på bordet, og det svarer til, hvad en Stevens med Shimano 105/Ultegra koster hos Heino. Så er denne her altså lige en klasse eller to op. Den vejer 7 kg, som den står nu med carbonhjul og Cannondales eget kranksæt, som jeg altid har været ret begejstret for. Ellers er det SRAM Red 11 speed hele vejen. Og heldigvis en klassisk racergeometri uden alt for meget slope. Nu må det bare gerne blive marts, april og forår, så den kan blive sluppet løs.

20190123_200728.jpg

Link to comment
Share on other sites

Den er i øvrigt med dæk i str. 25 i bredden. Det skulle efter sigende give en forbedret komfort og rullemodstand. Det med rullemodstanden fatter jeg intet af, for berøringsfladen burde da være større, men jeg må lige forske lidt i det. I gamle dage var lukkede ringe sgu højst 20-21 mm brede, men med et ordentligt tryk i var det jo også stenhårde at køre på.

EDIT: Ifølge dem her skyldes det, at bredere dæk rent faktisk har en mindre kontaktflade med underlaget. Forstå det, hvem der kan.

 

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Har testet min mikromobil på et par løbeture, og den fungerer super godt med Strava. Jeg sætter den bare i gang ved starten og putter den i baglommen. Så måler den hastighed og rute mv. meget præcist. Det bliver nok sådan, jeg kommer til at bruge den til cykling også. Til gengæld er Strava næsten mere omfattende, end godt er. Ens data på siden bimler og bamler med segmenter og mellemtider og fanden og hans pumpestok. Det skal vist lige læres ...

PS: Jeg har købt et simkort specielt den lille mobil. Bare det mindste abonnement fra Oister til 49 kr./md. med 2 GB data. Det burde være nok til træningsbrug. Når jeg begynder at cykle giver det også muligheden for trods lige at ringe hjem, hvis jeg strander et eller andet sted - uden at skulle slæbe den store mobil med.

Udklip.JPG

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share